WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym być spokojniejsza,na prawdę,chociażby ze względu na Olafka,ale sąchwile,że wszystko we mnie pęka,wzbiera jak rzeka podczas ulewy aż w końcu woda(nerwy)nie mieści się w korycie i wylewa,niszcząc to,co stoi na jej drodze :( :( :(
    ,
    Dziękuję Asiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 18:16

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś ciszaaa!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, Jeśli już kupujesz nowe i ceny są zbliżone to ja bym kupowała NEXT. Oni mają naprawdę świetną jakość. Mam sporo z nexta i widzę różnicę w jakości z innymi rzeczami.
    bella84 wrote:
    Dla dziewczyn ktore sa w tym punkcie co ja- nic nie maja i nic nie dostana z ciuszkow to w smyku sa promocje do 50% nawet :) bylam polookac i jest co wybrac wiec moze sie skusze :) jedyne co to zastanawiam sie jaka jakosc tych ubranek? Czy moze lepiej zamowic z next ? Bo cenowo w sumie podobnie :)

Gosiak, bella84 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się rzeczy NEXTA są naprawdę fajne. Uwielbiam ich pajacyki :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, dokładnie to samo wczoraj zwróciło moją uwagę, że wszystko o dziecku pisze w czasie przeszłym i już się z grupy wypisywała a przecież dziecko ŻYJE !
    Asiaa1201 wrote:
    Wczoraj Wam pisałam o Lutówce, która urodziła w 26 tc odemnie z miasta.. Dzieciaczek został przetransportowany do Warszawy do szpitala, także jest w dobrych rękach.. a mama doznała szoku jakiegoś, bo non stop zwraca się w formie takiej jakby nie było tego dziecka ''ważył'', ''był'' eh smutne.. no ale co :( jak będę wiedziała coś jeszcze napisze...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, wózek naprawdę bardzo mi się podoba. W UK też nie widuję gondoli, ostatnio jestem bardziej wyczulona to w przeciągu miesiąca może ze dwie widziałam, za to pełno fotelików na stelażu i spacerówki. Sama kupiłam travel system więc mam gondole i zamierzam używać zimą na spacery.

Co do pakowania do szpitala to jeszcze chyba z lekka za wcześnie. Mi 37 tydzień kończy się 5 stycznia , od 6 już mam donoszoną ciążę i chyba wtedy się spakuję. No może w 37 zacznę. U mnie pewnie mniej do pakowania bo jeśli będę miała poród naturalny to już 6 godzin po urodzeniu jadę do domu. :)

derii84, Gosiak lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie w necie jest napisane o tej dziewczynie, która urodziła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,
    mam do sprzedania spodnie jeansowe ciążowe firmy next rozm 12L, model bootcut
    Spodnie kupiłam używane z GB - na mnie są trochą za krótkie i za szerokie
    wymiary:
    -długość wewnętrzna nogawki - ok 81cm
    -szerokość w udzie - ok 26cm
    - szerokość w pasie - ok 46cm
    wymiary mogą się nieznacznie różnić

spodnie mają 2 elastyczne wstawki po bokach, które można od wewnętrznej strony pasa ściągnąć gumką.
    Spodnie są w całkiem dobrym stanie

cena - 12zł + koszt wysyłki

jutro zrobię zdjęcia to wstawię na forum

• Penelope Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, to grupa na fb, już w tym gąszczu postów ciężko znaleźć, poza tym nie opisywała szczególnie tego przypadku tylko że chce się wypisać z grupy bo "stała się tragedia i już nie jestem w cioży" ( oryginalna pisownia) i że dziecko ma 900 gr i pod respiratorem i jest teraz w Warszawie a Ona w szpitalu w którym rodziła bo jest po cesarce. Jutro tam jedzie. To naprawdę tylko tyle co napisała, tylko tyle że jakoś dziwnie używa czasu przeszłego co do dziecka.
    fakt faktem że grupa jest dla ciężarnych i takie są zasady jak się dziecko rodzi to tam Panie się wypisują zazwyczaj po ogłoszeniu urodzin, więc też powiedzmy rozumiem że chce się wypisać.
    angelcia wrote:
    Dziewczyny a gdzie w necie jest napisane o tej dziewczynie, która urodziła?

angelcia lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope

no dziwne, ja bym tak nie napisała, ale to może emocje..

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze dziecko zyje!

a ja jutro 3 trymestr zaczynam:)

Gosiak, Laurka, derii84, Penelope, megg, Sue lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z kina, byliśmy na Bogowie, świetny film. Szkoda tylko że było 25 min reklam plus film 2 h i ledwo wysiedzialam, tak mnie brzuch cisnal. W sumie od nie całego miesiąca nie pracuję, a już sobie nie wyobrażam spędzić całego dnia siedząc...

megg, Sue lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii w takim razie zycze duzo cierpliwosci. Czasami potrzebujemy zwyczajnie odsapnac od codzienności. Jutro bedzie lepszy dzien.

A co do tej dziewczyny co urodzila to nie czytalam tego co napisala ale wydaje sie jakby byla , szoku jakims....

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Laurka, wózek naprawdę bardzo mi się podoba. W UK też nie widuję gondoli, ostatnio jestem bardziej wyczulona to w przeciągu miesiąca może ze dwie widziałam, za to pełno fotelików na stelażu i spacerówki. Sama kupiłam travel system więc mam gondole i zamierzam używać zimą na spacery.

Co do pakowania do szpitala to jeszcze chyba z lekka za wcześnie. Mi 37 tydzień kończy się 5 stycznia , od 6 już mam donoszoną ciążę i chyba wtedy się spakuję. No może w 37 zacznę. U mnie pewnie mniej do pakowania bo jeśli będę miała poród naturalny to już 6 godzin po urodzeniu jadę do domu. :)

No ja wlasnie nie wiem o co chodzi z tym, ze gondole nie sa w uzyciu. Ale teraz mam taka satysfakcje w sercu, bo wiem, ze na pewno kupimy ten Contours Bliss wszystko w jednym. Pokazalam go dzisiaj mezowi (nie zameczam go kazdym detalem, ide do niego dopiero z finalnymi rezultatami) i powiedzial, ze fajny :] Teraz mamy ogrom wydatkow, wiec na dniach go nie zamowie, ale przynajmniej wybor dokonany i decyzja podjeta i to mnie cieszy :]

derii84, Penelope lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia cierpliwość skończyła się na tym,ze z całą swoją pościelą poszłam spać do livingroom. Mąż poblażal synkowi i z mojej kary zrobili sobie nicość,więc mam ich oboje gdzieś,jak Kuba Bogu,tak Bóg Kubie.

Życzę wszystkim mamusiom spokojnej a przede wszystkim przespanej nocy :-*

Penelope, Sue lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    A więc wróciłam z darmowego usg 3d/4d.
    Masakraa. 4 godziny czekania (byłam 40-sta w kolejności). Wygraliśmy dużo prezentów min. -50% zniżki na prenatalne usg :)

a wiec tak. Usg trwało może 4 min, gdzie nasza Pola pokazała tylko plecy. Takze nie było nam dane zobaczyc jej buźki.
    Waży 1415g no i wyszło, że jestem w 29 tyg 3 dniu, a termin porodu zmienił się na 28.01.2015 Zobaczymy co nam powiedzą na tym III usg ;)

O to nie tylko moja Mała tyle już waży :) szkoda, że się nie pokazała. Powiem Ci ze nie ma się co sugerować jak teraz wychodzi inna data porodu niż na początku, bo teraz dziecko może rosnąć szybko, a później może przystopować. Najbardziej prawidłowa data jest z pierwszego usg, bo wtedy każde dziecko rozwija się tak samo. No ale jak już wolisz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 22:41

Lara 82 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj prawie cały dzień poza domem. Byłam u siostry, pobawiłam się z moją chrześnicą (14 mies.) :) Miałam tygrysa na swetrze, cały czas na niego pokazywała i mówiła, że mam "Kkkk" (to u niej kot:) )
    Oczywiście przywiozłam do domu kolejne rzeczy dla dzidziusia, laktator, nowiutkie, maleńkie reeboki, książki, kolejne ubranka i wózek w końcu zabrałam do siebie, żeby go odświeżyć już.

Jutro wybieramy się z mężem po komodę i szafę do IKEA, myślałam, że ciężko go będzie namówić, ale sam zaproponował. Mam jeszcze w planach Smyka, dostałam od rodziców 500 zł na fotelik i mam zamiar go kupić.
    Zobaczymy ile z naszych jutrzejszych planów uda się zrealizować, już parę razy przekonałam się, że nie ma co planować, bo wystarczy gorsze samopoczucie, albo jakieś kłucie i po wszystkim.

Dobranoc wszystkim :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 22:54

Penelope lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Di zawsze liczyliśmy wedlug usg prenatalnego z 12 tyg, potem na drugim dalej szla tym tempem. Teraz jest o tydzień starsza, ale zobaczymy za 2 tyg na trzecim usg :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwna jest dziwna, od początku ciąży pisała że ma zagrożenie wczesnym porodem, niestety znów przypadek tej cholernej szyjki, w szpitalu leżała miesiąc, bo miała bakterie i nie mogli założyć szwu, miała antybiotyk, pomogło i miała w znieczuleniu założony szew, potem znów trafiła do szpitala z bakteria i szew miała zdjęty okazało się ze jej szyjka to zaledwie 1 cm i znów antybiotyk na bakterie i nastepny szew, wiecej w szpitalu jak w domu przesiedziala, wszystko miało być ok i dostała krwotoku i cesarskie cięcie...nawet nie napisała czy chłopiec czy dziewczynka, wogole w czasie przeszłym się wypowiada eh ;( dziwna sprawa...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już :)

Byłyśmy z Mamą na kawie i ciachu, połaziłyśmy po sklepach, no i Tomasz dostał już pierwsze ubranka od Babci :) Słodkie takie maleństwa, w rozmiarze 56. Nie mogę uwierzyć, że będę miała takiego maluszka.

Co do tej dziewczyny - mnie nie ma w tej grupie, ale z tego co piszecie, to ewidentnie biedna jest w szoku :( Po porodzie jest taki zjazd hormonów, że to raczej normalne. Mam nadzieję, że w porę się zorientują i dostanie jakieś wsparcie psychologa. Szkoda tylko, bo wydaje się, jakby ona nie wierzyła, że wszystko będzie dobrze, że takie dziecko ma szanse (i to spore) przeżycia. Wystarczy spojrzeć na naszą grudniową mamę wcześniaka - Karolę ;)

Stwierdzam, że nie ma w sklepach równowagi pomiędzy ubrankami dla chłopców i dziewczynek!! Dla dziewczynek 50 wieszaków, dla chłopców tylko 2-3 :( A ja też chcę mojego synka ładnie ubierać :)
    Ale od tego różu to aż oczy bolą :P

Idę zaraz spać, bo jestem padnięta, bardzo aktywny dzień za nami :)

Dobranoc Mamusie ;)

Aaa! Zapomniałam, Laurka - ja mam wózek Graco Symbio, widziałam, że się zastanawiałaś. Ten który wybrałaś też jest bardzo fajny i nawet trochę podobny :) no i 400 $, w Pl ciężko kupić nowy wózek ze wszystkim za taką cenę :)

Penelope lubi tę wiadomość

‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ