X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh torba dobra ;]
    ja na wyprawkę jeszcze nic nie wydałam ale budżet przewidyuje max 2500zł wszytsko -czyli ubranka, wózek z fotelikiem,łóżeczko, komodę, inne akcesoria łóżkowe itp. I myslę że wystarczy. Ewentualnie przekroczymy stówkę lub dwie. Ale na razie bez szaleństwa jakiegoś. To co musi byc nowe to będzie a reszta używana

• sebza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Sylwia, nie powinno się ćwiczyć Kegla. A ja oczywiście sobie cały czas ćwiczyłam, bo fizjo zalecała. Pic na wodę z tymi ćwiczeniami na wydłużenie szyjki. Mojej spadło poniżej 30mm, ale u mnie 30 miała od początku, więc mam ją po prostu krótką.
    Czytałam właśnie , że masz podobny problem. Jakoś będzie. Trzeba leżeć i się oszczędzać.

atdci09k89ytpjkc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie przyszły do mnie koszule nocne do karmienia - któras podawała linka na allegro. Koszule za 19,99zł. Za ta cenę ok. Przyjemne w dotyku. Podejrzewam że po praniu troche sie rozciagnął, no ale trudno ;]

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie dostałam smsa że fotelik do mnie idzie i chyba jutro już będzie <3 w najgorszym wypadku będzie w piątek <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sebza wrote:
    Tak Sylwia, nie powinno się ćwiczyć Kegla. A ja oczywiście sobie cały czas ćwiczyłam, bo fizjo zalecała. Pic na wodę z tymi ćwiczeniami na wydłużenie szyjki. Mojej spadło poniżej 30mm, ale u mnie 30 miała od początku, więc mam ją po prostu krótką.
    Czytałam właśnie , że masz podobny problem. Jakoś będzie. Trzeba leżeć i się oszczędzać.

ale załozyli ci pessar albo szwy? czy jeszcze szyjka nie przekroczyła magicznej granicy 25mm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze warto czasem poleżec z biodrami ułozonymi wyżej, tak żeby odciazyc szyjkę - ale to chyba przy bardzo krótkiej

• sebza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ale załozyli ci pessar albo szwy? czy jeszcze szyjka nie przekroczyła magicznej granicy 25mm?
    Różne wychodzą te pomiary, ale powiedzieli, że na szew jest już za późno, bo badania pokazują, że zakładanie szwu ma sens do około 23tyg, a później nie przynosi nic pozytywnego, tylko można przy okazji można pobudzić macicę do skurczy. Ja też znalazłam takie badania w sieci, które to potwierdzają. Jeśli chodzi o pessar to też nie są przekonani, na razie chcą obserwować, bo jeszcze kawałek szyjki jest i jeśli nie będzie skurczy to powinna wytrzymać , bo jest zamknięta i trzyma, a przy pessarze jest duże ryzyko infekcji, więc wolą na razie za bardzo nie gmerać, bo zakażenie jest dużo groźniejsze niż delikatnie skracająca się szyjka na tym etapie.
    Wiem , że w PL się szybko zakłada pessary i szwy, no ale jestem w Szwajcarii i się muszę dostosować. Wierzę, że wiedzą co robią.

atdci09k89ytpjkc.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, choćbym chciała to nic nie poradzę, leż i jeszcze raz leż jak jak zalecają.

A tak apropos, to jakbym Cię wywołała, Ja właśnie dziś cały dzień czuję ćmienie, ból w podbrzuszu,taki niby menstruacyjny ale utrzymuje się cały dzień choć leżę cały dzień. Oczywiście pojęcia nie mam co to i dlaczego. Jutro idę do pracy i trochę mnie to martwi. No nic, leżę dalej i zobaczymy.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Cath świetna, mojemu z pewnoscią by się spodobała :) Tymbardziej ze na pierwszym usg była dziewczynka i mieliśmy wszystakie rzeczy po 1,5 roczniej córce a teraz na polowkowym okazało się ze jest chłopiec i trzeba większość rzeczy kupić a jeszcze nic nie mamy bo z drugim dzieckiem juz się tak nie szaleje jak z pierwszym :)

cath lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • cath Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale młoda się kotłuje w brzusiu!! Nie przestaje mnie zadziwiać :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka , też ostatnio wydaję więcej ale na szczęście kontroluję i udaje mi się nie wydawać więcej niż mam dochodów, więc też odkładam.
    Z mężem mamy osobne konta, nie mamy dostępu, pinów ani haseł I każdy dysponuje swoją kasą bez kontroli drugiego. Mi to bardzo pasuje, każdy rozporządza swoim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2014, 18:41

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Sebza, choćbym chciała to nic nie poradzę, leż i jeszcze raz leż jak jak zalecają.

A tak apropos, to jakbym Cię wywołała, Ja właśnie dziś cały dzień czuję ćmienie, ból w podbrzuszu,taki niby menstruacyjny ale utrzymuje się cały dzień choć leżę cały dzień. Oczywiście pojęcia nie mam co to i dlaczego. Jutro idę do pracy i trochę mnie to martwi. No nic, leżę dalej i zobaczymy.

Jedyne czego się dowiedziałam, to takie bóle mogą być normalne, ale czasem mogą nie być :D No, widzisz, jaka jestem pomocna :D Nie martw się, na pewno jest ok. Alarm jest wtedy, kiedy są skurcze, w miarę regularne połączone z bólem menstruacyjnym. Stały ból menstruacyjny zazwyczaj nie jest groźny.

Penelope lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, do panikary mi daleko, dlatego leżę i czekam, jedynie się zastanawiałam bo to dla mnie nowe, odrobina zmartwienia bo do tej pracy niestety muszę iść, ale ok. Dzięki. Trzymaj się i dawaj znać :)

sebza lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope tez mamy osobne konta i każdy rządzi swoim tylko ze ja nic nie odkładam i mój się wkurza ze tak szastan bo on prowadzi oszczędnościowe konto, opłaca rachunki itp...A z mojego żyjemy ale zawsze i tak mi dokłada :) wiec zawsze moja wina ze kasa się kończy na moim koncie:)

Laureczka25
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath mój maluch tez się dziś wierci jak nigdy a dziwne bo dziś mało jadlam..aż się skupić na niczym nie mogę bo ciągle czuje uderzenia

cath, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Laureczka25
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza, ja też mam problemy z twardnieniami od 16 tc. Jutro zobaczę jak szyjka trzyma.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór!

Dzisiaj byliśmy w kinie na " Dzień dobry kocham Cię" i szczerze nie polecam tej komedii , miałam zamiar się pośmiać, bo zapowiadał się ok, a okazało się, ze jest pretensjonalna i typowa...

My bazy nie kupujemy, chyba, że trafi się jakaś dobra oferta :)

Dzisiaj mój młody też daje czadu, tyle, że on nie kopie a się wypycha tak, że jedna część brzucha( zawsze prawa) jest większa. Dzisiaj to już przeszedł samego siebie w tym wypychaniu ;) a na filmie to szczególnie, chyba mu się nie podobał, ze tak się wiercił ;p

Sebza ja mam pessar i w moim przypadku to był obowiązek, bo oprócz krótkiej szyjki (22 mm) była miękka i lekko uchylona a to już jest potencjalne niebezpieczeństwo, więc lepiej nie ryzykować.

Gosiak i Cath piękne rzeczy macie swoim dziewczynkom, ja kiedyś też wrzucę rzeczy mojego młodego, ale to dopiero jak wypiorę i wyprasuję ;)

W ogóle moja siostra zaczyna pracę w ciucholandzie i już ją uprzedziłam, ze perełki ma mi brać ;)

W moim przypadku z oszczędzaniem jest odwrotnie to ja jestem cenzorem finansowym ;p mąż swego czasu mówił n mnie złotówa a ja po prostu jestem typem, który jak nie musi to nie wydaję niepotrzebnie pieniędzy :) oczywiście nie popadam w paranoję i na to co jest istotę nie oszczędzam :)

Asiaa1201, Fedra, sebza lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, łóżeczko stoi :) myślę że mogę je polecić, starannie wykończone, nie ma zadziorow, dokładnie pomalowane i nic się nie kiwa. Mały minus za widoczne śruby po skreceniu na tym boku z misiem, na białym je widać, mogliby dać jakieś zaślepki, ale w porównaniu z lozeczkami które oglądałam w sklepie z różnych firm, to te wypada lepiej jakościowo.

derii84, słoneczna 85, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z oszczędzaniem różnie. Ale staram się nie przesadzać z zakupami. Niby cudów nie kupujemy a wydajemy dużo:/ Jeśli chodzi o jedzenie to mamy sinusoidę - jeden miesiąc jest w miarę ok, ale w drugim dwa razy tyle.
    To samo z rachunkami, zazwyczaj są do zapłaty co drugi miesiąc. Summa summarum, co w jednym miesiącu zaoszczędzimy, w drugim wydamy i tak.

Mój też dziś wiercipiętek, ale mnie to bardzo cieszy <3

relg9vvjrtqik460.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nawet karuzele M. montowal na łóżeczku, karuzelka działa, wygląda jak nowa, wylicytowalam ją za 78 zł, za nową dali 249 zł :O Bo jest cena na pudełku przyklejona. Powiedzmy sobie szczerze, jest lekko tandetna, ale podobno dzieci takie uwielbiają :D

A jeszcze co do Łóżeczka to niesamowicie mocno pachnie świeżym drewnem, więc jak chcecie kupować nowe to lepiej sobie miesiąc zostawić na dokładne wietrzenie ;)

Fedra lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ