Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysłoneczna 85 wrote:ja nic nie moge jesc , jest to ogromny problem-
dobrze ze kanapki z serkiem jakos ida i zupa
juz nawet nei biore kapsulek z witaminami tylko sam kwas foliowy zeby troche odciazyc zoladek.
nie mam juz sil
zwolnienie mam jeszcze w nastepnym tyg, mam nadzieje ze bedzie troche lepiej
ale z drugiej strony w moim przypadku trzeba sie cieszyc ze sa objawy. -
motylek@ wrote:
Dzisiaj miałam USG i mój człowiek ma juz 3cm boże jaka jestem szczęśliwa
Ogólnie muszę dużo leżeć ze wzgledu na te plamienia ale zrobię wszystko!
Badania krwi zrobione, karta założona i następna wizyta dopiero 29 lipca i to będzie juz to USG genetyczne.
Jedyne co mnie martwi to ani razu nie miałam badania ginekologicznego wiecie takiego zwykłego a jak to wygląda u was?
Atakasobiejedna tez mi wyszły liczne bakterie w moczu mimo prawidłowego pobrania, ale gin powiedział ze jak nie ma leukocytów to nie ma się czym martwić i nic na to nie dostalam.
Trzymam kciuki za wszystkie fasolki:-)
Ja mialam badanie ginekologiczne tylko przy okazji pobierania wymazu z pochwy, mysle ze gdyby nie to to bym nie miala I nie powiem zebym za tym tesknila No ale jak trzeba to trzeba
Aha, no to mnie troche uspokoilas, bo wizyte mam dopiero za tydzien. Bylam w aptece i farmaceutka nie za bardzo miala mi co dac, wiec kupilam sobie tylko naturalny sok zurawinowy, nie zaszkodzi, a moze pomoze.
Ja wlasnie zezarlam kukurydze w kolbie, o mamo jakie to pyszne bylo, wieki nie jadlam A teraz sobie pije herbate z cytryna i sokiem malinowym coby sie troche zakwasic.
motylek@ lubi tę wiadomość
-
Januszkowa, dzieki, jakby mnie przypililo to zapytam o nie w aptece
Aaa Motylek zapomnialam pogratulowac wielkoluda Moj moze tez juz ma ok 3 cmmotylek@ lubi tę wiadomość
-
Hej Gosiak, a mi w tak zwanym międzyczasie termin przesunęli na 4 luty, ale to i tak nigdy nie wiadomo W domu wszyscy trzymają kciuki za inne daty, moi dwaj bracia są z 27.01 i 29.01, moja teściowa z 6.02 a mąż 10.02 i on już siłą perswazji stara się umówić z fasolą na termin 10.02
Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysebza wrote:Hej Gosiak, a mi w tak zwanym międzyczasie termin przesunęli na 4 luty, ale to i tak nigdy nie wiadomo W domu wszyscy trzymają kciuki za inne daty, moi dwaj bracia są z 27.01 i 29.01, moja teściowa z 6.02 a mąż 10.02 i on już siłą perswazji stara się umówić z fasolą na termin 10.02
sebza lubi tę wiadomość
-
Hej! I Już piatek! Dla pracujących pewnie super nowina, dla niepracujacych to dzień jak codzien ale będąc na zwolnieniu i tak lubię piątek;)
tez macie takie wahania ze spaniem? 2 ostatnie dni ledwo o 9 wstawałam a dziś 5.30 jak na siusiu wstałam tak nie śpię...
co do daty porodu - ja wg belly i kalkulatorów mam na 14 lutego, ale dzieć ciągle tydzień młodszy więc wyjdzie pewnie termin na ok 21 lutego (w mojej niepewnej sytuacji nie pomyślałam nawet żeby spytać o ten termin) a jesli będzie się tak ociągać jak braciszek to urodzę jako jedna z ostatnich dość późno w marcu:)
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Witam
Wczoraj juz nie dalam rady tu napisac bo wizyta mi sie opoznila o 2 godziny...
Ale z Winogronkiem wszystko dobrze ma 2cm14mm i jest starszy o 2 dni od tego co sugeruje suwaczek...
Kolejna wizyta za 2 tyg...
Pozdrawiam wszystkie lutowkiPenelope, dora8201, motylek@, sebza lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
sebza wrote:Hej Gosiak, a mi w tak zwanym międzyczasie termin przesunęli na 4 luty, ale to i tak nigdy nie wiadomo W domu wszyscy trzymają kciuki za inne daty, moi dwaj bracia są z 27.01 i 29.01, moja teściowa z 6.02 a mąż 10.02 i on już siłą perswazji stara się umówić z fasolą na termin 10.02
Ale fajnie, same wodniki Ja też wodnik, 22.01sebza, Palvin lubią tę wiadomość
-
Fedra wrote:Witam
Wczoraj juz nie dalam rady tu napisac bo wizyta mi sie opoznila o 2 godziny...
Ale z Winogronkiem wszystko dobrze ma 2cm14mm i jest starszy o 2 dni od tego co sugeruje suwaczek...
Kolejna wizyta za 2 tyg...
Pozdrawiam wszystkie lutowki
wow! kurcze... to naprawdę z koników morskich i ufoków robią malutkie ludziki super!Fedra lubi tę wiadomość
ale to coś w tych suwaczkach w takim razie jest nie tak - bo Fedra pisze, że Winogronko ma 2,14cm w 9 tc a u Penelope w suwaczki jest na 10tc że dziecka ma już 2cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 08:47
witam
Cały czas was czytam ale mam problem z klawiatura..
Wczoaj miałam wizyte
Termin na 19sty luty:)
Dzidzia ma tylko 0.85cm.
Ginekolog nic nie mówiła że to źle ale jak patrze na wymiary waszych fasolek to bardzo malutki jest.. co myślicie?
która chodzi prywatnie? ile u was kosztuje wizyta? Mi wczoaj powiedziała
"będzie dzisiaj taniej bo to pierwsza wizyta 120zł poproszę"
myślalam że taka wizyta około 100zł wyniesie dlatego zdecydowałam się prywatnie. Wolę nie myśleć ile następna wizyta wyniesie..Fedra lubi tę wiadomość
-
Może one one są jakiś zaniżone na początek tygodnia. Mój Grochu dokładnie dwa tygodnie temu miał 1.54, dziś na pewno ma więcej niż 2, chyba nawet kolo 3. Akurat nie nie sugeruję się wielkością z suwaczka.
Dobrego dnia dziewczynydora8201 wrote:ale to coś w tych suwaczkach w takim razie jest nie tak - bo Fedra pisze, że Winogronko ma 2,14cm w 9 tc a u Penelope w suwaczki jest na 10tc że dziecka ma już 2cmFedra lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ja również Gdańsk
Gosiak ja też Gdańsk ))) napisz coś wiecej o sobie
jak tam Wasze objawy? u mnie dalej nie ma mdłości, nie było jeszcze wymiotowania, nie mam zachcianek ani nie chodzę czesto sikać, chyba mnie to ominie...
miewacie czasem bóle brzucha? mnie zdazylo sie jak narazie dwa razy, wczoraj przez okolo godzinę, może dwie bolał przeraźliwie brzuch i podbrzusze ale wzielam nospe (lekarz pozwolil) i w koncu chyba zadzialala... ale nie mam zadnych plamien ani nic niepokojacego wiec tlumacze sobie że to dobrze i wszystko tam się powieksza:)
pozatym czuje się wyjątkowo nie ciążowo
-
mandragora wrote:Asiaa1201 -23 lata - tp
mandragora- 34 lata - tp 07.02.2015
Katiś- 26 lat-tp
Bieta- 26 lat- tp. 03.02.2015
Cath- 21 lat- tp 02.02.2015
ako99- 40 lat- tp 09.02.2015
sara_nar- 25 lat- tpPalvin lubi tę wiadomość