X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika lejesz miód na moje uszy i chwała Ci za to. :)
    Z całego serca życzę Ci, żeby u Artura cała ta historia zakończyła się równie pozytywnie jak Ty mi życzysz :)

Martynika lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie wywiesiłam, niech ktoś teraz da mi kopa żebym za obiad się zabrała :P

Taki leń mnie ogarnął, że do pracy nie poszłam, pierwszy raz mi się zdarzyło :/
    Na szczęście moja pracownica sobie bardzo dobrze radzi i daje radę sama wszystko ogarnąć.

Mucha lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas sio na L4 - ile ty jeszcze będziesz pracować ? :-) Pamiętaj, że nie ma ludzi nie zastapionych - mnie też ciężko było zostawić pracę :-)Moja koleżanka mówi tak odpoczywaj póki jeszcze możesz :-)

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Evas sio na L4 - ile ty jeszcze będziesz pracować ? :-) Pamiętaj, że nie ma ludzi nie zastapionych - mnie też ciężko było zostawić pracę :-)Moja koleżanka mówi tak odpoczywaj póki jeszcze możesz :-)
    Z l-4 nie będę korzystać. Wolę nie mieć do czynienia z ZUS-em. Ja od nich nic nie chcę i niech oni od mojej firmy trzymają się z daleka. Nie mam ochoty na żadne kontrole. Ale coraz więcej odpoczywam ;) niestety własna firma zobowiązuje i nam na dobrą sprawę urlopy, ani zwolnienia się nie należą. Jak pójdę na wolne, to na swoje miejsce muszę kogoś zatrudnić, a to koszt znacznie większy niż zasiłek z ZUS.

monalisa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, Twoje wyniki świadczą o tym, że już przechodziłaś CMV, więc mogą Ci nie zlecić powtórnego badania. Chociaż zdarza się w ciąży coś takiego jak zakażenie wtórne, jednak jakie jest postępowanie w tym przypadku - nie wiem.

Paulina, zakończy się pozytywnie i u Artura i u Alicji, jesteśmy silne babki, wszystkie "nieszczęścia" zatrzymają się na nas, a dzieciaki przyjdą na świat zdrowe i silne :).

Galanea, evas, Paulina1986, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Martynika. Podpytam jeszcze jutro swoją lekarkę, ale z tego co widzę, to ona nie zamierza mi powtarzać żadnych badań.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Martynika - w końcu kto jak nie my musi być silny i nie dawać się żadnym paskudztwom dla dobra naszych skarbów :) Nasze dzieciątka są teraz najważniejsze, a my możemy brać na klatę wszystko żeby tylko ich to ominęło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 15:52

Martynika, Galanea, evas lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szykuję się do lekarza i za chwilkę jadę trzymajcie kciuki :-) żeby było ok :-)

weronikabp, Galanea, Limerikowo, vikus001, Paulina1986, Agusia2312, Martynika, Mucha, evas, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oglądam porody na Polsat Cafe i przed chwilą laska miała śliczny poród - na kleczkach, nie pękła, nie nacinali, w ogóle super :)

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa - kciuki! :)

Od kiedy jestem w ciąży, ani razu nie oglądałam żadnego porodu. Wystarczy mi chyba teoria, żeby nie nakręcić się za bardzo ;)

Modelka, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle piszecie o tej cytomegalii, że postanowiłam iść jutro zrobić badania na własną rękę.
    my mieliśmy wczoraj pierwszą rocznicę ślubu. Spędziliśmy dzień na spokojnie w domu.
    topa trzymam kciuki za wizytę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 16:11

Martynika, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Tyle piszecie o tej cytomegalii, że postanowiłam iść jutro zrobić badania na własną rękę.
    my mieliśmy wczoraj pierwszą rocznicę ślubu. Spędziliśmy dzień na spokojnie w domu.
    topa trzymam kciuki za wizytę

Najlepszości z okazji rocznicy :).

Co do badań - uważam, że to dobra decyzja i każda z nas powinna je wykonać, jeżeli wcześniej nie przechodziła CMV (albo nie wie, czy przechodziła, czy nie, bo ani razu nie dostała skierowania na to).

Ja też już się zbieram na usg. No, to zobaczymy, czy Artur się kurczy, czy stanął w miejscu, czy to doktorek był ostatnio nieprzytomny...

Powodzenia wszystkim wizytującym dzisiaj!

Galanea, alexast, evas, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na usg Martynika!
    alexast - wszystkiego najlepszego i dużo miłości z okazji rocznicy :)

Martynika, alexast lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Topa - kciuki! :)

Od kiedy jestem w ciąży, ani razu nie oglądałam żadnego porodu. Wystarczy mi chyba teoria, żeby nie nakręcić się za bardzo ;)
    A ja oglądam choć pewnie nie powinnam bo zawsze ryczę jak bóbr :)

Alexast gratulacje i morza miłości dla Was :)

Modelka wiem jak bardzo chcesz aby Cie nie nacinali itd, ale nie nastawiaj się kochana, wiadomo, że będzie ból i krew :) ale chyba trzeba na luzie podejść, bez zarówno czarnego jak i wyidealizowanego scenariusza. Mnie sprowadziła na ziemię moja położna, tez chcę uniknąć nacięcia itp ale Ona mówi, że z Jej doświadczenia wynika ze tego naprawdę nie da się przewidzieć, oczywiście ona stosuje techniki takie aby uniknąć nacięcia, pęknięcia, ale nie może nic obiecać bo każda kobieta jest inna, choć oczywiście życzę Ci takie modelowego porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 16:30

Galanea, alexast, evas, Modelka lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina silna jestes, dasz rade i dzieciatku nic nie bedzie.

Trzymam kciuki za szczesliwe wizyty i USG! Dawajcie szybko znac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 16:36

Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na dobre info po wizytach dziewczynki:)

Dzieciolki Nasze napewno beda zdrowiutenkie:)

Ja jutro Gbs robię, krew i mocz. Zobaczymy czy coś się wykluło.

Alexast Słodkiego miłego życia na kolejne lat:] ciężko uwiezyc, ze to juz rok minął,co? My 2 tyg temu też to rozpamietywalismy..

Aaaa kupiłam sobie w koncu karmnik:)teraz torbe mam w 100% kompletna.
    Dokupilam też parasolkę do wozka:)

Myślę teraz o tantum rosa i spryskiwaczu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 16:45

alexast lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się zastanawiać czy mój ból przy chodzeniu w prawej pachwinie/w prawym dolnym rogu brzucha nie jest związany z wyciętym wyrostkiem robaczkowym. Co prawda operację miałam w wieku 3 lat, ale może coś mi tu uciska na zrosty pooperacyjne? Jak myślicie?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak... co to jest karmnik? :P

Galanea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Zaczynam się zastanawiać czy mój ból przy chodzeniu w prawej pachwinie/w prawym dolnym rogu brzucha nie jest związany z wyciętym wyrostkiem robaczkowym. Co prawda operację miałam w wieku 3 lat, ale może coś mi tu uciska na zrosty pooperacyjne? Jak myślicie?
    kochana najlepiej zapytaj lekarza, my pewnie nic nie wymyślimy. Kiedy wizyta?

Galanea lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Aisak... co to jest karmnik? :P

To tzw. Stanik do karmienia.

Martynika, czekajajaca lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ