Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
lula88 ja to mam taki ból kręgosłupa, że ani siedzieć ani leżeć a o chodzeniu można zapomnieć ! to już 4 dzień i jest lepiej trochę niż z początku.. całe noce zarwane, dopiero dzisiejszą noc przespałam w miare bo tylko 2 razy się obudziłam z bólem... nie chce straszyć, ale to jest okropieństwo! także uważaj na siebie, nie dźwigaj, nic nie rób takiego co może Ci zaszkodzić, mi się to stało przy mocnym kaszlu, jak chrupnęło to mój Ty Boże!
-
Już spakowane? Co Ty, Kasiu:) ja jeszcze, podobnie jak Bella nic nie mam, więc nie mam co pakować
Poza tym, zamierzam to zrobic jak najpóźniej, żeby wszystko było czyste i pachnące, żeby za długo w tej torbie nie leżało:)
Jadę wlasnie po mamę, fajny dzień dziś
Asia, szkoda, że nie możesz ćwiczyć. Odcinek lędźwiowy jest bardzo narażony w ciąży, a jeśli u Ciebie już sie bóle pojawiły, to niedobrzeMam nadzieje, że się poprawi, a przynamniej nie pogorszy!!
Ja przed ciążą duzo cwiczylam wlasnie brzuch i plecy, bo to wazne jak się długie dystanse biega, więc mam nadzieję, że wytrzymają obciążenie. Teraz dużo daje też piłka.
-
A propos butelek, to oglądałam wczoraj w Tesco i stwierdziłam ze dobrze ze zamówiłam jednak na allegro, bo ceny były z kosmosu! Ta butelka kosztowała w Tesco 38 zł http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4755108394 a na allegro 18 zł... Fakt że nie będzie zapakowana w osobny kartonik, ale przecież i tak go się zaraz wyrzuci. A ta butelka była za 28 zł o ile dobrze pamietam http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4783376195 na allegro 12 zł, bez komentarza... Nawet jeśli będę karmić tylko piersią, to i tak kiedyś będę musiała zostawić M. z małym i butelka się przyda, co najwyżej się smoczek wymieni na większy przepływ, pewnie też na allegro kupię
-
nick nieaktualny
-
angelcia wrote:Kasiu ja nawet koszul nie mam, a co dopiero być spakowaną.
Patrzcie jakie cudeńka:
http://www.iv.pl/images/00910446256784446249.png
Zrobię sobie takie na święta
Moja przyjaciolka wystroila pokoik swojego maluszka tymi kulami w zeszlym roku.
Matko juz temat pakowania do szpitala sie pojawil? To chyba znaczy, ze jestesmy coraz blizej konca ;] Wiem, ze moja kuzynka, ktora miala termin na 8 wrzesnia spakowala sie tak na 4-5 tyg. przed a urodzila 3 dni po terminie ;] Ja mam raptem do zabrania szczoteczke do zebow, klapki pod prysznic oraz ubranie na wyjscie ze szpitala dla siebie i bobasa. Raczej dlugo mi to nie zajmie ;]
Wczoraj z kolei przyjaciolka z 6-miesiecznym szkrabem pytala mnie o smoczek Phillips Avent Soothie, ktorego oficjalnie w Polsce nie ma. Napisala mi, ze jej synek tylko butelkowy smoczek zassysa, a ten model jako jedyny ma koncowke jak butelka i ponoc jest ortodontycznie neutralny. Ja oczywiscie go widzialam, ale smoczkami sie jeszcze nie interesowalam, bo nie mam zamiaru zatykac mojego dziecka guma od urodzenia. Dopiero jak sie okaze, ze odruch ssania u dziecka jest silny i nie ma innego wyjscia, to wtedy kupie.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
A więc wróciłam z darmowego usg 3d/4d.
Masakraa. 4 godziny czekania (byłam 40-sta w kolejności). Wygraliśmy dużo prezentów min. -50% zniżki na prenatalne usg
a wiec tak. Usg trwało może 4 min, gdzie nasza Pola pokazała tylko plecy. Takze nie było nam dane zobaczyc jej buźki.
Waży 1415g no i wyszło, że jestem w 29 tyg 3 dniu, a termin porodu zmienił się na 28.01.2015 Zobaczymy co nam powiedzą na tym III usgderii84, Gosiak, justta, kafabi, Penelope, Januszkowa, LadyDi, Sue lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Hej dziewczyny:)
Dopiero dotarłam,razem z mężem mieliśmy dzisiaj jego chrześnicę pod opieką,nie powiem,15to miesięczne dziecko mnie wykończyło:(
Sue,dziękuję za przypomnienie,z tego wszystkiego umknęło mi,że od dziś ostatnia prosta nam została,III trymeścik czas zacząć
Mam wielką ochotę na naleśniki....ale nogi mam tak spuchnięte,że jak stoję to mnie bolą a do tego brzuszek ciągnie bardzo...a mąż nie ma za bardzo ochoty na robienie naleśników.
Jakie plany na wieczór macie???
U mnie to oczywiste,spędzę ten wieczór przed tv,aż nudne to jest
megg, Sue lubią tę wiadomość
-
Zapomnialam napisac, ze w koncu zaczynam robic postepy i powoli kupuje niezbedne rzeczy dla maluszka,a nie tylko kolejne bodziaki
Zamowilam wczoraj wiaderko do kapieli oraz wyciagacz do glutow jakiejs szwedzkiej marki(filtry czyszczace trzeba bylo kupic oddzielnie).
Poza tym wczoraj w pracy caly wieczor bylam w strefie pediatrycznej, wiec stwierdzilam, ze musze cos z tego miec dla siebie i pytalam rodzicow najmniejszych dzieci jakich wozkow i fotelikow uzywaja i czy sa zadowoleniZdecydowana wiekszosc tutaj uzywa produktow Graco. Dwie pary rodzicow mialy Evenflo i jedni powiedzieli, ze super, a drudzy kompletnie odradzili.
Ja juz od tygodnia rozwazalam to Graco, ale jakos nie bylam przekonana. I jeszcze w dodatku przyjaciolka z Warszawy usilnie przekonywala mnie wczoraj, ze nie mozna nie miec gondoli. Tutaj jak zyje od dwoch lat, nie widzialam gondoli! Nikt ich nie uzywa. No, ale wyglada na to, ze znalazlam w koncu produkt idealny (o ile takowe w ogole istnieja) 4 w 1! Ma wszystko i wyglada na to, ze zakonczy moje poszukiwania. 400 tez przeboleje. Co myslicie?
http://www.contoursbaby.com/index.php/contours-bliss.htmlPenelope, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nie no nie jestem tez sspakowana!
dla siebie to mam tylko jedna koszule do karmienia.....
jeszcze prawie 3 miesiace.
spokojnie!!
ale po moim pobycie w szpitaluw 6 tyg gdzie pojechalam prosto z pracy i maz szukam pozniej mi rzeczy to mam naszykowana w szafie reklamowie;)
koszule do spania, reczniki, kapcie i klapki pod prysznic:) zbey w razie czego dopakowac cos i jechac -
derii84 wrote:Laurka ten żółty jest super i tylko 400 dolców???? za takiepieniądze jest ciężko kupić cokolwiek w Pl,a tutaj masz wszystko dosłownie. Mi się bardzo podoba
No ja po przeczytaniu opsiu i obejrzeniu pokazowki + recenzji prawdziwej mamy na youtubie jestem zachwycona. Naprawde uwierala mnie mysl kupowania fotelika, ktory wpina sie w spacerowke i jeszcze oddzielnie ciezkiej gondoli i jeszcze Bog wie czego. Taki system jak dla mnie jest genialny. No i ma 4 kola, bo te 3-kolowe joggingowe (tez ciezkie) to nie dla mnie. Nie bede nawet wspominac o tym, ze zolty to ulubiony kolor moj i mojego meza, wiec z taka kolorystyka tylko brac!
A co do 400 dol. Jak juz wyzej pisalam tutaj nikt nie uzywa takich wozkow. Z reka na sercu Wam mowie, ze male dzieciaki (takie do roku) jezdza w fotelikach, ktore sie lacza ze spacerowka (tzw. travel system), a potem juz tylko spacerowka. I te travel system mozna kupic za mniej niz polowe powyzszej ceny!derii84 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Wczoraj Wam pisałam o Lutówce, która urodziła w 26 tc odemnie z miasta.. Dzieciaczek został przetransportowany do Warszawy do szpitala, także jest w dobrych rękach.. a mama doznała szoku jakiegoś, bo non stop zwraca się w formie takiej jakby nie było tego dziecka ''ważył'', ''był'' eh smutne.. no ale co
jak będę wiedziała coś jeszcze napisze...
-
Mnie niestety zaczął boleć brzuch,przez to,że się strasznie zdenerwowałam na mojego starszego syna. Te dzieciaki teraz są niemożliwe!!!! qr...a jakby mogli na głowę by Ci nasrali,dosłownie!!!! Płakać mi się chce,jestem bezsilna ;(