X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff doczlapalam sie z ikei i castoramy by zrobic z rachunkow faktury i odliczyc potem, bo jak kto nie ma w glowie to potem 2gi raz musi gnac..
    widze, ze nie tylko mnie dzis slodkie wodzi na pokuszenie, wlasnie wszamalam po obiedzie draze kokosowe mniam
    tak ja jade na Dopegycie, w tej chwili juz 4 tab w regular odstepach czasu i utrzymuje w ryzach cisnienie nawet, choc lepszy labetalol Trandate 100mg 3x dziennie wtedy, ale to trzteba import z uk czy irl
    jak zaczelam brac dopegyt na poczatku to walczylam z migrenami pare tyg, kilka dni bolu 3/4 potem pare spokoju i znowu, juz mialam zarzucic ale organizm ostatecznie przyjal go
    za to jak w 2 trym wyindukowalo sie wieksze cis to bralam labetalol i elegancko zbijal bez skutkow ubocznych
    labetalol raczej toleruje super

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Nie-e ;).
    Nie :-)))

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nasluchalam sie dzis taksowkarskich historii ciazowych ze hej ;--))
    po pierwsze ze panowie b boja sie wozic ciezarne i staja im wlosy na glowie nawet jak ich nie maja jesli jest kierunek szpital
    wsiadam dzis i pyta sie pan od razu |"czy to juz?" to mowie ze jeszcze nie i mam nadz ze 5 tyg dam rade, pan powiedzial ze to b dobrze i ze w sumie to on ma juz doswiadczenie, bo wozil na polna w Poz, i biegl po wozek i po torbe i jego zd poradzil sobie lepiej niz przyszly zestresowany tata
    drugi pan taksowkarz za to narzekal ze na Polnej panowie na szlabanie w ogole to dwoja z myslenia bo 100pyt do...a kobieta w taxi w trakcie skurczy porodowych a oni sie pytaja do kogo jedzie, po co etc. ...;--))i obowiazkowo trzeba przybrac inny styl jazdy nawet w korkach tj omijac dolki i kratki bo mozna uslyszec to i owo ;---)))))))))))))))) hi hi hi

Nalka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, pprzepraszam ze pytam ale jak zakonczyla sie poprzednia Twoja ciaza?

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominik zmarl dzien po porodzie.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strasznie wspolczuje Bea tina, co bylo Sp Synkowi jesli mozna zapytac oczywiscie..

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo wybacz, ale nie chce pisac, a po drugie nie bede Was dolowac! :-)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatino- ja moge. smialo powiedziec ze wiem jak sie czujesz, jak sie boisz. Wiem, ze nie ma slow pocieszenia ale musi byc dobrze- obie musimy w to wierzyc

Bea_tina, alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina, Karolina - nie ma innej opcji, wszystko będzie dobrze na 100% :) za co bardzo trzymam kciuki!

Galanea, alexast lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo,po jakim czasie działa Dopegyt...?

Przed wizytą miałam ciśnienie 146/90,tętno 93.

Koło 13 wzięłam jedną tabletkę.Mierzę teraz (16.30) i mam 148/90,tętno 93,więc słabo spadło.

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Magda, a może Ty byś umiała odpowiedzieć mi na te pytania? Zuza miała cytomegalię, wiedziałaś o tym jeszcze przed porodem? Poszłaś do porodu ze zleconymi już badaniami? Kiedy je zrobili?

Wspominałaś, że Zuza była szczepiona na gruźlicę zaraz po porodzie, czy ta jedna dawka jej mimo wszystko nie chroni?

Niestety Kochana, nie pomogę Ci odpowiedzieć na Twoje pytania. W ciąży z Zuzą nie badałam się na cytomegalię (szczerze, to nawet nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje). Więc po porodzie nikt nie badał Zuzy na CMV, pierwsze podejrzenia były dopiero jak Zuza miała ok. 2tyg i miała długo utrzymującą się żółtaczkę, ale wtedy chirurdzy (Zuza była po operacji i leżała na chirurgii) stwierdzili, że te przeciwciała, które ma, przejęła ode mnie i zabagatelizowano fakt, że może to być CMV wrodzone, a ja też wtedy o cytomegalii nie wiedziałam kompletnie nic, więc zaufałam lekarzom. Problem pojawił się gdy Zuza miała 5 m-cy i wciąż nieprawidłową morfologię, trafiliśmy wtedy na patologię wieku niemowlęcego i tam się okazało, że Zuza ma CMV, lekarze nie byli już wtedy w stanie stwierdzić czy jest ona wrodzona czy nabyta (nabytej się nie leczy) ale ze wzg na to, że podejrzenie CMV było już jak Zuza była noworodkiem, postanowili ją przeleczyć. I to cała nasza "przygoda" związana z CMV. Więc niestety nie mam pojęcia jakie są procedury postępowania w takich przypadkach jak Twój.

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 napisała:
    Hej dziewczyny, ja jestem z czerwcówek. Tak Was czasem poczytuję i przygotowuję się na to co mnie czeka. Nie ukrywam, że już chciałabym swoją małą córcię tulić, jeszcze trochę. Kochane piszę, bo chciałam się zapytać o ten lek z Niemiec, to ten na kolki? jeżeli tak to mogłybyście podać mi nazwę? Wielkie dzięki. Pozdrawiam.

Odpisze i tu chodź na kwietniowych tez odp

Sab simplex :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nabazgroliłyście, zapomniałam już na co chciałam odpisać (słaba pamięć z tą anemią) ;)
    Za to witam nową koleżankę forumową i Tusia, dołączam się do próśb o zdjęcie! :D

Ja dziś byłam na wizycie. Odebrałam ostatni wynik przeciwciał i wszystko ok, nie stwierdzono :)
    Serce dziecka podobno jak dzwon, książkowe, szyjka zamknięta i trzyma, brzuch miękki, żadnych infekcji i usłyszałam, że ciąża zdrowa i prawidłowa :) Co za ulga. Dostałam pozwolenie na spacerki :) Jedynie z anemią nie mogę wygrać.

Za tydzień mam usg szyjki, właściwie na własną prośbę, bo lekarka powiedziała, że szyjkę mierzy się tak do 32tc, a później już nie stanowi dużego zagrożenia i wystarczy badanie na fotelu.

Kupiliśmy dzisiaj łóżeczko turystyczne. Z zakupów zostały mi staniki do karmienia i jakiś kocyk bawełniany. Ufff :)

Ciekawa jestem jak tam Paula, czy dalej trzyma się w dwupaku :)

weronikabp, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie zostaje nam wierzyc w nic innego. Ja ufam Dominikowi, ze nie pozwoli skrzywdzic brata, tylko to daje mi nadzieje:-)

A ze tak powiem, to Karola, my sie znamy z tego drugiego forum, mam aniolkowych, takze niestety znam Twoja historie...

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Niestety Kochana, nie pomogę Ci odpowiedzieć na Twoje pytania. W ciąży z Zuzą nie badałam się na cytomegalię (szczerze, to nawet nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje). Więc po porodzie nikt nie badał Zuzy na CMV, pierwsze podejrzenia były dopiero jak Zuza miała ok. 2tyg i miała długo utrzymującą się żółtaczkę, ale wtedy chirurdzy (Zuza była po operacji i leżała na chirurgii) stwierdzili, że te przeciwciała, które ma, przejęła ode mnie i zabagatelizowano fakt, że może to być CMV wrodzone, a ja też wtedy o cytomegalii nie wiedziałam kompletnie nic, więc zaufałam lekarzom. Problem pojawił się gdy Zuza miała 5 m-cy i wciąż nieprawidłową morfologię, trafiliśmy wtedy na patologię wieku niemowlęcego i tam się okazało, że Zuza ma CMV, lekarze nie byli już wtedy w stanie stwierdzić czy jest ona wrodzona czy nabyta (nabytej się nie leczy) ale ze wzg na to, że podejrzenie CMV było już jak Zuza była noworodkiem, postanowili ją przeleczyć. I to cała nasza "przygoda" związana z CMV. Więc niestety nie mam pojęcia jakie są procedury postępowania w takich przypadkach jak Twój.
    Magda z co z gruźlicą? jak sytuacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatinka Karola bedzie dobrze mowię to ja najwieksza panikara na ziemi po poronieniu naprawdę trzeba w to wierzyć ze bedzie dobrze moja sytuacja jest trochę inna niz wasza ale ja wiem ze i u was bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 17:00

Galanea, Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro Ty znasz mnie to i ja moze czytalam Twoja historie tylko nie kojarze...? Ja tez wierze i mam nadzieje ze moj Aniolek bedzie teraz tam pilnowal zeby bylo dobrze, bedzie drugim aniolem strozem. Nie mozna inaczej myslec bo jaki wtedy sens mialo by to zycie

Martynika, Galanea, weronikabp, Miriam, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przy takim temacie to trochę głupio wklejać zdjęcia fryzury :/

Chciałyście macie i celowo zrobiłam też zdjęcia bokiem żebyście miały obraz jaki brzuchol dźwigam :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:16

Miriam, Martynika, excella, weronikabp, Bea_tina, Mucha, maggda, NataliaK, Agusia2312, Galanea, ivv, evas, Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,no pięknie :).Tak elegancko :).

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    O,no pięknie :).Tak elegancko :).

No wiesz ja nie młodnieję więc muszę tak trochę poważniej już hahahaha :D:D :D

Masakra jaki ze mnie wieloryb :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 18:03

ggfxf7q.png
‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ