WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdroscic takim ludziom. tez bym chciala dozyc sedziwego wieku i umrzec ze starosci. U nas z sasiedztwa ostatnio 20 letnia dziewczyna popelnila samobojstwo. Straszne ze tak mlodzi ludzie decyduja sie na taki czyn....Wiele osob dalo by wszystko zeby zyc

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam miękki, żeby można go używać do przykrywania malucha. Sztywnego kupować nie będę

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam rożek od koleżanki - z usztywnieniem, które można wyjąć a więc 2w1.
    Zrobiłam duże zakupy pielęgnacyjne na allegro :)
    Cążki, pieluchy tetrowe, wkładki laktacyjne itp.

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja nie kupiłam usztywnianego, kupiłam jeden, miękki, tani - 17,50 , w ogóle zastanawiałam się czy wziąć rożek, dlatego kupiłam tańszy. będzie jako kołderka ewentualnie Taki:

fnquz9.jpg
    PatrycjaP wrote:
    a usztywniony rożek każda będzie kupować ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:28

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi - szczepicie?
    Mój P. zaczął czytać jakieś artykuły o szkodliwości szczepień i zaczęliśmy się zastanawiać.
    Chcemy sprowadzić szczepionkę z Niemiec, żeby miała jak najmniej rtęci. Boję się trochę powikłań, taka odpowiedzialność...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mój P. zaczął czytać jakieś artykuły o szkodliwości szczepień i zaczęliśmy się zastanawiać.
    Chcemy sprowadzić szczepionkę z Niemiec, żeby miała jak najmniej rtęci. Boję się trochę powikłań, taka odpowiedzialność...
    Ja się poważnie zastanawiam, znam kilka par, które swoich dzieci nie szczepiły, muszę zgłębić temat, wiem na pewno, że w swissmedzie szczepią po urodzeniu dużo lepszej jakości szczepionkami niż w szpitalach państwowych, bo na to mi zwracała uwagę koleżanka, która tam rodziła, że szczepią najlepszą z możliwych szczepionką z minimalną ilością rtęci.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepić warto, ale z głową. Wiele chorób chociażby gruźlica powróciły i trzeba uważać.
    Szczepienia szpitalne warto zastąpić szczepionkami zakupionymi osobiście - tymi lepszymi.
    Późniejsze szczepienia odwlekać, żeby dziecko było starsze i nie szczepić na ślepo wg. tabel.

Jestem po rozmowie z super pediatrą, która ciągle się szkoli.
    Ona jest generalnie za szczepieniem, ale takim mądrym i nie na wszystko.

Gosiak, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUE, Tu W uk już pierwsza szczepionka da dzieci podawana jest w ciąży. Tydzień temu szczepiłam się na krztusiec, w PL chyba dzieci ją mają jak mają 2 -3 miesiące. W uk ze względu na zwiększoną umieralność wprowadzili pierwszą w trakcie ciąży która ma chronić dziecko do następnej. Czytałam różne opinie. Ja się zaszczepiłam. Od razu też dali mi szczepionkę przeciw grypie. Pytałam pielęgniarki czy zdarza się że kobiety odmawiają to powiedziała że jest pewien procent odmawiających. Powiem Ci że nie miałam specjalnie sprecyzowanego zdania, a im więcej czytałam opinii i komentarzy tym bardziej fiksowałam. W końcu przestałam czytać i poszłam na szczepionkę. Nie ja pierwsza nie ostatnia. Ja będę szczepić nadal.
    Sue wrote:

Fedra lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Szczepić warto, ale z głową. Wiele chorób chociażby gruźlica powróciły i trzeba uważać.
    Szczepienia szpitalne warto zastąpić szczepionkami zakupionymi osobiście - tymi lepszymi.
    Późniejsze szczepienia odwlekać, żeby dziecko było starsze i nie szczepić na ślepo wg. tabel.

Jestem po rozmowie z super pediatrą, która ciągle się szkoli.
    Ona jest generalnie za szczepieniem, ale takim mądrym i nie na wszystko.
    O, widzisz, fajnie, że masz takiego pediatrę. Napiszesz więcej szczegółów? Ja kompletnie jestem zielona w temacie, ale właśnie chciałabym jakoś racjonalnie do tego podejść. Też słyszałam, żeby niektóre szczepienia odwlec w czasie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mama mojej przyjaciółki, więc o tyle fajniej że szczerze mówi wprost o pewnych sprawach.
    Jestem z nią umówiona na jeszcze jedno spotkanie dot. szczepień więc zrobię szczegółową notatkę i Wam tu wstawię.

Powiedziała mi, że gruźlicę (czyli szczepienie w 1 dobie dziecka) obowiązkowo szczepić, ale swoją szczepionką. W szpitalach przeważnie są niestety chińskie szczepionki, których ona nigdy w życiu by nikomu nie podała. Wystarczy mieć receptę na taką szczepionkę, wykupić i zabrać do szpitala. Trzeba przypilnować (np. mąż) żeby było zaznaczone w karcie przyjęcia do szpitala, że szczepicie swoją przywiezioną szczepionką.

MMR - odra, świnka i różyczka którą powinno się zaszczepić dziecko, gdy ma ok 14 miesiący najlepiej odwlec do czasu aż dziecko nie skończy 2 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:52

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    To mama mojej przyjaciółki, więc o tyle fajniej że szczerze mówi wprost o pewnych sprawach.
    Jestem z nią umówiona na jeszcze jedno spotkanie dot. szczepień więc zrobię szczegółową notatkę i Wam tu wstawię.

Powiedziała mi, że gruźlicę (czyli szczepienie w 1 dobie dziecka) obowiązkowo szczepić, ale swoją szczepionką. W szpitalach przeważnie są niestety chińskie szczepionki, których ona nigdy w życiu by nikomu nie podała. Wystarczy mieć receptę na taką szczepionkę, wykupić i zabrać do szpitala. Trzeba przypilnować (np. mąż) żeby było zaznaczone w karcie przyjęcia do szpitala, że szczepicie swoją przywiezioną szczepionką.
    Super, wielkie dzięki, notatka bardzo się przyda.
    No to ja będę miała tą lepszą na bank.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my właśnie chcemy sprowadzić szczepionki z Niemiec. Też myślę o tym, żeby szczepienia trochę odwlec w czasie, no i muszę zgłębić temat jakie są szczepionki w Medicover, bo na pewno dołączę Tomka do swojego pakietu.

• ash Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue Medicover ma te lepsze szczepionki.
    Pediatra o której mówię pracuje również w Medicover w Warszawie.
    Jest babcią i lekarką dwóch dziewczynek. Obie szczepione bez powikłań.

Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, jeszcze przed porodem muszę ten temat ogarnąć - i też będę wdzięczna za notkę o szczepionkach :)

W ogóle - dziś mam równo 3 miesiące do porodu :)

Gosiak, Lara 82, Fedra, derii84 lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecuję, że sporządzę notatkę i Wam tu napiszę.

gratuluję z okazji 3 miesięcznicy. Ale to zleci....

ug3715nmrb0zdbvc.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie.

Troche mialam zabiegany dzien. Dopiero mam czas was poczytac.

Sue ja juz zglebiam temat szczepien od dawna.Na FB jest taka strona STOP NOP
    polecam sobie poczytac.

Gosiu mignelo mi ze zapodalas link do warsztatow z hustowania, czy moglabym poprosic jeszcze raz abys go udostepnila.

A i widze ze chcialyscie ksiazke jezyk niemowlat, ja akurat mam ja w postaci papierowej, ale gdybyscie byly zainteresowane to posiadam w PDF ksiazke o usypianiu dzieci. Podobno cieszy sie wielkim uznaniem wsrod mam. Jesli jestescie zailnteresowane to moge wyslac poprosze tylko o emaila.

Bylam dzis w IKEA :-/ zawse lubilam tam łazic ale teraz to mokra bylam i dosc mialam!

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Sue Medicover ma te lepsze szczepionki.
    Pediatra o której mówię pracuje również w Medicover w Warszawie.
    Super, ja Jankę też dodam do swojego pakietu :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie interesowalam sie jeszcze szczepionkami

ale zakupilam proszki lovela:) jedne z ostatnich!!!!

2 do koloru i 1 do bialego:)

a poscielka od 16 czy 17? bo tez musze isc od razu bo przebiora..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze jestem zielona w kwestii szczepionek. Na pewno bede na te podstawowe szczepic ale te dodatkowe co niektorzy szczepia bez konca to czasami wedlug mnie juz przesada

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw grupę Stop NOP traktowałabym trochę z przymrużeniem oka, bo tam są tylko informacje o tym, żeby nie szczepić, że szczepienia to samo zło itp.
    Najlepiej jest wysłuchać dwóch stron i zdecydować wtedy.

Ja nie jestem za ślepym szczepieniem wg. tabeli.
    Uważam, że za dużo szczepień jest na tak mały organizm i wolałabym, żeby rodzic sam mógł decydować czym i kiedy szczepi.

Moja przyjaciółka odwlekła np. MMR aż do 2,5 roku swojej córeczki, mimo że przychodnia dzwoniła i wysyłała pisma o konieczności zaszczepienia dziecka.

Lara 82, Sue lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ