X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis byliśmy na grilluu ciotki m , uwielbiam tą rodzinę sa wszyscy wspaniali kuzyn będzie chrzestnym naszej Lenki jesli ksiadz sie zgodzi bo oni slubu kościelnego nie maja. Ciocia z wujkiem zawsze nasz ugoszcza od sniadania po kolacje. Sunia nssza się wyszalala na ogrodzie i w lesie na spacerze. My obejrzeliśmy dom który nam sie podobał lecz niestety zawiedlismy sie na zdjęciachnie bylo widac ile czeba wkladu jeszcze zainwestować bo w ogłoszeniu "stan deweloperski" opisany , a tym czasem tam tylko podlogi wylane okna zamontowane elekryka i woda pociagnieta, na poddaszu wata wychodziła ach szkoda mowic. Myslelismy ze z 200 tyś nam na urządzenie domu wystarczy,a ty z 300 by nie starczyło jeszcze chcą 379 ty za niego i tylko 9 tys zjada. Masakra.

Zrelaksowalam się w pieknm ogrodzie cioci slonko grzalo i prawie usnelam na chustawce. Dzis kolezanka urodzila synka Jedrusia w 40 tc, a od 34tc byla na podtrzymaniu czyli Celeston Fenoteror i lezenie po wyjściu ze szpitala i prosze donosila do 40 tc :)mam nadzieje ze i mi sie poszczesci w środę sie okaże. Na skierowaniu mam napisane OWP, SM i nie moge sie doczytac Łacinska jakas nazwa ewnie odnosnie przepływów małej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 21:27

weronikabp, evas, Galanea, Nalka, Limerikowo, Agusia2312, czekajajaca lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis weszliśmy w 9 miesiąc Jupiii 35 tc zakończony i zostalo 35 dni. Coz to za magia <3

vikus001, Martynika, weronikabp, Galanea, Paulina1986, evas, Limerikowo, Tusia84, Modelka, Agusia2312, alexast, MonikaS, czekajajaca lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko i na chwilke wpadam Wam powiedziec, ze remonty juz nie na moje sily. Czulam sie jak piate kolo u wozu lezac na kanapie i tylko mowiac wszystkim co maja robic. No ale jak zaczelam od rana z kopyta, to mi brzuch przyjal dziwny ksztalt, zjechal na sam dol i jak mi szyjka skorcz zasadzila to myslalam, ze sie zloze w pol :( Po tej akcji juz tylko lezalam i sterowalam bezpiecznie z kanapy :)
    No i prosze Martynike o dopisanie u mnie imion corci: Alicja Maria :)

weronikabp, sunset, Martynika, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • eta Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja się do listy dopiszę z imieniem. jakoś przestałam się udzielać na forum ale podczytuję Was od czasu do czasu :) syn Ignacy. :)

evas, weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie jednak Milena.. już tak długo mówiliśmy do brzucha Milenka, że i dzieci się nie mogły przestawić na Gabrysię i ja też z przyzwyczajenia ciągle Milenkowałam :P

Hania była najlepsza przyłożyła usta do brzucha i mówi: Milenka chcesz mieć na imię Gabrysia??? :D :D :D

no chyba, że się urodzi i jak zobaczę to zmienię zdanie..

Moja mała szaleje od ponad pół godziny tańczy cały brzuch.. :)

Powiem Wam, że strasznie mnie swędzi blizna po cc wiem, że skóra się naciąga ale to miejsce jedynie mnie swędzi wręcz boli.. lekarz sprawdzał bliznę na usg na macicy i mówił, ze jest wszystko dobrze.. więc pewnie przez naciąganie skóry tak mam..

Mucha, weronikabp, evas, Galanea, sunset, Agusia2312, misia_k1, czekajajaca, Paula222, Martynika, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia moja identycznie od 40 minut szaleje tak ze az ciezko wytrzymac ;)

weronikabp, evas, Tusia84, Galanea, Agusia2312, czekajajaca lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia i Mucha - moja tez :-) to sobie Panienki imprezke zorganizowały ;-) przeżywają EUrowizję hehehe

evas, Tusia84, Limerikowo, Galanea, Mucha, Agusia2312, czekajajaca lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też akrobacje wyczynia :D mam nadzieję że jak się urodzi to zmieni trochę godziny aktywności i o 23 to będzie już smacznie spał :D

Tusia84, weronikabp, Galanea, Mucha, Agusia2312, czekajajaca lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u mnie też wygina śmiało ciało :P

Tusia84, evas, weronikabp, Mucha, czekajajaca lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrot OWP na karcie ciazy znaczy obciazony wywiad polozniczy
    tez mam taki wpis od razu na poczatku-1sza str karty pod pieczatka lekarza prowadzcego
    a propos Eurowizji to moja b ladnie ruszala sie kiedy spiewala Słowenia z flecikiem ;--))) a na innych piosnkach juz nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 23:09

weronikabp, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na wizycie dowiedziałam się że dostanę skierowanie na łyżeczkowanie od razu po porodzie. Po poprzednich porodach też miałam robione ale dopiero na 3 dobę, po zrobieniu badań z krwi. Wychodził mi stan zapalny i trzeba było czyścić. Teraz pani doktor stwierdziła że szkoda by mnie i malucha trzymali przez to dłużej w szpitalu i lepiej będzie jak zrobią to od razu.

Martwi mnie to, że dostanę synka tylko na troszkę, bo potem narkoza i zabieg. Z dobrych wieści jest natomiast to, że będą mnie zszywać w znieczuleniu.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ostatnio na wizycie dowiedziałam się że dostanę skierowanie na łyżeczkowanie od razu po porodzie. Po poprzednich porodach też miałam robione ale dopiero na 3 dobę, po zrobieniu badań z krwi. Wychodził mi stan zapalny i trzeba było czyścić. Teraz pani doktor stwierdziła że szkoda by mnie i malucha trzymali przez to dłużej w szpitalu i lepiej będzie jak zrobią to od razu.

Martwi mnie to, że dostanę synka tylko na troszkę, bo potem narkoza i zabieg. Z dobrych wieści jest natomiast to, że będą mnie zszywać w znieczuleniu.
    ale dlaczego łyżeczkowanie?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyzeczkowanie po porodzie w narkozie? Moja siostra miała po dwóch porodach i nie usypiali jej

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    ale dlaczego łyżeczkowanie?
    Podobno nie chcą mi się odklejać błony płodowe i to powoduje stan zapalny. Moja gin. twierdzi, że to macica słabo się obkurcza i dlatego taki problem jest. A że dwukrotnie była taka sytuacja to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że i tym razem tak będzie.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 maja 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Lyzeczkowanie po porodzie w narkozie? Moja siostra miała po dwóch porodach i nie usypiali jej
    Miałam jedno "na żywca" i nie życzę tego nikomu. Drugie na szczęście zrobili mi w narkozie. Może Twoja siostra miała do porodu ZZO i podczas zabiegu dołożyli jej tylko większą dawkę leku.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Położna mi powiedziała ze gdyby były problemy z lożyskiem i była konieczność lyzeczkowania to bedzie krótka narkoza dosłownie 4 min. Miałam juz taką podczas gastroskopii. Po czułam sie swietnie, jakbym w ogole nie zasypiala. Ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby, oby, czego i Wam zycze :-)
    Oficjalnie rozpoczynam 35 tc ;-))) dobranoc kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 00:16

evas, czekajajaca lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Położna mi powiedziała ze gdyby były problemy z lożyskiem i była konieczność lyzeczkowania to bedzie krótka narkoza dosłownie 4 min. Miałam juz taką podczas gastroskopii. Po czułam sie swietnie, jakbym w ogole nie zasypiala. Ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby, oby, czego i Wam zycze :-)
    No właśnie narkoza do tego zabiegu jest krótka. Ale bez niej nie dam się dotknąć, już wiem jak to boli :(
    A jak mi to zrobią od razu to jest szansa na wyjście ze szpitala w trzeciej dobie. A nie tak jak poprzednio w szóstej.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zaczyna się 34 tydzień. Jeszcze 3 i mogę rodzić :D

Syneczku poczekaj jeszcze troszkę.

weronikabp, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, ładnie proszę o dopisanie imienia córci - Martynka :-)

evas, Martynika lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobitki jak tam pan/i z broda sie podobal/a?
    zasmiewamy sie do ropuku z komentarzy, nie sorry ze tu jakies katolickie forum, ale jak zaczal sie austriacki wystep to mowie do meza, ze jeszcze wygra i voila ;--((
    takie wartosci sa teraz promowane w pub tv, ze niezly orzech bedziemy kiedys mialy do zgryzienia, najgorzej jak ktos okreslic sie nie moze i narzuca to innym..ono
    juz duzo lepsza dla oczu byla kiedys Dana z Izraela na Eurowizji..
    ps nazwe konkursu oprocz politycz aspektu to powinni juz dawno zmienic

MonikaS lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ