X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dzięki za info, kto wygrał, bo właśnie przespaliśmy z mężem wyniki.Ja zasnęłam na jego klacie, on miał mnie obudzić i sam zasnął.Obudziłam się pięć minut temu, patrzę, a tu m jak miłość w połowie ;).

Mnie tam kobieta z brodą jest zupełnie obojętna i nie wzbudza we mnie żadnych emocji jako osoba, ale fakt faktem, sama impreza mało ma dla mnie wspólnego z konkursem piosenki.

Dzięki za imiona, dziewczyny, uzupełnię je jutro :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 01:32

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymajcie kciuki, aby mnie wypuścili dzisiaj do domu. Ja już się tak mastawiłam, że poprosiłam Dawida, aby "przyprowadził" mi auto pod szpital, żebym zaraz po obchodzie mogła sobie pojechać do domu, a nie czekać na niego do 14 aż skończy pracę :)

Modelka, Martynika, weronikabp, Mucha, kambel, Evelineq, Limerikowo, monalisa, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś wie, co z Alexast? Wczoraj pisała, że słabo czuje dziecko i od tamtej pory cisza...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, życzę Ci tego z całego serca, ale u Was wypisują w weekend? jak ja leżałam, to wypisywali tylko od poniedziałku do piątku.
    Nie wiem niestety co z Alexast, mam nadzieję, że dziś się odezwie.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, daj znać, bo się martwię!!!

A u mnie pierwszy sukces od początku ciąży - od trzech tygodni utylam jedynie 200gram, co równie dobrze może być błędem pomiaru. Nie ograniczylam jedzenia, tylko tak wyszło. Przytyłam już i tak bardzo dużo, więc nie obrazilabym się, gdyby się już waga zatrzymała :)

czekajajaca, alexast lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka - u mnie wszystko ok. Po tym jak napisałam, zrobiłam sobie obiad i po zjedzeniu padłam. Spałam do 19. Mąż mnie obudził, musiałam go odebrać z pracy. Jak wróciliśmy poszliśmy jeszcze z psem i na ławce mały się tak rozszalał, że godzinę bez przerwy skakał. Potem przytuliłam się do męża i oglądaliśmy tv.
    Dzisiaj już od rana mały skacze :) mąż się w łóżku z nim podrażnił. Dał rękę na brzuch a mały go okładał. Potem palcem nacisnął delikatnie brzuch i mały kopnął. Nacisnął w innym miejscu to mały kopnął tam gdzie nacisnął i tak się z nim dobre 10 min "bawił/droczył" (nie wiem jak to nazwać).
    Dziękuję za troskę :)

MagdaO - trzymam kciuki, żeby Cię dzisiaj wypisali

Mucha, weronikabp, Agusia2312, Modelka, monalisa, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dziś nocka nawet ok, ciężko było mi wstać więc nie jest źle... Wczoraj miałam meeeega bolesny skurcz, zgięłam się wpół i trwał dłuższą chwilę, wieczorem miałam bóle okresowe i spinanie brzucha. Dziś jak wstałam poczułam kłucie ,,tam'' mocne, a teraz strasznie mnie boli... wręcz pali mocniej jak na okres... WIęc dziś dość objawowo...Mam tylko nadzieję że te kłucie to szyjka powoli się poddaje :)

MagdaO trzymam kciuki :)

alexast dobrze że wszystko ok :)

Modelka na pewno aż tyle nie przytyłaś :P Ja zaczynam się podłamywać, ale i tak tragedii nie ma :) Wszyscy mówią że dość szczupło wyglądam, ale dla mnie wyglądam jak SŁOŃ :P

Mucha, weronikabp, alexast, monalisa, Galanea, nutka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kambel Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie z rana obudziła czkawka małej. W ogóle śniło mi sie że za tydzień wplynelo moje macierzynskie na konto he he :) ciekawe czy to proroczy sen . Nie ukrywam ze mógłby sie sprawdzić :)
    Dziewczyny czy wy też macie taki gesty śluz? Bo u mnie dodatkowo są kawałki takiego rozciagliwego .bez wkładki ani rusz i zastanawiam sie tak czy to normalne na tym etapie bo prędzej to zazwyczaj suchutko było .

monalisa lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula no moze wreszcie sie ruszy pelna para???:) fajnie by bylo.... mnie dzis obudzily bole brzucha jak na okres ale przeszly takze sie uspokoilam....

weronikabp, Paula222 lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula będę teraz śledziła każdy Twój wpis ;) coś się ewidentnie tam u Ciebie szykuje :)

Cześć tak w ogóle :)

ależ dzisiaj niespodzianka była. Godzina 4:30 przychodzi mój synek rozbudzony jak nie wiem co i mówi, że już nowy dzień jest. Tak jasno było jakby Faktycznie była gdzieś 7 rano. Rób co chcesz - syn rozbudzony, dla mnie środek nocy hehe ale jakoś go uspałam a potem spowrotem wrócił to udawałam, że śpię to i on położył się obok i spał :) a już myślałam, że będę musiała dzień po 4 godzinie rozpoczynać :)
    Słuchajcie - po dzisiejszej nocy to mam ręce jak balony i pierwszy raz mi z lekka nogi spuchły... ale palce u rąk to masakra - jak serdelki... dobrze, że obrączkę parę dni temu zdjęłam bo bym już dzisiaj miała ogromny problem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 10:24

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast dobrze ze juz wszystko dobrze, u mnie była taka sama zabawa w łóżku przed chwilą hehe :))
    Vikus, Paula, Limerikowo do roboty dziewczyny czas rozkręcać sytuację :))

vikus001, alexast, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj oby oby :) Bo już tak na niego czekamy :)

MonikaS a może przespałaś noc np na plecach? Mój gon mówił że od tego mogą być puchnięcia, dla tego staram się spać tylko na lewym, w ostateczności na prawy bok się obracam...

kambel mnie też nieraz czkawka obudzi :) A sen hi hi kto wie :D

weronikabp, kambel, Galanea lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Cos widze, ze sie zczyna na powaznie dziac ;)

Monika to mnie przekonuje ze moze juz czas zdjac pierscionek i obraczke, caly czas z tym zwlekam, bo jakos tak glupio sie bede bez nich czula :(

Wczoraj cala eurovizje mala skakala i szalala normalnie jakby tanczyla do piosenek :) ale punktacha to ja juz chyba tylko denerwowala, bo nic nie miala wspolnego z tym jakie byly piosenki.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, u mnie też gesty śluz i czasami z jakimiś niezidentyfikowanymi kawałkami, ale jak już kiedyś pisałam-nie przywiązuję wagi do śluzu, dopóki jest czysty, tj.bez krwi, nie pachnie podejrzanie i nie towarzyszy mu świąd ani pieczenie.Konsystencja zmieniała mi się już w ciąży tyle razy, że bym osiwiała, gdybym zaczęła to analizować :).

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula śpię zawsze to na prawym to na lewym boku :) ale ostatnio miałam spuchnięte dłonie z tym że nie aż tak :) może warunki pogodowe czy cuś? ;) ostatnio często mam problemy z drętwieniem samych dłoni w nocy. Temu często zmieniam bok, żeby odrętwienie przeszło :) stąd i te puchnięcia zapewne :)
    trudno - już mało do terminu i problemy się skończą :)
    Muszka zdejmij zdejmij, mi też dziwnie było tak bez obrączki, ale jakoś idzie się z czasem przyzwyczaić :) cieszę się, że to zrobiłam bo dzisiaj bym chyba palca sinego miała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 10:31

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus ja też mam takie dolegliwości bolowe jak na okres, kłucia , dziś mnie obudził taki skurcz w brzuchu jak czasami łapie w łydce. No cóż, my nie słonice powtarzam to juz któryś raz, kiedys urodzić trzeba :P Nie wsłuchuje się w ciało aż zanadto, bo sobie nawkręcam coś i dopiero będzie :P

Wiecie co, zaczęłam się trochę bać ;-)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• Margotka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny ja sie tez zglaszam wreszcie z kompa czytam kazdego dnia ale z tel mi sie kiepsko pisze :D u mnie ok w srode wizyta :) za kazda 3mam kciuki i sle buziaka:*

weronikabp, Martynika, Galanea, evas lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Paula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie ściągałam ani obrączki ani pierścionka :) Mam nadzieję że pewnego dnia nie obudzę się z ,,bańkami'' zamiast palców :D

No czuję że coś u mnie postępuje, ale wątpię że się coś z tego rozwinie, już w sumie staram się nie czekać i nic sobie nie wmawiać , teraz czekam do wtorku czyli pojutrze mam wizytę dowiem się co i jak :)

evas lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Vikus ja też mam takie dolegliwości bolowe jak na okres, kłucia , dziś mnie obudził taki skurcz w brzuchu jak czasami łapie w łydce. No cóż, my nie słonice powtarzam to juz któryś raz, kiedys urodzić trzeba :P Nie wsłuchuje się w ciało aż zanadto, bo sobie nawkręcam coś i dopiero będzie :P

Wiecie co, zaczęłam się trochę bać ;-)

ja tez sie wole nie nakrecac bo to tylko moze zaszkodzic....bedzie co ma byc:) wiem tylko poprostu ze jak pojawia sie regularne bolesne skurcze to czas jechac:D to tyle....

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia Ty juz ciaza donoszona :) super!

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ