X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziś mam wizytę o 19 - teraz wizyty mam co tydzień ze względu na te skurcze i zagrożenie przedwczesnym porodem :-(. Lekarz mi mówił że drugą ciążę mogę urodzić szybciej ale aż tak ! Córka urodziła się w 36 tyg a ten już pchał się w 30 :-) Dopytam co to może być z tej lewej strony bo trochę przeszło ale szału nie ma :-(

zem3i09keg891u11.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa trzymam kciuki za wizytę .
    Mojemu m wystarczy szepnac o przytulankach i już gotowy ,czasami to kombinuje jak koń pod górę ale mi zazwyczaj sie nie chce . Z reszta kiedyś mi sie później brzuch stawiał i wolę jeszcze ten tydz sie wstrzymać a później pewnie coś tam podzialamy.:)

Galanea, Martynika, Limerikowo, evas, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało, że pisałyście o zmianie ułożenia dziecka przed porodem i Tusia wstawiła filmik. Ja od paru dni również odczuwam inne ułożenie Zosi. Czkawkę co prawda czuję w podobnym miejscu (więc zapewne dalej jest główką w dół), ale zaczęłam odczuwam nogi z lewej strony brzucha. Czasem to nawet udaje mi się złapać jakieś wybrzuszenie małe ;) Więc pewnie też plecki ma teraz po prawej stronie.

evas, Tusia84, weronikabp, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, Kambel, mam to samo. Muszę się pilnować, co mówię albo robię, bo on może tu i teraz, a ja się przy tym czuję, jak kobyła na roli, chociaż nie powiem, mąż umie mnie dowartościować i tak ogarnąć sytuację, żeby mi się zachciało.
    topa42 wrote:
    Nawiedziła mnie wczoraj rodzinka i ledwo żyłam tak mnie lewy bok bolał. Zażyłam podwójną dawkę magnezu i nospę i trochę przeszło ale słabo spałam :-(

Oj, te rodzinki to nie wiedzą, kiedy przyjeżdżać, nie nadwyrężaj się, Topa. Do mnie w 8 miesiącu przyjechała rodzina męża, ale M. nie dał mi nawet serwetek rozłożyć na stole. Przez moment było mi przy nich głupio, bo widziałam jak na to patrzą, nawet coś skomentowali, że ja to mam dobrze, a potem się zreflektowałam, że niepotrzebnie zupełnie mam takie odczucia.

A jak męża nie ma, to rodzinka się powinna jakoś ogarnąć, żebyś nie latała przy nich jak kot z pęcherzem.

Galanea, Limerikowo, evas, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis pobrano 5 fiolek krwi :-( w dodatku za 2 razem, za pierwszym za mało i za gęsta była :-( poszłam sie pocieszyć do tk maxa :-) oczywiście znowu małej śliczne ciuszki kupiłam, sobie jedynie sok marchiowo- imbirowy :-)) powodzenia Topa i wszystkie dzis wizytujące!

Galanea, evas, vikus001, Tusia84, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Haha już widzę jak mąż zabiera się do masażu... Jak on nawet pleców mi nie masuje :P
    Ostatnio wypaliłam dla jaj aby ogolił mi nogi - taką minę walnął że mało z krzesła nie spadłam :D
    A mój aż się wyrywa do masażu i pyta tylko kiedy już można, z goleniem też nie ma problemu. Co kilka dni dopytuje, czy potrzebne ;)

Galanea, Martynika, Agusia2312, monaaa, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, pochwal się co kupiłaś :)

Dziewczyny, kupowałyście stojaki pod wanienki? Szukam czegoś w internecie, ale widzę, że jakieś głupie ceny, 3 razy wyższe niż cena wanienki. Gdzieś zamawiałyście czy bezpośrednio w sklepie?

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja kupiłam u nas w Bobasie stojak za 39.90 zł ;) Bo niemiałabym gdzie wanienki trzymać a raczej klękać na podłogę mi się nie widzi...

evas jak to faceci mają różne podejścia :) Bo mój to chyba się ogólnie boi, o to chodzi :D haha pamiętam jak gadałam o przytulankach ten się zarzekał że w późniejszej ciąży nic nie będzie bo będzie się bał, ale łatwo go nakręcić :D

Galanea, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea ja kupiłam u nas w Bobasie stojak za 39.90 zł ;) Bo niemiałabym gdzie wanienki trzymać a raczej klękać na podłogę mi się nie widzi...

Naprawdę?? O to, super, dzięki Paula!! Właśnie planowałam jutro zajechać do Bobasa i sprawdzić :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Weronika, pochwal się co kupiłaś :)

Dziewczyny, kupowałyście stojaki pod wanienki? Szukam czegoś w internecie, ale widzę, że jakieś głupie ceny, 3 razy wyższe niż cena wanienki. Gdzieś zamawiałyście czy bezpośrednio w sklepie?
    Stojak najlepiej kupować razem z wanienka, bo są różne rozmiary i nie zawsze pasuje do konkretnego modelu.

Ja od koleżanki odkupuję taką wanienkę co się na wannę montuje. Mam mało miejsca w łazience i jak rozstawię tradycyjna wanienkę na stojaku, to będzie mi się ciężko poruszać.

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea tylko później jak byłam to już nie mieli i czekali na dostawę, ta cena to była stojak pod dużą wanienkę, bo były też niby uniwersalne ale sporo droższe...

Galanea lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie zrobiłam błąd, bo najpierw kupiłam wanienkę i to małą. Ale kupiłam ją w Bobasie, więc może coś do niej dobiorę odpowiedniego.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

evas jak to faceci mają różne podejścia :) Bo mój to chyba się ogólnie boi, o to chodzi :D haha pamiętam jak gadałam o przytulankach ten się zarzekał że w późniejszej ciąży nic nie będzie bo będzie się bał, ale łatwo go nakręcić :D
    Mój do przytulanek to pierwszy :D, ale teraz musimy odpuścić, bo szyjka mi się skraca i skurcze się pojawiły :(
    Na szczęście z goleniem mnie nie ma problemu. Robił mi tez zastrzyki w brzuch po 2 operacjach kolana. Ja sama bym sobie nie zrobiła, a cóż dopiero komuś. On wyznaje zasadę, że "nic co ludzkie nie jest mu obce" :D

Galanea, Martynika, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. Ja dzis mam wizyte, mam wielka nadzieje na USG. No i niech mi powie czy cos tam sie dzieje bo jestem ciekawa czy te skurcze cos zwiastuja

weronikabp, alexast, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam Wam napisać i zapomniałam wcześniej, że dzisiaj w netto jest promocja na różne rzeczy dla dzidziusiów i dla kobiet w ciąży też jakieś rzeczy..

Te chusteczki do pupci, które były polecane na stronie jako jedne z lepszym składem są w promocji i za 3 opakowania płacimy 10zł. :)

Mucha, weronikabp, alexast, Agusia2312, monaaa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzisiaj po wizycie. Lekarz co prawda uważa, że skoro przepływy i łożysko jest w porządku to urodzę po prostu małe dziecko. Ale jego mina kiedy leżałam na leżance w celu zbadania serduszka mówiła wszystko. Żebra tak mi wystawały, że myślałam tylko o zapadnięciu się w podłogę. Nie miałam pojęcia, że tak wystają jak leżę, nie zwracałam na to uwagi. No i tak się cieszyłam, że może maleńka przytyła.. ale jak ona ma przytyć, skoro ja znowu w przeciągu miesiąca zdobyłam kilogram? Do tej pory przez 3trymestr przytyłam całe 2 kg. Tak mną to wstrząsnęło, że gin. zapisał mnie na bezpłatne USG sprawdzić ile waży malutka. Więc będę miała dwa USG w środę. Jedno o 14:00 a drugie, w drugim mieście prywatne o 21:30.
    Moje wpadanie w otchłań rozpaczy szybko zmienia się w siłę i chęć stawienia czoła troskom, ale w tym wypadku czuję się po prostu bezsilna. Nie wiem już co mam jeść, ile jeść i czy w ogóle wmuszać w siebie to jedzenie. Chciałabym żeby Anna była już z nami, żeby naprawdę okazało się, że jest po prostu z natury taką małą kruszynką, której nic nie zagraża. Ciesze się chociaż, że mam takiego lekarza, który nie panikuje, nie uprawia czarnowidztwa i wszystko stara się rozważać racjonalnie. Jego spokój = moje mniejsze zdenerwowanie.

monalisa lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Miałam Wam napisać i zapomniałam wcześniej, że dzisiaj w netto jest promocja na różne rzeczy dla dzidziusiów i dla kobiet w ciąży też jakieś rzeczy..

Te chusteczki do pupci, które były polecane na stronie jako jedne z lepszym składem są w promocji i za 3 opakowania płacimy 10zł. :)

O rany, netto w Warszawie są tylko 2, oba po drugiej stronie Wisły, ale lipa :(.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, a bierzesz jakieś witaminy? One czasami wpływają na masę maluchów. Tutaj często dziewczyny piszą, że nie łykają suplementów, żeby nie rodzić pięciokilowych klocków. Może to by jej trochę polepszyło wagę?

Wiem, że się nie głodzisz i w ogóle, ale może zwróć uwagę na to, ile kalorii przyjmujesz w ciągu dnia? Bo często w ogóle nie zdajemy sobie z tego sprawy. Zlicz to sobie po prostu mniej więcej, a jak wyjdzie Ci za mało, to może dołóż jakiś posiłek.

evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że banany i jajka zwiększają masę dziecka. Słodycze pewnie również, bo wody płodowe stają się słodkie i dziecko chętniej łyka, nabierając tym samym masy.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mów nic Nalce o bananach, ostatnio chyba wspominała, że je wcina na potęgę... ;)

‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ