X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a ja poszlam do biedronki i nie bylo poscieli ani przescieradel- ja jedna juz mam ale w sumie kosztowala 69 zl - same poszewki no ale jest bardzo dobrej jakosci i antyalergiczna a ta chcialam na zmiane.

mnie mdli nadal- ledwo przyszlam.

BOze mam tylko nadzieje ze nie bedzie to ciagle......

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20 listopada teraz w czwartek będą w biedronce Dady w promocji

http://dane.okay.pl/iulotka/pdf/biedronkaprzysmakido241214.pdf

strona 14 ;-) jak robicie zapasy to warto, tylko ile można kupić i jakich? bo mam już 2 paki 2 i 4 paki 3 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 13:08

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czapka z kotkiem firmy George - nowa 4zł

http://www.iv.pl/images/24835255830338879767.jpg

Czapka disney george 5zł

http://www.iv.pl/images/04971818900882146916.jpg

Czapka cieplejsza fioletowa george z Minni 8zł

http://www.iv.pl/images/85899512477354273997.jpg

Czapka z rękawiczkami - komplet. Nowa z Dunnes. norweskie wzory 8zł

http://www.iv.pl/images/56803467875818403243.jpg

Tuniczka z kokardą w groszki z brokatem 12zł marki Mothercare

http://www.iv.pl/images/22383149904529380205.jpg

No i takiego słodziaka też musiałam kupić. Wygląda jak nowy i ten napis na stopach:) A jedyne 5zł :)

http://www.iv.pl/images/75725376230612716224.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 13:05

słoneczna 85, justta, Penelope, derii84, asia888, Lara 82 lubią tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam do mojego gina sms zobacze co powie, narazie w sobite i niedziele smarowalam 1 raz dziennie detreomycyna 2%, dzisiaj zaczynam zamiast detreomycyny masc ichtiolowa oraz fucidin, dodatkowo mam prywatnie zalatwiona wizyte u jednego z lepszych dermatologow w 3 city na 19 dr szlązak, i jutro jeszcze raz konsultacje u innego dermatologa, wiec mam szczera nadzieje ze sie uda cos z tym wymyslic :( masakra nigdy w zyciu nie mialam kaszaka a teraz ze stanem zapalnym mam :( poprostu ryczec mi sie chce, maz kaze mi nie brac antybiotyku, wprowadza mi zamet w glowie :( boje sie jak cholera :(

derii84 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasze zapasy... jeszcze malo ale juz cos;)

ws66w4.jpg

A to co udało mi sie wczoraj upolowac za... 1 euros;) No ale to dla starszaka;)
    2zir02p.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 13:13

justta, derii84, Penelope, Angélique89, asia888, Lara 82 lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja boskie czapeczki i ubranka no i misiu słodziutki ;-)

Francuska no już troszkę tego masz i fajny pieseczek ;-)

PatrycjaP lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella dałam lubię,ponoieważ cieszę się,że napisałaś do gina :)
    Będzie ok,głowa do góry,napewno zwalczysz to dziadostwo :* :*

Patrycja piękna kolekacja,łowczyni :)

Francuska na porządny start masz wszystko,gratki :)

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Bella ja też nie pomogę, najlepiej skonsultować to z ginem jakimś czy nie zaszkodzi

Cath miłego leżakowania ;-) a jak się czujesz?
    Dziekuje :) plecy mnie bola od leżenia bo nigdy tyle nie nie lezalam! No i rano mialam skurcze ale magnez wzięty, luteina zaaplikowana no i nospa doraźnie i odpukać na razie. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, antybiotyk w ciąży to nie koniec świata, oczywiście warto się z kimś innym skonsultować, ale lepiej zdusic infekcję w zarodku niż pozwolić się jej rozprzestrzeniać. Augmentin to bezpieczny antybiotyk dla kobiet w ciąży, też niedawno musiałam wziąć z tą samą substancją i żałuję tylko ze tak długo zwlekalam, bo to słaby antybiotyk i jeszcze długo się meczylam zanim zaczął działać.

bella84 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP to jest cały zestaw z tymi leginsami i body... 50zł ja akurat widziałam czerwony komplet.

Justta ja mam tak:
    Oryginalnych pampersów malutkie newborny i 78szt (rozmiar 1) i paczkę 2 też 78szt. Z Biedronki kupiłam jeden ten box 2 i jeden 3.

Mysle, ze dokupie jeszcze 2 boxy dwójek i 2 trójek, ale to w grudniu jak jeszcze będą.

Francuska ale miałaś farta z tym szczeniaczkiem uczniaczkiem, ja pewnie kupię siostrę szczeniaczka :)

justta lubi tę wiadomość

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, zapasy jak na wojnę robisz :D Ja mam paczkę 1 pampers premium care 78 szt, nr 2 tez jedna premium i jedną active baby 2. Może kupię boxa z dady 2, bo podobno pampersy są najlepsze na noc, a w dzień wystarczy dada.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna przy moim Męzu wole sie zabezpieczyc juz niz pozniej sie martwic.. Taki typ czlowieka ze mnie, zamiast wydac na siebie to wole na Ade... zaniedlugo w rezultacie tych poczynan bede wygladala jak zaniedbana cold 20latka :D

• derii84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie ile taka paka Dady waży?? ijeszcze jedno rozmiar 2 na jaki to wiekoraz rozmiar 3???? Myślę o tym,a nie mogę zobaczyć sama,może ktoś mi wyśle,jak paczki będą wysyłać,bo jak takie tanie będą??

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny pomoCie bo jestem w rozpaczy, dzisiaj dermatolog przepisal mi antybiotyk doustny augmentin na tego kaszaka w stanie zapalnym bo jest nadkazenie bakteryjne i twierdzi ze sama masc moze nie pomoc... Nie wiem co robic czy dalej probowac z mascia czy brac antybiotyk :( plakac mi sie chce :(

tez bralam ten antybiotyk i to w 5 tyg ciazy (!)
    a pozniej w 22 tyg znow mialam kuracje antybiotykiem
    to antybiotyk bezpieczny w ciazy

bella84 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri taki box wazy mniej wiecej tyle co dwie paczki pampersów po 78szt - bo w takie paczki to jest zapakowane w środku także ten karton mozna wyrzucic i zaoszczedzic na wadze. Co do tego ile sie nosi te pampki to nie mam pojecia.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za otuche , moze to glupio zabrzmi ale ciesze sie ze nie tylko ja yo mam wskazane, jesCze sie konsultowac bede do jutra i jak nie bedzie rady to wezme :( najgorsze ze zrrozumialabym na grype angine czy podobne, ale na zapalny stan skory ? Do tego nigdy w zyciu nie mialam tego, a teraz w ciazy musialo przyjsc niewiadomo skad... Czekam jeszcze z antybiotykiem bo w piatek dermatolog dal masc, w sobote inny tez masc na 10 dni i jak to by nie zadzialalo to wtedy antybiotyk a dzisiaj 3 ci od razu antybiotyk... Mimo ze masc stosuje 2 dni dopiero... Pewnie pomyslicie ze idiotka ze mnie biega po milionach dermatologow :( poprostu boje sie zaszkodzic dziecku i zanim wezme antybiotyk chce miec pewnosc ze nie ma innego wyjscia :( z doswiadczenia wiem ze lekarze bardzo lubia dac od razu antybiotyk, kiedys sie z infekcja gardla meczylam 3 tygodnie od laryngologa do laryngologa, po 1,5 tyg rozkladali rece i juz tylko antybiotyk zapisywalj a ja sie uparlam ze nie chce jeszcze i lazilam i szukalam dalej szczescia i tak po tej wedrowce trafilam do super laryngolog- przeciwniczka antybiotykow, zapisuje je tylko w ostatecznosci, dala mi kuracje na bazie wrecz naturalnej do zrobienia w aptece i 2 dni i bylam zdrowa, a tamci mnie lekami 3 tygodnie leczyli i dupa byla... Dlatego po tej nauczce biegam po opinie do roznych i porownuje i wybieram opcje i lekarza wg mnie najlepsza... Jak dotad mam wiec ginekologa super, onkologa po problemach z piersia i laryngologa.. Widac czas na kolejna osobe do kompletu ulubiencow...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella spokojnie. :) ja jak mialam problemy ze skórą jeździłam nawet do trójmiasta do dermatologa :) bylam w sumie u czterech i tylko babka w Wejherowie mi pomogła :) a jak dowiedziała sie co uzywalam co mi przepisywali to sie zlapala za głowę bo jedna z maści byla uwaga na problemy z grzybica stóp!!! Dobrze ze tylko raz jej uzylam bo po miej mi sie pogorszyło

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdzam- w biedronce te niby koce 100% poliester, jak nie koc a pościel...lepsze ścierki mam w domu ;/ nie polecam.

śliczne te czapeczki,jej <3

Bella spokojnie, lekarz też wie co robi chyba...

Kasia_10.02 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Cath.. I mimo ze specjalisci w tej dIedzinie to trzeba uwazac bo i tak 90% to konowały...ja wiem ze dzisiaj juz troche wkurzylam babke u ktorej bylam bo zapieralam sie jak zaba blota przeciwko antybiotykowi ona jednak napisala ze wg niej nalezy sie brac i juz a co zrobie to moja sprawa oczywiscie....moze i ma racje ale poprostu chce byc na 100000% pewna... Moj maz ogolnie jest przerazony sytuacja bo on mial jakis czas temu kaszaka i czyraki i antybiotyku doustnego nie bral, a sam sobie wyciskal i sie robily ostre stane zapalne, to mu lekarze zapisywali masc ichtiolowa... Musimy poszukac pediatry na zapas wlasnie takiego ktory stroni od antybiotykow i traktuje je jako ostateczna ostatecznosc... Bo podobno dzieciom teraz przy byle infekcji juz laduja antybiotyki... Ja szczerze w moim zyciu calym antybiotyk bralam ze 3-4 razy.... I to tyle...wiec jestem zagorzalym przeciwnikiem

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella spokojnie, nikt Cie nie weźmie za wariatkę ani nic podobnego. Ja nie mam problemów skórnych takich jak Tobie się przydarzyły, więc nie sypię żadnych rad wysnutych spod dywanu, ale jeśli ginekolog powie Ci, że antybiotyk masz wziąć to weź. Lepiej od razu tego "dziada" zażegnać niż później się z nim jeszcze bardziej męczyć.

Dobrze, ze jedziesz do jakiegoś super doktorka, On na pewno znajdzie na to jakiś złoty sposób, moze nawet przepisze jakas stara recepture robioną w aptece i to pomoże :)

‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ