WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Witam sie z rana :) ja podobnie jak Januszkowa smaruje sie elancylem i poki co jestem zadowolona, ladnie sie wchlanid no i nie mam rozstepow jak dotad, aczkolwiek to pewnie tez geny :p
    Wozek tez mam wybrany, zamawiam na poczatku grudnia bo czeka sie do 4 tyg, wybralismy mondial duo combi emajljunga :) vaniliowa skorka :) jest cudny i nie mog sie go juz doczekac :)
    Z mezem teraz czytamy o szczepieniach i zastanawiamy sie by wogole nie szczepic w 1 dobie malej, jakos mnie nie przekonuje w pierwszych godzinach nabijanie malucha toksynami :/ chyba ciut wagi powinno nabrac ... Z drugiej strony mam miec cc wiec dluzej w szpitalu lezec bede a to z kolei zaieksza ryzyko zakazenia :( no wiec jeszcze musimy zaglebic temat troszke...
    Wiem ze jak juz to warto zakupic na wzw b engerix bo ma mniej rteci niz te dawane w szpitalu...
    Dziewczyny a wiecie moze czy next robi przeceny? Bo skoro piszecie ze jest super gatunkowo to bym pokipowala z niego tylko fajnie byloby gdyby jeszcze jakies wyprzedaze zrobili :) jestem sklonna zaczekac zwlaszcza ze paczka idzie w 3 dni :)
    Co do terminow porodu to ja juz sie gubie, raz mialam dzidzie starsza o 2 tyg , raz o tydzien, raz podobnie jak pokazuje ostatnia @ wiec juz sama nie wiem jaki to mam termin porodu, 2 lekarzy mowi ze sie patrzy na ostatnia @ jednak...im pozniej tym lepiej :p
    Od jutra ide na l4 ciazowe, mialam polazic do pracy jeszze 2 tyg, ale przez ten stan zapalny kaszaka wole polezec w chacie co by sie od stanika bardziej nie zaognilo, do tego w pracy mi piecuja ze sie poce strasznie a to tez nie sprzyja gojeniu, wiec odpuszczam dla do ra swojego i dziecka :) milej niedzieli :)

Bella Zawsze sugeruj sie datą porod wg OM. Te z usg to są wymyślne daty. Są one ustalane na podstawie wielkości dziecka.. A przecież jak się dziecko urodzi to drugiemu nie równe. USG to tylko komputer, dlatego co chwila podaje inne terminy, ponieważ liczy na podstawie wielkosci dziecka..

Wózek śliczny <3 Pewnie nowy około 4 tysięcy kosztował..
    Moja niunia będzie miała gotowy pokoik z swoim łóżeczkiem, natomiast na razie będziemy korzystać z kosza mojzesza na stelażu, który bez problemu zmieści się w sypialni.

Gosiak, Laurka lubią tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Oilatum, zgadzam się że to przereklamowany produkt, wystarczy poczytać na Srokao. Głównym składnikiem jest pochodna ropy naftowej, to już wolę zwykłą oliwke babydream z naturalnymi olejkami.

Co do mydła Aleppo, sama się nim kiedyś mylam i mimo wszystko miałam wrażenie że wysusza skórę, dziecka codziennie bym nim nie myla, chyba że miałoby jakieś potowki czy trądzik niemowlęcy, ale na codzień nie.

Monitor oddechu, lekka przesada, poza tym podobno co się wyciąga dziecko z łóżeczka to trzeba pamiętać żeby go wyłączyć, bo inaczej będzie wył, fajna zabawa w nocy ;) Niani też nie kupuję, mam raptem 2 pokoje i dobry słuch ;)

Materac kupiłam gryka kokos, szczerze dlatego że wszyscy taki polecają, a że jest tani to go po prostu później wyrzuce i kupię nowy dla drugiego dziecka, więc myślę że wilgoci w mieszkaniu nie złapie ;)

Klin mam, ale nie pod materac, a w formie poduszki, nam polozna mówiła że takie coś można, poza tym to ma bardzo mały kąt nachylenia. Małe dzieci często mają refluks z powodu niedojrzalosci układu pokarmowego, więc taki mały klin może przynieść im ulgę :)

Smaruje się 2 razy dziennie, rano zwykłym balsamem, a wieczorem olejem kokosowym, póki co rozstępów brak, skóra też nie swędzi, mam wystarczająco du rozstępów z okresu dojrzewania...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Pati, a ile czasu chcesz miec dzidzie przy sobie?
    A tak jeszcze do szzepien wracajac to ta na wzw b daje ochrone dopiero po 3 szczepionce wiec znowu pytanie czy warto w 1 dobie szczepic a nie np po miesiacu :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wozek drogi to fakt, zakladalamnpolowe tej ceny wczesniej, ale coz :) rodzice kupuja lozeczko,tesciowa chce namowic na kolysanke graco sweetpeace :p to akurat sie zwroci :) bo chciala kupic malej palke w cenie tej kolyski wiec wybilismy jej z glowy takie drogie lalki zwlaszcza ze mala i tak teraz do roku to lalkami sie bawic nie bedzie :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dzieki Pati, a ile czasu chcesz miec dzidzie przy sobie?
    A tak jeszcze do szzepien wracajac to ta na wzw b daje ochrone dopiero po 3 szczepionce wiec znowu pytanie czy warto w 1 dobie szczepic a nie np po miesiacu :(

Podejrzewam, że wszystko wyjdzie w praktyce. Nie ma co z góry zakładać takich planów, bo to wiadomo, człowiek sobie może planować, a i tak wszystko się okaże inaczej :)
    jedno co wiem, to to, że taki kosz jest góra do pół roku życia dziecka :)

Laurka lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w moim 7 mc :-)

Ja się smaruje raz dziennie. Juz w krew to weszło wiec nie zapominam.
    Moja siostra mówiła ze na początku oilatum jest bardzo dobre dla maluszka a potem przeszła na inne kosmetyki bo jest dość drogi. Ja jyz kupiłam pół litra na allegro
    a klin przecież też zachwalaja

planuje mieć do roku półtora maluszka w sypialni. Potem zrobimy mu pokoik . Może przyjdzie czas na inna dzidzie w łóżeczku :-)

Milej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 08:36

derii84, Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O materac gruka kokos to tez wszyscy mowia ze taki kupic, mam wrazenie jakby tylko te ludzie kupowali i dzieci jakos zdrowe sa wiec tez sie zastanawiam, 2 opcja to lateks kokos jeszcze nad ktora mysle lub sam lateks :) ale odlozylam to poczekam co Wy tu na forum pokupujecie i zrobie sobie statystyke :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zainwestuje w nisnie elektr jesli zdecydujemy ze mloda bedzie w 2 pokoju :) nie ufam sobie bo mam kamienny sen, moge spac nawet jak impreza obok w pokoju na calego jest... Niby przy dziecku sie zmienia i sie wszystko slyszy i budzi ale jakos nie ufam sobie na tyle ...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Moja niunia będzie miała gotowy pokoik z swoim łóżeczkiem, natomiast na razie będziemy korzystać z kosza mojzesza na stelażu, który bez problemu zmieści się w sypialni.
    To dokładnie tak jak my :)

PatrycjaP lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy w niedzielę ;-)

Laureczka świetny post <3,co do kosmetyków się zgadzam,ponieważ nawet oilatum uczulac może,szampon mam z płynem do kąpieli,tak jak miałam ze starszym,monitor dla nie to przedmiot niepotrzebny,bo żeby mierzył wartość i częstotliwość oddechow,to dziecko powinno być zaintubowane(zbyt wrażliwy na ruchy),a klin kupię,ponieważ Tymus dużo ulewał,a masz przyjaciel który jest ratownikiem medycznym poleca ją(jego córeczka spala na niej do skończenia dwóch lat),chodzi o to,ze trzeba umiejętnie położyć dzidzie na nią.

Bella wózek cudny,jasne kolory,tzn biele są najmodniejsze teraz,niestety nasz krajobraz pozwala tylko na używanie ciemnych tapicerek.

Jak się chwalicie woziami to żal mi tyłek ściska :-)

Co do materacyka mam kokos-gryka,a lozeczko będę mieć w sypialni,wywale szafki nocne. A elektryczna nianie także mam,ponieważ nie chcę Małego dawać do livingroomu w czasie dnia ma drzemki,żeby widzieć czy śpi,czy też nie(living room mam z jadalnia i jest tuż koło kuchni) a zawsze coś ugotowac trzeba. Gdyby jednak mój plan zawiódł to mam jeszcze kolyske pożyczoną to najwyżej będzie stać w salonie....chociaż jestem całym sercem za opcją pierwsza.
    Pokoik Olafka w przyszłym roku planujemy zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 08:45

megg lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Witam się w moim 7 mc :-)

Ja się smaruje raz dziennie. Juz w krew to weszło wiec nie zapominam.
    Moja siostra mówiła ze na początku oilatum jest bardzo dobre dla maluszka a potem przeszła na inne kosmetyki bo jest dość drogi. Ja jyz kupiłam pół litra na allegro
    a klin przecież też zachwalaja

planuje mieć do roku półtora maluszka w sypialni. Potem zrobimy mu pokoik . Może przyjdzie czas na inna dzidzie w łóżeczku :-)

Milej niedzieli

Przybij piątke ! :)
    Ja dzisiaj też 7 miesiąc, a jutro pierwszy dzień trzeciego trymestru :)

derii84, Gosiak, megg lubią tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bezsenne noce. Tzn jak wstane do toalety o 3 to do 5 mam oczy jak 5 zl.i nie moge zasnac. A pozniej budze sie o 6 i tez juz nie moge spac a od 18 chodze jak zombi...

co do wozka to tez bardzo chciałam emaljunge ale nie zdecydowalam sie bo stelaż jest bardzo duzy i zle sie skladal i zajal by mi caly bagaznik a gdzie reszte bym wsadzila ? Dlatego juname wybralismy w bialej skórce. Bardzo podobne wozki...

jezeli chodzi o smarowanie to z reka na sercu raz dziennie a od swieta 2. Palmers lub olej kokosowy.

M y dzisiaj jedziemy na imprezę do meza siostry na urodziny... fajnie bo tak mi sie nie chce gotowac ostatnio... brak weny.

Milej niedzieli....

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wyczytałam, że DHA zapobiega przedwczesnemu porodowi między innymi. Nie tylko rozwojowi mózgu. Nie wiedziałam.
    Ja biorę codziennie 2 kapsułki Omegamed DHA po 250mg + to co w ladee vit 160mg i mam nadzieję, że Janeczka dzięki temu posiedzi do końca stycznia :)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Witamy sie i my:)
    Laurka coś w tym jest co napisałaś, strasznie duzo jest w gazetach, na portalach roznych wytycznych, ktore ciagną za soba mnóstwo kasy niepotrzebnie:)
    Jeśli chodzi o plyn do kąpieli to najpierw zamierzam kuić Oillan - czesto sa promocje na płyn plus balsam po 500ml za 36 zł...pozniej przerzucam sie na bambino :)
    szamponu nie kupuje..myjke frotte mam ale tylko dlatego ze byla z czyms w komplecie, nie mam zamieru nia myc dziecka...jako podkład do wanienki bede uzywać pieluszek tetrowych- tak jak moja mama 30 lat temu :)
    co do materacyka to jeszcze nie wiem, ale na pewno nie bedzie jakis super wypasiony :)
    Poduszke mam bo kupiłam w komplecie z kołderka, rożkiem itd ale nie mam zamiaru uzywać, dopiero wtedy jak bedzie trzeba :)
    i np tez nie zamierzam obkupywać sie w chusteczki nawilzajace do wycierania pupy, tylko na wyjazdy badz poza domem, w domu bede myć dziedzie przegotowana wodą..tzn gazikiem nasaczonym wodą...chusteczki nawet te najlepsze czesto uczulaja, wiec jak bede w domu to bede myć wodą :)

derii84, Laurka lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystając z ostatniego dnia darmowej dostawy na Allegro kupiłam wanienke ze stojakiem. Wcześniej nie byłam przekonana do stojaka, ale mamy bardzo mała łazienkę, więc nie damy rady tam kąpać dziecka. Chyba będziemy stawiać wanienke na stojaku w kuchni, bo w sypialni lubimy mieć chłodniej, a na stole przewijak i inne akcesoria :) Kupiłam taką, może komuś się przyda http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4793862195 używaliśmy takiej samej na SR, jest duża, a stojak składa się na płasko, więc można go schować za drzwiami albo do szafy. W smyku taki zestaw kosztuje ok 115 zł, więc tu z darmową dostawą za 69 zł się opłaca, mam nadzieję że mój kręgosłup będzie mi wdzięczny :)

Gosiak, derii84, megg lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Korzystając z ostatniego dnia darmowej dostawy na Allegro kupiłam wanienke ze stojakiem.
    Dobrze, że piszesz, że to ostatni dzień darmowej dostawy.
    Od rana jakoś intuicyjnie robię zakupy - kupiłam głównie dla siebie preparaty witaminowe, DHA, olej kokosowy i takie tam, ale jeszcze coś zakupię w takim razie :P :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciekawa opcja z tym koszem mojzeszowym :) a ile czasu w nim dziecko moze spac?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    O ciekawa opcja z tym koszem mojzeszowym :) a ile czasu w nim dziecko moze spac?
    Tak do 5-6 miesiąca. W zależności od wymiarów dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 09:56

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kosz mojżesza, to ja na pewno wymienię w nim materacyk, ten w zestawie jest bardzo złej jakości - czytałam też wiele negatywnych opinii. Podobno wystarczy kupić materacyk do gondoli i będzie pasował do kosza...
    Ja się zdecydowałam na taki: http://allegro.pl/materac-kokosowy-do-wozka-do-gondoli-75x35-cm-i4751613319.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie patrze na te kosze i moze tez sie skusze zamiast robic przemeblowanie sypialni :)
    Deri my wybralismy bezowa skorke, wiem ze nasza pogoda nie sprzyja ale zakladam ze skorka bedzie latwa w czyszczeniu :) ewentualnie rozwazam ciemno szary bo nie rudzacy ale ten z kolei mniej mi sie podoba :( no i na lato srednio bo ciemna skorka bedzie sie ekspresowo nagrzewac...

derii84 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ