X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to macie powody żeby się cieszyć jak nie macie rozstępów :P
    Niestety mi wiatr zawsze w oczy i rozstępy są ;(

Miłego dnia mamuśki ;-)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już to kiedyś pisałam,a napiszę jeszcze raz-pogadamy pod koniec ciąży na temat rozstępów :).Ja oczywiście absolutnie nikomu nie życzę,sama się jeszcze uchroniłam,ale ile razy czytałam na III trymestrze,że dziewczynom powyłaziły w 37,38,39 tygodniu... Potrafiły wyskoczyć w jedną noc,jak u Miriam na przykład.Więc jeszcze się nie cieszę ;).

A co do ciągnięć-oj,są... W dole brzucha,przy zmianie pozycji czuć najbardziej,jak tam wszystko ciąży.

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja mam to samo. Wczoraj wieczorem zrobiło mi się duszno. I o tej pory czuję się....dziwnie. Nie umiem tego wytłumaczyć, ni to duszno, ni to słabo mi, ni to niedobrze. Po prostu czuję się źle, a u lekarza nie potrafiłabym powiedzieć co mi jest. Nie wiem co się dzieje.

Ale mam dobrą wiadomość. Przeniosłam numer do innej sieci i wykupiłam w abonamencie też internet, więc jak będę w szpitalu to będę mogła do Was napisać o porodzie:) Wiem, że wszyscy już mają neta w telefonie, ale ja jestem zacofana:)

Martynika, Limerikowo, weronikabp, evas, Galanea lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piszecie o rozstepach no niestety mi wyszly na udach dwa dni temu czyli 37 tydzien, a myslalam ze obedzie sie bez no i smarowalam sie caly czas, wiec niestety jak maja byc to beda

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ivv jak tam Twoja córcia?? wysoka ta gorączka wczoraj była... biedulka mała...

Dziewczyny jeżeli chodzi o rozstępy to ja w poprzedniej ciąży nie miałam ani jednego a wiecie kiedy się nabawiłam?? po ciąży - jak skóra zaczęła się kurczyć na brzuchu... na szczęście nie za dużo tych rozstępów ale jednak i byłam mocno zaskoczona, że dopiero jak małego urodziłam to się zaczęło dziać bo wcześniej oczywiście zdążyłam się nacieszyć, że się obyło bez :)
    w tej ciąży mam rozstępów parę już teraz a raczej już jakiś czas temu mi się porobiły ale na szczęście nie takie straszne - delikatne :)
    także hmm koniec ciąży nie da nam pewności, że rozstępy się zaraz nie pojawią w czasie kiedy organizm będzie dochodził do siebie sprzed ciąży :) tak tylko, żeby któraś nie była później zaskoczona bo oczywiście nie każdą nas to spotka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 08:50

Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rozstepach ja lepiej nic nie mowie :) w poprzedniej ciazy wyszly mi pod sam koniec ale za to tyle ze mam paski jak tygrys :) teraz sa dodatkowe na biodrach wiec z jakimkolwiek bikini juz sie pozegnalam

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się bardziej martwię o nadmiar skóry hehe, żeby brzuch nie wisiał :) bo jakaś taka ta skóra się mało elastyczna zrobiła - sama nie wiem. Albo sobie coś wmawiam. W każdym razie wolę rozstępy niż wiszący brzuch :)

Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia pisałayśmy że na razie nie mamy rozstępów, więc wszystko przed nami heheh :)

Również dobrego dnia wszystkim, u nas mega ponuro i deszczowo, ale że wyspałam się i jem pyszne naleśniki to czuję sie bardzo dobrze :)
    A i melduję, że wszystko poprasowane, szafa Poli gotowa, najbardziej lubię te małe drewniane wieszaczki z ikei i ciuszki na nich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:34

Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słoneczko się przez chmury przebija ale chyba za ciepło to nie jest.
    Wypiłam kawkę i spać się zachciało :D może za dużo w niej mleka było. o - pralka wyprała - idę ciuchy wieszać i kolejne pranie wstawiać :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszły już rozstępy..;/ ale jakos sie aż tak tym mocno nie martwie:)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj padłam, nie miałam siły nic pisać. zrobiliśmy kurs pod Kraków i z powrotem-odwoziliśmy babcię po świętach. potem Ikea i zakupiliśmy parę drobiazgów.
    kurcze każdy w rodzinie nam gada, że mamy nie kupować wózka przed narodzinami, nawet Ci, po których się tego nie spodziewałam.
    Tusia fajna fryzurka, ja mam podobną, ale krótszą ;)

Nutka-kocyk bardzo mi się podoba, w związku z tym zapytam-jak długo go robiłaś i ile potrzeba na niego włóczki?
    czy to na drutach, czy szydełku? przywiozłam druty i dwie torby włóczki od babci, może bym spróbowała?

Cały czas mam wrażenie, że kupiłam za mało ciuszków, albo że czegoś nie mam, zły rozmiar. moja babcia i mama stwierdziły, że mam bardzo dużo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:36

weronikabp, Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-) my właśnie smigamy na warsztaty poprostu położona w łodzi. Mam nadzieję że dowiemy się czegoś ciekawego. Zdam relację wieczorem:-) u nas tez brzydko i sennie. Milego dnia kochane:-)

weronikabp lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę właśnie się zorientowałam, że skończył mi się płyn do płukania dla dzieci. Muszę skoczyć do sklepu. Płynu do prania mam pod dostatkiem ale do płukania niet. Ehh a właśnie wstawiłam pierwszą pralkę ubranek dla maluszka i chciałam żeby tak ślicznie pachniały tym płynem. Trudno - trzeba się ubrać i śmigać do sklepu :) jak wypierze drugi raz płukanie wstawię i będzie git :)
    Wyszłam na balkon rozwiesić pranie i wiecie co?? jest tak śliczna pogoda, cieplutko, słonko przebija się przez chmurki i ptaszki śpiewają jak w lesie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:34

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciepło lecz słoneczko za chmurkami się chowa, a termometr 16 stopni pokazuje. W sam raz na spacer :)
    Co do rozstępów to ja nie mam póki co w tej ciąży. Mam za to po 1 ciąży na biodrach i piersiach. aAe za to cellulit masakra, pośladki i uda :/ nie wiem co gorsze. Mam nadzieję że po wszystkim woda zejdzie i wszystko wróci do poprzedniego stanu ;) Nadzieja umiera ostatnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:37

weronikabp, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Ja wczoraj padłam, nie miałam siły nic pisać. zrobiliśmy kurs pod Kraków i z powrotem-odwoziliśmy babcię po świętach. potem Ikea i zakupiliśmy parę drobiazgów.
    kurcze każdy w rodzinie nam gada, że mamy nie kupować wózka przed narodzinami, nawet Ci, po których się tego nie spodziewałam.
    Tusia fajna fryzurka, ja mam podobną, ale krótszą ;)

Nutka-kocyk bardzo mi się podoba, w związku z tym zapytam-jak długo go robiłaś i ile potrzeba na niego włóczki?
    czy to na drutach, czy szydełku? przywiozłam druty i dwie torby włóczki od babci, może bym spróbowała?

Cały czas mam wrażenie, że kupiłam za mało ciuszków, albo że czegoś nie mam, zły rozmiar. moja babcia i mama stwierdziły, że mam bardzo dużo :P

Hej.:) Wiesz co- chyba z miesiąc robiłam, ale do zrobienia jest w tydzień wieczorami;) Tylko mi się znudziło w połowie i musiałam zrobić przerwę;) Wczoraj zaczęłam też kolejny i już 1/3 mam;) CO do włóczki- ja kupiłam 5 motków(5kolorów) i po pół motka gdzieś mi zeszło. Teraz z tych samych robię kolejny i myślę, że spokojnie drugi wyjdzie. Także możesz tymi dwoma motkami próbować i najwyżej będzie troszkę mniejszy(zależy jeszcze jakiej grubości włóczka). Z tym, że ja robiłam na szydełku, na drutach nie lubię, bo paluchy bolą;)

monaaa, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    kurczę właśnie się zorientowałam, że skończył mi się płyn do płukania dla dzieci. Muszę skoczyć do sklepu. Płynu do prania mam pod dostatkiem ale do płukania niet. Ehh a właśnie wstawiłam pierwszą pralkę ubranek dla maluszka i chciałam żeby tak ślicznie pachniały tym płynem. Trudno - trzeba się ubrać i śmigać do sklepu :) jak wypierze drugi raz płukanie wstawię i będzie git :)
    Wyszłam na balkon rozwiesić pranie i wiecie co?? jest tak śliczna pogoda, cieplutko, słonko przebija się przez chmurki i ptaszki śpiewają jak w lesie :)

My mieszkamy na osiedlu, ale obok jest lasek i od jakiegoś czasu od godz. ok. 23, a później od ok 4 tak pięknie śpiewa ptaszek, wydaje z siebie przeróżne dźwięki. niektóre zabawne i jak zasypiamy z M, to się śmiejemy ;) poza tym to mega relaksuje. podobno to słowik ma zaloty.
    nie to co nasze papugi, które skrzeczą i wydają z siebie jakieś nieokreślone dźwięki!!!

MonikaS lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety pada deszcz. Synek poszedł spać więc i ja trochę odpocznę a pózniej skoczymy do sklepu.

Ja rozstępy miałam i przed ciążą. Teraz też mi wyszły zadne samrowanie nie pomogło. Już nauczyłam sie z tym żyć :) mam większe zmartwienia niż tam jakieś rozstępy :)
    Z dobrych rzeczy umówiłam sie na.usg na Agatową :)

• nutka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów to ja mam cały brzuch, wczoraj nawet chrześnicy pokazywałam, gdzie dzidziuś się ukrył i mała zapytała, co to za paski na brzuszku. Wyglądała jakby się zmartwiła, ale wyjaśniłam jej, że to nic złego. Ale nie przejmuję się nimi;)

Kurcze, za miesiąc będę w terminie, mogę rodzić. Więc muszę się streścić i dokupić brakujące rzeczy: jakieś śpiochy i pajacyki, jeszcze kilka par skarpetek, prześcieradełka do łóżeczka, monitor oddechu i te cholerne koszule, co to ich nie mogę zamówić, bo nie wiem które;/

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-dzięki, no to chyba spróbuję, raz miałam druty w rękach, może z 15 lat temu :P wzór znajdę w internecie?

to trudniejsze niż myślałam, patrzę na te wzory, czarna magia póki co! chyba YouTube się kłania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:56

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella, do kogo idziesz na Agatową?

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ