WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero doczytalam zalegle wiadomosci... Cath teraz musisz na siebie uwazac bardzo i duuuzo lezec, ale 28 mm to jest dalej ok, z tego co kojarze tez w 3 trym moze nam sie skracac ta szyjka bo jednak organizm do porodu sie przygotowuje, super ze masz wizyty co 2 tygodnie to bedzie pod pelna kontrola :)
    A czy wszystkie macie wizyty co 2 tyg juz? Czy to tylko praktyka przy ew problemach czy moze standard od ktoregos tyg ciazy? Ja sie z moim lekarzem widzialam 2,5 tyg temu i kolejna wizyta 26 listopada , wtedy szyjka miala chyba 46 lub 47 mm , od tego czasu w sumie nie czuje zadnych skurczy twardnien itd itp wiec chyba jest ok...
    Angelciu podziwiam kobiety ktore maja tyle sily co Ty w takich chwilach, i do tego w ciazy, skoro on taki dupek jest to lepiej poradzisz sobie bez niego a poczatki zawsze sa ciezkie, mam nadzieje ze finansowo jakos Ci sie ulozy, ja nie wiem co tym chlopom odwala by tak sie zachowywac, jak jakas gownarzeria za przeproszeniem...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobieobijetna, to ciekawe co piszesz ze Twoje koty nie reaguja na ultradzwieki, idealnie byloby mocnprzetestowac chociaz 1 noc czy moja nie bedzie sie wkurzala bo spi z nami w lozku, gdyby tak bylo to idealne rozwiazanie, zwlaszcza ze znalazlam nawet taki nawilzacz ktory ladnie komponuje sie z nasza sypialnia :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie po sniadaniu :) dzisiaj boli mnie tak kosc ogonowa ze za przeproszeniem nie moge siedziec na dupie :///

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się z Wami w 28 tygodniu i tym samym w III trymestrze:) Ostatnia prosta przede mną :)

Ja dziś pospałam do 9, rano jestem nieprzytomna, ale nie mogę z kolei zasnąć - 2 albo 3 w nocy to norma. Widzę, że Wy macie odwrotnie :)

Jakie plany na dziś?

kafabi, Lara 82, derii84, Laurka lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak jeszcze zasnelam, po 6 się położyłam i wstałam po 9, to mega długo jak na mnie ;)

Bella, ja zaryzykowalam i kupiłam ten nawilżacz, mimo to że też czytałam że przy zwierzętach jest niewskazany. Stwierdziłam że i tak raczej na całą noc nie będę go włączać, tylko na np godzinę przed spaniem, bo lubię mieć ciszę :) A okazało się że koty całkiem go olewaja lub wręcz lubią ;)

Dzisiaj najpierw posprzatamy, a później może do kina pojedziemy jeśli będę się dobrze czuła, albo pojedziemy na kawę do rodzinki :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) A ja dziś w końcu pospałam do 8, bo ostatnio to budzenie było w okolicach 4-5 i po spaniu.

Zjadłam śniadanie, leżakuję i Was nadrabiałam a za chwilę prysznic.

Z tymi szczepieniami to też w sumie się nie zastanawiałam, ale po Waszych wpisach chyba wybiorę się w styczniu do pediatry, żeby porozmawiać na ten temat.

MIŁEGO DNIA :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a ja na sen nie moge narzekać wręcz bym spała do 10 a muszę o 8 wstać bo muszę coś zjeść by cukry nie skakaly. kładę się już ostatecznie do łóżeczka przed 12 choć wcześniej drzemie się mi często. Oczywiście zdarzają się mi noce gdzie nie mogę spać ale może ich było z 4 od początku ciąży. Także współczuję wam ale będziecie za to przygotowane na nieprzespane noce przy maluszku.

Co do szczepionek to tak źle i tak nie dobrze. Nigdy nie wie się czy nie będzie komplikacji po szczepieniu, coraz więcej osób odstępuje od tego a w tym lekarzy nawet na te podstawowe nie szczepią ale zwykły obywatel musi. Mam znajomą co po szczepieniu już nie wiem na co chłopczyk kaleką został. Siostry zaś miał uczulenia, raz nawet w szpitalu wylądował, odwodnił się itd. Nie "odkryli" od czego taką gorączkę miał więc pewnie że od szczepienia. Ja na pewno będę drżeć po każdym szczepieniu i raczej tylko na podstawowe będę.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane życzę miłego łikwendu :-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Mistrzyni, ja nie jestem typem lekkoducha tak jak on. Mnie przeraża każdy brak jakiś istotnych pieniędzy, papierów etc, ale z wiatrakami nie będę walczyć. Teraz jestem sama, rodzić będę sama, zajmować też będę się sama... Gdzie ja bym dała komuś tak nieodpowiedzialnemu wózek z dzieckiem i wygnała na spacer? Nawet przez myśl nie przechodzi mi wizja, że ide na zakupy i zostawiam z nim dziecko... bo skąd mam wiedzieć, że je nakarmi, a nie ściemni, że jadło? Brak słów.

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, widocznie zasłużyłam na coś takiego. Ja wierzę, że ten Twój Mąż się otrząśnie, ale po porodzie - tak mi jakoś serce podpowiada. Kamień spadnie Ci z serca trójka szczęścia i pomoc u boku. Twoje cierpienia te przez które teraz przechodzisz i te około porodowe będą Ci na pewno wynagrodzone i to nie tylko przez dzieciaczki ) Ściskam mocno i staraj się odpoczywać. Może jak się budzisz tak nocami to napij się szklanki ciepłego mleka? Rozgrzeje Cię i może znowu wprowadzi w błogi sen.

Bella dziękuję za te słowa :) Co do wizyt.. byłam wczoraj i następna też za 4 tygodnie, zobaczymy co mi wtedy powie.

Sue gratuluję ostatniej prostej.

Ja już po śniadaniu, czas w końcu się ogarnąć. Dzień kiepski, myślałam zrobić jakieś ciasto czy sałatkę, ale nie mam weny... Do dupy z tym wszystkim :)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tylko podstawowe szczepienie będzie, nic więcej...
    Nie chce krakac, ale z moim kręgosłupem już ciutkie lepiej, tylko dwa razy obudziłam się w nocy.

Angélique89, Penelope lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nie dam rady was nadrobic;/
    My dziś zaczynamy III trymestr :) teraz już tylko z górki..

Moja mala strasznie się wierci i mocno wypina,czuje taki ból nad pepkiem takie mocne naciagniecie skóry dotykam i czuje albo stopke tzn piętę albo piastke <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 11:19

Asiaa1201, Sue, megg, kafabi, Penelope lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa ja tak samo, już teraz bardziej będziemy czuły wypychanie, przelewanie jak te kopniaczki nasze ;) bo dzidzia duzaaa już jest ;)

Agelcia ty to twarda babka jesteś! No i dobrze...
    U mnie wyniki są idealne, szyjka wysoko zamknięta także narazie wizyty co 4 tygodnie...

08/12/2014 mam to USG prenatalne dla III trymestru ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 11:26

gusiaa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, witaj w klubie ;)

Jeszcze Deri dziś rozpoczyna III trymestr, bo ma ten sam tydzień co my ;)

Ja zaraz zbieram się za porządki, bo przyjeżdża do mnie moja mama, a potem chcę iść na spacer, dotlenić trochę młodego i chcę też poćwiczyć, bo dawno nic nie robiłam :)

Asia, a z tym Twoim kręgosłupem, to myślałaś o tym, żeby pójść do jakiegoś rehabilitanta, może pokaże Ci jakieś ćwiczenia, które jeszcze zmniejszą te bóle kręgosłupa?

gusiaa, megg lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak jak pisałam mam w mikołajki <3 Pani chyba wyczuła nosem, że poprawi mi to humor! :D

Sue, Penelope lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero 15.12, nie za późno?

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gusia, witaj w klubie ;)

Jeszcze Deri dziś rozpoczyna III trymestr, bo ma ten sam tydzień co my ;)

Ja zaraz zbieram się za porządki, bo przyjeżdża do mnie moja mama, a potem chcę iść na spacer, dotlenić trochę młodego i chcę też poćwiczyć, bo dawno nic nie robiłam :)

Asia, a z tym Twoim kręgosłupem, to myślałaś o tym, żeby pójść do jakiegoś rehabilitanta, może pokaże Ci jakieś ćwiczenia, które jeszcze zmniejszą te bóle kręgosłupa?
    Trzeba jakoś to świętować dziś:))

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    Ja dzisiaj obudziłam się po 5 i nie mogłam zasnąć. Cały czas miałam wrażenie że mam twardy brzuch - i męczyły mnie jakieś gazy.Może to od tego. Teraz sobie leże i jest dobrze.
    Ja mam wizytę 27.11. Sama chciałam co 2 tygodnie żeby kontrolować tą szyjkę. Wydam kurde majątek na tego gina - ale przynajmniej będę spokojna.
    Dzisiaj w 3mieście zimnooooo

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam umówionego terminu na trzecie badanie prenatalne

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja też czasem mam ciągle twardy brzuch. Poleż sobie, mi to trochę pomaga. No i chyba taka nasza uroda :)

Też mam wizytę 27.11

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh agaaaa chyba tak. Ciągle się macam po brzuchu żeby sprawdzic czy napięty - jak jakis zboczeniec ;]
    ja głównie leżę, albo w pozycji półleżącej.Może więcej magnzeu łyknę.
    Ja na III prenatalne jeszcze się nie umawiałam - jeszcze czas

‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ