X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki w nowym tygodniu i tym samym wchodzimy w III trymestr. Niestety u mnie też wymioty wróciły i strasznie się dzisiaj czuję :( A miało być tak pięknie ehhh

słoneczna gratuluję 100dnióweczki :)

Poduszka klin u mnie już zakupiona używałam również przy Fabianie i byłam zadowolona :)

Miłego dnia Wam życzymy :*

derii84, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Co do termometru to ja mam jeden taki do ucha z BabyOno i jeden taki na podczerwien przykladany do czola (takie jak w szpitalach) Tech-Med. No i mam taki elektryczny pod pache :)

Jezeli chodzi o spanie z dzieckiem to ja nie jestem za tym. Co prawda jak sie synus urodzil to pierwsze z nim spalam. Mialam go caly czas przy piersi. Pozniej szybko zaczal przesypiac noce i spal juz sam. Teraz tez spi sam i nie ma z tym problemu. Kocham go ale uwazam, ze rodzice powinni miec ta intymnosc w sypialni a poza tym z dzieckiem czy dziecmi niewygodnie sie spi. Tego samego zdania jestem odnosnie noszenia na rekach. Moj rzadko byl noszony i tez nigdy z tym nie mialam problemow.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    Wczoraj byłam u sasiadki,która nie ma jeszcze dzieci i mowie jej,że musze nie długo zamowic łóżeczko itd.zeby nie było,że jak wyjde z dzieckiem ze szpitala i nie będzie miało gdzie spać a ona w szoku,że jak chce dziecko położyc do łóżeczka. Mówiła,ze jej sie to nie podoba,bo nosi sie dziecko 9 miesiecy a potem sie je nagle odstawia i jej zdaniem powinno sie spac z dzieckiem,żeby nie doznalo szoku.
    Mówie jej,że to normalne i dziecko powinno spac samo i,że ja nawet nie mam miejsca,żeby z nim spac a ona,żebym meza wygoniła na podłoge. Wiadomo,że my mamy najchetniej bysmy mialy maluszka ciagle przy sobie ale ja nie chce tez przyzwyczajac malego,żeby spal ze mna,bo potem jest ciezko.Moja znajoma tak robila i maz do dzisiaj spi w salonie na kanapie a mala ma juz 1,5 roku,bo przyzwyczaila sie spac z mama a łóżeczko stoi obok wogóle nie uzywane.
    A jakie jest wasze zdanie?
    Przed pierwszym dzieckiem też miałam ambitny plan odkładania dziecka do łóżeczka i robiłam tak pierwsze może ze 2 tygodnie :P. Ale potem przychodzi zmierzyć się z rzeczywistością, totalnym wyczerpaniem organizmu, tym, że prawie w ogóle się nie śpi. Tzn wszystko zależy jakie dziecko Ci się trafi i czy chcesz karmić piersią czy mm. Na piersi przeważnie krócej dzieci śpią, bo mleko kobiece szybciej się trawi niż mm i częściej dzieciaczek głodny jest. Mój dopóki był karmiony piersią to spał z nami, od ściany, ja pośrodku, mąż z brzegu. Pobudki co 2 godziny przez 13 miesięcy! A tak wystawałam pierś, Młody cmoktał a ja w tym czasie spałam. Nie musiałam się podnosić, a później dochodzi się do takiej wprawy, że nawet oczu nie trzeba otwierać :D
    Moja szwagierka wstawała, chodziła jak zombie, ale ona nie umiała karmić na leżąco, zawsze na siedząco, więc i tak musiała się podnieść, wziąć poduszkę do karmienia, podnieść Szymcia itp więc więcej zachodu.
    Przyjaciółka znów też się zarzekała, że będzie na pewno odkładać, Ksawerek ma 7 mies i śpi z nimi :P na nic zdały się zarzekania, że nie będzie z nimi spać, że nie poda smoczka itd życie pewne sprawy weryfikuje samo ;) ALE od nastawienia mamy bardzo duuuuużo zależy. Jeśli chcesz odkładać Maluszka do łóżeczka to kibicuję jak najbardziej! oby Ci się udało, bo na pewno wygodniej samemu z facetem spać w jednym łóżku, niż mieć dodatkowo małego lokatora :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaa ja wg nie chce nawet łóżeczka mieć w sypialni. :) Ale zobaczymy w praktyce jak to będzie. :D może młoda będzie miała ciężkie noce i wtedy łóżeczko do sypialni damy :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wróciłam po glukozie, lajcik :D mam nadzieje ze wyniki wyjdą dobre :) Ze 2 razy mi się odbiło, a poza tym to zero objawów, mały trochę kopał :)

Gosiak, megg, derii84, kafabi, dorocia2324, Fedra, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wczoraj uzgodniliśmy,że nasza sunia będzie musiała przejąć część obowiązków opieki nad maluchem. Własnie kończy jej się ciąża urojona. Następna cieczka w lutym - czyli idealnie. Dam sobie rękę uciać że przy maluchu znowu będzie ciąża urojona. Więc jak mamusia i tatus będa potrzebowali chwilki dla siebie to maluch trafi pod opieke Bajki. Już teraz dam sobie głowe uciąć że będzie w tym świetna
    :-D

derii84, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    my wczoraj uzgodniliśmy,że nasza sunia będzie musiała przejąć część obowiązków opieki nad maluchem. Własnie kończy jej się ciąża urojona. Następna cieczka w lutym - czyli idealnie. Dam sobie rękę uciać że przy maluchu znowu będzie ciąża urojona. Więc jak mamusia i tatus będa potrzebowali chwilki dla siebie to maluch trafi pod opieke Bajki. Już teraz dam sobie głowe uciąć że będzie w tym świetna
    :-D
    Ojej, Twoja sunia ma na imię Bajka? :)
    My mieliśmy w domu rodzinnym suczkę Bajkę - żyła ponad 15 lat, odeszła kilka lat temu. Strasznie kochana była.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Słoneczna,w takim razie przepraszam,że sprowokowałam do chwalenia się :) Wybacz :)

Na śniadanie pobiłam sama siebie,zjedlismy 1.5 bułki(kajzerki),ale to za dużo raczej...miałam przystopować,ale nie mogłam się oprzeć,tymus takie pyszne masełko w szkole zrobił :D

dobrze ze przypomnialas! bo moze bym sie zagapila:)

derii84 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) My już po śniadanku :) Zbieramy się zaraz na zakupy dzisiaj naszła mnie chęć na placka po węgiersku :) Więc obiad wymyślony :) Na weekend wybieramy się do moich rodziców na wieś i szczerze mówiąc to wole wieś od miasta. Miłego dzionka :)

Gosiak, derii84, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Hej , witam się :)
    Śniadanko zjedzone, kawka zaliczona. W nocy obudził mnie ból brzucha (biegunka ;/ )
    Później nie mogłam zasnąć i przeglądałam allegro. Znalazłam pieluchy tetrowe za 2,84 we wzory. Chyba zamówię.

Na allegro u mnie pojawił się kupon -30 zł za wydane 100 zł na odzież obuwie dodatki. Szkoda, że nie ma tego -20 zł przy zakupie za 50 zł ;/ bo chciałam kupić kocyk i pościel, a to ni w ząb ani obuwie ani odzież ;)

katis ten kupon to chyba jest tylko w mobilnej aplikacji! ten 20 zl

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na miły początek dnia :D
    1258664653_by_pinkaaa_600.jpg

słoneczna 85, Patrycja20, derii84, Gosiak, Bietka, juska19, megg, dorocia2324, Sue, gusiaa, Fedra, Lara 82, przedszkolanka:), LadyDi, Asiaa1201, asia888 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do termometrow- chyba na forum czytalam ze te bezdotykowe czesto klamia i najlepszy jest zwykly elektryczny z gietka koncowka.

ale pewnie zakupie taki elektryczny i taki do czola.
    jeszcze poczekam, zoabcyzmy co powiedza na szkole rodzenia.

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po wizycie.
    Na szczescie niepotrzebnie sie stresowalam. Maly ma sie dobrze. Wazy 782g :-) szyjka dluga 5.44 i zamknieta. Dostalam luteine 2x2 i nospe 3x1 na twardnienie brzucha.

Nie nadrobie bo musze jechac zawiezc zwolnienie do zusu. Potem was odwiedze pisarki :-)

derii84, Bietka, agaaa28, kasia_1988, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, dorocia2324, Sue, Fedra, LadyDi, Asiaa1201, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie będę zbyt originalna,ale my mamy prosty elektryczny z gietką koncówką,dwa dla Tymka,dwa dla Olafka. Kupiłam w aptece,tanie ok 15 zł. u Tymusia mieliśmy elektryczny i daliśmy rade,a byliśmy z mężem bardzo niedoświadczeni. Chłopak nam chorował,a temp mierzyłam pod paszką(nie w pupce),brałam go w ramiona,dawałam termometr pod paszke i tak się temperaturka zmierzyła,najlepszy jak dla nas sposób,Tymus był spokojniejszy a mierzenie nie trwało dłużej jak minutę.
    Pewnie Was tym nie zaskoczyłam,ale przynajmniej wiem,że dziecko nie przezywało traumy no i rodzice także :)

megg, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, u nas póki co też łóżeczko ląduje w oddzielnym pokoju. Właśnie ma dziś przyjechać :)

ALe zobaczymy jak to będzie. Jakby co, wyrzucimy chwilowo szafki nocne z sypialni i wstawimy łóżeczko. Chociaż szczerze to wolałabym mieć je w pokoju Małego, bo sypialnie mamy malutką i oprócz łóżka dla nas i łóżeczka nic już tam nie wejdzie, więc wszelkie latanie po pampki itp. i tak nas nie ominie.
    No ale zobaczymy, bo jak Kubuś będzie takim płaczkiem jak mamusia była :) to pewnie nikt nie będzie miał tyle cierpliwości, żeby ciągle biegać do drugiego pokoju.

Życie zweryfikuje

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kupiliśmy sunię to miała tak na imię. Próbvowalismy wymysleć cos lepszego ale to idealnie do nie pasuje.
    Jest straaasznie kochana i wykorzystuje nas na maxa :-P

Dziewczyny pytanie - bo trochę sie zmartwiłam
    Jaki macie stopień dojrzałości łozyska na tym etapie? Mi wczoraj na usg gin powiedział, że II stopień dojrzałości. Pozostałe elementy jak ilość płynu owodniowego i przepływy w normie. Ale troszkę się zmartwiłam że w 26tc juz jest stopień II.
    Jak jest u was?

My z uwagi na niewielkie mieszkanie nie mamy pokoiku dziecięcego i siłą rzeczy dziecko będzie spało obok nas. Ja wolałabym żeby spało w łóżeczku swoim lub koszu. Ale jak będzie to się okaża. Piesek tez miał spać na swoim posłaniu i co...? :-) Spał sobie smacznie z nami

Gosiak, agaaa28 lubią tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku walcze z mdłościami i mega zgaga juz z 5 dzień, a od dwóch dni wymiotuje... jestem kompletnie bez siły a codziennie tyle rzeczy do załatwienia do nowego domku. jestem bez sił... dzisiaj wymiotowałam juz 2 razy...

co do spania z dzieckiem to ja nie jestem zwolenniczką tego typu rozwiązań, ale każdy ma swoje zdanie.... podobnie jak Cath nie planuje miec nawet łóżeczka u siebie w sypialni tylko Bobas bedzie miał swój pokoik a pewnie życie zweryfikuje czy pewnej nocy nie bede taszczyła łóżeczka z mężem do nas do sypialni bo i tak tez moze byc...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju nie straszcie mnie z tymi wymiotami!!! bo jak bede sie czuc tak jak wtedy to ja dziekuje bardzo!!!!!! opaski powroca do łask;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    jeju nie straszcie mnie z tymi wymiotami!!! bo jak bede sie czuc tak jak wtedy to ja dziekuje bardzo!!!!!! opaski powroca do łask;)
    Ja się właśnie zastanawiam czy ich nie założyć. Na razie wypiłam herbatkę szczęśliwa ciąża, bo ona ponoć hamuje wymioty i się właśnie kładę. Ble

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:40

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co to by bylo:)

ja pije mama coffe i sie dobrze czuje dzis.

Gosiak ja ich nawet nie zdazylam schowac:) leza sobie na wierzchu bo chyba nosilam do 20 tyg!

kurde to niesprawiedliwe:)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ