WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam,
    My wczoraj u znajomych posiedzieliśmy prawie do 12 i to chyba już ostatni raz. Na koniec to już prawie na dywanie leżałam bo nawet wygodny fotel mi przeszkadzał. No po prostu jak siedzę to mi strasznie źle :-( muszę albo leżeć albo chodzić.
    Ubranek nie dostałam bo nie zdążyła koleżanka przygotować ale będę miała gdzieś a tydzień, ale dostałam 5 super fajnych typowo ciążowych eleganckich bluzek :-) nawet się śmiałam, że może z jeden raz każdą założę bo ja już mam zamiar w domu siedzieć nigdzie się nie wybieram :-) na imprezy bo mi ciężko.
    No i jeszcze dostaliśmy stojak do wanienki, taki super masywny tylko wanienkę dokupić :-)

Gosiak, Sue, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

A ja dzisiaj jakaś taka słaba jestem :/ Tak, jak wczoraj mnie rozsadzała energia wręcz, tak dzisiaj jadę na resztkach baterii. Jeszcze pogoda tak paskudna, że nic się nie chce..
    Robię obiad, potem jadę mamę na dworzec odwieźć i do rossmanna - a propos rozstępów, skończyła mi się oliwka, więc chcąc nie chcąc muszę jechać ;)

Miłej niedzieli!! :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam z mężem na ryneczku i sobie zakupiłam 2 koszule ciążowe i szlafrok, na moją wyprawkę. Jedną taką zwykłą jak wy w necie tą tanią dostałam za 20 zł, a jedną z Muzzy naprawdę super bawełna i super leży za 35 zł, nawet na necie na allegro są po 36 zł bez przesyłki. No i jedną już mam w domu:-). No tylko szlafrok kupiłam drogi bo bardzo chciałam coś co będzie jednokolorowe i przypominające bluzę. No strasznie mnie krępuje jak w tych szpitalach trzeba tak w piżamach maszerować, a tak to zasunę szlafrok jest w miarę dopasowany i wyglądam jak w bluzie :-)

http://szlafroczki.pl/2014/01/23/rozpinany-na-zamek-szlafrok-dn-z-kapturem-m/
    Tylko mój jest kremowy.

No i jeszcze jakieś klapki muszę bo w domu tylko japonki mam pod prysznic, ale nic mi się nie podoba wszystko takie tandetne, no masakra i kolory straszne, a ja lubię pod kolor :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 14:02

MistrzyniWKochamCieMisiu, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję codziennie po kąpieli oliwką babyderam, najlepiej mi wychodzi smarowanie właśnie tą oliwką bo mnie nie uczula i jest mega szybko Rano tylko czasem balsamem babydream i mam pełno próbek z ziaji i palmersa więc je też rano wykorzystuję. Na razie jest ok zobaczymy później.

Koleżanki tylko przestrzegały abym pod żadnym pozorem nie drapała brzucha jak mnie swędzi, nawet leciutko. Jak zaczyna swędzieć to mam iść i czymś posmarować także słucham doświadczonych mam bez rozstępów, zobaczymy w marcu co z tego wyjdzie :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się kompletnie nic nie chce idę się zaraz położyć, a jeszcze dziś musimy jechać do rodziców, no po prostu totalny brak siły.
    Miłej niedzieli babeczki :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A powiedzcie mi - jak z rozmiarami? Więcej kupujecie 62? Bo ja właśnie się zastanawiam ile tych rzeczy w rozmiarze 56 potrzeba.

Zaraz będę zamawiać kocyk Minky, tylko muszę się zdecydować na wzór ;) I w poniedziałek zrobię wycieczkę do lumpka :) Bo 100 dziś zapłaciłyśmy za kilka rzeczy, a w lumpie, to się tak obkupię, że szok :)

Wszystko kupuję na 62, tylko jeden pajacyk jest na 56. Wiem jak szybko maluchy rosną i takie małe ciuszki zaraz będą za małe a jak ponosi chwilkę większe to nic się nie stanie. Koleżanka urodziła 5 listopada i jej maluch już nie mieści się w rzeczy, które mu pasowały a to zaledwie 11 dni.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Aha pytanko, czy wszystkie bedziecie mialy lozeczko w sypialni przy sobie czy juz w docelowym pokoiku? Mamy dylemat bo w sypialni nie ma miejsca na lozeczko i bysmy musieli wywalac nasze szafki nocne by wstawic lozeczko :( i nie wiemy czy faktycznie tak lepiej czy moze lepiej jak od malego bedzie mloda przyzwyczajana do swojego pokoju?

U mnie podobnie, zostaje tylko mój stolik nocny a komody idą do pokoju obok. Mam ogromne łóżko bo 180x200cm i nie mam miejsca na wszystko. Wolę jednak takie wyjście bo chcę aby mały był ze mną w pokoju, będę spokojniejsza, poza tym wygodniej będzie mi wstać w nocy po niego i nakarmić go w łóżku niż walczyć ze snem w pokoju obok an fotelu.

bella84 lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po głosowaniu :) Mam nadzieję, że i Wy się wybieracie.

mnie to czasami tak brzuch swędzi, że nic nie pomaga, ani drapanie, ani mycie (prysznic), ani smarowanie, ani pocieranie delikatnie ręcznikiem.

Także muszę w pon odwiedzić Rossmanna, bo skończyło mi się mleczko do demakijażu i w nocy musiałam kremu zwykłego użyć. A wczoraj z synkiem byliśmy w odwiedzinach u wujka. Franek przestał się każdego wstydzić i po kolei każdą ciotkę wyrywał zza stołu i bawił się z nimi :) miałam chwilę spokoju, bo duuużo ciotek było :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 15:12

Gosiak, Kasia_10.02, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:
    Ja już po głosowaniu :) Mam nadzieję, że i Wy się wybieracie.
    Tak, my właśnie wróciliśmy :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nam sie dziś udało kupić przewijak taki z półką, 2 kubraczki frotowe na przewijak, pojemniki na uzyte pampersy , przybornik z 6 kieszonkami :) od Pani z naszego miasta :) wszystko jak nowe, gdybym nie iwedziala ze to uzywała to bym nawet nie pomyslała :) i do tego dorzuciła nam wanienke, z dnem antyposlizgowym i spodem, takze nie bedzie sie przesuwać po przewijaki :) ani dziecko nam nie bedzie "jezdzić" w srodku :)
    Wszystko po bardzo okazyjnej cenie :) takze kolejny zakup z głowy :D

Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylko ja mam leniwy dzien :) my z moim M jeszcze lezaczkujemy. Robimy prawdziwa leniwa niedziele.

Moj brzusio tez czesto swedzi, szczegolnie po prawej stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 15:58

klz9rl68ev7azsow.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dopiero witam z wami, dziś wstałam o 14:30 jak nigdy!!! Chyba było mi to potrzebne by odespac te 3 nieprzespane noce!
    Maluch buszuje w brzuchu aż miło ;)

Gosiak, Penelope, derii84 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro zaczynamy 30 tydzień ciąży!!!!! Superrr

Penelope, Januszkowa, Laurka lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś tak paskudnie, że to jakaś masakra :( Szaro, buro i ponuro.
    Mama pojechała, jakoś mi się tak smutno zrobiło.
    W ogóle jakiś mam taki dziwny humor dziś, chyba spać pójdę.

Co do wyborów - ja niestety nie poszłam, bo mam 200km do domu, nie jestem zameldowana we Wrocławiu.

• Kasia_10.02 Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z koleżanek pisała w poście, że używa olejku kokosowego aby zapobiec rozstępom. Lubię zapach kokosa:) gdzie i za ile można kupić taki olejek? :))

2nn3skjod5vq3yg4.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_10.02 wrote:
    Któraś z koleżanek pisała w poście, że używa olejku kokosowego aby zapobiec rozstępom. Lubię zapach kokosa:) gdzie i za ile można kupić taki olejek? :))
    Olej kokosowy jest olejem spożywczym więc w sklepie spożywczym. U siebie kupiłam w sklepie z żywnością Bio, w Polsce zapewne podobnie, wtedy zapewne będzie nierafinowany. Najlepiej w słoiczku bo jest w stałej konsystencji.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Kasia_10.02 Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK. Dziękuję :)

Angélique89 lubi tę wiadomość

2nn3skjod5vq3yg4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_10.02 wrote:
    Taki olejek można kupić w sklepach ze zdrowa żywnością po ok. 18-20zl za 200ml
    Ale widziałam tez w Bomi, Piotrze i Pawle i nawet w Auchan na dziale z żywnością orientalną. Ważne jest, żeby był 100% pure Oli.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my po dwudniowej nie obecności i po solidnej drzemce. :D
    Ten weekend był dla mnie ostatnim intensywnym weekendem :) Ale zapadłą decyzja, że studia będę kontynuować normalnie. Tylko nie będę jeździła na zjazdy tylko na same zaliczenie :) (trzy wykłady już zaliczone). Mąż zaoferował się, że na kolokwia będzie ze mną jeździł. Aby jakby co tfu tfu miało coś się stać :) a tak mamy same zaliczenia jakieś projekty, prezentacje,:) Więc nie jest tak źle :D A to mogę robić w domu :D Na razie nawet nie zapowiada się abym miała jakiś egzamin w trakcie sesji więc już wg super ekstra :D

No i dziś od 13 leżę plackiem. Odpaliłam swojego notebooka a nie odpalałam go chyba wieki. :D Ale się cieszyłam że zadziałał :D hahah :D

megg lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis bylismy w smyku duzym i ogladlaam wozki. rozmawialismy o wozkach Jedo, Bebetto luca i baby design i sprzedawca polecal Jedo bo jest caly polski i na niego nie ma praktycznie rekalmacji.

pojezdzilam po sklepie.

mowil ze fogteliki cybex sa dobre- bo w testach Adac wypadaja jak maxi cosi a nawet lepiej a sa tansze.
    zastanowie sie nad tym poki czas.

no i kupillam czapeczke Bambi:)
    a te kupony 20 zl przy zakpuach 50zl to jakas date maja waznoosci?

szkoda zenie mam karty visa i nie moge skorzystac....

chcialam zamowic rozek Olo ale wiecej za przesylke niz za rozek wiec pewnei od kogos kto ma wiecej rzeczy zeby bylo z 1 przesylka.

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ