Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Wam,
My wczoraj u znajomych posiedzieliśmy prawie do 12 i to chyba już ostatni raz. Na koniec to już prawie na dywanie leżałam bo nawet wygodny fotel mi przeszkadzał. No po prostu jak siedzę to mi strasznie źlemuszę albo leżeć albo chodzić.
Ubranek nie dostałam bo nie zdążyła koleżanka przygotować ale będę miała gdzieś a tydzień, ale dostałam 5 super fajnych typowo ciążowych eleganckich bluzeknawet się śmiałam, że może z jeden raz każdą założę bo ja już mam zamiar w domu siedzieć nigdzie się nie wybieram
na imprezy bo mi ciężko.
No i jeszcze dostaliśmy stojak do wanienki, taki super masywny tylko wanienkę dokupićGosiak, Sue, megg lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
A ja dzisiaj jakaś taka słaba jestemTak, jak wczoraj mnie rozsadzała energia wręcz, tak dzisiaj jadę na resztkach baterii. Jeszcze pogoda tak paskudna, że nic się nie chce..
Robię obiad, potem jadę mamę na dworzec odwieźć i do rossmanna - a propos rozstępów, skończyła mi się oliwka, więc chcąc nie chcąc muszę jechać
Miłej niedzieli!!
-
Wczoraj byłam z mężem na ryneczku i sobie zakupiłam 2 koszule ciążowe i szlafrok, na moją wyprawkę. Jedną taką zwykłą jak wy w necie tą tanią dostałam za 20 zł, a jedną z Muzzy naprawdę super bawełna i super leży za 35 zł, nawet na necie na allegro są po 36 zł bez przesyłki. No i jedną już mam w domu:-). No tylko szlafrok kupiłam drogi bo bardzo chciałam coś co będzie jednokolorowe i przypominające bluzę. No strasznie mnie krępuje jak w tych szpitalach trzeba tak w piżamach maszerować, a tak to zasunę szlafrok jest w miarę dopasowany i wyglądam jak w bluzie
http://szlafroczki.pl/2014/01/23/rozpinany-na-zamek-szlafrok-dn-z-kapturem-m/
Tylko mój jest kremowy.
No i jeszcze jakieś klapki muszę bo w domu tylko japonki mam pod prysznic, ale nic mi się nie podoba wszystko takie tandetne, no masakra i kolory straszne, a ja lubię pod kolorWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 14:02
MistrzyniWKochamCieMisiu, megg lubią tę wiadomość
-
Ja się smaruję codziennie po kąpieli oliwką babyderam, najlepiej mi wychodzi smarowanie właśnie tą oliwką bo mnie nie uczula i jest mega szybko Rano tylko czasem balsamem babydream i mam pełno próbek z ziaji i palmersa więc je też rano wykorzystuję. Na razie jest ok zobaczymy później.
Koleżanki tylko przestrzegały abym pod żadnym pozorem nie drapała brzucha jak mnie swędzi, nawet leciutko. Jak zaczyna swędzieć to mam iść i czymś posmarować także słucham doświadczonych mam bez rozstępów, zobaczymy w marcu co z tego wyjdzie -
Sue wrote:A powiedzcie mi - jak z rozmiarami? Więcej kupujecie 62? Bo ja właśnie się zastanawiam ile tych rzeczy w rozmiarze 56 potrzeba.
Zaraz będę zamawiać kocyk Minky, tylko muszę się zdecydować na wzórI w poniedziałek zrobię wycieczkę do lumpka
Bo 100 dziś zapłaciłyśmy za kilka rzeczy, a w lumpie, to się tak obkupię, że szok
Wszystko kupuję na 62, tylko jeden pajacyk jest na 56. Wiem jak szybko maluchy rosną i takie małe ciuszki zaraz będą za małe a jak ponosi chwilkę większe to nic się nie stanie. Koleżanka urodziła 5 listopada i jej maluch już nie mieści się w rzeczy, które mu pasowały a to zaledwie 11 dni. -
bella84 wrote:Aha pytanko, czy wszystkie bedziecie mialy lozeczko w sypialni przy sobie czy juz w docelowym pokoiku? Mamy dylemat bo w sypialni nie ma miejsca na lozeczko i bysmy musieli wywalac nasze szafki nocne by wstawic lozeczko
i nie wiemy czy faktycznie tak lepiej czy moze lepiej jak od malego bedzie mloda przyzwyczajana do swojego pokoju?
U mnie podobnie, zostaje tylko mój stolik nocny a komody idą do pokoju obok. Mam ogromne łóżko bo 180x200cm i nie mam miejsca na wszystko. Wolę jednak takie wyjście bo chcę aby mały był ze mną w pokoju, będę spokojniejsza, poza tym wygodniej będzie mi wstać w nocy po niego i nakarmić go w łóżku niż walczyć ze snem w pokoju obok an fotelu.bella84 lubi tę wiadomość
-
Ja już po głosowaniu
Mam nadzieję, że i Wy się wybieracie.
mnie to czasami tak brzuch swędzi, że nic nie pomaga, ani drapanie, ani mycie (prysznic), ani smarowanie, ani pocieranie delikatnie ręcznikiem.
Także muszę w pon odwiedzić Rossmanna, bo skończyło mi się mleczko do demakijażu i w nocy musiałam kremu zwykłego użyć. A wczoraj z synkiem byliśmy w odwiedzinach u wujka. Franek przestał się każdego wstydzić i po kolei każdą ciotkę wyrywał zza stołu i bawił się z nimimiałam chwilę spokoju, bo duuużo ciotek było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 15:12
Gosiak, Kasia_10.02, Atakasobiejedna lubią tę wiadomość
-
a nam sie dziś udało kupić przewijak taki z półką, 2 kubraczki frotowe na przewijak, pojemniki na uzyte pampersy , przybornik z 6 kieszonkami
od Pani z naszego miasta
wszystko jak nowe, gdybym nie iwedziala ze to uzywała to bym nawet nie pomyslała
i do tego dorzuciła nam wanienke, z dnem antyposlizgowym i spodem, takze nie bedzie sie przesuwać po przewijaki
ani dziecko nam nie bedzie "jezdzić" w srodku
Wszystko po bardzo okazyjnej cenietakze kolejny zakup z głowy
Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
U nas dziś tak paskudnie, że to jakaś masakra
Szaro, buro i ponuro.
Mama pojechała, jakoś mi się tak smutno zrobiło.
W ogóle jakiś mam taki dziwny humor dziś, chyba spać pójdę.
Co do wyborów - ja niestety nie poszłam, bo mam 200km do domu, nie jestem zameldowana we Wrocławiu.
-
Kasia_10.02 wrote:Któraś z koleżanek pisała w poście, że używa olejku kokosowego aby zapobiec rozstępom. Lubię zapach kokosa:) gdzie i za ile można kupić taki olejek?
)
-
Kasia_10.02 wrote:Któraś z koleżanek pisała w poście, że używa olejku kokosowego aby zapobiec rozstępom. Lubię zapach kokosa:) gdzie i za ile można kupić taki olejek?
)
Ale widziałam tez w Bomi, Piotrze i Pawle i nawet w Auchan na dziale z żywnością orientalną. Ważne jest, żeby był 100% pure Oli. -
Witamy się i my po dwudniowej nie obecności i po solidnej drzemce.
Ten weekend był dla mnie ostatnim intensywnym weekendemAle zapadłą decyzja, że studia będę kontynuować normalnie. Tylko nie będę jeździła na zjazdy tylko na same zaliczenie
(trzy wykłady już zaliczone). Mąż zaoferował się, że na kolokwia będzie ze mną jeździł. Aby jakby co tfu tfu miało coś się stać
a tak mamy same zaliczenia jakieś projekty, prezentacje,
Więc nie jest tak źle
A to mogę robić w domu
Na razie nawet nie zapowiada się abym miała jakiś egzamin w trakcie sesji więc już wg super ekstra
No i dziś od 13 leżę plackiem. Odpaliłam swojego notebooka a nie odpalałam go chyba wieki.Ale się cieszyłam że zadziałał
hahah
megg lubi tę wiadomość
-
my dzis bylismy w smyku duzym i ogladlaam wozki. rozmawialismy o wozkach Jedo, Bebetto luca i baby design i sprzedawca polecal Jedo bo jest caly polski i na niego nie ma praktycznie rekalmacji.
pojezdzilam po sklepie.
mowil ze fogteliki cybex sa dobre- bo w testach Adac wypadaja jak maxi cosi a nawet lepiej a sa tansze.
zastanowie sie nad tym poki czas.
no i kupillam czapeczke Bambi:)
a te kupony 20 zl przy zakpuach 50zl to jakas date maja waznoosci?
szkoda zenie mam karty visa i nie moge skorzystac....
chcialam zamowic rozek Olo ale wiecej za przesylke niz za rozek wiec pewnei od kogos kto ma wiecej rzeczy zeby bylo z 1 przesylka.Januszkowa lubi tę wiadomość