X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu witaj, cieszę się, że zaglądasz od Nas :))

Moja ukochana chrześnica lat 19 pisze dziś maturę, chyba przeżywam to tak samo jak moją własną, ech.. kiedy to było :)
    "ten płacz Antygony co tęskni za bratem jest ponad kres wytrzymałości" - literatura i sztuka wobec ludzkiego cierpienia na przestrzeni wieków. Taki miałam temat i nogę w gipsie, złamaną 3 dni przed maturą :)

Limerikowo, ivv, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie mam jak kupić - nie mam do jutra do wieczora samochodu, a inaczej do Lidla nie dojadę :(

Aaaa, i trzymajcie kciuki - wizytę kwalifikacyjną w Domu Narodzin mam dopiero 4 czerwca, a ciążę donoszoną już 29 maja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 11:06

Galanea lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano byłam na badaniach bo jutro mam wizytę i weszlam po pieluchy do lidla:) jeszcze coś zostało, 2 to wzięłam ostatnie a 3 było więcej :)

Dzis u nas słoneczko ładnie świeci i cieplej niż ostatnie dni:) stałam w kolejce do laboratorium godzinę i wiadomo nikt kobiet w ciąży nie przepuści :D i teraz odpoczywam bo mnie trochę zaczął od tego kręgosłup boleć :P

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 dni do wyznaczonej daty porodu z usg a z om 22 :O

Limerikowo, Modelka, Paulina1986, sunset, monalisa, Galanea, nutka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia b wspolczuje Ci tego stania w kolejce z brzuszkiem, jak Boga kocham ludzie sumienia nie maja.., to samo nie rzadko obserwuje i juz tu taki temat byl nie raz u nas na Czerwcowkach
    a taki niby kryzys demograf i nie bedzie komu na emerytury robic a nie szanuje sie kobitek w ciazy ehhh, szkoda slow
    w ciazy to trzeba miec zdrowie i mocne plecy za dwoch, kurcze
    ja juz po spacerku z tesciem w lasku 30min na zdrowie (ruszyli w droge powrotna do Swidnicy, ogolnie spotknie udane od piatku i nie zmeczylam sie mino wstawania przed 8 jak ranny ptaszek :--)) ), dzis juz nie zmarzlam jak wczoraj w ogrodzie botanicz. UAMu

Agusia2312 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo zgadzam się, nie szanuje się kobiet w ciąży. Wszyscy gonią przed żeby wbić się w kolejkę przed kobietą w ciąży jakby jakaś trędowata była czy co? przepraszam - nie wszyscy :) nie chcę uogólniać, ale w przeważającej większości... mało tego zauważyłam jak często kobiety mnie mijają to takim wzrokiem krzywym brzuch oblukają jakbym tym brzuchem komuś rodzinę wybiła... nie rozumiem tego - czy to z zazdrości, czy z czego? aż człowiek czuję się jakby coś złego zrobił, jakby był naznaczony. Czasami mam wrażenie, że np jak zajdę do okulisty to ludzie tak na mnie patrzą i w głębi duszy sobie myślą - o matko przylazła w ciąży - pewnie teraz będzie próbowała bez kolejki się wcisnąć... tak ich wyraz twarzy przemawia... czasami mam ochotę tak odparować z tekstem typu - coś się nie podoba?
    oczywiście zdarzyło mi się parę razy, że ktoś się życzliwie uśmiechnął...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 11:59

Agusia2312, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj jakaś miła dziewczyna przepuściła w kolejce do toalety :) Zdarza się. A jej koleżanka, która akurat stała obok i kawę zamawiała zaczęła krzyczeć - "ale ja zajęłam kolejkę PRZED tą panią!". No to ta dziewczyna jej tłumaczy - tak, ale ja przepuściłam tę panią. A tamta dalej - ALE JA BYŁAM PIERWSZA! Więc ta druga miła znów - ale ta pani jest W CIĄŻY i ją przepuściłam.

Ale macie rację, zdarza się to rzadko...

Agusia2312, ivv, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet ostatnio stałam w kolejce w aptece z moim małym chorym synkiem. Wyobraźcie sobie taki obrazek - ja z brzuchem dalej niż nos i z marudzącym 2,5 latkiem, który od kaszlu omal się nie udusi i nikomu nie przyszło do głowy, żeby mnie przodem puścić... :) dobrze, że był kącik dla dziecka to posadziłam tam Michasia, żeby chociaż nie musiał na nogach się słaniać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 12:04

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, Monika, wiem. A ja też nie mam nigdy śmiałości, żeby głośno poprosić, żeby mnie przepuszczono, chociaż teoretycznie to właśnie powinnyśmy zrobić.

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt!
    powinnam wtedy zwrócić uwagę, ale jakiś taki człowiek stał przygnębiony i przywalony tymi choróbstwami i zmęczeniem, że nawet nie myślał w tym kierunku i szczerze to tak wtedy nawet nie miałam złości, że mnie nikt nie puszcza tylko później jak już sobie wyszłam to zaczęłam tak analizować tą sytuację :) chyba już człowiek najzwyczajniej w świecie jest tak przyzwyczajony do takich sytuacji, że już nawet nie chce się reagować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 12:09

Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski jestem po usg nasz synek ma 1950 g jupi!!!!! I wszystko ok - czekam na wyniki potasu jak będą dobre udało mi się dogadać że dziś wyjdę :-) A na wieczór mam wizytę u swojego gina więc bardzo mi to pasuje :-) Laski robiłyście to 3 genetyczne ? Bo ja mam mam już 32 tydz skończony i nie wiem czy się załapie ?

Modelka, alexast, monalisa, Limerikowo, weronikabp, Galanea, Nalka, Mucha, monaaa, Tusia84 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie racje dziewczyny kobiet w ciąży się wogole nie szanuje ale już się do tego przyzwyczaiłam :) dobrze ze odpukać jeszcze jakoś mogę wystac i mi się słabo nie robi, choć dziś było duszno w środku jak czekałam:)

Topa ja nie miałam tego trzeciego genetycznego, pytałam się o to mojego gina i on twierdzi ze nie ma potrzeby jak wszystko przebiega dobrze w sensie ze na usg wszystko dobrze z maluszkiem, jak byłam w szpitalu wtedy z ta taśma łożyskowa to też miałam jakby szczegółowe usg . Ale typowo genetycznego nie mialam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 12:37

• ivv Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS Weronika miała wirusowe zapalenie oskrzelików i po wyjściu ze szpitala miała, szczególnie w nocy, ataki kaszlu, które przechodziły po inhalacjach solą. Niestety dziś w nocy nawet sól nie pomogła, od rana też kaszle, teraz nawet godziny na drzemce nie przespała, bo ją kaszel obudził. I teraz ciekawe - to dalszy proces leczenia czy coś nowego? :/ Dziś kontrola u lekarza POZ to się dowiemy... Oj biedne te nasze dzieciaczki :(

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    My czekamy za wynikami krwi i moczu jesli będą dobre to dzis wychodzimy pod rygorem leżenia :/ Mala waży +- 2650g :) po tygodniowym pobycie tu normalnie wariuje. Dziewczyny sie zmieniają na łóżkach tylko ja taka weteranka, molezanka ktora lezala ze skrócona szyjnka 0,8 mm wyszla dziś na wlasne rządzie i pojechala do xwojego szpitala gdzie pracuje lekarz jej prowadzący w Kościanie. Ja osobiście nigdy bym sie nie odważyła na cos takiego. Dzis przyszla mama z kolka nerkowa w ciazy z blizniaczkami 32tc chlopiec i dziewczynka super co?
    Teraz trzymam kciuki ze moje wyniki, a i musze zwracać uwage na ruchy ze względu na przeplywy i wody.

Limerikowo, Agusia2312, weronikabp, Galanea, Nalka, Mucha, czekajajaca, Tusia84 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa trzymam kciuki za dobre wyniku i cieszę się ze jest wszystko dobrze, no i jak wyjdziesz to odpoczywaj i łez kochana jak każą:) a jak się twoja pani doktor nazywa? Bo jak byłam na tym oddziale to żadnej oprócz pani ordynator kobiety nie spotkałam akurat:)
    No i maluszek już twój duzy:) Niech jeszcze posiedzi w brzuszku, ja też bym się z taka szyjka nie wypisała na własne żądanie :)

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja szalała w sobotę a od wczoraj wieczora bardzo spokojna, prawie nic, jedziemy na spotkanie z położną, więc i IP zaliczymy, muszę sprawdzić co się dzieje.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety nie załapałam się na pieluchy w Lidlu. Zostały pojedyncze paczki rozmiar 4 i 5 :/ Tu nigdy nic się nie da kupić :/

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    A ja niestety nie załapałam się na pieluchy w Lidlu. Zostały pojedyncze paczki rozmiar 4 i 5 :/ Tu nigdy nic się nie da kupić :/

W moim lidlu tez nie da sie nic kupic. Raz poszlam o 7:30 i juz moglam zapomniec o rozmiarze 5 pieluch, pojechalam do drugiego i byla cala paleta. Tu u mnie ludzie rzucaja sie na wszystko. A to co sie dzialo przed majówką, to koszmar.
    Ja dzis kupilam pieluchy w netto, tez jakas promocja byla.

Nie nadrobie Was, mam.nadzieje ze u kazdej jest ok. My mielismy maly remont i jesten wykonczona. Mąż juz wrocil do pracy a ja teraz leże, bo synek spi. Z tydzien ide do lekarza, mam nadzieje ze wszystki jest ok.
    Pozniej w srode usg, nie moge sie doczekac :)

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ostatnio czytałam książkę i było o gościu(m.in) z Twojej miejscowości z Irlandii, odrazu pomyślałam sobie o Tobie hehe:)

Dziewczyny, a mam glupie pytanie:D Bo Wy tu jesteście obeznane z ip. Jak to jest, wchodze do motłochu, czekam w kolejce i normalnie mogą zrobić usg sprawdzając czy wszystko ok, czy jak to wygląda??

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co wczoraj mi baba w kauflandzie na miesnym zrobiła? Myślałam, że się wścieknę. Tam jest takie duże prostokątne stoisko, które można z każdej strony obejść. I stoję za gościem przy surowym mięsie, a na wędlinach z drugiej strony stoi druga kolejka. A ona obsłużyła tego gościa i mówi do mnie- prosze iść do tamtej kolejki(a stałam za nim zanim zaczeła go obsługiwać) bo ja już nie wiem kto był pierwszy...;/ A brzucha nie da się zauważyć no! Co jak co, ale kuźwa przesadziła!;/ Odwróciłam się i poszłam w taką stronę, że na pewno zauważyła, że skutecznie zniechęciła mnie do zakupu mięsa u nich;/

Już po maturze, moja siostra pisała. Kurcze, średnie lektury, ale powinno być ok;) Z tego co ja pamietam, to Potopu na 100% nie przerabialiśmy, a Wesele po łebkach...

Ja wieczorem będe u lekarza i obok jest Lidl, ale raczej nie liczę, że jeszcze będa;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 14:49

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ