X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cena śpiworka kosmiczna :P Ja Wam powiem, że na palcach mogę policzyć ubranka, które kupiłam. Nawet śpiworek fajny dostałam. Resztę mam używanych, większość dostałam. Kupiłam dwie ogromne torby ubranek za 50zł, ślicznych w stanie jak nowym :)

Ps. W końcu mam wszystkie ciuszki, poprane, uprasowane, poskładane w komodzie, posegregowane rodzajami i rozmiarami. Nie przypuszczałam, że aż tyle tego mam! :P Rodzinka mnie też zarzuciła pościelami i mam już chyba ze 4 komplety, a kupiłam jeden :P

Limerikowo, Nalka, weronikabp, sunset, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje łóżeczko tyle nie kosztowało co ten śpiwór. ;D Zwariowały ludziska. W zasadzie to liczą na to, że przyszłe matki zwariują.

Galanea to weź podjedź do mnie i mi poprasuj. :D Na samą myśl o prasowaniu robi mi się słabo.

Od paru dni tankuję w siebie litry soków i wody. Też macie takie pragnienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 19:41

Galanea, weronikabp, Limerikowo, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Moje łóżeczko tyle nie kosztowało co ten śpiwór. ;D Zwariowały ludziska. W zasadzie to liczą na to, że przyszłe matki zwariują.

Galanea to weź podjedź do mnie i mi poprasuj. :D Na samą myśl o prasowaniu robi mi się słabo.

Nalka, 2 dni prasowałam pościele, pieluchy i inne graty, na siedząco, ale już mój brzuch i plecy nie wytrzymywały tego :P Dzisiaj wpadła mama i biedna wszystkie ubranka poprasowała i tak się przy tym cieszyła jak dziecko. Co sekundę były zachwyty :D

Odnośnie pragnienia, to ja całą ciążę piję sporo. Ale też ostatnio mnie suszy bardziej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 19:44

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo Mucha czy Gardias to chętnie taki śpiworek ale za DARMO ;-)) znam to towarzystwo osobiście, bardzo roszczeniowy stosunek, wszystko im sie należy za darmoche ;-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Galanea! Twoją mamę również jak najbardziej zapraszam! Jak już tak wprawione jesteście to co wam szkodzi? :D

Właśnie dlatego ja się trzymam od takich ludzi z daleka. Czasami się nie da oczywiście (czyt. szwagier), ale przebywanie z takimi ograniczonymi snobami (przepraszam, ale tak się reprezentują a nie mam do nich źródłowego wglądu)sprawia, że się duszę.

Galanea, weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, daj spokój, siedzisz w szpitalu, a jeszcze myślisz o moich pytaniach do Twojej lekarki :). Kochana jesteś, dziękuję. Istotnie, już odnalazłam odpowiedzi na nie :).

Powiem Wam, że czułabym się bezpieczniej, gdybym miała już Artura przy sobie. Tzn. nie zależy mi jakoś szczególnie na tym, żeby urodził się przed skończonym 38 tygodniem, ale czuję się niepewnie mając go w sobie, kiedy, często wadliwa praca mojego organizmu może mieć na niego wpływ.

No, niech mnie umawiają te gamonie z ubezpieczenia medycznego na usg... jestem bardzo ciekawa, jak wyjdą pomiary u kogoś innego, chociaż pamiętam, że raz w ciąży już miałam taki incydent u tego samego lekarza, gdzie raz syn mi wyszedł dwa tygodnie większy, a za dwa tygodnie wyszedł idealnie na swój wiek, tj. (dopiero teraz zdałam sobie z tego sprawę) niby nie urósł wcale. Na kolejnych usg znowu był większy.

Oesu, no, atrakcje na końcówkę.

Co do studentów w szpitalu klinicznym, jeżeli się kliniczny wybiera, to trzeba się liczyć z ich obecnością. Po prostu. Dlatego ja się psychicznie nastawiam, że na Karowej może być mało kameralnie, no, trudno.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pycha spaghetti wyszło :) mniammm
    kurcze - jutro znowu sami z Miśkiem, mąż musi do roboty. Może jutro będę miała więcej chęci i siły to popiorę te koce co od paru dni już piorę ;)

monalisa lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chce Wszystko za Darmo :--)) czyli za dobra cene jak w Egipcie,znaczy handluj albo Ciebie zhandluja
    a moja mama nie skorzystala jak proponowalam z 2 zaproszen w 2013 na krotkie wycieczki (Fr i Chorwacja) i teraz jej sie marzy.. ha ha ha, synowe 2 nie wezma, a ja uziemiona na pare mcy i figa zatem, samo zycie
    Martynika moje przy Twoim cisnienie to eleganckie jest, ile Ty tego Dopegytu konsumujesz juz dziennie? mi ginka moiwla ze max 8 a na ulotce jest max 6, na razie doszlam do 5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 19:59

weronikabp lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcieć to jedno, ale mieć roszczeniowy stosunek pt:" Mi się należy" to już co innego. Mój mąż tam gdzie jakiś gratis tam i on, ale nie ma takiego podejścia, co nieszanowny brat. Ostatnio macius dzwonił do babci zosi poskarżyć się, że łóżeczko stoi w pokoju. W tym, w którym nocuje dwie noce jak przyjeżdża na studia. Czaicie to?:D Chłop prawie 30 lat. Coś w stylu: "babciuuu!! weź kaz im wyrzucic to dzieckooo! ja nie chceeee! mamo!"

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie wysokie cisnienie a ja za to niskie... dzis polozna mnie opierdzielila za 85/55, przeciez to nie moja wina...czuje sie normalnie,nic nie robie w kierunku tego zeby to cisnienie bylo niskie,kazala pic codziennie mala slaba kawe,nie ukrywam-ze bardzo mnie to ucieszylo, bo przed ciaza bylam mega mega kawoszem,a teraz tylko od czasu do czasu sobie pozwalam na jakas malutka z mlekiem ;-) a teraz juz bez wyrzutow sumienia moge,za chwile na okres karmienia piersia znow odrzut,wiec trzeba bezkarnie korzystac ;-)

monalisa, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec tak na karowej raczej w czerwcu juz sie studenci nie kreca, bo zblizaja sie wakacje itp. Jak jest sie przyjmowanym do szpitala to podpisuje sie zgode na obecnosc studentow przy badaniach.

Wlasnie bylam z mezem na chwile w promenadzie i jakos mi tak sie slabo zrobilo w mother care, ze mysialam wyjsc na zewnatrz i pojechalismy do domu, ale znizki faktycznie sa.

Jakies mam niskawe cisnienie ostatnio, ale na wizytach mi skacze i wez badz madry.

Niesforna dobrze ze pessar trzyma :)

Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Martynika moje przy Twoim cisnienie to eleganckie jest, ile Ty tego Dopegytu konsumujesz juz dziennie? mi ginka moiwla ze max 8 a na ulotce jest max 6, na razie doszlam do 5

Lekarka z Karowej obejrzała ostatnio kontrolkę ciśnień i mi nie zwiększała, więc cały czas biorę 4. Mogę Ci podać ciśnienia z trzech ostatnich dni, to sobie porównasz:

6 maja

126/67
    145/81
    139/80
    146/86
    142/93

7 maja

132/56
    139/84
    141/82
    148/90
    139/84

8 maja

131/52
    137/86
    142/85
    139/90
    146/89

9 maja

129/74
    152/88
    146/84

Te ciśnienia ciągle są takie, rano spoko, potem rosną, zawsze wyjdą ponad 140 i tak sobie oscylują. Komentarz z Karowej: ktg wzorowe, ciśnienia super, trzymają się na stałym poziomie. No to super...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 20:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja też mam niskie kochana i pije rano kawkę z mlekiem zawsze. :))

teraz mam często 120 na 75 jak na mnie to mega wysokie ciśnienie :)

evas lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, dziewczyny, wydaje mi się, że łatwiej jest sobie podnieść ciśnienie, niż je obniżyć...

• Nalka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez kawki porannej żyć nie potrafię. W zasadzie bez mleka z kawą. Jeśli chodzi o ciśnienie to mam akurat. Tylko przed wizytą zawsze trochę wyższe.

Martynika faktycznie chyba masz rację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 20:29

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie niskie cisnienie w ciazy jest korzystniejsze,to fakt. No i do tego bezpieczniejsze niz nadcisnienie jednak. A poza ciaza bywa roznie ;-)

Tylko cisnienie niskie=wiecie jakie samopoczucie czasami :D ziefff ziaaafff zieeeeeewwwww ;-)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło mamo! ile stron...

Martynika dlatego moje zdanie jest takie Artur się ani nie skurczył, ani nie przestał przyrastać.. Każde usg jest inne, każdy wykonuje pomiary inaczej i do tego granica błędu to aż 0,5kg to bardzooo dużo.
    Mo lekarz mówił ja robię pani dzisiaj usg i wychodzi tak, a pójdzie pani w tym samym dniu do 3 innych lekarzy i się pomiary będą różniły..

Możliwe, że dzisiaj wykonał pomiar mało dokładnie.. jednak nie ma co brać tak do siebie tych wymiarów i wagi dziecka.. jednak coś w tym jest, że nie należy wykonywać usg za często bo później takie właśnie nieporozumienia mogą się pojawić... Wiem, że u Ciebie te usg było w różnych miejscach ze względu na cmv.
    Jednak mi też dzieci wychodziły większe, a po urodzeniu były mniejsze.. i też bym mogła powiedzieć jakim cudem dziecko się skurczyło o prawie pół kg. a jednak to tylko sprzęt...

Martynika, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, dokladnie.
    Ja do 30 tc prowadzilam ciaze u dwoch lekarzy,kazde usg roznilo sie znaczaco,naprawde. Jak juz doszlo do tego, ze w pomiarach byla roznica 0,5 kg !!! To stwierdzilam ze na koncowce daruje sobie nerwow,bo najgorszy czas za mna, a te roznice w usg doprowadzaly mnie do pasji.

Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, racja, dziewczyny, dobrze piszecie i ja też zdaję sobie z tego sprawę, czuję, że z Arturem jest wszystko ok, a usg, jeszcze przy tak zaawansowanej ciąży, robi się już często niemiarodajne.

Ale przed ktg na Karowej w środę pójdę jeszcze gdzieś, powiem, że mają mi sprawdzić nie tyle te wymiary, co przepływy, w końcu za coś płacę ten pakiet medyczny co miesiąc, niech sprawdzają ;).

Jeszcze taki drobiazg - lekarz chciał mnie dzisiaj skasować na ponad stówę za GBSa, bo sprawdził, że nie mają na to umowy z moim ubezpieczycielem, ale położną coś tknęło i zadzwoniła sprawdzić. Okazuje się, że ubezpieczyciel GBSa traktuje jak zwykły posiew i nie muszę nic płacić.

Aaaaa, i tekst dzisiaj, jak weszłam do gabinetu:

O rany, nie poznałem pani, to chyba znak, że pani spuchła!

Nooo, śmiałam się do rozpuku......... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 20:46

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas napisała:
    Znowu trzeba list gończy wypuścić :P Dziewczynki odzywać się, bo lanie będzie :P
    *Paula
    *Limerikowo,
    *Bankierka,
    *MagdaO,
    *NataliaK,
    *Martynika,
    *AISAK,
    *kambel,
    *onka79
    *Duchess,
    *monaaa,
    *Margotka,

Jestem jestem :) Dziś bardzo dużo spacerowałam, spędziłam poza domem chyba 5 godzin i to cały czas na nogach :D Zjadłam 3 lody i padam na pyszczek :)

Galanea jejj śpiworek za takie pieniądze?? Szok :) MOże komuś się coś pomyliło?

Widzę że u Was sporo objawów, ciekawe jak to będzie z rozpakowaniem ;) Ja póki co spokojnie staram się czekać, ale nie leżeć :D

Galanea, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ