X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby :( ale i tak dzieki dziewczyny bo juz jestem spokojniejsza o ten augmentin ze w razie jak juz bedzie mus to nie zaszkodzi mlodej :) moj ginekolog to musi mnie miec dosc... Ciekawe zy bedzie chcial mi ew kolejna ciaze prowadzic... Od ostatniej wizyty wyslalam mu juz 4 smsy...2 apropos masci ktore dostalam, 1 apropos antybiotyku, i 1 apropos osoby podczas radioterapii- tak sie silada ze moja chrzestna ma teraz bo miala wycinanego guza piersi zlosliwego i byla to zagadka czy moge ja odwiedzac, i niby moge, ale co ciekawe ona mimo opini mojego lekarza nie chce bo taierdzi ze to moze mojej ciazy zaszkodzic... No nic, dobrze ze narazie u niej dobrZe rokuje :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 29 tygodniu.
    Dzisiejsza noc była dla mnie koszmarem, synek zrobił mi powitanie w nowym tygodniu i w brzuchu maiłam pobojowisko. Wszystko mnie boli, jestem tak obolała w środku jak nigdy.
    Wstawałam na siku z 15 razy, nie mogłam spać. Kocham tę małą istotkę i ciesze się, że z nim wszystko dobrze ale czasem to staje się trudne :-(

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Musimy poszukac pediatry na zapas wlasnie takiego ktory stroni od antybiotykow i traktuje je jako ostateczna ostatecznosc... Bo podobno dzieciom teraz przy byle infekcji juz laduja antybiotyki... Ja szczerze w moim zyciu calym antybiotyk bralam ze 3-4 razy.... I to tyle...wiec jestem zagorzalym przeciwnikiem
    Bella, ja to samo z moim M. - jesteśmy przeciwnikami antybiotyków i też byśmy chcieli takiego pediatrę, który od nich stroni. Jakbyś kogoś znalazła, daj znać. Ja sama też zrobię rozeznanie...
    Mam nadzieję, że u Ciebie obejdzie się bez. Trzymaj się!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jak ja byłam mała to mama zawsze prowadziła mnie prywatnie do takiego lekarza - zawsze tylko receptury apteczne, ręcznie robione syropki itp i po tym zdrowiałam. Szkoda, że gość już nie zyje, bo na pewno bym do niego chodzila z Adulcem.

Uwaga!!! :D Biore sie za robienie moich kul światecznych <3 ale mam frajdę!

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella - dobra jest wioletta jereczek. Wiem że jest kierowniczka poradni dermatologicznej w szpitalu morskim w redłowie. Kiedys przyjmowała w przychodni w sopocie. Jest naprawde dobra i nie stosuje na wszytsko antybiotyku. I jeszcze krystyna kisielewska z sopmedu w sopocie. Obie przyjmuja chyba tylko prywatnie. Nie wiem jak z dostepnością. Ci wszyscy dermatolodzy z instytutów piekna i innycn tylko wyciagaja kasę.

Co do gina - przeciez płacisz mu za coś. Ja swojego tez zamęczam mailami, ale od tego on jest. Płacisz wymagasz i nie ma zmiłuj

bella84 lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki wiem ze ktoras z was miala problem bo smierdzialy rzeczy wilgocia powiedzcie mi w czym pralyscoe i sie pozbylyscie zapachu

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj w outlecie smyka kupilam czapeczke za 5zl:) a dzis patrze na stronie ze taka sama jest po 19;)

http://www.smyk.com/cool-club-czapka-dziewczeca-bambi-rozmiar-44-46,p1085286837,ubranka-dla-dzieci-p

:)

Gosiak, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój żołądek wariuje :D zjadłam ogórki kiszone mojej mamy a teraz popijam kakałkiem <3

PatrycjaP lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko napsiane jest ze dziewczeca- ale nie wiem czmeu- nie mozna szarej czapki chlopcu z Bambi? bez przesady..

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath to pewnie bym miala zwrot juz:) w ogole mnie jakos mdli dzis.a Ty mialas lezec;)

gotuje pomidorowke i zaraz bede jesc;) moze sie przyjmie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym zjadła ogórki kiszone
    Ale.. Za placki ziemniaczane to już w ogóle wszystko bym oddała

Gosiak lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Hej kobietki wiem ze ktoras z was miala problem bo smierdzialy rzeczy wilgocia powiedzcie mi w czym pralyscoe i sie pozbylyscie zapachu
    juska wydaje mi się ze takie rzeczy są do wyrzucenia ponieważ mogły się w nich grzyby zalęgnąć i inne takie. Ale może któraś z mam ma jakiś sposób :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz będę wcinać ziemniaczki, kapustę na ciepło, marchewkę na ciepło i żeberka w sosie śliwkowym. Mniam :)

PatrycjaP lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:

Też mi się wydaje że w takich rzeczach są już zarodniki pleśni... ewentualnie wyprać w co najmniej 90 st i porządnie wyprasowac, ale i tak bym miała wątpliwości czy ubierać w nie dziecko.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam, że któraś miala taki problem i rzeczy gotowała parę razy, ale nie wiem jaki byl efekt

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    cath to pewnie bym miala zwrot juz:) w ogole mnie jakos mdli dzis.a Ty mialas lezec;)

gotuje pomidorowke i zaraz bede jesc;) moze sie przyjmie;)
    leżę cały czas tylko wstaje aby coś zjeść i do picia coś zrobić :)

mam pytanie do leżących mam czy was też tak plecki bolą ?:( i jakie sposoby macie na ten ból. :(

Patrycja właśnie Sewerynce pisałam że zjadłabym placki ziemniaczane takie malutkie, cieniutki i dobrze usmażone aż lekko przypieczone <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, czapeczka super, nie przejmowałabym się, że dziewczęca. Nasza Janeczka będzie nosić sporo spodni jeansowych i dresowych, które pewnie też w sklepie jako chłopięce były sprzedawane :P
    Ale dziś w kolejnym kartonie odkryłam dziewczęce rurki jeansowe i się zastanawiam gdzie się jej w nich pielucha zmieści :P

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pyszności jecie:(
    Zazdroszczę Wam tych obiadków, które sobie same gotujecie
    Też bym już chciała w końcu mieszkać z mężem w naszym mieszkaniu i pichcić jak wy :(

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia jakie robisz kule ? Ja byłaś dziś w pasmanterii po ten tiul na pompony ale mają tylko taki w wielkich kawałkach bardzo szeroki więc zamówię dziś na allegro

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam proszek do prania clovin II septon. Ma działanie wirusobójcze, grzybobójcze i jeszcze jakieś.Polecane do domu ze zwierzetami, dlakoniet w ciazy i przy małych dzieciach.Pierze sie min.20min w 65 st.
    Ja taki kupiłam po akcji z pieskiem i teraz piore w nim wszytskie pościele i ręczniki i inne wytrzymałe rzeczy. Raz na jakis czas wystarczy żeby wszytsko odkazic porządnie.
    Jest to produkt medyczny stosowany w szpitalach.
    Cena jak za zwykły proszek bo niecałe 50zł a starcza na ponad 40 prań

juska19 lubi tę wiadomość

‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ