X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Do szpitala pojechałam po śniadaniu, w trakcie porodu byłam trochę głodna, ale nie pozwolili mi nic jeść, a po porodzie wcale mi się nie chciało i spokojnie wytrzymałam do rana. A rano nawet szpitalne jedzenie mi smakowało ;) Ale kanapki, hm... może tym razem się skuszę, najwyżej mąż zje :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja też jak wiele w Was jestem ostatnio bardzo zmęczona. Spać mi sie chce cały czas i chyba właśnie zaraz się położę.
    Mała kopie często, czasem boleśnie, ale z tego akurat się cieszę :)

Dziś wstawiłam pranie z pierwszą partią ubranek. Jutro przywożę łóżeczko i komodę dla małej i zaczynam pakowanie torby.

Miłej niedzieli dziewczynki.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja dla odmiany czuję kłucie i napieranie na krocze i pęcherz. Ble, okropne uczucie :/

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim Monikom wszystkiego najlepszego z okazji imienin:-)
    A mnie boli dziś podbrzusze, mały strasznie napiera na dol i miałam 3 skurcze w ciągu ostatniej godziny.

MonikaS, monaaa, misia_k1 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi dzięki :)

ja dzisiaj w nocy to może w sumie na raty ze 2 godzinki pospałam bo Misiek chory cały czas mnie budził i wołał do siebie... sam też nie za dużo pospał... kaszel taki ma, że aż oddechu złapać nie może i do tego gorączka - jednym słowem biedny, że aż żal na niego patrzeć... dzisiaj cały dzień taki siedzi bez życia.
    Ja korzystając z okazji, że m w domu - pojechałam na zakupy nieduże. Kupiłam sobie kapciuchy do kliniki :) to już mam do kompletu do koszuli. To by było na razie na tyle z tego co potrzeba do spakowania ;)

hmmm co z Nutką bo nie widzę, żeby się odzywała. Karolina również, Topa, Monalisa - jak tam?

ja też chodzę jak połamana i wiecie co? już naprawdę wkurzają mnie te baby co tak patrzą jakbym kogoś zabiła tym brzuchem :) czy to z zazdrości czy z nienawiści? wkurza mnie to...
    chodzę połamana ale ogólnie to całkiem nieźle się czuję i zaczynam bardziej wierzyć w to, że dotrzymam do wyznaczonego terminu a przynajmniej blisko będzie :D hehe zobaczymy :)mi tam znowu się nie spieszy z tym porodem :) jeszcze nie do końca jestem przygotowana tak totalnie rzeczowo :) muszę wózek odświeżyć, uzupełnić braki kosmetyczne a na razie nie mam kasy tyle :) chociaż jakby już miał się rodzić to się coś zorganizuje :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem dziewczyny że odkąd trafiłam do szpitala to coś się stało : Czuję dziwne napieranie na pęcherz jakby mały siedział cały czas tam główką a od czasu do czasu czuję mocniejszy uścisk tak że ledwo panuję nad tym żeby nie popuścić :-( Jutro mam nadzieje że zrobią usg i dowiem się jaka długa jest szyjka :-( i mam nadzieje że nie ma rozwarcia.

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa w takim razie dawaj znać jak tam się sytuacja u Ciebie rozwija... trzymam kciuki za to, żeby wszystko było ok :) a tym naciskiem to tak się nie martw :) równie dobrze tak się maluszek ułożył bo np u mnie to jest tak, że ostatnio chodzić nie dam rady tak ciśnie i czasami to aż ludzie patrzą czy przypadkiem nie zaczynam rodzić bo przystaję i kurczę się jakbym skurcz mega miała :) to taki odruch i czuję, że jakby nie ten odruch to bym się posikała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 17:51

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monika :-) Mam nadzieję że wszystko będzie ok.

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i gratuluję kolejnego tygodnia :) patrzę, że 33 już zaczynasz :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak 33 się zaczął - cieszę się każdym tygodniem bo to dla maleństwa dużo :-) Mam nadzieję że wytrzymamy jeszcze 4 tygodnie bo na kalendarzu 8 czerwca wychodzi ciąża donoszona :-) Mam taka nadzieję, że mały poczeka. Jutro mam plan jak wyjdę pierwsze co robię wstawiam pranie i piorę ubranka dla niego, dokupuję rzeczy potrzebne do torby. Trochę spanikowałam że tak szybko poród może nastąpić więc chce być teraz już gotowa że biorę torbę i jadę.

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa tylko powolutku i spokojnie bo zaraz się narobisz i znowu do szpitala... :)
    ja ostatnio wszystko na zwolnionych obrotach robię :) co prawda przez to muszę non stop robić bo co posprzątam to zaraz znowu trzeba hehe :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Topa, Ty tam ostrożnie, nie przemęczaj się, co możesz to rób na siedząco, np. prasowanie.

Ależ mam dzisiaj płaczliwy dzień :( Nie mogę się ogarnąć.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Właśnie Topa, Ty tam ostrożnie, nie przemęczaj się, co możesz to rób na siedząco, np. prasowanie.

Ależ mam dzisiaj płaczliwy dzień :( Nie mogę się ogarnąć.
    Kochana tez mialam tak od wczoraj, pospałam (o dziwo, juz drugi dzien z rzedu spie po poludniu, nigdy wczesniej tak nie mialam) i na pocieszenie upiekłam właśnie biszkopt z wiśniami :) polecam :)

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kochana tez mialam tak od wczoraj, pospałam (o dziwo, juz drugi dzien z rzedu spie po poludniu, nigdy wczesniej tak nie mialam) i na pocieszenie upiekłam właśnie biszkopt z wiśniami :) polecam :)

Wow, zazdroszczę ciasta. Mogę wpaść na kawałeczek? ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie mamy jakieś takie słabe humorki pod koniec ciąży..

Ja też jutro się biorę za pranie bo później się nie wyrobię no i mam zamiar kupić te koszule do porodu i zapakować torbę bo sama nie wiem na co ja czekam..

Galanea, weronikabp, czekajajaca, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Wow, zazdroszczę ciasta. Mogę wpaść na kawałeczek? ;)
    zapraszam kochana :)
    c58d12cecb13a12bm.jpg

Galanea, Tusia84, Nalka, ivv, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    zapraszam kochana :)
    c58d12cecb13a12bm.jpg

Ale piękne :) Szkoda, ze jestem tak daleko ;)
    Podzielisz się przepisem? :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ale piękne :) Szkoda, ze jestem tak daleko ;)
    Podzielisz się przepisem? :)
    nie ma za bardzo czym się dzielić hehhe :) to zwykły tradycyjny biszkopt, ten akurat z wiśniami, bo tylko wiśnie w słoiku miałam, wolę ze świeżymi truskawkami lub malinami :)
    fakt ze biszkopt podobnież wcale nie jest łatwo zrobić, moja tesciowa na przykład zawsze mnie prosi, mowi ze jej nigdy nie wychodzi. Ja robię tak, 5 jaj, szklanka cukru (brzozowego, ale może byc normalny) szklanka mąki tortowej, wanilia, proszek do pieczenia (używam ekologicznego ale moze być normalny). Białka (schłodzone jajka) ubić na sztywno dodać odrobinę soku z cytryny i szczyptę soli. Utrzeć zóltka z cukrem, dodać do białka na koniec przesiać mąkę i proszek, delikatnie zamieszać, dodać ulubione owoce, piec 40-45 min w 170 :) that's all :)ważne ja nie smaruje tortownicy tłuszczem, to obciąża biszkopt, na dole rozkladam papier do pieczenia, ścianki - nic, biszkopt sam ładnie odejdzie.

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, muszę zrobić. W ciąży mam straszną ochotę na wiśnie :)

K. przyniósł mi loda, zaciągnął do pokoju składać łóżeczko turystyczne na próbę i już przestałam beczeć :P Gorzej ze mną niż z dzieckiem, naprawdę :P A do tej pory twierdziłam, że nie mam huśtawek nastroju ;)

weronikabp, Nalka, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eleganckie ciasto! Mniam, mniam! Muszę nieskromnie przyznać, że biszkopty też mi wychodzą. Zwłaszcza te rzucane (matka dostaje wtedy ataku Parkinsona, bo: " na pewno nie wyjdzie!"). Ale w Gdańsku nie mam czego piec. Mąż nie lubi ciast. Kawałeczek i koniec. Nawet mała blaszka nie zejdzie. :(

20120810580117.png

26ympwo.png
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ