MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Już to kiedyś pisałam,a napiszę jeszcze raz-pogadamy pod koniec ciąży na temat rozstępów
.Ja oczywiście absolutnie nikomu nie życzę,sama się jeszcze uchroniłam,ale ile razy czytałam na III trymestrze,że dziewczynom powyłaziły w 37,38,39 tygodniu... Potrafiły wyskoczyć w jedną noc,jak u Miriam na przykład.Więc jeszcze się nie cieszę
.
A co do ciągnięć-oj,są... W dole brzucha,przy zmianie pozycji czuć najbardziej,jak tam wszystko ciąży.Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
Topa ja mam to samo. Wczoraj wieczorem zrobiło mi się duszno. I o tej pory czuję się....dziwnie. Nie umiem tego wytłumaczyć, ni to duszno, ni to słabo mi, ni to niedobrze. Po prostu czuję się źle, a u lekarza nie potrafiłabym powiedzieć co mi jest. Nie wiem co się dzieje.
Ale mam dobrą wiadomość. Przeniosłam numer do innej sieci i wykupiłam w abonamencie też internet, więc jak będę w szpitalu to będę mogła do Was napisać o porodzie:) Wiem, że wszyscy już mają neta w telefonie, ale ja jestem zacofana:)Martynika, Limerikowo, weronikabp, evas, Galanea lubią tę wiadomość
-
Hej piszecie o rozstepach no niestety mi wyszly na udach dwa dni temu czyli 37 tydzien, a myslalam ze obedzie sie bez no i smarowalam sie caly czas, wiec niestety jak maja byc to beda
Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Ivv jak tam Twoja córcia?? wysoka ta gorączka wczoraj była... biedulka mała...
Dziewczyny jeżeli chodzi o rozstępy to ja w poprzedniej ciąży nie miałam ani jednego a wiecie kiedy się nabawiłam?? po ciąży - jak skóra zaczęła się kurczyć na brzuchu... na szczęście nie za dużo tych rozstępów ale jednak i byłam mocno zaskoczona, że dopiero jak małego urodziłam to się zaczęło dziać bo wcześniej oczywiście zdążyłam się nacieszyć, że się obyło bez
w tej ciąży mam rozstępów parę już teraz a raczej już jakiś czas temu mi się porobiły ale na szczęście nie takie straszne - delikatne
także hmm koniec ciąży nie da nam pewności, że rozstępy się zaraz nie pojawią w czasie kiedy organizm będzie dochodził do siebie sprzed ciążytak tylko, żeby któraś nie była później zaskoczona bo oczywiście nie każdą nas to spotka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 08:50
Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość
-
ja się bardziej martwię o nadmiar skóry hehe, żeby brzuch nie wisiał
bo jakaś taka ta skóra się mało elastyczna zrobiła - sama nie wiem. Albo sobie coś wmawiam. W każdym razie wolę rozstępy niż wiszący brzuch
Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia pisałayśmy że na razie nie mamy rozstępów, więc wszystko przed nami heheh
Również dobrego dnia wszystkim, u nas mega ponuro i deszczowo, ale że wyspałam się i jem pyszne naleśniki to czuję sie bardzo dobrze
A i melduję, że wszystko poprasowane, szafa Poli gotowa, najbardziej lubię te małe drewniane wieszaczki z ikei i ciuszki na nichWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:34
Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj padłam, nie miałam siły nic pisać. zrobiliśmy kurs pod Kraków i z powrotem-odwoziliśmy babcię po świętach. potem Ikea i zakupiliśmy parę drobiazgów.
kurcze każdy w rodzinie nam gada, że mamy nie kupować wózka przed narodzinami, nawet Ci, po których się tego nie spodziewałam.
Tusia fajna fryzurka, ja mam podobną, ale krótszą
Nutka-kocyk bardzo mi się podoba, w związku z tym zapytam-jak długo go robiłaś i ile potrzeba na niego włóczki?
czy to na drutach, czy szydełku? przywiozłam druty i dwie torby włóczki od babci, może bym spróbowała?
Cały czas mam wrażenie, że kupiłam za mało ciuszków, albo że czegoś nie mam, zły rozmiar. moja babcia i mama stwierdziły, że mam bardzo dużoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:36
weronikabp, Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
kurczę właśnie się zorientowałam, że skończył mi się płyn do płukania dla dzieci. Muszę skoczyć do sklepu. Płynu do prania mam pod dostatkiem ale do płukania niet. Ehh a właśnie wstawiłam pierwszą pralkę ubranek dla maluszka i chciałam żeby tak ślicznie pachniały tym płynem. Trudno - trzeba się ubrać i śmigać do sklepu
jak wypierze drugi raz płukanie wstawię i będzie git
Wyszłam na balkon rozwiesić pranie i wiecie co?? jest tak śliczna pogoda, cieplutko, słonko przebija się przez chmurki i ptaszki śpiewają jak w lesieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:34
-
U nas ciepło lecz słoneczko za chmurkami się chowa, a termometr 16 stopni pokazuje. W sam raz na spacer
Co do rozstępów to ja nie mam póki co w tej ciąży. Mam za to po 1 ciąży na biodrach i piersiach. aAe za to cellulit masakra, pośladki i udanie wiem co gorsze. Mam nadzieję że po wszystkim woda zejdzie i wszystko wróci do poprzedniego stanu
Nadzieja umiera ostatnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:37
weronikabp, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
monaaa wrote:Ja wczoraj padłam, nie miałam siły nic pisać. zrobiliśmy kurs pod Kraków i z powrotem-odwoziliśmy babcię po świętach. potem Ikea i zakupiliśmy parę drobiazgów.
kurcze każdy w rodzinie nam gada, że mamy nie kupować wózka przed narodzinami, nawet Ci, po których się tego nie spodziewałam.
Tusia fajna fryzurka, ja mam podobną, ale krótszą
Nutka-kocyk bardzo mi się podoba, w związku z tym zapytam-jak długo go robiłaś i ile potrzeba na niego włóczki?
czy to na drutach, czy szydełku? przywiozłam druty i dwie torby włóczki od babci, może bym spróbowała?
Cały czas mam wrażenie, że kupiłam za mało ciuszków, albo że czegoś nie mam, zły rozmiar. moja babcia i mama stwierdziły, że mam bardzo dużo
Hej.Wiesz co- chyba z miesiąc robiłam, ale do zrobienia jest w tydzień wieczorami;) Tylko mi się znudziło w połowie i musiałam zrobić przerwę
Wczoraj zaczęłam też kolejny i już 1/3 mam;) CO do włóczki- ja kupiłam 5 motków(5kolorów) i po pół motka gdzieś mi zeszło. Teraz z tych samych robię kolejny i myślę, że spokojnie drugi wyjdzie. Także możesz tymi dwoma motkami próbować i najwyżej będzie troszkę mniejszy(zależy jeszcze jakiej grubości włóczka). Z tym, że ja robiłam na szydełku, na drutach nie lubię, bo paluchy bolą
monaaa, evas lubią tę wiadomość
-
MonikaS wrote:kurczę właśnie się zorientowałam, że skończył mi się płyn do płukania dla dzieci. Muszę skoczyć do sklepu. Płynu do prania mam pod dostatkiem ale do płukania niet. Ehh a właśnie wstawiłam pierwszą pralkę ubranek dla maluszka i chciałam żeby tak ślicznie pachniały tym płynem. Trudno - trzeba się ubrać i śmigać do sklepu
jak wypierze drugi raz płukanie wstawię i będzie git
Wyszłam na balkon rozwiesić pranie i wiecie co?? jest tak śliczna pogoda, cieplutko, słonko przebija się przez chmurki i ptaszki śpiewają jak w lesie
My mieszkamy na osiedlu, ale obok jest lasek i od jakiegoś czasu od godz. ok. 23, a później od ok 4 tak pięknie śpiewa ptaszek, wydaje z siebie przeróżne dźwięki. niektóre zabawne i jak zasypiamy z M, to się śmiejemypoza tym to mega relaksuje. podobno to słowik ma zaloty.
nie to co nasze papugi, które skrzeczą i wydają z siebie jakieś nieokreślone dźwięki!!!
MonikaS lubi tę wiadomość
-
U nas niestety pada deszcz. Synek poszedł spać więc i ja trochę odpocznę a pózniej skoczymy do sklepu.
Ja rozstępy miałam i przed ciążą. Teraz też mi wyszły zadne samrowanie nie pomogło. Już nauczyłam sie z tym żyćmam większe zmartwienia niż tam jakieś rozstępy
Z dobrych rzeczy umówiłam sie na.usg na Agatową -
Co do rozstępów to ja mam cały brzuch, wczoraj nawet chrześnicy pokazywałam, gdzie dzidziuś się ukrył i mała zapytała, co to za paski na brzuszku. Wyglądała jakby się zmartwiła, ale wyjaśniłam jej, że to nic złego. Ale nie przejmuję się nimi;)
Kurcze, za miesiąc będę w terminie, mogę rodzić. Więc muszę się streścić i dokupić brakujące rzeczy: jakieś śpiochy i pajacyki, jeszcze kilka par skarpetek, prześcieradełka do łóżeczka, monitor oddechu i te cholerne koszule, co to ich nie mogę zamówić, bo nie wiem które;/Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Nutka-dzięki, no to chyba spróbuję, raz miałam druty w rękach, może z 15 lat temu
wzór znajdę w internecie?
to trudniejsze niż myślałam, patrzę na te wzory, czarna magia póki co! chyba YouTube się kłania!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:56