X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, ja podczas ruchu, zginania się, wstawania czuję ból w prawym dolnym rogu, przy pachwinie. Przypuszczam, że to rozciąganie. Ciebie cały czas boli czy przy ruchu?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa daj znać jutro co lekarz na to :)
    przyniosłam bzu do domu i tak pachnie, że aż miło. Mąż na to - już mogę wyrzucić te habazie?? hehe bo mu znowu przeszkadza :) a ja tak kocham zapach bzu :)
    piorę łóżeczko turystyczne :) póki co będzie mały w nim spał :) postaramy się Michaśkowi jak najszybciej po porodzie kupić nowe 'dorosłe' łóżeczko to przerzucimy malca do szczebelkowego, w którym teraz Misiek śpi :)
    ten tydzień będzie pod znakiem wielkich przygotowań domu na przyjęcie nowego lokatora :) powinnam jeszcze ten tydzień wytrzymać a potem już w każdej chwili mogę rodzić więc wolimy być przygotowani :) co nie będzie łatwe przy Miśku :)

Dziewczyny nie uwierzycie - byłam dzisiaj w lidlu i dorwałam jeszcze z promocji pampersy 2 za 29,99 zł :D a ja tak się martwiłam, że nie mogę z Miśkiem do sklepu wyjść przez tą jego chorobę... i masz - chciałam i mam :) i było jeszcze bardzo dużo dwójek - innych brak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 21:02

AISAK, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze dzisiaj nie tylko ja cierpię z powodu bólu w pachwinach. Do południa bolało mnie z prawej str, a do teraz boli z lewej, aż ciężko ruszać, zginąć ta nogę. Jakby cos tam siedzialo i uwieralo. Myślę ze to Moze Corcia coś uciska i dlatego.
    Dzisiaj na liczyłam 7 twardnien brzuszka. Chociaż dzień bardzo spoczynkowy miałam.

Galanea, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Topa, ja podczas ruchu, zginania się, wstawania czuję ból w prawym dolnym rogu, przy pachwinie. Przypuszczam, że to rozciąganie. Ciebie cały czas boli czy przy ruchu?
    Mnie boli przy chodzeniu, siadaniu i przekręcaniu się na bok jak leżę. To taki ból w śr4odku a do tego ostatnio bardzo dużo czuję kłucia, uścisków i takich dziwnych bóli w pochwie aż to zaczyna być nie przyjemnie :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Mnie boli przy chodzeniu, siadaniu i przekręcaniu się na bok jak leżę. To taki ból w śr4odku a do tego ostatnio bardzo dużo czuję kłucia, uścisków i takich dziwnych bóli w pochwie aż to zaczyna być nie przyjemnie :-(

No to ja też takie bóle miewam :) Trzeba się liczyć z tym, że dziecko się obniża, może to pewnie powodować takie dolegliwości. No ale jutro podpytaj lekarza, a póki co odpoczywaj. Ważne, że nie jest to żaden ból skurczowy, a tak to może dziecko coś uciska.

monalisa lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze już odróżniam :-) chodź dziś twardnienie i skurcze miałam - nie było ich dużo więc nie panikuję

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no proszę, zdjęłam skarpetki a tam kostek nie ma wow nawet nie czułam, że mi nogi spuchły...
    rozwiesiłam pranie i musiałam się na boku położyć bo brzuch mi dęba stanął. Za dużo atrakcji na dzisiaj chyba :) już ja nawet tego łóżeczka z wanny nie wyciągnę - niech się moczy do jutra :) z korzyścią dla niego bo i brudne i przesiąknięte różnymi brzydkimi zapachami :)
    Piotruś zawsze leżał pleckami na lewo a teraz pupcię wypiął na prawo i aż dziwnie bo tak nigdy nie leżał :) cały brzuch mam na prawo przesunięty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 21:47

monalisa lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A mi od wczoraj brzuch się spina;( dosyć często, przy wstawaniu itp. Dobrze, że jutro na 13.30 do lekarza, ktg będę też miała robione. Więc się dowiem co i jak. Mały nie wyłaź jeszcze, w sobotę idziemy na wesele;P

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;)
    Postanowiłam, że dziś najpierw się przywitam, a dopiero potem będę nadrabiać czytanie.
    Dziś byliśmy w Warszawie, dopiero godzinę temu wróciliśmy. Byliśmy tez na zakupach i kupiłam małemu 2 pary spodenek bawełnianych i kolejny 5-pak body, tym razem na 62. W C&A była dziś wyprzedaż -20% i za brodziki zapłaciłam 23,90. Były też śliczne rampersy, ale najmniejszy rozmiar to 68 i bałam się, że do końca lata nie uda nam się ich wykorzystać.

No a teraz będę czytać co też tam u Was przez cały dzień się działo ;)

Mucha, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo wy liczycie, że w 37 tyg będzie donoszona ciąża, tak? Tak pokazuje kalendarz tutuaj, ale donoszoną ciążę mamy dopiero po skończeniu tego tygodnia, czyli w dniu kiedy zaczynamy 38... Dwa tygodnie przed terminem czyli 40tygodniem. Moja położna zwróciła mi na to uwagę, bo wypadałoby wytrzymać ten tydzień dłużej;)

Monika- a jak Twoje ciśnienie? Jeśli przez noc ci nie zejdzie opuchlizna to radzę udać się do lekarza, bo to jeden z objawów zatrucia... Ja mam nadciśnienie i lekarz mi powiedział, że jak pojawi się opuchlizna na rękach i/lub nogach i nie zejdzie po dłuższym odpoczynku to IP.

Słuchajcie, na której stronie materaca ma dziecko spać na początku?

Tusia84 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciśnienie mam ok, codziennie mierzę :) 120/80 prawie zawsze wokół tej wartości oscyluje :) także może to nie zatrucie...

na tej twardszej :) o materacu piszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 22:53

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża donoszona jest po skończeniu 37tc (3 tyg przed planowanym terminem) tak też teraz liczyli mi w szpitalu. Wtedy liczy się juz tak, ze urodziłaś w 38 tyg. więc wg tego Belly dobrze pokazuje.

Zuza, np. urodziła się w 38+1 (2tyg przed PT) a wszędzie ma wpisane poród w 39 t.c., a nie w 38

Ale pewnie byłoby lepiej gdyby maleństwo powiedziało dłużej w brzuchu :)
    Jednak gdyby już chciało przyjść na świat po skończonym 37 tc nie będzie juz wcześniakiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 23:04

MonikaS, monalisa, Mucha lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Hej Kochane, ja juz od 10 w domku, nie mogłam nacieszyć się moją Zuzką.

Martynika u nas w zasadzie w weekend też nie wypisują, ale tak się szczęśliwe złożyło, że dyżur miał ordynator i się nade mną zlitował, tylko wypis muszę jutro odebrać.

Dziewczyny, tak przeglądam tą naszą listę i zastanawia mnie to, czemu tam nie ma żadnej Madzi, przecież to takie słodkie imię. Oj, bardzo mi się to nie podoba :P ;)
    U nas miała być Magdalenka, ale wyszedł Bartoszek. Może następnym razem się uda :D

MagdaO, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donoszona jak skończy się 37 tydzień a nie jak jest np 36 tydz i 1 dz - wiadomo o co chodzi :) mi jeszcze brakuje paru dni :)
    Magda - dobrze piszesz :) dokładnie 3 tyg przed planowanym terminem :)

mi też się podoba imię Madzia :) mam siostrę Marię Magdalenę :)
    Moniki też nikt już nie chce... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 23:03

MagdaO lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, źle to napisałam. Bo tygodniami to by się zgadzało, ale chodzi mi o to, że wg mojej położnej ciąża donoszona jest od 38tygodnia ukończonego, czyli zostaje 39 i 40. Jako dziecko urodzone w terminie uznaje się skończony 38 do 42. I wg mojej położnej rodzić moge dopiero 2czerwca, a wg owu już 26maja... Więc jak?

Ta twardsza to chodzi o kokos? Bo gryka się ugniata;) A do kiedy na kokosie ma spać?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch spina się coraz częściej. Czasem przy takim skurczu odczuwam ból taki jak miesiączkowy. Mam przeczucie, że jednak sporo przed terminem urodzę. Mój S. stwierdził, że po niedzieli rozstawiamy łóżeczko. Wózek też jeszcze nie gotowy i pranie nie do końca zrobione :/ i do szpitala nie naszykowane. Ech, chyba jakaś panika mnie ogarnia.

Czas do spania. Dobrej nocy kochane Brzuchatki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2014, 23:26

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 maja 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mojego lekarza ciąża donoszona jest po skończonym 37 tyg, czyli 3 tyg przed terminem.
    Dokładnie tak, jak pokazuje belly.
    Mi wychodzi ciąża donoszona 30 maja, i 2 czerwca idę do szpitala na zdjęcie pessara i mogę rodzić! :-)

Ostatnio położna mi powiedziała, że jeżeli pessar był założony słusznie to powinnam urodzić w ciągu 7 dni od zdjęcia go. Natomiast jeśli był założony bardziej zapobiegawczo, to mogę nawet przenosić.
    Mam jednak nadzieję, że nie przenoszę :-)

monalisa, Mucha lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność , a może i stres przed środą. Matko jak ja mam jeszcze dwie nocki mieć takie to dziękuję. Kobieta widmo będzie ze mnie :(

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia trzymaj się będzie dobrze , musi być :)
    Weronikabp ja cała niedziele się martwilam czy zdążę ze wszystkimi. Prasowania jeszcze trochę zostało dziś spakuje m torbę dla małej i włożę do fotelika co by biedny nie zapomniał ;)
    Siebie juz w piątek spakowalam i płakałam. Dziś z córką do gimnazjum musze papiery zanieść. Kolyske jednak oddaliśmy :( bo moj brat przywiózł lozeczko po Alusiu i z m skrecili jak bylam w szpitalu , a ubierze je m włożę tylko worek prozniowy bo juz spakowane od 2 tygodni do łóżeczka żeby nie stresowal się gdzie co jest.
    Nasz maly Alus lezy od soboty w szpitalu nie wiedzą co mu jest w piatek zrobil 21 cuchnacych kup, wymiotowal chyba z 8 razy o do tefo temp 40 stopni byli 2 razy q szpitalubraz o 22 wtedy przepisali leki, potem o 3 jak juz mial 40 stopni i się lał dosłownie to juz go zatrzymali bo brat nie chciał odpuścić i cale szczęście bo nie wiadomo co by mogło się wydawzyc. Wiec Rota wyszly ujemne zresztą byl szczepiony i nie wiedzą co mu jest. Podają kroplowki nawadniające, przeciwwymiotne na biegunkę i na temperaturę. Wczoraj do niego na pokój dali tez takiego chorego malca nie wiedząc xo mu jest i tak w tej izolatce leżą, nasz Alus spi ciągle i dobrze bo nie wyrywa kkroplowkii zdrowiej ale bratowa mówi ze ten mały to pomimo ze z mamusia jest to mu rączki przywiązują zeby krzywdy sobie nie zrobił bo caly czas płacze wymiotuje kupki robi i sie szarpie juz go 9 razy kluli z wenflonem.

weronikabp lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis beda wyniki malego bo podejrzewają jeszcze jakies bakterie ze moga to być. Moj biedulek kochany az mnie serce sciska na samą myśl jak on cierpi.
    Zaraz m wstaje bo na 6 idzie ide herbatkę zrobić i śniadanko, a potem spać . Dzieci u babci dziś zjadą córa jak już pisałam wcześniej będzie bo do gimnazjum idziemy, synus po 19 m ok 16 , a i dzis ostatnie zajecia w SR idziemy z córką bo chce nauczyć sie pielęgnacji maleństwa zeby mi pomóc :) kochane mam dzieci jak lezalam w szpitalu to okna i mieszkanie wypucowali :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 05:07

Martynika lubi tę wiadomość

bontbhr.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ