MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie nie rośnie. O tyle trudna jest cukrzyca ciążowa, ze nie ma stale określonych produktów które trzeba wykluczyć, a które dadzą zapewnia nam dobry cukier. Trzeba próbować produktów, co na kogo jak działa.
szczerze coraz więcej rzeczy jem , bo anemia się zaczyna, dziecko też potrzebuje różnorodności. Liczę ze nie zaszkodzi Hanie moja cukrzyca. -
już Wam mało zostało do rozwiązania
ciekawe jak szybko organizm będzie potrzebował żeby pozbyć się tej cukrzycy i na jakiej to zasadzie działa... słyszałam, że trzeba co jakiś czas robić kontrolę do końca życia pod tym kątem - ile w tym prawdy to nie wiem. Zapewne lepiej się w temacie orientujesz
troszkę się martwię bo nie mam wszystkiego co będzie mi potrzebne do szpitala a akurat kasy chwilowy braktrudno - najwyżej będzie improwizacja
gorzej, że i dla małego żadnych kosmetyków... a przydałoby się chociaż octenisept mieć i emulsję do kąpieli. Dobrze, że chociaż pieluszki kupiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 17:05
-
Cukier wrócić moze do normalności jeszcze przed porodem, a w 99% podczas porodu. Po 6 tyg od porodu robi się znowu obciążenie 75g. I wtedy sprawdza czy coś pozostało. Jeszcze po porodzie do tego czasu wyrywkowo można sobie kontrolować cukier z tym ze normy juz obowiązują do 140 i to po 2 godz, a nie tak jak teraz po 1h i do 120. Najlepiej raz w roku zrobić sobie badanie z krwi żeby w porę zareagować. Ponoc za 10-15 lat będę bardziej narażona na zachorowanie, ale to też nie jest regula, tym bardziej ze genetycznie obciążona nie jestem.
MonikaS lubi tę wiadomość
-
w sumie sobie przypomniałam, że do mamy woziłam taki lekarski spirytus - może jeszcze go ma
w końcu to duża butla była a nie wiem czy mama zdążyła go zużyć. Zadzwonię zapytam
super - ma
u nas nie trzeba do szpitala brać niczego do pępka. Sami mu tam go pielęgnują
chciałam z regału ściągnąć wózek dopiero za tydzień a chyba będę musiała poprosić męża, żeby dzisiaj to zrobił bo chyba do gondoli zapakowałam małą walizeczkę, w którą chciałabym się do szpitala spakowaća tak mało miejsca w domu mamy, że tylko ten wózek będzie przeszkadzał... może jeszcze w jedno miejsce zajrzę, czy tej walizki tam nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 17:21
-
nick nieaktualnyMartynika-mój synek oczywiscie Franek od samego poczatku,nic sie nie zmienilo od malej kropy
Aisak, niestety mimo wszystko musze jechac,nie to ze jestem jakas bezmyslna,ale jest to dla mnie doslownie sprawa zycia badz smierci,takze chcial nie chcial w przyszlym tygodniu zrobie te 500 km. Wtorek lub sroda. A od poniedzialku ciaza donoszonakhm,no. Torbe biore,w razie czego
Pokoj Franka pomalowany,podloga w trakcie kladzenia, ahhhjeszcze chwileczke i bedzie po wszystkim
))
Aisak,ja zabieram wszystkie kosmetyki, niewiele ich,ale taka juz jestem ze ja musze i koniec bo inaczej bardzo niespokojna bym byla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 17:29
Nalka, czekajajaca, weronikabp, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Biorę na pewno Octanisept w razie gdyby szpital nie miał. Żeby również sobie na krocze pryskać.
Nie chciałabym już tyć ale mimo to staram się, dla mojej córeczki. Już mi niedobrze od tych bananów. Nie lubię mięsa więc mam problem z jedzeniem. Zresztą moja córka chyba też za mięskiem nie przepada, bo wymiotuję po mięsie. Myślałam ostatnio o krewetkach ale nie mam siły nic gotować. Więc pozostały banany i jajka. Dzisiaj kolejny raz poproszono mnie pierwszą do kasy pomimo dwóch młodych panów stojących przede mną. Brzuszek wybił się do przodu. Jak piłeczka. Bardzo mnie to cieszy, bo to może oznaczać wyższą wagę mojego dzieciątka.
U nas prawdopodobnie będzie Anna. Jednak wszystko może się zmienić.Męża mam spokojnego ale upartego jak osioł.
Ma któraś receptę na to jak dopisać w szybkim tempie 16 stron A4?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 17:31
weronikabp, sunset, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas też dziś grill
kiełbaski, karkóweczka, ziemniaczki i sałatka z pomidora
Na truskaweczki mi ochoty narobiłyście. Znalazłam w zamrażarce i powstał koktajl z truskawek, bananów i kiwi
A na wieczór lody z MacaMniam
Ja też za 6 dni ciąża donoszona, czas najwyższy do końca spakować torbęvikus001, evas, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
czekajajaca wrote:U nas też dziś grill
kiełbaski, karkóweczka, ziemniaczki i sałatka z pomidora
Na truskaweczki mi ochoty narobiłyście. Znalazłam w zamrażarce i powstał koktajl z truskawek, bananów i kiwi
A na wieczór lody z MacaMniam
Ja też za 6 dni ciąża donoszona, czas najwyższy do końca spakować torbęciekawe, która z nas pierwsza... a może razem?
a nie, nie wiem, na kiedy masz termin bo nam suwaczki się różnią a myślałam, że tak jak ja na 5 czerwca...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 18:03
czekajajaca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAISAK wrote:NataliaK tylko mam nadzieje ze z obstawa wyruszasz w trasę.
Wspolczuje ci tych km. Ale mus to mus.
Sisama nie jadę
tylko szkoda że osoba obok bez prawka
No niestety,ale nie panikuję, bo ja tam twierdzę że mimo tej szyjki malutkiej i skurczy-nie urodzę tak szybkonie jestem optymistką
monalisa lubi tę wiadomość
-
Dobra, uwaga, próba generalna "nowej" listy. Dopisałam też imiona, których niektóre dziewczyny nie są pewne, może jak sobie popatrzycie, to albo utwierdzicie się w przekonaniu, że imię właściwe, albo wręcz przeciwnie
. Dla mamusiek, które nie wiedzą o co chodzi, bo nie zdążyły nadrobić - ustaliłyśmy, że zamiast "dziewczynka/chłopiec", wpiszemy już imiona naszych pociech
. Dopiszcie swoje, a ja je wrzucę na listę.
Tusiu, to w końcu Milenka, czy Gabrysia? Bo nie wiedziałam, co wpisać.
LISTA AKTUALNA:
Paula222 – 23 lata, Olsztyn, 20 maja – Franek
leniuta29 – 31 maja – dziewczynka
Limerikowo – 34 lata, Irlandia, koniec maja/początek czerwca - dziewczynka
vikus001 – koniec maja/początek czerwca – dziewczynka
Bankierka – 29 lat, 2 czerwca – chłopiec
MagdaO – 29 lat, woj. Pomorskie, 2 czerwca – Staś
NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwca – Franek
Martynika – 25 lat, Warszawa – 4 czerwca – Artur
Judi2014 – 4 czerwca – Mikołaj
czekajajaca – 31 lat, Kraków, 5 czerwca – Marcelinka
fler – 28 lat, okolice Krakowa, 5 czerwca – dziewczynka
MonikaS – 31 lat, 5 czerwca – Piotruś
mamablizniat:) – 6 czerwca – chłopiec x2
karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca – Oliwia
Edyta84 – Mazury, 10 czerwca – dziewczynka
AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – Hania
Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – dziewczynka
kambel – 22 lata, 12 czerwca – Kaja
Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwca – Anna
Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – chłopiec
azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca - dziewczynka
monalisa – 35 lat, Poznań, nr tel.: 502-061-997, 14 czerwca – dziewczynka
Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka
nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – chłopiec
weronikabp – 38 lat, Warszawa, 17 czerwca – Pola
Elka:) – 25 lat, Małopolska, 18 czerwca – chłopiec
Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec
Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwca – Jaś
Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec
Karolajn – 22 czerwca
onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, 22 czerwca - dziewczynka
eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwca – chłopiec
sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca – Joanna
Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – dziewczynka
Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – Zosia
alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwca – Aleksander
balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec
Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – dziewczynka
ivv – 34 lata, 25 czerwca – dziewczynka
Agusia2312 – 23 lata, 25 czerwca – chłopiec
Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – Maja
goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca – dziewczynka
Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – Iga
000kar000 – 27 lat, 26 czerwca – chłopiec
excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwca – chłopiec
monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – Borys
evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – chłopiec
Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, 29 czerwca (lub 6.07)
Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwca – chłopiec
maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – dziewczynka
WIEK, MIASTO/REGION, DATA PORODU, PŁEĆ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 18:38
sunset, Mucha, alexast, weronikabp, Galanea, evas, czekajajaca, monalisa lubią tę wiadomość
-
HA HA HA słuchajcie tego
wraca mąż z pracy, siedzi sobie spokojnie wcina spaghetti a ja do niego spokojnie mówię:
- chyba jednak będziesz musiał wcześniej ten wózek z szaFy ściągnąć.
A on na to krzyknął:
- CO TY GADASZ?!
o mało się nie zadławił tym makaronem hahahaaa aż wstałmyślał, że zaczęłam rodzić hehehehe
mówię do niego, że jest bardziej przerażony jak w pierwszej ciąży a on na to, że tamta była dopięta na ostatni guzik - aż za bardzo hehe a ta jakoś inaczejpewnei temu, że tamta ciąża była totalnie bezobjawowa, do końca latałam jak nakręcona, jakbym w ciąży nie była
a w tej co rusz coś boli, coś drętwieje itd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 18:54
Nalka, Martynika, sunset, Galanea, evas, Limerikowo, monaaa, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Oglądałam to przed tym jak zaszłam w ciążę i już wtedy zrobiło to na mnie ogromne wrażenie. Teraz szukając inspiracji na youtube ponownie natrafiłam na tę parę i tak się poryczałam jakbym ich pierwszy raz słyszała. Niesamowite co ta ciąża ze mną robi.
https://www.youtube.com/watch?v=7knUFWY2P44
a reakcje ludzi - bezcenne.
Acha, lista świetna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 19:14
Martynika lubi tę wiadomość