WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam sie i ja, my juz pracujemy od rana.
    jeszcze troche.

tez nie mam umowionego usg- pewnie we wt cos mi powie na ten temat.

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ehhh agaaaa chyba tak. Ciągle się macam po brzuchu żeby sprawdzic czy napięty - jak jakis zboczeniec ;]
    ja głównie leżę, albo w pozycji półleżącej.Może więcej magnzeu łyknę.
    Ja na III prenatalne jeszcze się nie umawiałam - jeszcze czas

Nie macaj!!! To jeszcze podobno nasila twardnienia. Ja też głównie leżę. JUż niedługo. Dotrwamy :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Ma1ta Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    Nie macaj!!! To jeszcze podobno nasila twardnienia. Ja też głównie leżę. JUż niedługo. Dotrwamy :)

Dokladnie to samo moj lekarz powiedzial zeby nie za duzo macac i masowac bo to wywoluje skurcze i twardnie brzucha. Niby do 10 skurczy w ciagu dnia jest ok

klz9rl68ev7azsow.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

u nas ciemno, pogoda nieciekawa..
    ja się witam w 7 miesiącu :)

Sue mam dokładnie jak Ty, do 2 się kręcę, chodzę siusiu co 30 minut,później zasypiam i o 4-5 znowu siusiu a rano nieprzytomna...

te skurcze i twardnienie to ciężko jest rozpoznać...nie wiadomo czy to dziecko, czy może ból @ czy właśnie gazy bądź zaparcia...

miłego weekendu :)

megg lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie nie macam, spraewdzam tylko palcem czy brzuch miękki czy twardy

• bella84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny mnie dzis ogarnela rozpacz bo bylam u dermatologa i niestety masc antybiotyczna byla nieunikniona :( wczoraj dermatolog jeden mi zapisal detreomycyne a dzisiaj inny masc ichtioowa i fucidin no i napisalam do mojego gina co lepsze to napisal ze tylko detreomycyna :( wiec bede stosowac raz dziennie i mam szczera nadzieje ze to pomoze :( a przy tym nie zaszkodzi malenstwu w zaden sposob :( masakra :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue dobrze masz, widełki są 28-32 tyg :)

Przedszkolanka gratuluję :)

Sylwia ja też tak sprawdzałam, ale się oduczyłam. Wkręciłam sobie, że Ada tego nie lubi, bo kto by chciał żeby naciskano mu lokum? :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ok, bo akurat będę chyba w 32 tygodniu teraz. Matko jedyna, jak to brzmi... Dla mnie w ogóle 30 tydzień to już daleko :)
    Stwierdziłam, że tak się przejmuję tą wyprawką, a przecież nie ma czym - pojadę raz i wszystko kupię, bo nie mogę się zdecydować na jedną rzecz po prostu :)
    Dziś przyjeżdża moja mama, więc może coś mi pomoże wybrać :)

Ja dziś aktywnie od rana, wysprzątałam cały dom, teraz się zabieram za ćwiczenia a potem jadę do miasta po mamę:)
    A energia mnie rozpiera dziś. I to bez kawy!!

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Dziewczyny czy kupujecie nawilżacze powietrza? Nie wiem jaki wybrać. W sypialni muszę mieć idealną ciszę, inaczej nie zasnę. Boję się, że nawilżacz będzie głośny. Te poziomy dźwięków, które podają w opisach nic mi nie mówią. Myślicie, że takie ceramiczne nawilżacze, które zawiesza się na kaloryfer coś dają? I czy uważacie zakup nawilżacza za konieczny? Moje znajome raczej wszystkie mają w pokojach dzieci.
    Pomocy :)

Mam nawilżacz Bionaire Bu 7000, godny polecenia, nie jest bardzo głośny.
    Ultradzwiękowy z jonizacją się u nas nie sprawdził.
    Jeżeli w domu jest wystarczająca wilgoć to nie jest to konieczny zakup. W poprzednim miejscu zamieszkania klimat był bardzo suchy i mój nos cierpiał strasznie, teraz mieszkam w miejscu o klimacie zbliżonym do polskiego i tutaj jest ok, jeżeli nie grzejemy przesadnie (optymalna temp. to 18-20 stopni) to nie ma potrzeby nawilżania. Jestem strasznie wrażliwa na tym punkcie, jak jest za sucho zaraz cierpię więc jestem dobrym testerem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:19

Januszkowa lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja mam dopiero 15.12, nie za późno?
    Ja ma 16 grudnia, to nie jest za późno.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    generalnie nie macam, spraewdzam tylko palcem czy brzuch miękki czy twardy
    Ja też mam dużo twardnień brzucha z róźnych przyczyn ale nie mogę go nie macać. Nie umiem, ciągle głaszczę, dotykam, dużo do neigo mówię, śpiewam. Delikatnie wszystko. Nie widzę jednak zależności bo brzuch mi twardnieje niezależnie od tego macania choć wiem, że jak jest źle to za dużo nie wolno, też słyszałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:20

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się od rodziców. Ja pytałam moją ginekolog w środę od kiedy co 2 tygodnie mam przychodzić i powiedziała, że w moim przypadku od 36 tygodnia wystarczy. Bo wszystko jest w porządku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Kasia_10.02 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jesteście już spakowane do szpitala?

:)

2nn3skjod5vq3yg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja nawet koszul nie mam, a co dopiero być spakowaną.

Patrzcie jakie cudeńka:
    http://www.iv.pl/images/00910446256784446249.png
    Zrobię sobie takie na święta <3

Rika, Asiaa1201, Gosiak, derii84, Bietka lubią tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_10.02 wrote:
    Czy jesteście już spakowane do szpitala?

:)

Nie no,to chyba za wcześnie :D chociaż już prawie wszystko mam, albo zamówione na allegro to w razie czego bym się spakowala jak coś ;) Zobaczę co mi powiedzą na prenatalnych trzeciego trymestru, ale myślę że najwcześniej kolo 34 tc się spakuje :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Kasiu ja nawet koszul nie mam, a co dopiero być spakowaną.

Patrzcie jakie cudeńka:
    http://www.iv.pl/images/00910446256784446249.png
    Zrobię sobie takie na święta <3

Jakie piękne :) Gdzie to znalazłaś?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja poza kombinezonem i fotelikiem samochodowym to zupelnie nic nie mam :) wiec nie mam co pakowac :D ale mam nadzieje ze mojemu malenstwu nie bedzie sie spieszylo i poczeka na powrot tatusia a wiec do 37tc :) wiec tej mysli sie trzymam i nie dopuszczam innej :) ja nawet na szkole rodzenia zapisana jestem dopiero od 24 listopada i ma trwac 10 tyg a wiec niemalze do konca ciazy w moim przypadku :) nastawiam sie na porod na poczatku lutego wiec tak ma byc o ! :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn ktore sa w tym punkcie co ja- nic nie maja i nic nie dostana z ciuszkow to w smyku sa promocje do 50% nawet :) bylam polookac i jest co wybrac wiec moze sie skusze :) jedyne co to zastanawiam sie jaka jakosc tych ubranek? Czy moze lepiej zamowic z next ? Bo cenowo w sumie podobnie :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Asia, a z tym Twoim kręgosłupem, to myślałaś o tym, żeby pójść do jakiegoś rehabilitanta, może pokaże Ci jakieś ćwiczenia, które jeszcze zmniejszą te bóle kręgosłupa?

Dzwoniłam do kręglarza, jak tylko wspomniałam o odcinku lędźwiowym i że jestem w ciązy to kategorycznie powiedział nie! ponieważ odcinek lędźwiowy kręgosłupa odpowiada za drogi rodne, dlatego mogło by się to zakończyć utratą ciąży...Niewolno! Jedyne co mógł zalecić to w miare ciepła kąpiel i nic więcej! :(

Sue nie za późno napewno, badanie to wykonuje się max do 33 tc także łapiesz się jeszcze :)

Kasia_10.02 Ja jeszcze się nie pakowałam, bo nie mam wszystkiego dla siebie! Ale myślę, że do świąt już chce być spakowana, no w końcu w święta u mnie to już będzie 35 tc :) oja oja ale fajnie :D:D:D:D:D:D już niedługo zobacze mojego króliczka małego :D:D:D:D:D

Angelcia no te kule są megaaaa :)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• lula88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mnie też od kilku dni strasznie kręgosłup boli nawet schylic lekko się nie mogę :( mam nadzieję że przejdzie

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ