Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dopiero doczytalam zalegle wiadomosci... Cath teraz musisz na siebie uwazac bardzo i duuuzo lezec, ale 28 mm to jest dalej ok, z tego co kojarze tez w 3 trym moze nam sie skracac ta szyjka bo jednak organizm do porodu sie przygotowuje, super ze masz wizyty co 2 tygodnie to bedzie pod pelna kontrola
A czy wszystkie macie wizyty co 2 tyg juz? Czy to tylko praktyka przy ew problemach czy moze standard od ktoregos tyg ciazy? Ja sie z moim lekarzem widzialam 2,5 tyg temu i kolejna wizyta 26 listopada , wtedy szyjka miala chyba 46 lub 47 mm , od tego czasu w sumie nie czuje zadnych skurczy twardnien itd itp wiec chyba jest ok...
Angelciu podziwiam kobiety ktore maja tyle sily co Ty w takich chwilach, i do tego w ciazy, skoro on taki dupek jest to lepiej poradzisz sobie bez niego a poczatki zawsze sa ciezkie, mam nadzieje ze finansowo jakos Ci sie ulozy, ja nie wiem co tym chlopom odwala by tak sie zachowywac, jak jakas gownarzeria za przeproszeniem... -
Atakasobieobijetna, to ciekawe co piszesz ze Twoje koty nie reaguja na ultradzwieki, idealnie byloby mocnprzetestowac chociaz 1 noc czy moja nie bedzie sie wkurzala bo spi z nami w lozku, gdyby tak bylo to idealne rozwiazanie, zwlaszcza ze znalazlam nawet taki nawilzacz ktory ladnie komponuje sie z nasza sypialnia
-
Dzień dobry
Witam się z Wami w 28 tygodniu i tym samym w III trymestrze:) Ostatnia prosta przede mną
Ja dziś pospałam do 9, rano jestem nieprzytomna, ale nie mogę z kolei zasnąć - 2 albo 3 w nocy to norma. Widzę, że Wy macie odwrotnie
Jakie plany na dziś?kafabi, Lara 82, derii84, Laurka lubią tę wiadomość
-
Jednak jeszcze zasnelam, po 6 się położyłam i wstałam po 9, to mega długo jak na mnie
Bella, ja zaryzykowalam i kupiłam ten nawilżacz, mimo to że też czytałam że przy zwierzętach jest niewskazany. Stwierdziłam że i tak raczej na całą noc nie będę go włączać, tylko na np godzinę przed spaniem, bo lubię mieć ciszęA okazało się że koty całkiem go olewaja lub wręcz lubią
Dzisiaj najpierw posprzatamy, a później może do kina pojedziemy jeśli będę się dobrze czuła, albo pojedziemy na kawę do rodzinki -
Cześć dziewczyny
A ja dziś w końcu pospałam do 8, bo ostatnio to budzenie było w okolicach 4-5 i po spaniu.
Zjadłam śniadanie, leżakuję i Was nadrabiałam a za chwilę prysznic.
Z tymi szczepieniami to też w sumie się nie zastanawiałam, ale po Waszych wpisach chyba wybiorę się w styczniu do pediatry, żeby porozmawiać na ten temat.
MIŁEGO DNIA -
hej dziewczyny a ja na sen nie moge narzekać wręcz bym spała do 10 a muszę o 8 wstać bo muszę coś zjeść by cukry nie skakaly. kładę się już ostatecznie do łóżeczka przed 12 choć wcześniej drzemie się mi często. Oczywiście zdarzają się mi noce gdzie nie mogę spać ale może ich było z 4 od początku ciąży. Także współczuję wam ale będziecie za to przygotowane na nieprzespane noce przy maluszku.
Co do szczepionek to tak źle i tak nie dobrze. Nigdy nie wie się czy nie będzie komplikacji po szczepieniu, coraz więcej osób odstępuje od tego a w tym lekarzy nawet na te podstawowe nie szczepią ale zwykły obywatel musi. Mam znajomą co po szczepieniu już nie wiem na co chłopczyk kaleką został. Siostry zaś miał uczulenia, raz nawet w szpitalu wylądował, odwodnił się itd. Nie "odkryli" od czego taką gorączkę miał więc pewnie że od szczepienia. Ja na pewno będę drżeć po każdym szczepieniu i raczej tylko na podstawowe będę.
-
nick nieaktualnyDziękuje Mistrzyni, ja nie jestem typem lekkoducha tak jak on. Mnie przeraża każdy brak jakiś istotnych pieniędzy, papierów etc, ale z wiatrakami nie będę walczyć. Teraz jestem sama, rodzić będę sama, zajmować też będę się sama... Gdzie ja bym dała komuś tak nieodpowiedzialnemu wózek z dzieckiem i wygnała na spacer? Nawet przez myśl nie przechodzi mi wizja, że ide na zakupy i zostawiam z nim dziecko... bo skąd mam wiedzieć, że je nakarmi, a nie ściemni, że jadło? Brak słów.
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, widocznie zasłużyłam na coś takiego. Ja wierzę, że ten Twój Mąż się otrząśnie, ale po porodzie - tak mi jakoś serce podpowiada. Kamień spadnie Ci z serca trójka szczęścia i pomoc u boku. Twoje cierpienia te przez które teraz przechodzisz i te około porodowe będą Ci na pewno wynagrodzone i to nie tylko przez dzieciaczki ) Ściskam mocno i staraj się odpoczywać. Może jak się budzisz tak nocami to napij się szklanki ciepłego mleka? Rozgrzeje Cię i może znowu wprowadzi w błogi sen.
Bella dziękuję za te słowaCo do wizyt.. byłam wczoraj i następna też za 4 tygodnie, zobaczymy co mi wtedy powie.
Sue gratuluję ostatniej prostej.
Ja już po śniadaniu, czas w końcu się ogarnąć. Dzień kiepski, myślałam zrobić jakieś ciasto czy sałatkę, ale nie mam weny... Do dupy z tym wszystkimMistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość
-
Hej
nie dam rady was nadrobic;/
My dziś zaczynamy III trymestrteraz już tylko z górki..
Moja mala strasznie się wierci i mocno wypina,czuje taki ból nad pepkiem takie mocne naciagniecie skóry dotykam i czuje albo stopke tzn piętę albo piastkeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 11:19
Asiaa1201, Sue, megg, kafabi, Penelope lubią tę wiadomość
-
Gusiaaa ja tak samo, już teraz bardziej będziemy czuły wypychanie, przelewanie jak te kopniaczki nasze
bo dzidzia duzaaa już jest
Agelcia ty to twarda babka jesteś! No i dobrze...
U mnie wyniki są idealne, szyjka wysoko zamknięta także narazie wizyty co 4 tygodnie...
08/12/2014 mam to USG prenatalne dla III trymestruWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 11:26
gusiaa lubi tę wiadomość
-
Gusia, witaj w klubie
Jeszcze Deri dziś rozpoczyna III trymestr, bo ma ten sam tydzień co my
Ja zaraz zbieram się za porządki, bo przyjeżdża do mnie moja mama, a potem chcę iść na spacer, dotlenić trochę młodego i chcę też poćwiczyć, bo dawno nic nie robiłam
Asia, a z tym Twoim kręgosłupem, to myślałaś o tym, żeby pójść do jakiegoś rehabilitanta, może pokaże Ci jakieś ćwiczenia, które jeszcze zmniejszą te bóle kręgosłupa?
gusiaa, megg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sue wrote:Gusia, witaj w klubie
Jeszcze Deri dziś rozpoczyna III trymestr, bo ma ten sam tydzień co my
Ja zaraz zbieram się za porządki, bo przyjeżdża do mnie moja mama, a potem chcę iść na spacer, dotlenić trochę młodego i chcę też poćwiczyć, bo dawno nic nie robiłam
Asia, a z tym Twoim kręgosłupem, to myślałaś o tym, żeby pójść do jakiegoś rehabilitanta, może pokaże Ci jakieś ćwiczenia, które jeszcze zmniejszą te bóle kręgosłupa?)
-
nick nieaktualnycześć!
Ja dzisiaj obudziłam się po 5 i nie mogłam zasnąć. Cały czas miałam wrażenie że mam twardy brzuch - i męczyły mnie jakieś gazy.Może to od tego. Teraz sobie leże i jest dobrze.
Ja mam wizytę 27.11. Sama chciałam co 2 tygodnie żeby kontrolować tą szyjkę. Wydam kurde majątek na tego gina - ale przynajmniej będę spokojna.
Dzisiaj w 3mieście zimnooooo -
nick nieaktualny