X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ciaze donoszona juz dzis !!!! :D
    Powiedziala co wiedziala,widzac rozpierdziel remontowy w mieszkaniu.. tak wiec do pracy sie zabieram i ogarniam pokoik Frania ;-)
    Milego dnia dziewczyny ;-)

Modelka, weronikabp, AISAK, misia_k1, Tusia84, evas, Paulina1986, Mucha, monalisa, Galanea, Paula222, Agusia2312, alexast, Kota, Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, mega, mega zazdroszczę :) Ja muszę jeszcze poczekać 17 dni do donoszonej!

Monalisa, trzymam kciuki, bo się aż płakać chce, jak takie maluszki mają problemy :(

I jeszcze pytanie - robicie sobie masaż krocza? Ja zaczęłam wczoraj (oczywiście na ostatniej wizycie spytałam się ginekologa, czy mogę - nie wydawał się być entuzjastą tej metody, ale nie widział też żadnych przeciwskazań).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 07:56

NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja tez zazdroszczę :-) u mnie odwrotnie na donoszoną musze jeszcze zaczekać ale za to wszystko dla Poluni gotowe. :-)
    Monalisa trzymaj sie kochana i zdrowia dla tego Maluszka.
    Wszystkim dobrego tygodnia, mam przeczucie ze w tyg urodzi pierwsza czerwcowka :-)

Spadam na badania, dzis krew na wszystko, nie wiem jak ja to przeżyje :-(

NataliaK, Tusia84, evas, monalisa, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ja nie robie bo zapomnialam :P standardowo z reszta, z pamiecia u mnie ciezko :D

Weronika,wiesz, to ma jakies swoje plusy :D bo jestem tak zajeta ze nie mysle o tym ze to zaraz teraz juz i leca dni przez palce,dzieki temu nie siedze i nie oczekuje,to tez jakis tam sposob ;-) . I tez przyznam,ze mam przeczucie pierwszego rozpakowania czerwcowki w tym tygodniu,ale siebie nie biore jeszcze pod uwage :D

Modelka, weronikabp, evas, monalisa lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy w ten brzyttttki dzień.
    NataliaK jeszcze parę chwil i będziecie we trojke:)

Masażu też nie robię. Słyszałam różne opinie na ten temat. Ale szczerze to z lenistwa też troszku. Z systematycznością u mnie kiepsko.

Ja torby mam juz spakowane, tylo jeszcze ubranie dla siebie na wyjście przyszykowac. Myślę ze w kolorze black beda wtedy najmilej widziane.

monalisa, Galanea, Agusia2312, Modelka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi wysyłał twarz trądzikiem gdzie cała ciążę miałam gładka jak pupa niemowlęcia. W dodatku wszystko ma dziwny smak- to był mój pierwszy objaw ciazy, po 3 miesiącach minął i teraz wrócił. Mleko smakuje jak stare, sok jak że splesnialych owoców, herbata jak nie wiem co. Dziwne.
    Natalia gratulacje, ja mam donoszona za 2 dni:-)

NataliaK, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/plec-dziecka-lepiej-miec-corke-czy-syna,plec-dziecka-artykul,4630,r1.html
    Jaj to przeczytalam to zwatpliam w madrosc ludzi ktorzy pisza takie artykuly :D

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Dziewczyny a mi wysyłał twarz trądzikiem gdzie cała ciążę miałam gładka jak pupa niemowlęcia. W dodatku wszystko ma dziwny smak- to był mój pierwszy objaw ciazy, po 3 miesiącach minął i teraz wrócił. Mleko smakuje jak stare, sok jak że splesnialych owoców, herbata jak nie wiem co. Dziwne.
    Natalia gratulacje, ja mam donoszona za 2 dni:-)

Judi, mnie też wysypało, już jakiś czas temu, ale to mi nie wygląda na trądzik, tylko raczej uczulenie, wokół ust. Chociaż, może to taki ciążowy nietypowy trądzik :P. W każdym razie piękna z tym nie jestem.

Co do masażu - nie robię, bo po pierwsze boję się infekcji jakiejś jeszcze na sam koniec (wiem, czyste palce, krótkie paznokcie, itd., ale ja często po jakiejkolwiek "ingerencji" mam tam infekcje, po prostu chcę sobie tego oszczędzić), a po drugie mam do tego sceptyczne nastawienie.

Monalisa, cudownie, że masz tak wspaniałe, kochające dzieci, to na pewno ogromne wsparcie i możesz tylko sobie gratulować, że tak je wychowałaś :). Wciąż trzymam za Ciebie mocno kciuki i oczekuję dobrych wieści!

A Wy trzymajcie kciuki za mnie, o 18 idę na dodatkowe usg, pomierzyć Artura i sprawdzić przepływy.

evas, monalisa, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja też mam naokoło ust tylko. Ciekawe

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety
    Trzymam kciukasy za wizyty dzisiejsze, sama zaraz na wyniki jadę jutro wizyta :)

Kciukasy za usg i wszelkie pomiary.

Gratuluję donoszonych ciąż, ale Wam już fajnie.

A mnie wczoraj wysypało na brodzie ale to nie trądzik tylko takie drobne krosteczki i tylko mam je na dole brody.. śmiałam się, że teraz mi po eurowizji broda wyrośnie bo, jeszcze trochę i świat już całkiem oszaleje i kobiety będą atrakcyjniejsze w brodami i owłosieniem :P

evas, weronikabp, monalisa, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie drobne, czerwone krostki? I jak się trochę zagoją to zostają mi suche, czerwone placki. No, to mi własnie nie wygląda na trądzik, tylko coś uczuleniowego. Już mi prawie przeszło, a ostatnio znowu mnie wysypało, nie wiem, czy to nie po czekoladzie przypadkiem, bo jak nie miałam jej w domu to chyba było lepiej.

Dziewczyny, pamiętacie jeszcze sprawę z moim stłuczonym telewizorem i przygodami z firmą kurierską K-EX? Przygód ciąg dalszy...

Zgłoszenie reklamacyjne składałam 7 kwietnia. Na ich stronie regulamin mówi, że muszą dać odpowiedź w ciągu 30 dni. Z tego, co ja kojarzę, jak tam trochę w usługach pracowałam, to prawo konsumenta też tak to ujmuje. W każdym razie jak kiedyś w sklepie rozpatrywaliśmy reklamacje, to musieliśmy się pilnować, żeby 30 dni nie minęło.

Dziś mamy 12, więc zacieram rączki i piszę maila, że oto 30 dni minęło, rozumiem, że reklamacja z góry jest rozpatrzona pozytywnie, proszę o niezwłoczny kontakt.

I dostaję w odpowiedzi co? Że reklamacje rozpatrywane są przez biuro zarządu i mają na to OD 30 DO 90 DNI. No, krew mnie zalała, zwłaszcza, ze to pieprzone K-EX w swoim regulaminie, na swojej stronie ma zapis, że reklamację muszą rozpatrzyć w terminie nie późniejszym niż do 30 dni od daty zgłoszenia. Co też napisałam, że chyba sami sobie przeczą...

O rany, czuję, że ja się jeszcze długo będę z nimi bujać, a zbity telewizor będzie zalegał w małym pokoju do usranej śmierci.

Dziewczyny, jeżeli jest któraś, która się na tym zna (prawa konsumenta, itd.), mogłybyście mi napisać, jak to w rzeczywistości jest z tymi reklamacjami?

Limerikowo lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo ;)

I znowu mam lenia i nie chce mi się wstawać. A sporo spraw mam dziś do załatwienia.

Dziś powinny dotrzeć moje koszule, więc powoli zacznę pakować torbę do szpitala.
    Jeśli chodzi o masaż krocza to mam już kupiony olejek migdałowy i S. zobowiązał się, że będzie codziennie masował :D Zobaczymy czy to pomoże. Byłam już 2 razy nacinana i może teraz uda się tego uniknąć.

monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja co prawda jestem prawnikiem, ale mój mąż również prawnik na reklamacjach zna się dużo lepiej ode mnie. Pracował bowiem w dziale reklamacji pewnej firmy telekomunikacyjnej. Także jeśli sobie życzysz, mogę go zapytać jak wróci z pracy i po południu bym Ci napisała jak sprawa wygląda.

Ja dzisiaj za to zaczynam 34 tydzień i bardzo się cieszę, bo przeszły mi kłucia w szyjce. Więc tak sobie myślę, że albo to nie kuła mnie szyjka tylko znowu pęcherz i mój ukochany piaseczek, albo mała była w weekend tak ułożona, że gdzieś mnie tam w dole uciskała, a teraz zmieniła pozycję i daje mamusi odzipnąć :) Tak czy siak jest lepiej :) A jak sytuacja wygląda od środka oceni dzisiaj ginek na wizycie o 18:00 :) Uprzejmie proszę o trzymanie kciukasów, żeby się okazało, że moja kruszynka ładnie przybrała na wadze :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiaj wizytujące i życzę pozytywnego dnia!!!

evas, monalisa, Modelka, alexast, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała wczoraj wieczorem zmieniła pozycję.. plecy były po lewej stronie, a nóżki zgięta na prawą i tak najczęściej czułam nóżki jak się wypychały a po prawej stronie pupę.. od wieczora czuję ruchy i nóżki po prawe i lewej stronie tylko bliżej środka brzucha.. tak jakby jej plecki przylegały do mojego kręgosłupa a nóżki i reszta przodem do brzucha..

Zaczęłam w necie szukać czy to możliwe i się okazuje, że tak tu jest filmik o różnych ułożeniach płodu..

http://www.mamazone.pl/tv/film,22154,jak-uklada-sie-dziecko-przed-porodem.aspx

weronikabp, monalisa, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika sądzę, że jednak na rozpatrzenie reklamacji jest termin do 30 dni. Jeśli przez ten czas nie dostałaś odpowiedzi to można z góry założyć, że przyznają Ci rację. Regulaminy może sobie firma tworzyć jakie chce, ale jak są niezgodne z przepisami to można ich jeszcze po sądach ciągać, za niedozwolone zapisy. Wiem, bo jak sama tworzyłam regulamin do swojej działalności to musiałam pilnować, by był zgodny z prawem.

W każdym większym mieście jest rzecznik praw konsumentów i udziela bezpłatnej porady. Zazwyczaj działają przy urzędach miasta. Poszukaj takiego, może coś Ci pomoże.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie mogę, zadzwoniłam na infolinię, bo pisać już mi się nie chciało, po tym jak baba odpisała mi jakimś bełkotem prawnym, który z założenia miałam nie zrozumieć i inna baba powiedziała mi, że w ciągu trzech dni powinnam dostać odpowiedź listem poleconym, bo MUSIELI JESZCZE ROZWIĄZAĆ PEWNĄ NIEŚCISŁOŚĆ Z KURIEREM. Nie mogę, buhahaha, ten kurier jest jedną wielką nieścisłością.

Pytam - a może mi pani powiedzieć, co to za nieścisłość?

Nie, niestety, to kwestia między kurierem a firmą. W razie, gdyby "nieścisłość" wyszła na moją niekorzyść, to trzymam jeszcze w zanadrzu nagranie z monitoringu :). DUPY WOŁOWE, 3 DNI NA ROZWIĄZANIE NIEŚCISŁOŚCI POTRZEBUJĄ.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    W każdym większym mieście jest rzecznik praw konsumentów i udziela bezpłatnej porady. Zazwyczaj działają przy urzędach miasta. Poszukaj takiego, może coś Ci pomoże.

Tak, wiem, już nawet byłam w trakcie drukowania dokumentu i jeszcze dziś miałam iść na senatorską do rzecznika, ale stwierdziłam, że najpierw zadzwonię. Więc dam im te 3 dni na rozwiązanie nieścisłości (nie mogę, no, k*rwa, nieścisłość), nie będę czekać na list polecony, tylko zadzwonię dowiedzieć się jaka będzie decyzja, a jak odmowna, to wtedy zrobię szturm na rzecznika i zaszantażuję kierownika kurierów nagraniem.

evas, monalisa lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam nie mieć wysokiego ciśnienia się pytaaaam :P.

• evas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania, żeby były tylko dobre wiadomości ;)

Ja mam jutro KTG i ciekawe co mi tam wyjdzie, bo wieczorami odczuwam skurcze i to czasem nawet bolesne. Biorę nospę i luteinę, ale jakoś mało to pomaga.

monalisa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ