X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wcale nie muszą ci palce spuchnąć :) ja w pierwszej ciąży tak nie miałam i dopiero na poród kazali zdjąć to zdjęłam a i tak nie wiem po co hehe :) a teraz to mówię - serdelki zamiast palców mam :) i jeszcze ręka cała rozbolała z tego wszystkiego :)
    mój m jest teraz jakiś przewrażliwiony, co ja z siebie jakiś niepokojący odgłos wydam to ten już leci sprawdzać czy nie rodzę :) aż się dziwię, w pierwszej ciąży tak nie miał hehe
    teraz coś mi w nodze zakuło, że aż pisnęłam a ten już leci :) ale to dobrze - czuję się bezpieczniej :) i poprawia mi tym humor :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    ja tez sie wole nie nakrecac bo to tylko moze zaszkodzic....bedzie co ma byc:) wiem tylko poprostu ze jak pojawia sie regularne bolesne skurcze to czas jechac:D to tyle....

o!o!
    też mam takie podejście, nie będę się nakręcala bo ja cały czas powtarzam że jak ktos oczekuje wszystkiego i się nakręca to wyjdzie odwrotnie :P i tego się trzymam :D

Muszka, taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak, dzieki za przypomnienie, znów spadł mi kamień na żołądek a to uczucie które mi towarzyszy jak się zaczynam denerwować :D

vikus001 lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :-) u mnie dziś zaczyna się 34 tydzień ciąży jupiii - każdy tydzień bardzo mnie cieszy :-) aby tak do 6 czerwca wtedy ciąża donoszona :-) i mogę rodzić :-)

alexast, vikus001, Martynika, Limerikowo, Galanea, evas, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    o!o!
    też mam takie podejście, nie będę się nakręcala bo ja cały czas powtarzam że jak ktos oczekuje wszystkiego i się nakręca to wyjdzie odwrotnie :P i tego się trzymam :D

Muszka, taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak, dzieki za przypomnienie, znów spadł mi kamień na żołądek a to uczucie które mi towarzyszy jak się zaczynam denerwować :D
    Bardzo dobre podejście dziewczyny! :)

Natalia jutro możesz rodzić formalnie :)) super!!!!!!!!!!! :)

A Vikuś za 3 dni :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 11:12

vikus001, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Bardzo dobre podejście dziewczyny! :)

Natalia jutro możesz rodzić formalnie :)) super!!!!!!!!!!! :)

CIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII..... ;-(

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    CIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII..... ;-(
    dobra ciiiiiiiiii :))

NataliaK lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Natalia tylko spokoj nas uratuje ;)

Topa szybko ten czas zleci ;)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    hejka :-) u mnie dziś zaczyna się 34 tydzień ciąży jupiii - każdy tydzień bardzo mnie cieszy :-) aby tak do 6 czerwca wtedy ciąża donoszona :-) i mogę rodzić :-)
    to ja już w tym czasie będę po :) bo jak do 5 nie urodzę to będę miała wywoływany hehe

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Oj Natalia tylko spokoj nas uratuje ;)

Topa szybko ten czas zleci ;)

ja juz będę spokojna jak będę po podróży i mieszkanie będzie skończone. Na razie Franka komnata gotowa, sypialnia i garderoba też, ''tylko'' jeszcze cały dół do zrobienia, ahhh, tylko :D i niech sie dzieje co chce :D

Weronika, no! ciiiii... jak już będzie ogarnięte to wtedy możesz mi codziennie mówic ze moge już rodzić ]:->

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    ja juz będę spokojna jak będę po podróży i mieszkanie będzie skończone. Na razie Franka komnata gotowa, sypialnia i garderoba też, ''tylko'' jeszcze cały dół do zrobienia, ahhh, tylko :D i niech sie dzieje co chce :D

Weronika, no! ciiiii... jak już będzie ogarnięte to wtedy możesz mi codziennie mówic ze moge już rodzić ]:->
    no chyba ze sama wcześniej urodzę hehe bo skurcze są coraz częstsze, ale jeszcze 2 tyg niech Pola zaczeka, proszę ją :) Choć spokój serca i tak mam, bo wiem, że już jest gotowa :)

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dziewczyny, naniosłam kolejne imiona :). Ale fajnie się robi, tak REALNIE :). Dla dziewczyn, które nie nadrobiły/nie wiedzą o co chodzi - zdecydowałyśmy, żeby zamiast płci wpisać już imiona naszych maluchów, dlatego podawajcie swoje, jeżeli już podjęłyście decyzję :). Tusia, cieszę się, że została Milenka, trzymałam za nią kciuki :D.

LISTA AKTUALNA:

Paula222 – 23 lata, Olsztyn, 20 majaFranek <3
    leniuta2931 maja – dziewczynka <3
    Limerikowo – 34 lata, Irlandia, koniec maja/początek czerwca - dziewczynka <3
    vikus001koniec maja/początek czerwcaZuzia <3
    Bankierka – 29 lat, 2 czerwca – chłopiec <3
    MagdaO – 29 lat, woj. Pomorskie, 2 czerwcaStaś <3
    NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwcaFranek <3
    Martynika – 25 lat, Warszawa – 4 czerwca Artur <3
    Judi20144 czerwcaMikołaj <3
    fler – 28 lat, okolice Krakowa, 5 czerwca Zuzia <3
    MonikaS – 31 lat, 5 czerwcaPiotruś <3
    czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwcaMarcelinka <3
    mamablizniat:) 6 czerwca – chłopiec x2 <3 <3
    karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca Oliwia <3
    Edyta84 – Mazury, 10 czerwca – dziewczynka <3
    AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca Hania <3
    Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – dziewczynka <3
    kambel – 22 lata, 12 czerwcaKaja <3
    Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwcaAnna <3
    Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – chłopiec <3
    azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca - dziewczynka <3
    monalisa – 35 lat, Poznań, nr tel.: 502-061-997, 14 czerwca Lenka <3
    Evcia – woj. Śląskie – 15 czerwca – dziewczynka <3
    nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca Gabryś <3
    weronikabp – 38 lat, Warszawa, 17 czerwca Pola <3
    Elka:) – 25 lat, Małopolska, 18 czerwca – chłopiec <3
    Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec <3
    Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwcaJaś <3
    Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec <3
    Karolajn22 czerwca
    onka79 – 35 lat, Nowy Sącz / obecnie Birmingham, 22 czerwcaMartynka <3
    eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwcaIgnacy <3
    sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca Joanna <3
    Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwcaAlicja Maria<3
    Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwcaZosia <3
    alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwcaAleksander <3
    balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec <3
    Tusia84 – 30 lat, 25 czerwcaMilena <3
    ivv – 34 lata, 25 czerwcaMartynka <3
    Agusia2312 – 23 lata, 25 czerwca – chłopiec <3
    Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka <3
    Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca Maja <3
    Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwcaMaksiu <3
    goś83 - 30 lat, Warszawa - 26 czerwca – dziewczynka <3
    Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwcaIga <3
    000kar000 – 27 lat, 26 czerwca – chłopiec <3
    excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwca – chłopiec <3
    monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec <3
    topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca Borys <3
    evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwcaBartosz<3
    Emilka WSK – 24 lata, Strzelce Krajeńskie, 29 czerwca (lub 6.07)
    Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwca – chłopiec <3
    maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – dziewczynka <3

WIEK, MIASTO/REGION, DATA PORODU, IMIĘ

Tusia84, Galanea, evas, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakie czaderskie rzeczy, wzięłam etui na książeczkę zdrowia, etui na pieluchy i komplecik do wózka, urocze :)

http://dreskoc.pl/dla-dzieci/dresetui-na-ksiazeczki-zdrowia/dresetui-na-ksiazeczke-zdrowia-serca-biale-grochy

vikus001, eta, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to chyba będę musiała sobie zmienić termin na majowy, bo nie ma takiej opcji, żebym urodziła w czerwcu. Jeżeli akcja się u mnie sama nie ruszy, to w 39 tygodniu będę musiała mieć wywoływany poród. Ale dopytam jeszcze lekarki z Karowej w środę kiedy ewentualnie :). Chociaż... przyzwyczaiłam się już do tego 4 czerwca.

monalisa lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej :) Dziś nocka nawet ok, ciężko było mi wstać więc nie jest źle... Wczoraj miałam meeeega bolesny skurcz, zgięłam się wpół i trwał dłuższą chwilę, wieczorem miałam bóle okresowe i spinanie brzucha. Dziś jak wstałam poczułam kłucie ,,tam'' mocne, a teraz strasznie mnie boli... wręcz pali mocniej jak na okres... WIęc dziś dość objawowo...Mam tylko nadzieję że te kłucie to szyjka powoli się poddaje :)

MagdaO trzymam kciuki :)

alexast dobrze że wszystko ok :)

Modelka na pewno aż tyle nie przytyłaś :P Ja zaczynam się podłamywać, ale i tak tragedii nie ma :) Wszyscy mówią że dość szczupło wyglądam, ale dla mnie wyglądam jak SŁOŃ :P

Paula, mam 13 kg na plusie... Poza tym widzę, jak z tygodnia na tydzień mi kondycja siada... Już nawet orbitrek to dla mnie wyzwanie...

Dziś rano jechałam z mężem na siłownię i rozczulila mnie jedna sytuacja. Wsiedlismy do kolejki pełnej ludzi i oczywiście nikt nie widział mojego brzucha oprócz pani w wieku na oko 70lat, która się zerwała z miejsca i nalegala, żebym usiadła. Oczywiście odmowilam, bo naprawdę ona potrzebowała tego miejsca bardziej, niż ja. Ale mnie rozczulila :)

Martynika, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, ja mam podobne doświadczenia. Przepraszam za określenie, ale gnojki nastoletnie, albo młodzi ludzie rzadko kiedy mi ustępowali, mężczyźni również, najczęściej właśnie dojrzałe, lub starsze kobiety, gdzie aż głupio mi było za tych ludzi dookoła. Przysięgam, swojego syna inaczej wychowam... na pewno nie wyrośnie na wielce zmęczonego księciunia, wpatrzonego w ekran telefonu.

Co do tycia... Modelka, robisz wszystko, żeby być aktywną w ciąży i by utrzymać formę, z Twojej strony sprawa jest "opracowana", ale, niestety, są pewne czynniki, na które nie mamy wpływu i tyle. Pośród tych 13 kg jest Twoje dziecko, Twoje łożysko, Twoje wody (które u każdego mogą ważyć inaczej), no, z tym nic nie zrobisz. Wydaje mi się, że nie ma co tak zapatrywać się na te kilogramy, bo u każdego może się to inaczej rozkładać. A kondycja... cóż, nigdy, w całym naszym życiu, nie będzie tak wielkiej rewolucji dla organizmu, co w czasie dziewięciu miesięcy ciąży, trzeba brać na to poprawkę.

Daj sobie teraz na wstrzymanie, jestem przekonana, że po ciąży niejednego zadziwisz szybkością powrotu do formy :).

eta, Limerikowo, Modelka, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nasze pyszności do kawy bo znajomi się do nas wybierają, (wieczniki z bita śmietaną i mufiny czekoladowe z bananami) pychaaaaa :)

a59a6ba3a4da190emed.jpg
    8a70e9a4f4be4787med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 12:49

vikus001, weronikabp, eta, Mucha, Limerikowo, Galanea, evas, monalisa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia UDUSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    agusia UDUSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Agusia sama takie cuda robisz ???

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie taki gesty śluz? Bo u mnie dodatkowo są kawałki takiego rozciagliwego .bez wkładki ani rusz i zastanawiam sie tak czy to normalne na tym etapie bo prędzej to zazwyczaj suchutko było .

kambel ja mam tak samo, moja gin powiedziała że przed porodem to zupełnie normalne i tego śluzu może być coraz więcej.

oczywiście sprawdz jego zapach żeby ew. wykluczyc infekcje.

jak tak Was czytam, to słowo poród robi się coraz bardziej realny!!! :)
    ja czuję narazie podekscytowanie, w piątek byłam u gin i po badaniu mówiła że szyjka już powoli się szykuje na ten wielki dzień! :D i że do Bożego Ciała urodzę :) jak samo nie ruszy (choć obstawiamy że ruszy;) ) to 13 czerwca zrobi mi masaż szyjki. mam cukrzycę więc na to też trzeba brać poprawkę, choć wyniki mam bardzo dobre, a masa synka w normie, ale po terminie to odrazu na patologię mnie biorą, więc muszę urodzić przed terminem, bo nie chce tam niepotrzebnie leżeć.

Paula u Ciebie to już kwestia dni... :D

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja takich pyszność to od marca w ustach nie miałam, aż ślinka cieknie... :) :) mąż sie śmieje że jak po porodzie cukrzyca minie to tak się najem zabronionych rzeczy, że dopiero wtedy utyję więcej niż w ciąży :)
    ale postaram sie zachować zdrowy rozsądek :D

a jak to jest z dietą mamy karmiącej?
    położne mówiły że jeść wszystko, tylko bez rzeczy wzdymających.

ewentualnie jakby potem były problemy to dieta eliminacyjna.
    a jak WY robicie ?

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 953 954 955 956 957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ