X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka czyli nasze dzieci mają główki proporcjonalne do swojego wieku :D

Aga to czekamy na zdjęcia końcowych efektów :)

Cath podejrzewam, że u większości z Nas będą prezenty dla maluchów, a nie dla nas :P Przynajmniej ja tak to odbieram.

przedszkolanka:), Kasia_10.02 lubią tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tak - jak położę się na bok to czuję czasem jak zaczyna się wiercić w miejscu, na którym leżę, a jak się przekręcę to się uspokaja :)

Laurka lubi tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Przedszkolanka czyli nasze dzieci mają główki proporcjonalne do swojego wieku :D

Aga to czekamy na zdjęcia końcowych efektów :)

Cath podejrzewam, że u większości z Nas będą prezenty dla maluchów, a nie dla nas :P Przynajmniej ja tak to odbieram.

Mi już zapowiedziano, że prezenty dostanie Kubuś

951c9e183b.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bedzie tak ze my dostaniemy osobno prezenty i mloda tez osobno :) juz moja mama się zbuntowala czemu ja tylko dla młodej chce rzeczy :D a ze u nas zawsze duże prezenty sie robi to jest duże pole wyboru :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas nie mam pojęcia :O ja mam problem z prezentami w tym roku -,- te zabawki dla dzieci takie drogie... a co to rodzicom pokupować :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej mamie na święta kupuje zestaw trzech dużych świec Yankee Candlee :) tatcie jeszcze nie wiem :D teściowej i teściowi kupujemy razem bilety do teatru :) mojemu mężowi sweter z reniferem bo oboje sie zakochalismy w tych swetrach i buty timberlandy :) mojej siostrze smartfona bo juz mędzi i mędzi ze chce telefon :D jeszcze siostra mojego męża szawgier męża siostrzenica męża i moi dziadkowie z nimi mam zawsze największy problem :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w biedronce, wg mnie te pościele, prześcieradło i kocyk są bardzo marnej jakości. Kocyka to bym nawet kocykiem nie nazwala, to była po prostu scierka...

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kończę właśnie urządzanie naszego mieszkania i zastanawiam się nad firanami. Jaki jest łądny cieniutki materiał na firanki?

951c9e183b.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to jakiś już plan masz wstępny a ja na razie tylko myślę i myślę :P

aga oj ja się nie znam i nie pomogę...

Atakasobiejedna aż się z ciekawości przejdę zobaczyć :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomoCie bo jestem w rozpaczy, dzisiaj dermatolog przepisal mi antybiotyk doustny augmentin na tego kaszaka w stanie zapalnym bo jest nadkazenie bakteryjne i twierdzi ze sama masc moze nie pomoc... Nie wiem co robic czy dalej probowac z mascia czy brac antybiotyk :( plakac mi sie chce :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaczęłam pranie rzeczy młodej :) Jakoś nagle dużo się tego zrobiło :D
    co do prezentów, to ja je uwielbiam :D ale uwielbiam je również dawać :)
    u nas też już pytają co dla małej kupić na Mikołaja i na święta.

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaamy się w 3 trymestrze :)

Wracam z biedronki..
    Porażka te pościele.. Badziewie. 10zł bym za to nie dała.
    Byłam też w biga - kupiłam Maji jedną tuniczkę za 12zł i 4 czapki..
    Jak już liczyłam mam razem 14 czapek dla niej..przesada.. Tyle, że rozmiarami są tak do 1,5 roczku. Nie mogę się nigdy oprzeć tym czapką.. dwie kupiłam po 4zł, a dwie po 8 Zaraz wrzucę fotki

justta, megg lubią tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny pomoCie bo jestem w rozpaczy, dzisiaj dermatolog przepisal mi antybiotyk doustny augmentin na tego kaszaka w stanie zapalnym bo jest nadkazenie bakteryjne i twierdzi ze sama masc moze nie pomoc... Nie wiem co robic czy dalej probowac z mascia czy brac antybiotyk :( plakac mi sie chce :(

pogadaj z ginem a temat tego antybiotyku. Generalnie jezei jst juz jakies zakażenie to lepiej to szybko wyleczyć bo później jak to sie rozwinie to będziesz brała mocniejsze antybiotyki.
    Jeżeli moge ci coś doradzic to kup sobie w aptece manusan -środek do odkażania bakteryjnego, wirusowego i grzybiczego (do stosowania przed zabiegami chirurgicznymi). I niewielka ilościa na watce odkażaj sobie tego kaszaka - raz dziennie. Przynajmniej powierzchniowo pozbędziesz sie bakterii, czy wirusów czy innych świństw. To działa tylko powierzchniowo - nie wchłania się. Ja tym odkażałam ręce jak mój piesek miał podejrzenie grzybicy i miał zapalenie bakteryjne skóry. Mój ginekolog pozwolił to stosować.

• cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis wstawiłam pranie i ta mate piorę zobaczymy. I ciuszki Konstancji zaczynam wszystko na bierz co prac. Porem prasuje i wkladam do szaf :) ale tym razem chyba mamie dam do wyprasowania wole nie kusić losu.

derii84 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane to mówicie, że badziewne te rzeczy dla dzieciaczków w biedronce, to dobrze, że nie szłam, za to dzisiaj też w lidlu coś jest, może potem zajrzę czy coś ciekawego rzucili ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:50

derii84, Kasia_10.02 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja ci nie pomogę bo nigdy kaszaka nie mialam. Ja bym byla za tym abyś to jeszcze z kimś skonsultowała. Lepiej chuchać na zimne.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas to nie ma takiego szału prezentowego - zawsze jedynie dzieci coś dostają, dorośli raczej sobie prezentów nie robią. Jak się spotykamy wszyscy dorośli to najbardziej jesteśmy zadowoleni, że wszyscy są cali, zdrowi i znowu w tym samym gronie, ewentualnie w powiększonym.

Z kolei u mojego męża w rodzinie to od babci, cioci czy rodziców każdy z nich dostaje np po 50/100zł. Czyli tak normalnie upominkowo.

Ja lubię obdarowywać, ale dostawanie mnie krempuje.

Aga materiały firankowe to: woal, kresz, tiul, organtyna. Jak nie lubisz prasować to najlepiej kresz, bo to taki mleczny materiał :)

Gratuluje nowych tygodni, 100dniówek, 3 trymestru no i.. trzymam kciuki za wizyty!

derii84, PatrycjaP lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja też nie pomogę, najlepiej skonsultować to z ginem jakimś czy nie zaszkodzi

Cath miłego leżakowania ;-) a jak się czujesz?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia a po ile te czapki w h&m z myszką miki?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to jest kpl,body,leginsy i czapeczka,w Pl chyba kosztuje 49.99.u nas w Norge 99 kr. Faktycznie są cudne,z myszką kolor różowy lub turkus,ale są jeszcze śliczne panterki i inne wzory i o 10 zł tańsze :)
    wejdź na stronę internetową h&m i looknij sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 13:01

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ