X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakich opaskach piszecie?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałam mdości teraz,pomagał mi świeżo zalany wrzątkiem imbir,taki wywar z plasterków,i na prawde przynosiło mi to ulgę,niestety migdały nie pomagały.
    Z Tymkiem,jak wymiotowałam niestety nic nie pomagało,i jedynym posiłkiem jaki przechodził mi przez gardło była bułka z pomidorem(tzn jak wymiotowałam choćby tym,to nie czułam wstrętu )

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Jak kupiliśmy sunię to miała tak na imię. Próbvowalismy wymysleć cos lepszego ale to idealnie do nie pasuje.
    Jest straaasznie kochana i wykorzystuje nas na maxa :-P

Dziewczyny pytanie - bo trochę sie zmartwiłam
    Jaki macie stopień dojrzałości łozyska na tym etapie? Mi wczoraj na usg gin powiedział, że II stopień dojrzałości. Pozostałe elementy jak ilość płynu owodniowego i przepływy w normie. Ale troszkę się zmartwiłam że w 26tc juz jest stopień II.
    Jak jest u was?

My z uwagi na niewielkie mieszkanie nie mamy pokoiku dziecięcego i siłą rzeczy dziecko będzie spało obok nas. Ja wolałabym żeby spało w łóżeczku swoim lub koszu. Ale jak będzie to się okaża. Piesek tez miał spać na swoim posłaniu i co...? :-) Spał sobie smacznie z nami

Sylwia, z tym łożyskiem to najlepiej jakbyś podpytała lekarza. Mi nigdy nie mówi tak na bieżąco o dojrzałości łożyska. Pamiętam tylko, że jak byłam w 16 tygodniu w szpitalu to miałam stopień I i też tak trochę się martwiłam.
    Ale wydaje mi się, że gdyby to było coś niepokojącego to na pewno by o tym powiedział.

951c9e183b.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

My mamy zamiar kłaść małego w jego pokoju, u nas nie ma miejsca żeby postawić łóżeczko. Zobaczymy jak to wyjdzie, każdy mi mówi, ze nie wytrzymam i przeniosę go do siebie a mąż pójdzie spać do salonu. Takiej sytuacji chciałabym uniknąć, ale nie wiem jak wyjdzie.

J też się zastanawiałam nad poduszką klinem i chyba ją zakupię :)

Z termometrem nie wiem jak zrobimy, bo mam opinie, ze dobre są i te zwykłe z gumową końcówką i te przykładane do czoła.

Gosik ja tak jak Ty mogłabym siedzieć sama i jest mi z tym dobrze, od zawsze tak mam :) generalnie czasami mam wrażenie, że jestem aspołeczna ;)

Ja dzisiaj muszę zjechać do przychodni po receptę, bo ostatnio gin mi wypisała nie na swoim druku.

Na obiad dzisiaj planuję zupkę jarzynową, już nawet wywar się robi :)

Mi lekarz nic na temat łożyska nie mówił, więc nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:50

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wymiotowałam do skończonego 20 tygodnia... od 8 tc... jak ma byc taki III trymestr to ja dziękuje....

ja właśnie nie bardzo moge lezeć bo cały jakby kwas mi podchodzi do góry... muszę na pół siedząco- leżąco.

co do stopnia dojrzałości łożyska to nic mi nie wspominał...

Aga28 są to opaski które maja za zadanie uciskac jakiś punkt na nadgarstku aby zmniejszyc występowanie mdłości i wymiotów.

Mi pomagały w Itrymsestrze ciasteczka korzenne... ble nie lubiłam ich... nie cierpie przypraw korzennych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 10:55

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w takich momentach tylko buła z pomidorem... I z serem jeszcze, ciekawe - aż już wczoraj miałam na nią nieodpartą chęć.

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówimy o takich opaskach: http://www.salusint.com.pl/pacjent_sea-band

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już napisałam maila do gina :-) czekam na odpowiedź.
    Nie ma ze mną lekko bo generalnie co tydzień dostaje ode mnie maile z pytaniami :-)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    już napisałam maila do gina :-) czekam na odpowiedź.
    Nie ma ze mną lekko bo generalnie co tydzień dostaje ode mnie maile z pytaniami :-)
    Może to trochę rozjaśni:
    http://m.canpolbabies.pl/advices/advice/users/3389

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny współczuję z tymi mdłościami i nie straszcie bo przede mną jeszcze III trymestr i jak sobie pomyślę że będę mieć odrzut na mięso przy moim wysokim cukrze to chyba już będe same warzywa jadac :(

Dziś robię pieczonego pstrąga zobaczymy co s tego wyjdzie :)

Ja dziś spałam 4 godz do 3 w nocy siedziałam na necie bo nie mogłam usnąć oby to tylko jednorazowy wybryk.
    Moja kociczka chora :( byliśmy u weta bo miała w kącikach białe błony i prawdopodobnie ma stan zapalny w organizmie. Oby antybiotyk i kropelki pomógły bo tak to operacja by je usunąć :(

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te opaski naprawdę działają? Pierwszy raz o nich słyszę i brzmi zachęcająco dla kogoś z chorobą lokomocyjną :)

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A te opaski naprawdę działają? Pierwszy raz o nich słyszę i brzmi zachęcająco dla kogoś z chorobą lokomocyjną :)
    Mi pomogły, moze nie wyeliminowały całkowicie dolegliwości, ale w porównaniu z tym co było wcześniej, to było dużo lepiej.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dzięki :-) w zasadzie za 11 dni zaczynam 3trym więc nie jest źle z tym
    łożyskiem 2 st
    Gosiak - kiedśs podawałas linka do ćwiczeń na wydłużenie szyjki. podeślij jeszcze raz....

• derii84 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula trzymam kciuki za kotkę,ja niestety jestem wśiekła na mojego,miauczy,żeby go wpuścić do domu,zagląda przez okno,a ja udaje,że nie widze i nie słyszę,wyprowadził mnie z równowag dzisiaj i kara musi być,niech wie,że nie może nam wejść na głowę.

Nie wiem,co jutro na obiad zrobić,bo na dzisiaj mam z wczoraj :)
    Myślę o pomiorowej i naleśnikach...ale sama nie wiem

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    katis ten kupon to chyba jest tylko w mobilnej aplikacji! ten 20 zl

Kochana, wiem wiem. Ten o którym pisałam (-30 zł) też z mobilnej wzięłam, ale jakos mnie mnie urządza. No nic wykorzystam tel mojego lubego, może tam będzie dostępny, bo zrobiłam listę zakupów art higienicznych za 160 zł no i troche by się przydał ;)

derii84 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak dzięki :-) w zasadzie za 11 dni zaczynam 3trym więc nie jest źle z tym
    łożyskiem 2 st
    Gosiak - kiedśs podawałas linka do ćwiczeń na wydłużenie szyjki. podeślij jeszcze raz....
    To nie był link, ja to opisywałam słownie tutaj. Może ktoś to sobie gdzieś zapisał. Byłoby łatwiej. Może słoneczna?
    Jak nie, to jeszcze raz postaram się opisać ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zapisalam ale mowilas zeby 5 min dziennie

zaciskac miesnie cewki ( jakby powstrzymac strumien moczu)
    miesnie Kegla ( ten srodkowy) :)

i miesien odbytu zaciskac

przy czym trzeba uniesc wyzej pupe na poduszce:)

no i zaciskac na wydechu i puszczac:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)

My już po śniadanku :) zbieram sie zaraz do miasta, bo umówilam sie z koleżanką, a potem jadę na weekend do drugiej :)
    Ja też lubię być sama, ale ostatnio jestem ciągle sama, bo P. w trasie i już mi troche to zaczyna przeszkadzać:)

I brakuje mi pracy :(

Lecę pod prysznic i się szykować:)

Miłego dnia, Mamusie!!

Słoneczna, gratulacje z okazji 100dniówki!! Teraz odliczamy w dół!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nie zapisalam ale mowilas zeby 5 min dziennie

zaciskac miesnie cewki ( jakby powstrzymac strumien moczu)
    miesnie Kegla ( ten srodkowy) :)

i miesien odbytu zaciskac

przy czym trzeba uniesc wyzej pupe na poduszce:)

no i zaciskac na wydechu i puszczac:)
    Nie puszczać właśnie, pogłębiać zacisk.
    Zaciskać na wdechu (lub na wydechu- to wg mnie nie ma znaczenia) ale nie puszczać na wydechu tylko przytrzymywać. I na kolejnym wdechu jeszcze bardziej zacisnąć i dalej trzymać i jeszcze raz i jeszcze - jedna seria kilka takich pogłębień zaciśnięcia - potem jak już czujemy, że zaciskamy na maksa, puszczamy, dwa wdechy i wydechy swobodne i powtarzamy taką serię kilka razy.
    Potem mięsień Kegla, potem odbytu - na takiej samej zasadzie.

I na początku mogą się nam te mięśnie mylić, w sensie, że będziemy czuły, że za każdym razem zasikamy te same albo za każdym razem zaciskamy wszystkie na raz - to nic. Z czasem nauczymy się je odróżniać.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dziewczyny dzięki!

‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ