X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Hej Kochane, ja juz od 10 w domku, nie mogłam nacieszyć się moją Zuzką.

Martynika u nas w zasadzie w weekend też nie wypisują, ale tak się szczęśliwe złożyło, że dyżur miał ordynator i się nade mną zlitował, tylko wypis muszę jutro odebrać.

Dziewczyny, tak przeglądam tą naszą listę i zastanawia mnie to czemu tam nie ma żadnej Madzi, przecież to takie słodkie imię. Oj, bardzo mi się to nie podoba :P ;)

Magda, super, że jesteś już w domu :). Oby tak zostało do samego rozwiązania we właściwej porze!

A co do imienia... kilka dziewczynek jest jeszcze nie "obstawionych", poczekamy, zobaczymy, może wyrosną nam ze trzy Magdy jak grzyby po deszczu ;).
    Ja za to mam aż dwie imienniczki! :D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Hej Kochane, ja juz od 10 w domku, nie mogłam nacieszyć się moją Zuzką.

Martynika u nas w zasadzie w weekend też nie wypisują, ale tak się szczęśliwe złożyło, że dyżur miał ordynator i się nade mną zlitował, tylko wypis muszę jutro odebrać.

Dziewczyny, tak przeglądam tą naszą listę i zastanawia mnie to, czemu tam nie ma żadnej Madzi, przecież to takie słodkie imię. Oj, bardzo mi się to nie podoba :P ;)
    Magda fajnie ze już z Zuzką, cieszę się :) co do imienia to tylko mogę wahającym się powiedzieć, że Magdy to fajne dziewczyny są, wiem bo mam bratową Magdę i przyjaciólkę, obydwie są super :)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Magdy to bardzo inteligentne osobny. My wybieraliśmy miedzy Hania, Alicja, Magda. Została Hania.

MadziaO cieszę się ze jesteś juz w domku ze swoja Zuzanka. Potrzebujecie się na wzajem.

Kobitki M skręca łóżeczko hihi:) wczoraj wozeczek złożyliśmy. Dziś popralam akcesoria. oj nie moge uwierzyć w to co widzę.:) Jednak to nie sen- będę Mama:)

Martynika, Agusia2312, weronikabp, Galanea, evas, monaaa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • kambel Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo - czyli świętujemy razem :)
    ja nie dawno wróciłam z zakupów . W końcu zamówiliśmy pralkę bo w piątek już nam się nie udało tego zrobić . Więc jutro przyjdą i szafy i pralka,a dodatkowo przyjdzie monter by założyć wiatrak w łazience ,więc cały dzień muszę siedzieć w domu i czekać . w ogóle jestem trochę zła bo na stronie internetowej jest napisane że dowóz pralki jest za darmo a w sklepie okazało się że owszem jest jeśli się płaci gotówką (my akurat braliśmy na raty) albo jeśli dostawa byłaby za 2 tyg !! Więc niestety musieliśmy zapłacić za dowóz bo stara pralka już poszła na złom , a co jeszcze baba chciała wcisnąć montaż pralki za kolejne 20f nie mówiąc nic o tym dopiero jak czytała co jest na rachunku.Ja rozumiem że większość anglików ma 2 lewe ręce i nie zna się na tym , ale mi szkoda tych pieniędzy bo wiem że mój M potrafi to zrobić.Dobrze że nie zrobiła tego po fakcie.
    Więc w tym tygodniu czeka mnie troszke prania mam tylko nadzieje że pogoda dopisze :)

weronikabp, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam wam piosenkę
    https://www.youtube.com/watch?v=yJ7-v7xVm3I .
    jak ją pierwszy raz słuchałam to na sam koniec teledysku aż mi łezka się zakręciła . :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi dziś znajoma przywiozła laktator elektryczny LOVI i cała torbę ubranek :)

Martynika lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika śliczny kosz :)

No ja też się dziwię, że są dwie Martynki, a Martusi nie ma :P :P

Martynika, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    ...

Ot, takie moje popołudniowe refleksje. Zresztą często czytam na forum (też w naszym temacie), że dziewczyny są właściwie bardziej poddenerwowane reakcją lekarza, niż sytuacją samą w sobie, która później okazuje się zupełnie niegroźna.

Zgadzam się z Tobą.. mój ostatnio jak się ze mną żegnał po zbadaniu szyjki to wyglądał tak jakbym miała już teraz we wtorek do niego nie przyjść.. bo urodzę!
    Przejęłam się tym, a tu zaraz wtorek i jeszcze się trzymam ;) ciekawa jestem jego miny :P
    I tak będę rodziła szybciej.. że wyląduję na porodówce w 41 tyg. ciąży ze skierowaniem na wywołanie haha :P

weronikabp, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Miałam jedno "na żywca" i nie życzę tego nikomu. Drugie na szczęście zrobili mi w narkozie. Może Twoja siostra miała do porodu ZZO i podczas zabiegu dołożyli jej tylko większą dawkę leku.
    weronikabp wrote:
    Położna mi powiedziała ze gdyby były problemy z lożyskiem i była konieczność lyzeczkowania to bedzie krótka narkoza dosłownie 4 min. Miałam juz taką podczas gastroskopii. Po czułam sie swietnie, jakbym w ogole nie zasypiala. Ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby, oby, czego i Wam zycze :-)

Dlatego się zdziwiłam bo moja siostra rodziła bez ZOO całą swoją trójeczkę i tylko przy pierwszym porodzie jej nie łyżeczkowali, a przy pozostałych tak i ona najbardziej to krzyczała przy łyżeczkowaniu.. mówi, że jak poród drugi albo nawet gorsze.. i że nie zrobili jej tego w znieczuleniu skoro w innych rejonach robią to mnie zdziwiło.. szok!

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dlatego się zdziwiłam bo moja siostra rodziła bez ZOO całą swoją trójeczkę i tylko przy pierwszym porodzie jej nie łyżeczkowali, a przy pozostałych tak i ona najbardziej to krzyczała przy łyżeczkowaniu.. mówi, że jak poród drugi albo nawet gorsze.. i że nie zrobili jej tego w znieczuleniu skoro w innych rejonach robią to mnie zdziwiło.. szok!
    no naprawdę, przerażające :((

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj skręciłam kołyskę

b381ee256b41b0a8med.jpg

Galanea, weronikabp, Agusia2312, AISAK, Limerikowo, Mucha, vikus001, kambel, Paulina1986, Martynika, evas, Niesforna, monalisa, Paula222, alexast lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny. Cały dzień trochę latania miałam i w końcu siadłam. Powiem Wam, że już bardzo ciężko się czuję i dzisiaj również zdjęłam pierścionek. Wiem, że do porodu nie wolno mieć biżuterii, a zapewne jak zacznę rodzić, to nawet nie pomyślę o tym, żeby go zdjąć i później bym gdzieś zgubiła w szpitalu. Ale dziwnie bez niego, w końcu to zaręczynowy ;)

Paula, widzę, że coś powoli się u Ciebie rozkręca :> Trzymam mocno kciuki. Każdego dnia się zastanawiam czy już jakaś akcja się zaczyna u Ciebie :)

Kurczę, to łyżeczkowanie brzmi potwornie, mam nadzieję, że robią to w znieczuleniu, a nie na żywca jak w rzeźni :/

Znów dzisiaj długo rozmawiałam z mamą nt porodu. Opowiadała mi swoje dwa :) Staram się dobrze nastawić, ale i tak stres i strach jest, to pewnie nieuniknione ;)

Ps. Weronika, Tusia - śliczne te Wasze kołyski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 20:03

Tusia84, weronikabp, Limerikowo, Paula222 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja też wczoraj skręciłam kołyskę

cudna :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 20:09

Tusia84 lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U mnie nie za wesoło. Przyjechała rodzinka zrobili zamieszania trzeba było wstać kawę zrobić itp. Teraz nie zbyt fajnie się czuję :-( Boli mnie po lewej stronie w dole brzucha, raz już stwardniał i kłuje mnie w dole :-( JAKIE TO NIE PRZYJEMNE JEST :-( Mam nadzieję, że przejdzie i nigdzie nie będę musiała jechać :-( Jutro wizyta u gina to mu powiem co mi jest - ciekawa jestem co powie :-( Ale mam stresa już się martwię :-( Ciekawa jestem jak te moje wody.
    Śliczne te kołyski :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 20:16

weronikabp, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tusia, weronika super te wasze mebelki:) ja też chce takue=( niestety nie mamy juz grosikow na takie cudenka. Musi nam wystarczyć używane zwykle.

Wy juz ubralyscie łóżeczka a ja włożyłam tylko materac, myślę ze pościel się zakurzy.

Tusia84, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK ja wczoraj włożyłam pościel bo chciałam zobaczyć jak się prezentuje... nie będzie czekała na Milenę w kołysce ;)jeszcze okazało się, że brakuje mi prześcieradła do kołyski więc muszę zamówić bo w sklepie byłam w sobotę i nie mają do kołysek.. :/

Topa trzymaj się musi być dobrze.. mnie dzisiaj w kościele złapało twardnienie brzucha i dziwny ból ale po lewej stronie.. jednak przeszło i później już czułam się cały dzień dobrze..

weronikabp, AISAK lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak Tusia, nie mam pościeli ani w łózeczku ani w kołysce, Tatuś założy, jak będziemy w szpitalu :)

Topa trzymaj się!!! musi być dobrze :)

Monalisa, Karolina jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 20:24

monalisa lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mnie cały czas boli po lewej stronie na dole taki ciągnący ból- jutro wizyta to się okaże :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Tusia mnie cały czas boli po lewej stronie na dole taki ciągnący ból- jutro wizyta to się okaże :-(

Mam nadzieję, że Ci przejdzie.. połóż się odpocznij.. trzeba wierzyć, że jutro na wizycie wszystko będzie ok.

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) Staram się myśleć pozytywnie. Aż jutro zapytam lekarza co to tak może mnie boleć po lewej stronie :-(

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ