Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do palenia w ciąży, to jak idziemy na zajęcia SR w szpitalu to zawsze są ciężarne przed wejściem na izbę przyjęć z papierosem
A teraz jest zimno, a one wychodzą w pizamie i szlafroku :]
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Wczoraj byłam z mężem na ryneczku i sobie zakupiłam 2 koszule ciążowe i szlafrok, na moją wyprawkę. Jedną taką zwykłą jak wy w necie tą tanią dostałam za 20 zł, a jedną z Muzzy naprawdę super bawełna i super leży za 35 zł, nawet na necie na allegro są po 36 zł bez przesyłki. No i jedną już mam w domu:-). No tylko szlafrok kupiłam drogi bo bardzo chciałam coś co będzie jednokolorowe i przypominające bluzę. No strasznie mnie krępuje jak w tych szpitalach trzeba tak w piżamach maszerować, a tak to zasunę szlafrok jest w miarę dopasowany i wyglądam jak w bluzie
http://szlafroczki.pl/2014/01/23/rozpinany-na-zamek-szlafrok-dn-z-kapturem-m/
Tylko mój jest kremowy.
No i jeszcze jakieś klapki muszę bo w domu tylko japonki mam pod prysznic, ale nic mi się nie podoba wszystko takie tandetne, no masakra i kolory straszne, a ja lubię pod kolor
Lara serio? Klapki do szpitala bedziesz dopasowywac kolorystycznie? Uwierz mi ww danym momencie bedie Ci wszystko jedno.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Atakasobiejedna wrote:Co do palenia w ciąży, to jak idziemy na zajęcia SR w szpitalu to zawsze są ciężarne przed wejściem na izbę przyjęć z papierosem
A teraz jest zimno, a one wychodzą w pizamie i szlafroku :]
Kula w tyl glowy i tylko to dziecko ratowac.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Januszkowa wrote:Gosia fajny ten materac lateksowy, to niedaleko ode mnie więc może się tam kiedyś wybiorę.
Elektr. nianię musimy kupić, mieszkamy w 200 m2 więc nie wyobrażam sobie inaczej.
Widziałam dzisiaj kobietę w zaawansowanej ciąży z papierosem, miała o wiele większy brzuch ode mnie. Poczułam się bardzo zbulwersowana. Jak można coś takiego robić, ja nawet łososia wędzonego nie zjem, kawa od wielkich okazji, a taka jedna... pali...Brak słów.
Trzeba bylo zapytac czy marzy o niepelnosprawnym dziecku.
Szkoda, ze w Polsce nie ma jeszcze w tv takich reklam anytnikotynowych jak tu w USA. W minutowym spocie pokazani sa ludzie, ktorzy dzieki nalogowi dorobili sie najokrpniejszych chorob i sa obecnie niepelnosprawni: amputowane palce, konczyny lub ktos mowiacy przez tracheostome glosem mrozacym krew w zylach. Albo nawet kobieta, ktora wlasnie palila w ciazy i jej przedwczesnie urodzone dziecko lezy w inkubatorze podtrzymujacym funkcje zyciowe. Ludzie o tym nie mysla, bo nie widza SKUTKOW, wiec udaja, ze one nie istnieja i ich nie spotkaja. A prawda jest bolesna i straszna.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Groszek wrote:heja:)
w piatek mam wizyte, wydaje mi sie ze Mały sie obrócił, bo kopniaki czuje pod prawyn żebrem, a czkawke Małego czułam na dole koło pipki
ja tez mam babydream oliwke i jeszcze olejek z łopianu i ziół.
Wczesniej tez smarowałam kokosem- polecam
Ja tez mam w piatek wizyte. Ale niczego sie na niej na pewno nie dowiem. No moze poza wynikami glukozy. Ale oni mi nawet nie mowia niczego dokladnie, tylko "w normie/nie w normie".08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Mi sie te kosze mojzesza bardzo podobaja, ale zastanawiam sie czy warto go kupic, skoro ksztaltem i rozmiarem jest podobny do gondoli, ktora moge odpiac od wozka i postawic gdziekolwiek na podlodze. A jak dziecko z niego wyrosnie to, co z nim zrobie po pol roku? Kot by sie na pewno zainteresowal nowym miejscem do spania, ale nie wiem czy mi to odpowiada ;]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Mi sie te kosze mojzesza bardzo podobaja, ale zastanawiam sie czy warto go kupic, skoro ksztaltem i rozmiarem jest podobny do gondoli, ktora moge odpiac od wozka i postawic gdziekolwiek na podlodze. A jak dziecko z niego wyrosnie to, co z nim zrobie po pol roku? Kot by sie na pewno zainteresowal nowym miejscem do spania, ale nie wiem czy mi to odpowiada ;]
-
Ja tam nie wiem co gdzie bedzie stalo, bo jak dobrze pojdzie bedziemy sie na nowy rok przeprowadzac. Dlatego tym bardziej wole wyeliminowac zbedne klamoty (chociaz te koszyki sa urocze). If you know what I mean ;]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
To ustrojstwo wyglada fajnie - koszyk i bujak w jednym! :]
http://www.amazon.com/Tiny-Love-Rocker-Napper-Brown/dp/B0073DNYSW/ref=sr_1_18?s=baby-products&ie=UTF8&qid=1416167633&sr=1-18&keywords=moses+basket08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
mam znajoma ktora popalala w ciazy, coreczka urodzila sie malutka 2,700, moze wlasnie temu, teraz karmi piersia i tez pali i mala jest mega niespokojnym dzieckiem
jestem tez bardzo przeciwna paleniu w ciazy!
niestety nawet w dzisiejszych czasach wielu lekarzy mowi swoim pacjentkom ze lepiej kontynuowac palenie niz rzucac w ciazy bo to niby za duzy szok dla organizmu
chore to dla mnie..... -
nick nieaktualnypierwsze słyszę żeby lekarze pozwalali kontynuować palenie w ciąży......
Dziewczyny - współżyjecie jeszcze z mężami? Mi co prawda, po tym jak skróciła sie szyjka, lekarz zabronił tylko gimnastyki.Powiedział że współżyc mozna normalnie tylko bez szaleństw. Ale kurcze pomimo tego że jestem czasami napalona jak zboczeniec to mam trochę wątpliwości. Czasami twardnienie mi brzuch, ale niby w normie czyli max do 10 razy na dobę. A jednak orgazm wywołuje skurcze macicy... ehh sama nie wiem -
nick nieaktualny
-
PatrycjaP wrote:Dziewczyny okropnie bolą mnie plecy..
Odziwo na wysokości łopatek
Ból nie do wytrzymania..
Czy któraś miała ten ból?