X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu witaj, cieszę się, że zaglądasz od Nas :))

Moja ukochana chrześnica lat 19 pisze dziś maturę, chyba przeżywam to tak samo jak moją własną, ech.. kiedy to było :)
    "ten płacz Antygony co tęskni za bratem jest ponad kres wytrzymałości" - literatura i sztuka wobec ludzkiego cierpienia na przestrzeni wieków. Taki miałam temat i nogę w gipsie, złamaną 3 dni przed maturą :)

Limerikowo, ivv, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie mam jak kupić - nie mam do jutra do wieczora samochodu, a inaczej do Lidla nie dojadę :(

Aaaa, i trzymajcie kciuki - wizytę kwalifikacyjną w Domu Narodzin mam dopiero 4 czerwca, a ciążę donoszoną już 29 maja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 11:06

Galanea lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano byłam na badaniach bo jutro mam wizytę i weszlam po pieluchy do lidla:) jeszcze coś zostało, 2 to wzięłam ostatnie a 3 było więcej :)

Dzis u nas słoneczko ładnie świeci i cieplej niż ostatnie dni:) stałam w kolejce do laboratorium godzinę i wiadomo nikt kobiet w ciąży nie przepuści :D i teraz odpoczywam bo mnie trochę zaczął od tego kręgosłup boleć :P

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 dni do wyznaczonej daty porodu z usg a z om 22 :O

Limerikowo, Modelka, Paulina1986, sunset, monalisa, Galanea, nutka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia b wspolczuje Ci tego stania w kolejce z brzuszkiem, jak Boga kocham ludzie sumienia nie maja.., to samo nie rzadko obserwuje i juz tu taki temat byl nie raz u nas na Czerwcowkach
    a taki niby kryzys demograf i nie bedzie komu na emerytury robic a nie szanuje sie kobitek w ciazy ehhh, szkoda slow
    w ciazy to trzeba miec zdrowie i mocne plecy za dwoch, kurcze
    ja juz po spacerku z tesciem w lasku 30min na zdrowie (ruszyli w droge powrotna do Swidnicy, ogolnie spotknie udane od piatku i nie zmeczylam sie mino wstawania przed 8 jak ranny ptaszek :--)) ), dzis juz nie zmarzlam jak wczoraj w ogrodzie botanicz. UAMu

Agusia2312 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo zgadzam się, nie szanuje się kobiet w ciąży. Wszyscy gonią przed żeby wbić się w kolejkę przed kobietą w ciąży jakby jakaś trędowata była czy co? przepraszam - nie wszyscy :) nie chcę uogólniać, ale w przeważającej większości... mało tego zauważyłam jak często kobiety mnie mijają to takim wzrokiem krzywym brzuch oblukają jakbym tym brzuchem komuś rodzinę wybiła... nie rozumiem tego - czy to z zazdrości, czy z czego? aż człowiek czuję się jakby coś złego zrobił, jakby był naznaczony. Czasami mam wrażenie, że np jak zajdę do okulisty to ludzie tak na mnie patrzą i w głębi duszy sobie myślą - o matko przylazła w ciąży - pewnie teraz będzie próbowała bez kolejki się wcisnąć... tak ich wyraz twarzy przemawia... czasami mam ochotę tak odparować z tekstem typu - coś się nie podoba?
    oczywiście zdarzyło mi się parę razy, że ktoś się życzliwie uśmiechnął...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 11:59

Agusia2312, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj jakaś miła dziewczyna przepuściła w kolejce do toalety :) Zdarza się. A jej koleżanka, która akurat stała obok i kawę zamawiała zaczęła krzyczeć - "ale ja zajęłam kolejkę PRZED tą panią!". No to ta dziewczyna jej tłumaczy - tak, ale ja przepuściłam tę panią. A tamta dalej - ALE JA BYŁAM PIERWSZA! Więc ta druga miła znów - ale ta pani jest W CIĄŻY i ją przepuściłam.

Ale macie rację, zdarza się to rzadko...

Agusia2312, ivv, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet ostatnio stałam w kolejce w aptece z moim małym chorym synkiem. Wyobraźcie sobie taki obrazek - ja z brzuchem dalej niż nos i z marudzącym 2,5 latkiem, który od kaszlu omal się nie udusi i nikomu nie przyszło do głowy, żeby mnie przodem puścić... :) dobrze, że był kącik dla dziecka to posadziłam tam Michasia, żeby chociaż nie musiał na nogach się słaniać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 12:04

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, Monika, wiem. A ja też nie mam nigdy śmiałości, żeby głośno poprosić, żeby mnie przepuszczono, chociaż teoretycznie to właśnie powinnyśmy zrobić.

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt!
    powinnam wtedy zwrócić uwagę, ale jakiś taki człowiek stał przygnębiony i przywalony tymi choróbstwami i zmęczeniem, że nawet nie myślał w tym kierunku i szczerze to tak wtedy nawet nie miałam złości, że mnie nikt nie puszcza tylko później jak już sobie wyszłam to zaczęłam tak analizować tą sytuację :) chyba już człowiek najzwyczajniej w świecie jest tak przyzwyczajony do takich sytuacji, że już nawet nie chce się reagować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 12:09

Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski jestem po usg nasz synek ma 1950 g jupi!!!!! I wszystko ok - czekam na wyniki potasu jak będą dobre udało mi się dogadać że dziś wyjdę :-) A na wieczór mam wizytę u swojego gina więc bardzo mi to pasuje :-) Laski robiłyście to 3 genetyczne ? Bo ja mam mam już 32 tydz skończony i nie wiem czy się załapie ?

Modelka, alexast, monalisa, Limerikowo, weronikabp, Galanea, Nalka, Mucha, monaaa, Tusia84 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie racje dziewczyny kobiet w ciąży się wogole nie szanuje ale już się do tego przyzwyczaiłam :) dobrze ze odpukać jeszcze jakoś mogę wystac i mi się słabo nie robi, choć dziś było duszno w środku jak czekałam:)

Topa ja nie miałam tego trzeciego genetycznego, pytałam się o to mojego gina i on twierdzi ze nie ma potrzeby jak wszystko przebiega dobrze w sensie ze na usg wszystko dobrze z maluszkiem, jak byłam w szpitalu wtedy z ta taśma łożyskowa to też miałam jakby szczegółowe usg . Ale typowo genetycznego nie mialam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 12:37

• ivv Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS Weronika miała wirusowe zapalenie oskrzelików i po wyjściu ze szpitala miała, szczególnie w nocy, ataki kaszlu, które przechodziły po inhalacjach solą. Niestety dziś w nocy nawet sól nie pomogła, od rana też kaszle, teraz nawet godziny na drzemce nie przespała, bo ją kaszel obudził. I teraz ciekawe - to dalszy proces leczenia czy coś nowego? :/ Dziś kontrola u lekarza POZ to się dowiemy... Oj biedne te nasze dzieciaczki :(

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    My czekamy za wynikami krwi i moczu jesli będą dobre to dzis wychodzimy pod rygorem leżenia :/ Mala waży +- 2650g :) po tygodniowym pobycie tu normalnie wariuje. Dziewczyny sie zmieniają na łóżkach tylko ja taka weteranka, molezanka ktora lezala ze skrócona szyjnka 0,8 mm wyszla dziś na wlasne rządzie i pojechala do xwojego szpitala gdzie pracuje lekarz jej prowadzący w Kościanie. Ja osobiście nigdy bym sie nie odważyła na cos takiego. Dzis przyszla mama z kolka nerkowa w ciazy z blizniaczkami 32tc chlopiec i dziewczynka super co?
    Teraz trzymam kciuki ze moje wyniki, a i musze zwracać uwage na ruchy ze względu na przeplywy i wody.

Limerikowo, Agusia2312, weronikabp, Galanea, Nalka, Mucha, czekajajaca, Tusia84 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa trzymam kciuki za dobre wyniku i cieszę się ze jest wszystko dobrze, no i jak wyjdziesz to odpoczywaj i łez kochana jak każą:) a jak się twoja pani doktor nazywa? Bo jak byłam na tym oddziale to żadnej oprócz pani ordynator kobiety nie spotkałam akurat:)
    No i maluszek już twój duzy:) Niech jeszcze posiedzi w brzuszku, ja też bym się z taka szyjka nie wypisała na własne żądanie :)

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja szalała w sobotę a od wczoraj wieczora bardzo spokojna, prawie nic, jedziemy na spotkanie z położną, więc i IP zaliczymy, muszę sprawdzić co się dzieje.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety nie załapałam się na pieluchy w Lidlu. Zostały pojedyncze paczki rozmiar 4 i 5 :/ Tu nigdy nic się nie da kupić :/

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    A ja niestety nie załapałam się na pieluchy w Lidlu. Zostały pojedyncze paczki rozmiar 4 i 5 :/ Tu nigdy nic się nie da kupić :/

W moim lidlu tez nie da sie nic kupic. Raz poszlam o 7:30 i juz moglam zapomniec o rozmiarze 5 pieluch, pojechalam do drugiego i byla cala paleta. Tu u mnie ludzie rzucaja sie na wszystko. A to co sie dzialo przed majówką, to koszmar.
    Ja dzis kupilam pieluchy w netto, tez jakas promocja byla.

Nie nadrobie Was, mam.nadzieje ze u kazdej jest ok. My mielismy maly remont i jesten wykonczona. Mąż juz wrocil do pracy a ja teraz leże, bo synek spi. Z tydzien ide do lekarza, mam nadzieje ze wszystki jest ok.
    Pozniej w srode usg, nie moge sie doczekac :)

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ostatnio czytałam książkę i było o gościu(m.in) z Twojej miejscowości z Irlandii, odrazu pomyślałam sobie o Tobie hehe:)

Dziewczyny, a mam glupie pytanie:D Bo Wy tu jesteście obeznane z ip. Jak to jest, wchodze do motłochu, czekam w kolejce i normalnie mogą zrobić usg sprawdzając czy wszystko ok, czy jak to wygląda??

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wczoraj mi baba w kauflandzie na miesnym zrobiła? Myślałam, że się wścieknę. Tam jest takie duże prostokątne stoisko, które można z każdej strony obejść. I stoję za gościem przy surowym mięsie, a na wędlinach z drugiej strony stoi druga kolejka. A ona obsłużyła tego gościa i mówi do mnie- prosze iść do tamtej kolejki(a stałam za nim zanim zaczeła go obsługiwać) bo ja już nie wiem kto był pierwszy...;/ A brzucha nie da się zauważyć no! Co jak co, ale kuźwa przesadziła!;/ Odwróciłam się i poszłam w taką stronę, że na pewno zauważyła, że skutecznie zniechęciła mnie do zakupu mięsa u nich;/

Już po maturze, moja siostra pisała. Kurcze, średnie lektury, ale powinno być ok;) Z tego co ja pamietam, to Potopu na 100% nie przerabialiśmy, a Wesele po łebkach...

Ja wieczorem będe u lekarza i obok jest Lidl, ale raczej nie liczę, że jeszcze będa;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:49

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ