X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Mój synek będzie nazywał się Aleksander, choć od wczoraj zastanawiam się czy nie zmienić imienia, niestety nie wiem na jakie...

Ja od wczoraj mam doła. Mały praktycznie w ogóle się od wczorajszego popołudnia nie rusza. Już kilkakrotnie sprawdzałam czy serducho bije.
    Moja Pola tez senna od wczoraj ale zapukalam do niej i teraz sie ładnie rusza choć bez szaleństw, moze zapukaj do małego ? :-)

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie mamy imienia wybranego :) Jakos ciezko sie zdecydowac nam narazie :) Wiecie co u nas nikt nie wie w rodzinie co bedziemy miec chłopca czy dziewczynke :D Tylko pare osób :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wszyscy wiedzą, że będzie chłopak :)
    troszkę poskładałam zabawki i tak mi się gorąco zrobiło, że muszę posiedzieć :) a Piotruś szaleje w brzuchu :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas bedzie Oliwia

• sunset Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - córcia dziś dobrze, pojechała do babci ma zajęcie, ale wczoraj wieczorem przed spaniem długo płakała ze tęskni.
    Niestety musi wytrwać, ja zresztą też.

MonikaS lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrwacie :) kiedyś musi być ten pierwszy raz ;) ja też się zastanawiam jak to będzie z Michasiem bo jeszcze jedna noc to pół biedy ale 2,3 doby to już dużo...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie ZOSIA :)

Moja mała też dzisiaj mało aktywna, ale tak jak pisze Weronika, zapukałam i się wierci, hehe. Co za wstrętne matki, budzą szkraby dla własnego spokoju :D

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już by chcieli żeby się urodził - jakby mało dzieci w rodzinie było hihi dla mnie się nie spieszy :) lepiej niech się pogoda poprawi żeby można było na spacerki długie chodzić, a to coraz to deszcz pokropuje... w sumie to nie mogę się wakacji doczekać. Tak bardzo chce się wyjechać nad morze albo jezioro... bardziej nad jezioro. Jakoś tak brakuje relaksu - ciągle w tym samym środowisku - chce się odpocząć z dala od miasta :) pocieszyć oczy szczęściem dziecka :)
    właśnie potężnie zagrzmiało - kocham burzę :D tylko, że coś więcej grzmieć nie chce... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 14:14

sunset lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po porannej wizycie, wyniki dobre, i z małym wszystko dobrze.
    Mamy póki co, 2 kg akrobatę, zaraz koło główki były nóżki. nie wiem jak on to zrobił. No i lubię robić różne minki i grymasy :) a i mam pokaźną stopę-6 cm i dużo włosów :D

Szyja trzyma.
    Przepływy ok, a mały rośnie idealnie, na samym środku skali.

Przy dusznościach mam unikać sklepów, małych pomieszczeń, spacerować.
    Za 3 tyg następna wizyta, wtedy pobieramy wymaz na gbs. co do badań i ich powtarzania, zazwyczaj te stare wyniki nie mają być starsze niż pół roku, do porodu.
    kłucie w pochwie, to najpewniej efekt ciągłego przygotowania ciała do porodu.

P.S coś mnie brzuch pobolewa. czy przy skurczach zawsze jest twardy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 14:21

Galanea, weronikabp, czekajajaca, Nalka, sunset, kambel, vikus001, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa ja wczoraj na ktg miałam skurczue mocne, które nie sprawiały bólu ale czułam napinanie i twardnienie. Jak wróciłam do domku to juz wiem ze gdy twardniej brzuch i trzyma trochę to jest skurcz przepowiadajacy.

monaaa, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, fler jak tam slodka strona ciąży?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza córcia będzie miała na imię Marcelinka :)

Miłego dnia mamuśki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i typowo polski obiad, a u mnie to wielka rzadkość :) dziś była chcica na młode ziemniaczki i maślankę :)
    f4d93404d562c370m.jpg

Galanea, AISAK, vikus001, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A oto i typowo polski obiad, a u mnie to wielka rzadkość :) dziś była chcica na młode ziemniaczki i maślankę :)
    f4d93404d562c370m.jpg

Jak zwykle katujesz nas swoimi pysznościami ;)
    Ja dzisiaj idę na łatwiznę i jedziemy na pizzę :P Ogólnie nie mam ochoty w ciąży na pizzę, ale mam jedną sprawdzoną pizzerię, do której chodzę od dziecka i zawsze zamawiam tę samą pizzę ;)

Dziewczyny, też boli Was brzuch jak go naciągacie, schylacie się itp?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Jak zwykle katujesz nas swoimi pysznościami ;)
    Ja dzisiaj idę na łatwiznę i jedziemy na pizzę :P Ogólnie nie mam ochoty w ciąży na pizzę, ale mam jedną sprawdzoną pizzerię, do której chodzę od dziecka i zawsze zamawiam tę samą pizzę ;)

Dziewczyny, też boli Was brzuch jak go naciągacie, schylacie się itp?
    czasem pobolewa, wiem, że nie mogę się schylać, buty zakłada mi K :))

Galanea lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie spaghetti wczorajsze jeszcze króluje :) a teraz sobie kisielek zjadłam :) zupę miałam gotować, ale jutro ugotuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 15:48

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim .
    u nas będzie Kaja .
    ja dziś z wyrka wstałam dopiero o 11 :) tak dobrze mi się spało . pogoda okropna raz deszcz a raz słońce , nie chce się nigdzie wychodzić .
    Mój M wymyślił sobie że pomaluje sobie rower a ja w tym czasie zrobiłam lasagnie i tak czekam aż on skończy żebyśmy razem zjedli .
    u mnie mała zawsze pomaga przy gotowaniu :) kiedy zaczynam smakować zaraz się budzi i się wierci w brzuchu :)
    monika - jestem w szoku że twoj kotek tak się przywiązał do synka :)
    My też mamy kotkę , która uwielbia przy mnie spać ,często przy brzuchu a jeszcze częściej to na klatce piersiowej się próbuje uwalić , niestety jest za ciężka więc później tylko łepek kładzie . i tylko ze mną tak sypia i z moją chrześniaczką którą też uwielbia bo Oliwka jej poświeca 200% uwagi jak jest u nas . :)
    Mam nadzieję że do Kaji też się przywiąże a nie będzie zazdrosna .

MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj grilek czyli ja kabanosiki z ktorych zostaje wior :D:D ale takie wlasnie najbardziej lubie a M karkoweczka do tego salatka z feta pomidorkami koktailowymi mmmm:)))

Galanea, weronikabp, evas, monalisa lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel myślę, że kotka nie będzie zazdrosna :) u nas spokojnie zaakceptowała nową sytuację :) i teraz nieraz ją Misiek męczy a ona wszystko to znosi, jak jej się nie podoba to pacnie go łapką, ale tak bez pazurów :) czasem i drapnie, ale to rzadko ;) co dziwne jak inne dzieci do nas przychodzą to kot znika :)
    vikus też bym takiego kabanosika wysuszonego na wiór zjadła ;)
    w życiu tylu pomarańczy nie zjadłam co w tej ciąży :) zawsze miałam na nie uczulenie a teraz jem masowo i nic :) ta ciąża dobrze na mnie wpływa hehe
    teraz czekam na wysyp truskawek :)
    najgorsze, że od jakiegoś tygodnia taki mi się apetyt włączył, że boję się z jaką wagą do porodu pójdę ;)

vikus001, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis kupilismy kilo truskawek jezu mowie wam jakie dobre!!!!! takie slodkie mmmm ale juz nic nie zostalo:(

weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ