Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
*Sylwia wrote:ehhh agaaaa chyba tak. Ciągle się macam po brzuchu żeby sprawdzic czy napięty - jak jakis zboczeniec ;]
ja głównie leżę, albo w pozycji półleżącej.Może więcej magnzeu łyknę.
Ja na III prenatalne jeszcze się nie umawiałam - jeszcze czas
Nie macaj!!! To jeszcze podobno nasila twardnienia. Ja też głównie leżę. JUż niedługo. Dotrwamy
-
agaaa28 wrote:Nie macaj!!! To jeszcze podobno nasila twardnienia. Ja też głównie leżę. JUż niedługo. Dotrwamy
Dokladnie to samo moj lekarz powiedzial zeby nie za duzo macac i masowac bo to wywoluje skurcze i twardnie brzucha. Niby do 10 skurczy w ciagu dnia jest ok -
dzień dobry
u nas ciemno, pogoda nieciekawa..
ja się witam w 7 miesiącu
Sue mam dokładnie jak Ty, do 2 się kręcę, chodzę siusiu co 30 minut,później zasypiam i o 4-5 znowu siusiu a rano nieprzytomna...
te skurcze i twardnienie to ciężko jest rozpoznać...nie wiadomo czy to dziecko, czy może ból @ czy właśnie gazy bądź zaparcia...
miłego weekendumegg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny mnie dzis ogarnela rozpacz bo bylam u dermatologa i niestety masc antybiotyczna byla nieunikniona
wczoraj dermatolog jeden mi zapisal detreomycyne a dzisiaj inny masc ichtioowa i fucidin no i napisalam do mojego gina co lepsze to napisal ze tylko detreomycyna
wiec bede stosowac raz dziennie i mam szczera nadzieje ze to pomoze
a przy tym nie zaszkodzi malenstwu w zaden sposob
masakra
-
nick nieaktualny
-
Czyli ok, bo akurat będę chyba w 32 tygodniu teraz. Matko jedyna, jak to brzmi... Dla mnie w ogóle 30 tydzień to już daleko
Stwierdziłam, że tak się przejmuję tą wyprawką, a przecież nie ma czym - pojadę raz i wszystko kupię, bo nie mogę się zdecydować na jedną rzecz po prostu
Dziś przyjeżdża moja mama, więc może coś mi pomoże wybrać
Ja dziś aktywnie od rana, wysprzątałam cały dom, teraz się zabieram za ćwiczenia a potem jadę do miasta po mamę
A energia mnie rozpiera dziś. I to bez kawy!!
-
Januszkowa wrote:Dziewczyny czy kupujecie nawilżacze powietrza? Nie wiem jaki wybrać. W sypialni muszę mieć idealną ciszę, inaczej nie zasnę. Boję się, że nawilżacz będzie głośny. Te poziomy dźwięków, które podają w opisach nic mi nie mówią. Myślicie, że takie ceramiczne nawilżacze, które zawiesza się na kaloryfer coś dają? I czy uważacie zakup nawilżacza za konieczny? Moje znajome raczej wszystkie mają w pokojach dzieci.
Pomocy
Mam nawilżacz Bionaire Bu 7000, godny polecenia, nie jest bardzo głośny.
Ultradzwiękowy z jonizacją się u nas nie sprawdził.
Jeżeli w domu jest wystarczająca wilgoć to nie jest to konieczny zakup. W poprzednim miejscu zamieszkania klimat był bardzo suchy i mój nos cierpiał strasznie, teraz mieszkam w miejscu o klimacie zbliżonym do polskiego i tutaj jest ok, jeżeli nie grzejemy przesadnie (optymalna temp. to 18-20 stopni) to nie ma potrzeby nawilżania. Jestem strasznie wrażliwa na tym punkcie, jak jest za sucho zaraz cierpię więc jestem dobrym testeremWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:19
Januszkowa lubi tę wiadomość
-
*Sylwia wrote:generalnie nie macam, spraewdzam tylko palcem czy brzuch miękki czy twardy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 14:20
-
nick nieaktualny
-
Kasia_10.02 wrote:Czy jesteście już spakowane do szpitala?
Nie no,to chyba za wcześniechociaż już prawie wszystko mam, albo zamówione na allegro to w razie czego bym się spakowala jak coś
Zobaczę co mi powiedzą na prenatalnych trzeciego trymestru, ale myślę że najwcześniej kolo 34 tc się spakuje
-
Kasiu ja poza kombinezonem i fotelikiem samochodowym to zupelnie nic nie mam
wiec nie mam co pakowac
ale mam nadzieje ze mojemu malenstwu nie bedzie sie spieszylo i poczeka na powrot tatusia a wiec do 37tc
wiec tej mysli sie trzymam i nie dopuszczam innej
ja nawet na szkole rodzenia zapisana jestem dopiero od 24 listopada i ma trwac 10 tyg a wiec niemalze do konca ciazy w moim przypadku
nastawiam sie na porod na poczatku lutego wiec tak ma byc o !
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Dla dziewczyn ktore sa w tym punkcie co ja- nic nie maja i nic nie dostana z ciuszkow to w smyku sa promocje do 50% nawet
bylam polookac i jest co wybrac wiec moze sie skusze
jedyne co to zastanawiam sie jaka jakosc tych ubranek? Czy moze lepiej zamowic z next ? Bo cenowo w sumie podobnie
-
Sue wrote:Asia, a z tym Twoim kręgosłupem, to myślałaś o tym, żeby pójść do jakiegoś rehabilitanta, może pokaże Ci jakieś ćwiczenia, które jeszcze zmniejszą te bóle kręgosłupa?
Dzwoniłam do kręglarza, jak tylko wspomniałam o odcinku lędźwiowym i że jestem w ciązy to kategorycznie powiedział nie! ponieważ odcinek lędźwiowy kręgosłupa odpowiada za drogi rodne, dlatego mogło by się to zakończyć utratą ciąży...Niewolno! Jedyne co mógł zalecić to w miare ciepła kąpiel i nic więcej!
Sue nie za późno napewno, badanie to wykonuje się max do 33 tc także łapiesz się jeszcze
Kasia_10.02 Ja jeszcze się nie pakowałam, bo nie mam wszystkiego dla siebie! Ale myślę, że do świąt już chce być spakowana, no w końcu w święta u mnie to już będzie 35 tcoja oja ale fajnie
:D:D:D:D:D już niedługo zobacze mojego króliczka małego
:D:D:D:D
Angelcia no te kule są megaaaa