X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby :( ale i tak dzieki dziewczyny bo juz jestem spokojniejsza o ten augmentin ze w razie jak juz bedzie mus to nie zaszkodzi mlodej :) moj ginekolog to musi mnie miec dosc... Ciekawe zy bedzie chcial mi ew kolejna ciaze prowadzic... Od ostatniej wizyty wyslalam mu juz 4 smsy...2 apropos masci ktore dostalam, 1 apropos antybiotyku, i 1 apropos osoby podczas radioterapii- tak sie silada ze moja chrzestna ma teraz bo miala wycinanego guza piersi zlosliwego i byla to zagadka czy moge ja odwiedzac, i niby moge, ale co ciekawe ona mimo opini mojego lekarza nie chce bo taierdzi ze to moze mojej ciazy zaszkodzic... No nic, dobrze ze narazie u niej dobrZe rokuje :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 29 tygodniu.
    Dzisiejsza noc była dla mnie koszmarem, synek zrobił mi powitanie w nowym tygodniu i w brzuchu maiłam pobojowisko. Wszystko mnie boli, jestem tak obolała w środku jak nigdy.
    Wstawałam na siku z 15 razy, nie mogłam spać. Kocham tę małą istotkę i ciesze się, że z nim wszystko dobrze ale czasem to staje się trudne :-(

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Musimy poszukac pediatry na zapas wlasnie takiego ktory stroni od antybiotykow i traktuje je jako ostateczna ostatecznosc... Bo podobno dzieciom teraz przy byle infekcji juz laduja antybiotyki... Ja szczerze w moim zyciu calym antybiotyk bralam ze 3-4 razy.... I to tyle...wiec jestem zagorzalym przeciwnikiem
    Bella, ja to samo z moim M. - jesteśmy przeciwnikami antybiotyków i też byśmy chcieli takiego pediatrę, który od nich stroni. Jakbyś kogoś znalazła, daj znać. Ja sama też zrobię rozeznanie...
    Mam nadzieję, że u Ciebie obejdzie się bez. Trzymaj się!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jak ja byłam mała to mama zawsze prowadziła mnie prywatnie do takiego lekarza - zawsze tylko receptury apteczne, ręcznie robione syropki itp i po tym zdrowiałam. Szkoda, że gość już nie zyje, bo na pewno bym do niego chodzila z Adulcem.

Uwaga!!! :D Biore sie za robienie moich kul światecznych <3 ale mam frajdę!

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella - dobra jest wioletta jereczek. Wiem że jest kierowniczka poradni dermatologicznej w szpitalu morskim w redłowie. Kiedys przyjmowała w przychodni w sopocie. Jest naprawde dobra i nie stosuje na wszytsko antybiotyku. I jeszcze krystyna kisielewska z sopmedu w sopocie. Obie przyjmuja chyba tylko prywatnie. Nie wiem jak z dostepnością. Ci wszyscy dermatolodzy z instytutów piekna i innycn tylko wyciagaja kasę.

Co do gina - przeciez płacisz mu za coś. Ja swojego tez zamęczam mailami, ale od tego on jest. Płacisz wymagasz i nie ma zmiłuj

bella84 lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki wiem ze ktoras z was miala problem bo smierdzialy rzeczy wilgocia powiedzcie mi w czym pralyscoe i sie pozbylyscie zapachu

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj w outlecie smyka kupilam czapeczke za 5zl:) a dzis patrze na stronie ze taka sama jest po 19;)

http://www.smyk.com/cool-club-czapka-dziewczeca-bambi-rozmiar-44-46,p1085286837,ubranka-dla-dzieci-p

:)

Gosiak, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój żołądek wariuje :D zjadłam ogórki kiszone mojej mamy a teraz popijam kakałkiem <3

PatrycjaP lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko napsiane jest ze dziewczeca- ale nie wiem czmeu- nie mozna szarej czapki chlopcu z Bambi? bez przesady..

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath to pewnie bym miala zwrot juz:) w ogole mnie jakos mdli dzis.a Ty mialas lezec;)

gotuje pomidorowke i zaraz bede jesc;) moze sie przyjmie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym zjadła ogórki kiszone
    Ale.. Za placki ziemniaczane to już w ogóle wszystko bym oddała

Gosiak lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Hej kobietki wiem ze ktoras z was miala problem bo smierdzialy rzeczy wilgocia powiedzcie mi w czym pralyscoe i sie pozbylyscie zapachu
    juska wydaje mi się ze takie rzeczy są do wyrzucenia ponieważ mogły się w nich grzyby zalęgnąć i inne takie. Ale może któraś z mam ma jakiś sposób :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz będę wcinać ziemniaczki, kapustę na ciepło, marchewkę na ciepło i żeberka w sosie śliwkowym. Mniam :)

PatrycjaP lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:

Też mi się wydaje że w takich rzeczach są już zarodniki pleśni... ewentualnie wyprać w co najmniej 90 st i porządnie wyprasowac, ale i tak bym miała wątpliwości czy ubierać w nie dziecko.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam, że któraś miala taki problem i rzeczy gotowała parę razy, ale nie wiem jaki byl efekt

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    cath to pewnie bym miala zwrot juz:) w ogole mnie jakos mdli dzis.a Ty mialas lezec;)

gotuje pomidorowke i zaraz bede jesc;) moze sie przyjmie;)
    leżę cały czas tylko wstaje aby coś zjeść i do picia coś zrobić :)

mam pytanie do leżących mam czy was też tak plecki bolą ?:( i jakie sposoby macie na ten ból. :(

Patrycja właśnie Sewerynce pisałam że zjadłabym placki ziemniaczane takie malutkie, cieniutki i dobrze usmażone aż lekko przypieczone <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, czapeczka super, nie przejmowałabym się, że dziewczęca. Nasza Janeczka będzie nosić sporo spodni jeansowych i dresowych, które pewnie też w sklepie jako chłopięce były sprzedawane :P
    Ale dziś w kolejnym kartonie odkryłam dziewczęce rurki jeansowe i się zastanawiam gdzie się jej w nich pielucha zmieści :P

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pyszności jecie:(
    Zazdroszczę Wam tych obiadków, które sobie same gotujecie
    Też bym już chciała w końcu mieszkać z mężem w naszym mieszkaniu i pichcić jak wy :(

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia jakie robisz kule ? Ja byłaś dziś w pasmanterii po ten tiul na pompony ale mają tylko taki w wielkich kawałkach bardzo szeroki więc zamówię dziś na allegro

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam proszek do prania clovin II septon. Ma działanie wirusobójcze, grzybobójcze i jeszcze jakieś.Polecane do domu ze zwierzetami, dlakoniet w ciazy i przy małych dzieciach.Pierze sie min.20min w 65 st.
    Ja taki kupiłam po akcji z pieskiem i teraz piore w nim wszytskie pościele i ręczniki i inne wytrzymałe rzeczy. Raz na jakis czas wystarczy żeby wszytsko odkazic porządnie.
    Jest to produkt medyczny stosowany w szpitalach.
    Cena jak za zwykły proszek bo niecałe 50zł a starcza na ponad 40 prań

juska19 lubi tę wiadomość

‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ