X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to macie powody żeby się cieszyć jak nie macie rozstępów :P
    Niestety mi wiatr zawsze w oczy i rozstępy są ;(

Miłego dnia mamuśki ;-)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już to kiedyś pisałam,a napiszę jeszcze raz-pogadamy pod koniec ciąży na temat rozstępów :).Ja oczywiście absolutnie nikomu nie życzę,sama się jeszcze uchroniłam,ale ile razy czytałam na III trymestrze,że dziewczynom powyłaziły w 37,38,39 tygodniu... Potrafiły wyskoczyć w jedną noc,jak u Miriam na przykład.Więc jeszcze się nie cieszę ;).

A co do ciągnięć-oj,są... W dole brzucha,przy zmianie pozycji czuć najbardziej,jak tam wszystko ciąży.

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja mam to samo. Wczoraj wieczorem zrobiło mi się duszno. I o tej pory czuję się....dziwnie. Nie umiem tego wytłumaczyć, ni to duszno, ni to słabo mi, ni to niedobrze. Po prostu czuję się źle, a u lekarza nie potrafiłabym powiedzieć co mi jest. Nie wiem co się dzieje.

Ale mam dobrą wiadomość. Przeniosłam numer do innej sieci i wykupiłam w abonamencie też internet, więc jak będę w szpitalu to będę mogła do Was napisać o porodzie:) Wiem, że wszyscy już mają neta w telefonie, ale ja jestem zacofana:)

Martynika, Limerikowo, weronikabp, evas, Galanea lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • pysia13 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piszecie o rozstepach no niestety mi wyszly na udach dwa dni temu czyli 37 tydzien, a myslalam ze obedzie sie bez no i smarowalam sie caly czas, wiec niestety jak maja byc to beda

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

relgh3715k4hk35p.png

f2w3kwk46tcteghz.png

Aniołek 6 tydzień - listopad 2018

15.05.2020 Kacper
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ivv jak tam Twoja córcia?? wysoka ta gorączka wczoraj była... biedulka mała...

Dziewczyny jeżeli chodzi o rozstępy to ja w poprzedniej ciąży nie miałam ani jednego a wiecie kiedy się nabawiłam?? po ciąży - jak skóra zaczęła się kurczyć na brzuchu... na szczęście nie za dużo tych rozstępów ale jednak i byłam mocno zaskoczona, że dopiero jak małego urodziłam to się zaczęło dziać bo wcześniej oczywiście zdążyłam się nacieszyć, że się obyło bez :)
    w tej ciąży mam rozstępów parę już teraz a raczej już jakiś czas temu mi się porobiły ale na szczęście nie takie straszne - delikatne :)
    także hmm koniec ciąży nie da nam pewności, że rozstępy się zaraz nie pojawią w czasie kiedy organizm będzie dochodził do siebie sprzed ciąży :) tak tylko, żeby któraś nie była później zaskoczona bo oczywiście nie każdą nas to spotka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 08:50

Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rozstepach ja lepiej nic nie mowie :) w poprzedniej ciazy wyszly mi pod sam koniec ale za to tyle ze mam paski jak tygrys :) teraz sa dodatkowe na biodrach wiec z jakimkolwiek bikini juz sie pozegnalam

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się bardziej martwię o nadmiar skóry hehe, żeby brzuch nie wisiał :) bo jakaś taka ta skóra się mało elastyczna zrobiła - sama nie wiem. Albo sobie coś wmawiam. W każdym razie wolę rozstępy niż wiszący brzuch :)

Bea_tina, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia pisałayśmy że na razie nie mamy rozstępów, więc wszystko przed nami heheh :)

Również dobrego dnia wszystkim, u nas mega ponuro i deszczowo, ale że wyspałam się i jem pyszne naleśniki to czuję sie bardzo dobrze :)
    A i melduję, że wszystko poprasowane, szafa Poli gotowa, najbardziej lubię te małe drewniane wieszaczki z ikei i ciuszki na nich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:34

Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słoneczko się przez chmury przebija ale chyba za ciepło to nie jest.
    Wypiłam kawkę i spać się zachciało :D może za dużo w niej mleka było. o - pralka wyprała - idę ciuchy wieszać i kolejne pranie wstawiać :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszły już rozstępy..;/ ale jakos sie aż tak tym mocno nie martwie:)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj padłam, nie miałam siły nic pisać. zrobiliśmy kurs pod Kraków i z powrotem-odwoziliśmy babcię po świętach. potem Ikea i zakupiliśmy parę drobiazgów.
    kurcze każdy w rodzinie nam gada, że mamy nie kupować wózka przed narodzinami, nawet Ci, po których się tego nie spodziewałam.
    Tusia fajna fryzurka, ja mam podobną, ale krótszą ;)

Nutka-kocyk bardzo mi się podoba, w związku z tym zapytam-jak długo go robiłaś i ile potrzeba na niego włóczki?
    czy to na drutach, czy szydełku? przywiozłam druty i dwie torby włóczki od babci, może bym spróbowała?

Cały czas mam wrażenie, że kupiłam za mało ciuszków, albo że czegoś nie mam, zły rozmiar. moja babcia i mama stwierdziły, że mam bardzo dużo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:36

weronikabp, Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:-) my właśnie smigamy na warsztaty poprostu położona w łodzi. Mam nadzieję że dowiemy się czegoś ciekawego. Zdam relację wieczorem:-) u nas tez brzydko i sennie. Milego dnia kochane:-)

weronikabp lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę właśnie się zorientowałam, że skończył mi się płyn do płukania dla dzieci. Muszę skoczyć do sklepu. Płynu do prania mam pod dostatkiem ale do płukania niet. Ehh a właśnie wstawiłam pierwszą pralkę ubranek dla maluszka i chciałam żeby tak ślicznie pachniały tym płynem. Trudno - trzeba się ubrać i śmigać do sklepu :) jak wypierze drugi raz płukanie wstawię i będzie git :)
    Wyszłam na balkon rozwiesić pranie i wiecie co?? jest tak śliczna pogoda, cieplutko, słonko przebija się przez chmurki i ptaszki śpiewają jak w lesie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:34

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciepło lecz słoneczko za chmurkami się chowa, a termometr 16 stopni pokazuje. W sam raz na spacer :)
    Co do rozstępów to ja nie mam póki co w tej ciąży. Mam za to po 1 ciąży na biodrach i piersiach. aAe za to cellulit masakra, pośladki i uda :/ nie wiem co gorsze. Mam nadzieję że po wszystkim woda zejdzie i wszystko wróci do poprzedniego stanu ;) Nadzieja umiera ostatnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:37

weronikabp, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Ja wczoraj padłam, nie miałam siły nic pisać. zrobiliśmy kurs pod Kraków i z powrotem-odwoziliśmy babcię po świętach. potem Ikea i zakupiliśmy parę drobiazgów.
    kurcze każdy w rodzinie nam gada, że mamy nie kupować wózka przed narodzinami, nawet Ci, po których się tego nie spodziewałam.
    Tusia fajna fryzurka, ja mam podobną, ale krótszą ;)

Nutka-kocyk bardzo mi się podoba, w związku z tym zapytam-jak długo go robiłaś i ile potrzeba na niego włóczki?
    czy to na drutach, czy szydełku? przywiozłam druty i dwie torby włóczki od babci, może bym spróbowała?

Cały czas mam wrażenie, że kupiłam za mało ciuszków, albo że czegoś nie mam, zły rozmiar. moja babcia i mama stwierdziły, że mam bardzo dużo :P

Hej.:) Wiesz co- chyba z miesiąc robiłam, ale do zrobienia jest w tydzień wieczorami;) Tylko mi się znudziło w połowie i musiałam zrobić przerwę;) Wczoraj zaczęłam też kolejny i już 1/3 mam;) CO do włóczki- ja kupiłam 5 motków(5kolorów) i po pół motka gdzieś mi zeszło. Teraz z tych samych robię kolejny i myślę, że spokojnie drugi wyjdzie. Także możesz tymi dwoma motkami próbować i najwyżej będzie troszkę mniejszy(zależy jeszcze jakiej grubości włóczka). Z tym, że ja robiłam na szydełku, na drutach nie lubię, bo paluchy bolą;)

monaaa, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    kurczę właśnie się zorientowałam, że skończył mi się płyn do płukania dla dzieci. Muszę skoczyć do sklepu. Płynu do prania mam pod dostatkiem ale do płukania niet. Ehh a właśnie wstawiłam pierwszą pralkę ubranek dla maluszka i chciałam żeby tak ślicznie pachniały tym płynem. Trudno - trzeba się ubrać i śmigać do sklepu :) jak wypierze drugi raz płukanie wstawię i będzie git :)
    Wyszłam na balkon rozwiesić pranie i wiecie co?? jest tak śliczna pogoda, cieplutko, słonko przebija się przez chmurki i ptaszki śpiewają jak w lesie :)

My mieszkamy na osiedlu, ale obok jest lasek i od jakiegoś czasu od godz. ok. 23, a później od ok 4 tak pięknie śpiewa ptaszek, wydaje z siebie przeróżne dźwięki. niektóre zabawne i jak zasypiamy z M, to się śmiejemy ;) poza tym to mega relaksuje. podobno to słowik ma zaloty.
    nie to co nasze papugi, które skrzeczą i wydają z siebie jakieś nieokreślone dźwięki!!!

MonikaS lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety pada deszcz. Synek poszedł spać więc i ja trochę odpocznę a pózniej skoczymy do sklepu.

Ja rozstępy miałam i przed ciążą. Teraz też mi wyszły zadne samrowanie nie pomogło. Już nauczyłam sie z tym żyć :) mam większe zmartwienia niż tam jakieś rozstępy :)
    Z dobrych rzeczy umówiłam sie na.usg na Agatową :)

• nutka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów to ja mam cały brzuch, wczoraj nawet chrześnicy pokazywałam, gdzie dzidziuś się ukrył i mała zapytała, co to za paski na brzuszku. Wyglądała jakby się zmartwiła, ale wyjaśniłam jej, że to nic złego. Ale nie przejmuję się nimi;)

Kurcze, za miesiąc będę w terminie, mogę rodzić. Więc muszę się streścić i dokupić brakujące rzeczy: jakieś śpiochy i pajacyki, jeszcze kilka par skarpetek, prześcieradełka do łóżeczka, monitor oddechu i te cholerne koszule, co to ich nie mogę zamówić, bo nie wiem które;/

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-dzięki, no to chyba spróbuję, raz miałam druty w rękach, może z 15 lat temu :P wzór znajdę w internecie?

to trudniejsze niż myślałam, patrzę na te wzory, czarna magia póki co! chyba YouTube się kłania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 10:56

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella, do kogo idziesz na Agatową?

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ