MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja po wizycie z goracym info
Oliwka wazy ok 2800-3000 g. Nastepna wizyta za tydzien o ile doczekam bo szyjka ma 1 cm i rozwarcie jest na prawie dwa palce, przy badaniu lekarz dotknal jej glowki tak jest nisko
Galanea, weronikabp, AISAK, evas, czekajajaca, vikus001, alexast, Tusia84, Mucha, Niesforna, Paulina1986, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Ogłaszam oficjalnie, iż jestem żywym dowodem na głupienie kobiet w ciąży. Otóż cała panika z CMV była nieuzasadniona, bo wynik mam jednak ujemny. Ja geniusz zrozumiałam, że 0,10 jest większe od 0,9 i tym sposobem się nakręciłam. Także przepraszam za zamieszanie i dziękuję za słowa otuchy
Jednocześnie trzymam kciuki ze wszystkich sił za Artura, żeby jego to paskudztwo ominęło.
Co do mojej Ali to wszystko jest ok, poza cały czas mniejszym brzuszkiem o ok. 2 tyg. Obecna waga lekko ponad 2 kg. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Monitorujemy brzuszek, żeby sprawdzić czy to genetycznie szczupła babeczka będzie czy to coś innego.
Do jutra dziewuszkievas, AISAK, Martynika, Galanea, weronikabp, alexast, Tusia84, Mucha, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Paulina super wiadomość
u mnie wyniki z laboratorium trafiają do lekarza i dopiero na wizycie dowiaduje się co i jak. Może to i lepsze rozwiązanie, przynajmniej nie interpretuję ich po swojemu.
Cieszę się że u Ciebie okazało się to tylko błędnym odczytem. Dobrze że miałaś dziś tę wizytę, przynajmniej nie denerwowałaś się zbyt długo.Paulina1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEvas a jak Twoje ktg?
Paulina super wiadomość z cmvniech malutka sobie rośnie spokojnie, ma jeszcze czas.
Magdaa wanna, letnia kąpiel, spróbuj i dawaj znać
A ja mam już część dzisiejszych wyników, mam najlepszą morfologię jak do tej pory, no szok, hemoglobina w normie, a hematokryt prawie, ciut mu brakuje, rewelacja jak dla mnietoxo brak, cmv bez zmian, przeciwciała na grupę - nie stwierdzono uff oby tak dalej w środę będą pozostałe wyniki.
Galanea, evas, NataliaK, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Paulina, cudowna wiadomość
.Oj, szkoda, że nie zapytałam Cię o dokładny wynik, miałabyś parę godzin stresu mniej.No, ale teraz można się z tego śmiać i WSZYSTKO JEST W NAJLEPSZYM PORZĄDKU
.
Ja po usg.A więc okazało się, że lekarka nie może mi sprawdzić przepływów, bo nie ma dopplera, czy czegoś tam, co jest do tego potrzebne, ale bardzo dokładnie pomierzyła Artura i wychodzi na to, że jednak mój lekarz był ostatnio nieprzytomny.Wg niego Artur w piątek miał 2550g i tym samym przybrał przez 2 tygodnie jedynie 50g
Wg dzisiejszych pomiarów (a lekarka naprawdę się do nich przyłożyła,sprawdzała po kilka razy, bo powiedziałam jej w czym rzecz) Artur waży 3050g.Więc w 3 dni cudownym sposobem przybyło mu pół kilo.
Poza tym była zadowolona jego stanem ogólnym, wszystko jej się podobało, stwierdziła, że wymiarami on jest właściwie donoszony, ładnie pracuje przeponą i gdyby musiał urodzić się choćby dziś przez moje ciśnienie, to świetnie dałby sobie radę
Topa, jak u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 20:41
Galanea, AISAK, evas, Tusia84, Mucha, Paulina1986, monalisa, Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość
-
Weronika KTG mam jutro wieczorem. Dziś cały dzień w domu jestem to i bolesnych skurczów nie mam. Jedyna rada więcej odpoczywać.
Martynika super wiadomości. Jednak Twój lekarz dał d..y ostatnio. Dobrze że z Arturkiem wszystko w porządku. Duży chłopak juz z niegoweronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulina1986 wrote:Ja już po wizycie. Ogłaszam oficjalnie, iż jestem żywym dowodem na głupienie kobiet w ciąży. Otóż cała panika z CMV była nieuzasadniona, bo wynik mam jednak ujemny. Ja geniusz zrozumiałam, że 0,10 jest większe od 0,9 i tym sposobem się nakręciłam. Także przepraszam za zamieszanie i dziękuję za słowa otuchy
Jednocześnie trzymam kciuki ze wszystkich sił za Artura, żeby jego to paskudztwo ominęło.
Co do mojej Ali to wszystko jest ok, poza cały czas mniejszym brzuszkiem o ok. 2 tyg. Obecna waga lekko ponad 2 kg. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Monitorujemy brzuszek, żeby sprawdzić czy to genetycznie szczupła babeczka będzie czy to coś innego.
Do jutra dziewuszki
Super info!
Zatem zalecam dziewczyny,aby nie lekarzowac sobie tu na forum,bo to jak widac mija sie z celem, a jedyna prawda i tylko prawda ktora mozna uznac za sluszna jest opinia lekarza
W czwartek robie te 500 km, takze tego, trzymajcie kciuki za Franka aby nie chcial gdzies w szczerym polu sie ewakuowacremont w toku,ale juz blizej niz dalej, dwa dni i bedzie po sprawie
) Wszystkie graty Franka juz w jego komnacie i czekaja na rozpakowanie,ale to dopiero na spokojnie w czwartek wieczorem albo w piatek
wtedy juz bede spokojna i niech sie dzieje co chce!!!!
Karolina co do tej szyjki i rozwarcia to faktycznie,cos sie szykuje,ale malutka juz wcale nie taka malutka,wiec napewno bedzie git
AISAK, weronikabp, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
Ano, dał, zdenerwował mnie niepotrzebnie, zła jestem na niego.A ta lekarka miła kobitka, kazała do siebie napisać SMSa jak urodzę z informacją ile Artur ważył i w ogóle była taka przejęta
.
Aisak, gbsa można zrobić bodajże od skończonego 35 tygodnia i powinien być honorowany.AISAK, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAisak każdy szpital akceptuje wynik GBS z różnego okresu najlepiej sprawdź tam gdzie będziesz rodziła, mój akceptuje wynik GBS od 33 tc.
Natalia, czyli w weekend ostatnie porządki i bedzie git) sprawdź sobie szpitale po drodze, tak dla pewności
))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 21:21
NataliaK, AISAK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:Aisak każdy szpital akceptuje wynik GBS z różnego okresu najlepiej sprawdź tam gdzie będziesz rodziła, mój akceptuje wynik GBS od 33 tc.
Natalia, czyli w weekend ostatnie porządki i bedzie git) sprawdź sobie szpitale po drodze, tak dla pewności
))
Idz Tyaz tak zle mi zyczysz
nie ma co sprawdzac,same pola, laki,lasy, pieski dupkami szczekają
weronikabp, evas lubią tę wiadomość