X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    kochana najlepiej zapytaj lekarza, my pewnie nic nie wymyślimy. Kiedy wizyta?

Jutro idę, podpytam :) Często więcej się od Was dowiaduję niż od mojej pani doktor ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam bliznę po wyrostku (dwa razy ciętą nożyczkami, żeby ropę wypuścić), ale ona mnie nie boli. Od czasu do czasu zaswędzi. No ale dla pewności zapytaj ginki.

Galanea lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie z goracym info :) Oliwka wazy ok 2800-3000 g. Nastepna wizyta za tydzien o ile doczekam bo szyjka ma 1 cm i rozwarcie jest na prawie dwa palce, przy badaniu lekarz dotknal jej glowki tak jest nisko

Galanea, weronikabp, AISAK, evas, czekajajaca, vikus001, alexast, Tusia84, Mucha, Niesforna, Paulina1986, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam

ja niestety nie czuje się dzisiaj dobrze:/ cały dzień mam brzuch jak kamień chociaż cały czas leże, jak do 21 mi nie przejdzie to idę na IP

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, to Twoja dziewczynka już ma słuszną wagę :) Z taką szyjką i rozwarciem możesz pochodzić jeszcze trochę :)

Maggda, może łyknij nospę?

maggda, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to Ty prawie rodzisz... Najwaznejsze ze bobo ok I do tegojaka juz duza:)

Ciekawe co mi gin powie w piatek, mam nadzieje ze te skurcze troszku zlagodzily szyjke I juz nie jest zamknieta na 6spustow.

evas lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - Galanea donbrze mówi, jeszcze spróbuj z długim prysznicem lub wskocz do wanny.

Galanea, maggda lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Ogłaszam oficjalnie, iż jestem żywym dowodem na głupienie kobiet w ciąży. Otóż cała panika z CMV była nieuzasadniona, bo wynik mam jednak ujemny. Ja geniusz zrozumiałam, że 0,10 jest większe od 0,9 i tym sposobem się nakręciłam. Także przepraszam za zamieszanie i dziękuję za słowa otuchy :) Jednocześnie trzymam kciuki ze wszystkich sił za Artura, żeby jego to paskudztwo ominęło.

Co do mojej Ali to wszystko jest ok, poza cały czas mniejszym brzuszkiem o ok. 2 tyg. Obecna waga lekko ponad 2 kg. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Monitorujemy brzuszek, żeby sprawdzić czy to genetycznie szczupła babeczka będzie czy to coś innego.

Do jutra dziewuszki :)

evas, AISAK, Martynika, Galanea, weronikabp, alexast, Tusia84, Mucha, monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super wiadomość :D u mnie wyniki z laboratorium trafiają do lekarza i dopiero na wizycie dowiaduje się co i jak. Może to i lepsze rozwiązanie, przynajmniej nie interpretuję ich po swojemu.

Cieszę się że u Ciebie okazało się to tylko błędnym odczytem. Dobrze że miałaś dziś tę wizytę, przynajmniej nie denerwowałaś się zbyt długo.

Paulina1986 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, cieszę się bardzo, to rewelacyjna wiadomość :) Takie pomyłki są super :)

Paulina1986 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas a jak Twoje ktg?

Paulina super wiadomość z cmv :) niech malutka sobie rośnie spokojnie, ma jeszcze czas. :)

Magdaa wanna, letnia kąpiel, spróbuj i dawaj znać :)

A ja mam już część dzisiejszych wyników, mam najlepszą morfologię jak do tej pory, no szok, hemoglobina w normie, a hematokryt prawie, ciut mu brakuje, rewelacja jak dla mnie :) toxo brak, cmv bez zmian, przeciwciała na grupę - nie stwierdzono uff oby tak dalej w środę będą pozostałe wyniki.
    :)

Galanea, evas, NataliaK, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, cudowna wiadomość :).Oj, szkoda, że nie zapytałam Cię o dokładny wynik, miałabyś parę godzin stresu mniej.No, ale teraz można się z tego śmiać i WSZYSTKO JEST W NAJLEPSZYM PORZĄDKU :) :) :).

Ja po usg.A więc okazało się, że lekarka nie może mi sprawdzić przepływów, bo nie ma dopplera, czy czegoś tam, co jest do tego potrzebne, ale bardzo dokładnie pomierzyła Artura i wychodzi na to, że jednak mój lekarz był ostatnio nieprzytomny.Wg niego Artur w piątek miał 2550g i tym samym przybrał przez 2 tygodnie jedynie 50g
    Wg dzisiejszych pomiarów (a lekarka naprawdę się do nich przyłożyła,sprawdzała po kilka razy, bo powiedziałam jej w czym rzecz) Artur waży 3050g.Więc w 3 dni cudownym sposobem przybyło mu pół kilo ;).

Poza tym była zadowolona jego stanem ogólnym, wszystko jej się podobało, stwierdziła, że wymiarami on jest właściwie donoszony, ładnie pracuje przeponą i gdyby musiał urodzić się choćby dziś przez moje ciśnienie, to świetnie dałby sobie radę

Topa, jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 20:41

Galanea, AISAK, evas, Tusia84, Mucha, Paulina1986, monalisa, Agusia2312, alexast lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wasi lekarze zlecili Wam wszystkim badanie GBS, ja jutro będę robić i tak myślę czy będzie juz spokojnie tolerowane w szpitalu nawet gdy przenoszę ciążę? w 28tc wynik był ujemny myślę ze nic się nie zmieniło od tamtej pory |

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- bardzo milo się czyta takie dobre wiadomosci:) super!!!

czekamy na info pozostałych Mamusiek.

Martynika lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika KTG mam jutro wieczorem. Dziś cały dzień w domu jestem to i bolesnych skurczów nie mam. Jedyna rada więcej odpoczywać.

Martynika super wiadomości. Jednak Twój lekarz dał d..y ostatnio. Dobrze że z Arturkiem wszystko w porządku. Duży chłopak juz z niego ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Ja już po wizycie. Ogłaszam oficjalnie, iż jestem żywym dowodem na głupienie kobiet w ciąży. Otóż cała panika z CMV była nieuzasadniona, bo wynik mam jednak ujemny. Ja geniusz zrozumiałam, że 0,10 jest większe od 0,9 i tym sposobem się nakręciłam. Także przepraszam za zamieszanie i dziękuję za słowa otuchy :) Jednocześnie trzymam kciuki ze wszystkich sił za Artura, żeby jego to paskudztwo ominęło.

Co do mojej Ali to wszystko jest ok, poza cały czas mniejszym brzuszkiem o ok. 2 tyg. Obecna waga lekko ponad 2 kg. Kolejna wizyta za 2 tygodnie. Monitorujemy brzuszek, żeby sprawdzić czy to genetycznie szczupła babeczka będzie czy to coś innego.

Do jutra dziewuszki :)

Super info!
    Zatem zalecam dziewczyny,aby nie lekarzowac sobie tu na forum,bo to jak widac mija sie z celem, a jedyna prawda i tylko prawda ktora mozna uznac za sluszna jest opinia lekarza ;-)

W czwartek robie te 500 km, takze tego, trzymajcie kciuki za Franka aby nie chcial gdzies w szczerym polu sie ewakuowac ;-) remont w toku,ale juz blizej niz dalej, dwa dni i bedzie po sprawie ;-)) Wszystkie graty Franka juz w jego komnacie i czekaja na rozpakowanie,ale to dopiero na spokojnie w czwartek wieczorem albo w piatek ;-) wtedy juz bede spokojna i niech sie dzieje co chce!!!! ;-)

Karolina co do tej szyjki i rozwarcia to faktycznie,cos sie szykuje,ale malutka juz wcale nie taka malutka,wiec napewno bedzie git ;-)

AISAK, weronikabp, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano, dał, zdenerwował mnie niepotrzebnie, zła jestem na niego.A ta lekarka miła kobitka, kazała do siebie napisać SMSa jak urodzę z informacją ile Artur ważył i w ogóle była taka przejęta :).
    Aisak, gbsa można zrobić bodajże od skończonego 35 tygodnia i powinien być honorowany.

AISAK, monalisa lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jeszcze przed spaniem trochę poprasować. Robie to na raty po kilka sztuk dziennie, żeby się nie przemęczyć :P wieczorami trudno mi stać nawet przez kilkanaście minut.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak każdy szpital akceptuje wynik GBS z różnego okresu najlepiej sprawdź tam gdzie będziesz rodziła, mój akceptuje wynik GBS od 33 tc.

Natalia, czyli w weekend ostatnie porządki i bedzie git :-)) sprawdź sobie szpitale po drodze, tak dla pewności ;-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 21:21

NataliaK, AISAK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Aisak każdy szpital akceptuje wynik GBS z różnego okresu najlepiej sprawdź tam gdzie będziesz rodziła, mój akceptuje wynik GBS od 33 tc.

Natalia, czyli w weekend ostatnie porządki i bedzie git :-)) sprawdź sobie szpitale po drodze, tak dla pewności ;-)))
    Taaaak,weekend i po sprawie,mozliwe ze jak bede w drodze,moja ciocia czyli perfekcyjna Pani domu doprowadzi mieszkanie do ładu i składu,powiedziala ze mam jej zostawic klucze bo jak mnie dzis zobaczyla jak mylam na kolanach podloge to dostalam taki ochrzan ze az sie poderwalam :P
    Idz Ty :P az tak zle mi zyczysz :D nie ma co sprawdzac,same pola, laki,lasy, pieski dupkami szczekają :D

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ