X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Mój synek będzie nazywał się Aleksander, choć od wczoraj zastanawiam się czy nie zmienić imienia, niestety nie wiem na jakie...

Ja od wczoraj mam doła. Mały praktycznie w ogóle się od wczorajszego popołudnia nie rusza. Już kilkakrotnie sprawdzałam czy serducho bije.
    Moja Pola tez senna od wczoraj ale zapukalam do niej i teraz sie ładnie rusza choć bez szaleństw, moze zapukaj do małego ? :-)

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie mamy imienia wybranego :) Jakos ciezko sie zdecydowac nam narazie :) Wiecie co u nas nikt nie wie w rodzinie co bedziemy miec chłopca czy dziewczynke :D Tylko pare osób :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wszyscy wiedzą, że będzie chłopak :)
    troszkę poskładałam zabawki i tak mi się gorąco zrobiło, że muszę posiedzieć :) a Piotruś szaleje w brzuchu :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bedzie Oliwia

• sunset Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - córcia dziś dobrze, pojechała do babci ma zajęcie, ale wczoraj wieczorem przed spaniem długo płakała ze tęskni.
    Niestety musi wytrwać, ja zresztą też.

MonikaS lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrwacie :) kiedyś musi być ten pierwszy raz ;) ja też się zastanawiam jak to będzie z Michasiem bo jeszcze jedna noc to pół biedy ale 2,3 doby to już dużo...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie ZOSIA :)

Moja mała też dzisiaj mało aktywna, ale tak jak pisze Weronika, zapukałam i się wierci, hehe. Co za wstrętne matki, budzą szkraby dla własnego spokoju :D

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już by chcieli żeby się urodził - jakby mało dzieci w rodzinie było hihi dla mnie się nie spieszy :) lepiej niech się pogoda poprawi żeby można było na spacerki długie chodzić, a to coraz to deszcz pokropuje... w sumie to nie mogę się wakacji doczekać. Tak bardzo chce się wyjechać nad morze albo jezioro... bardziej nad jezioro. Jakoś tak brakuje relaksu - ciągle w tym samym środowisku - chce się odpocząć z dala od miasta :) pocieszyć oczy szczęściem dziecka :)
    właśnie potężnie zagrzmiało - kocham burzę :D tylko, że coś więcej grzmieć nie chce... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 14:14

sunset lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po porannej wizycie, wyniki dobre, i z małym wszystko dobrze.
    Mamy póki co, 2 kg akrobatę, zaraz koło główki były nóżki. nie wiem jak on to zrobił. No i lubię robić różne minki i grymasy :) a i mam pokaźną stopę-6 cm i dużo włosów :D

Szyja trzyma.
    Przepływy ok, a mały rośnie idealnie, na samym środku skali.

Przy dusznościach mam unikać sklepów, małych pomieszczeń, spacerować.
    Za 3 tyg następna wizyta, wtedy pobieramy wymaz na gbs. co do badań i ich powtarzania, zazwyczaj te stare wyniki nie mają być starsze niż pół roku, do porodu.
    kłucie w pochwie, to najpewniej efekt ciągłego przygotowania ciała do porodu.

P.S coś mnie brzuch pobolewa. czy przy skurczach zawsze jest twardy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 14:21

Galanea, weronikabp, czekajajaca, Nalka, sunset, kambel, vikus001, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa ja wczoraj na ktg miałam skurczue mocne, które nie sprawiały bólu ale czułam napinanie i twardnienie. Jak wróciłam do domku to juz wiem ze gdy twardniej brzuch i trzyma trochę to jest skurcz przepowiadajacy.

monaaa, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, fler jak tam slodka strona ciąży?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córcia będzie miała na imię Marcelinka :)

Miłego dnia mamuśki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i typowo polski obiad, a u mnie to wielka rzadkość :) dziś była chcica na młode ziemniaczki i maślankę :)
    f4d93404d562c370m.jpg

Galanea, AISAK, vikus001, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A oto i typowo polski obiad, a u mnie to wielka rzadkość :) dziś była chcica na młode ziemniaczki i maślankę :)
    f4d93404d562c370m.jpg

Jak zwykle katujesz nas swoimi pysznościami ;)
    Ja dzisiaj idę na łatwiznę i jedziemy na pizzę :P Ogólnie nie mam ochoty w ciąży na pizzę, ale mam jedną sprawdzoną pizzerię, do której chodzę od dziecka i zawsze zamawiam tę samą pizzę ;)

Dziewczyny, też boli Was brzuch jak go naciągacie, schylacie się itp?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Jak zwykle katujesz nas swoimi pysznościami ;)
    Ja dzisiaj idę na łatwiznę i jedziemy na pizzę :P Ogólnie nie mam ochoty w ciąży na pizzę, ale mam jedną sprawdzoną pizzerię, do której chodzę od dziecka i zawsze zamawiam tę samą pizzę ;)

Dziewczyny, też boli Was brzuch jak go naciągacie, schylacie się itp?
    czasem pobolewa, wiem, że nie mogę się schylać, buty zakłada mi K :))

Galanea lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie spaghetti wczorajsze jeszcze króluje :) a teraz sobie kisielek zjadłam :) zupę miałam gotować, ale jutro ugotuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 15:48

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim .
    u nas będzie Kaja .
    ja dziś z wyrka wstałam dopiero o 11 :) tak dobrze mi się spało . pogoda okropna raz deszcz a raz słońce , nie chce się nigdzie wychodzić .
    Mój M wymyślił sobie że pomaluje sobie rower a ja w tym czasie zrobiłam lasagnie i tak czekam aż on skończy żebyśmy razem zjedli .
    u mnie mała zawsze pomaga przy gotowaniu :) kiedy zaczynam smakować zaraz się budzi i się wierci w brzuchu :)
    monika - jestem w szoku że twoj kotek tak się przywiązał do synka :)
    My też mamy kotkę , która uwielbia przy mnie spać ,często przy brzuchu a jeszcze częściej to na klatce piersiowej się próbuje uwalić , niestety jest za ciężka więc później tylko łepek kładzie . i tylko ze mną tak sypia i z moją chrześniaczką którą też uwielbia bo Oliwka jej poświeca 200% uwagi jak jest u nas . :)
    Mam nadzieję że do Kaji też się przywiąże a nie będzie zazdrosna .

MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj grilek czyli ja kabanosiki z ktorych zostaje wior :D:D ale takie wlasnie najbardziej lubie a M karkoweczka do tego salatka z feta pomidorkami koktailowymi mmmm:)))

Galanea, weronikabp, evas, monalisa lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel myślę, że kotka nie będzie zazdrosna :) u nas spokojnie zaakceptowała nową sytuację :) i teraz nieraz ją Misiek męczy a ona wszystko to znosi, jak jej się nie podoba to pacnie go łapką, ale tak bez pazurów :) czasem i drapnie, ale to rzadko ;) co dziwne jak inne dzieci do nas przychodzą to kot znika :)
    vikus też bym takiego kabanosika wysuszonego na wiór zjadła ;)
    w życiu tylu pomarańczy nie zjadłam co w tej ciąży :) zawsze miałam na nie uczulenie a teraz jem masowo i nic :) ta ciąża dobrze na mnie wpływa hehe
    teraz czekam na wysyp truskawek :)
    najgorsze, że od jakiegoś tygodnia taki mi się apetyt włączył, że boję się z jaką wagą do porodu pójdę ;)

vikus001, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis kupilismy kilo truskawek jezu mowie wam jakie dobre!!!!! takie slodkie mmmm ale juz nic nie zostalo:(

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ