MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
NataliaK wrote:ale mam słabe wyniki z krwi i moczu :< miała któraś z Was przekroczoną normę kryształów w moczu ? ;> siet, u mnie jest 3 razy ponad normę ;/
Chodzi o kryształy szczawianu wapnia w osadzie? Mi wyszły bardzo liczne, nie wiem jaka jest norma, ale gin powiedziała, że wyniki moczu mam bardzo dobre. A jakie wyniki krwi? Anemia? -
nick nieaktualnyweronikabp wrote:Natalia co masz slabe w wynikach? Ile hematokrhttps://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/mamusie-czerwiec-2014,1144,861.html#yt i homoglobina? A te krysztalki to jak są opisane w wynikach?
Ivv zdrowka dla Małej
Prawie wszystko mam na czerwono, nie wiem co jest.
hematokryt 30,5 zjechałam z 35 :<
hemoglobina 10,1
a kryształy są po prostu kryształami, nie ma tego inaczej opisane. Pewnie coś z nerkami, mam nadzieję że nie chodzi tu o kamloty :<
Galanea, szczawianów brak. Po prostu kryształy w moczuWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 22:10
-
Natalia,nie martw się na zapas,miałam taki epizod w drugim trymestrze,kiedy wszystko mi leciało na łeb na szyję,kilka badań z rzędu było złych i byłam przerażona,że się z tego nie podniosę (też wyniki podobne do tych,co teraz masz,tylko bez tych kryształów),ale poszłam do gina i jakoś mi to naprostował.Teraz jest bardzo dobrze.A bierzesz jakieś żelazo?
NataliaK lubi tę wiadomość
-
A póki nie pójdziesz z tym do lekarza,to to,co sama możesz zrobić to pić duuużo wody.Nie wiem do końca o co chodzi z tymi kryształami,ale porządne przefiltrowanie nerek to coś,co jest zawsze porządane w jakichkolwiek problemach z układem moczowym.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatalia Ty sie na tym najlepiej z nas znasz kochana, bierz żelazo i spożywaj duzo soku z buraków itp, a co do kryształow, to cos kojarzę z czasów jak byłam w szpitalu na nerkę, poczytam rano w historii w segregatorze i dam Ci znać, tym czasem nie zmartwiaj sie, każdej spadają wyniki na koniec, bedzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 22:25
-
Hejka
Tusia jaka laska
Dziewczyny ja dziś czuję się fatalnie jakiś mam dziwny nie pokójSłąbo mi , nie dobrze, jeśc mi się nie chce do tego od czasu do czasu kłuje coś po lewej stronie mam takie ataki
brzuch stwardniał parę razy
Jezu mam nadzieję że nie zbliża się poród
Leże i poczekam co się będzie dziać jak coś jadę na IP - mam nadzieję że jutro poczuję się lepiej. Fatalny dzień !
-
nick nieaktualnyZelazo przyjmowalam na poczatku,pozniej ulozylam sobie tak diete ze nie musialam tego brac-za zgoda lekarza ofkors bo wyniki byly super. Zelazo tak na mnie dzialalo ze tydzien do lazienki nie chodzilam,nic nie pomagalo. No coz,teraz bede musiala bo widac ze szpinak w hurtowych ilosciach juz nie dziala,a szkoda;-(
Martynika dziekowac za pocieszenie,we wtorek mam wizyte wiec sie okaze co tam nie graswoja droga, ja pije mega duzo wody a puchne, ostatnio nawet pisalam ze wypilam 2 litry wody w ciagu 2 godzin i bylam tylko raz w toalecie. 5 litrow wody mam na jeden dzien i poczatek nastepnego dnia. Trzeba podlaczyc chyba beczkowoz z woda dla mnie
Swoja droga moj maz zawsze potrafi rozwalic sytuacje :mowie mu ze mam krysztaly w moczu,na co on "dobre jaja,bedziemy bogaci w takim ukladzie" -_-'...myslalam ze padne,oczywiscie myslal ze sobie zartuje a on nie wiedzial ze w moczu w ogole cos takoego wystepujeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 22:29
ivv, weronikabp, Martynika, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTopa ty tam jeszcze nie wydawaj potomka na swiat :> za wczesnie :>
Nie wiem co na to lekarz,sama stwierdzam ze jest zle ,ale ginekologiem ze specjalizacji nie jestem,wiec poczekam do wtorku na wizyte;-) poki co beczkowoz do buzi i pijemy duzo wody, noc bedzie wesolutka
Weronika,zajrzalam tu i owdzie i to od nerek,moga byc zastoje jakies w kanalach. Ale nic mnie nie boli, na szczescie
Dobra laski lece spac, jutro mecze studentow, zanudze ich na smierc, a co!dobranoc!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 22:37
-
Dziewczyny mam pytanie - nie macie przypadkiem sprawdzonego sposobu na dobrą zupę rybną? Mam głowy dorszy i chcę spróbować
Ps. rozmawiałyście o termometrach - do tej pory byłam zachwycona naszym elektronicznym (medicomp), ale przed chwilą zmieniłam zdanieWchodzę do Weroniki, ona cała rozpalona i spocona, widać od razu, że temperatura poszybowała. Na czole 37,6, w uchu 38,4 - jak dla mnie dziwne, więc biorę swój owulacyjny i jej pod pachą mierzę - 39,1. Ehh
Limerikowo, papillon lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia jakby cos sie działo to IP - z nerkami nie ma żartów
Topa mam nadzieje ze u Ciebie tez bedzie lepiej, jeśli cos Cie bardzo niepokoi to jedz i sprawdź, nasza intuicja często nam podpowiada co robić,zdrowka
Ja myślałam ze to juz po bolesnym rozciaganiu a tu znowu mnie boli cos w lewej pachwinie, to mozliwe ze sie dalej rozciąga?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 22:49
-
nick nieaktualnyWeronika, tak jest
Nie powiem Ci nic o rozciaganiu bo z rozciagania to ja mam tylko rozstepy, zadne dolegliwosci bolowe w zadnym miejscu sie nie pojawily, z reszta to u mnie standard przeciez. Mam nadzieje ze Ci przejdzie szybko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 22:57
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Weronika, myślę, że to możliwe. Też miewam "ciągnące bóle", zwłaszcza w nocy jak się przekręcam z boku na bok, albo wstaję. Tyle, że ja to czuję w dole brzucha.
Evas jak sytuacja? Poskromilas smoka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 23:00
Galanea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:No u mnie to samo. Mam nadzieję, że jakoś dotrwam bez rozstępów, ale różnie to może być na koniec.
Tymczasem spadam spać, dobranoc LaseczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 23:05
Galanea lubi tę wiadomość