X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeść nie mogę obiadów ta pora jest dla mnie akurat okropna a tak apetyt mam nawet.. Ja się nie przejmuje ważne żeby maluszek był zdrowy tylko teraz na tym mi zależy

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okropnie mnie mdli, nic nie pomaga, nie wymiotuję (ani razu) ale tych mdłości mam po kokardy. Cały dzień! Na szczęście inne objawy (pobolewanie)minęło , lekkie ciągnięcia jak długo chodzę czy stoję są, ale nie są bardzo bolesne. Kolejna rzecz którą zauważyłam, tracę apetyt, jak kilka ostatnich tygodni miałam dość dobry, tak teraz się zmuszam.
    Pozdrawiam dziewczyny i dobrych wizyt życzę :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaman jest z nami! Super! No to juz wiem kto Cie pilnuje Dorka :) uroczy pomysl.
    Przeszla mi glowa, zjadlam rosolek. Jest dobrze.

dora8201 lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, probowalas migdalow?

Penelope lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...
    Kochane melduje ze wyniki krwi jakie dzisiaj robiłam ( morfologia wr, toxo, różyczka,hiv, grupę krwi, odczyn coompsa, ft3, ft4 , tsh) i własnie odebrałam są w normie tylko anty tpo i anty tg sa strasznie podwyższone... byłam na usg tarczycy i wyszło mi haszimoto ( nawet nie wiem jak to się pisze) i nie wiem co to jest... to że miałam niedoczynność to wiem bo biore euthyrox ale takie jaja jeszcze mi wyszły.... a i z ciekawości robiłam bete dzisiaj i wyszła mi 65495,11 jestem okrutnie szczesliwa.... jutro wyzyta u ginekologa ... mam nadzieje, że jest moje maleństwo z bijącym serduszkiem .... strasznie się denerwuje...

co do apetytu nie moge narzekać, bo nie jest zle chociaż moje menu jest ostatnio ograniczone... ale zaczeło mnie od dwóch dni strasznie mdlić ( bez wymiotów)... troszkę współczuje Wam tych wymiotów chociaz raz mogło by mnie tez tak rzucić, żebym mogła powiedzieć ze w ciaży wymiotowałam ( wiem, wiem masochistka)...

jak ogólne samopoczucie u Was? może jakieś zachcianki?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA MAM ZACHCIANKE- BY NIE ZWROCIC LEKOW:)

dora8201, kasia_1988, Fedra, sebza lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a mi wyszly dzisiaj w badaniu moczu liczne bakterie mimo ze prawidlowo pobralam mocz... Wizyta u gina dopiero 11 lipca, wiec do tego czasu moze kupie sobie sok zurawinowy, to nie zaszkodzi.
    Ale musze Wam powiedziec ze parametry krwi mi sie poprawily, pokrzywa dziala super na to, polecam :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mylas sie rano przed pobraniem moczu? bo jesli nie to dlatego tak wyszlo

atdcqtkf2affvuei.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj miałam dzień wyjęty z życiorysu... cały dzień mnie mdliło, al to tak, że już wolałabym zwymiotować ;) na dodatek brzuch mnie strasznie bolał. Tak ogólnie jest ok, nawet przytyłam trochę ale w większości to chyba piersi bo są gigantyczne, wszystkie staniki są za małe, zostały mi tylko 2...
    Martwię się tylko tym, że badania będę mogła zrobić dopiero w następny piątek( nigdzie mi nie chcą dać skierowania, a moja Pani Ginekolog dopiero wtedy wraca z urlopu...)
    Co do zachcianek to ostatnio upodobałam sobie krówki a na kurczaka patrzeć nie mogę.

aaaaa ja migdały swego czasu też podgryzałam, ale już na sam widok mnie mdli ;)

Dzisiaj byliśmy z mężem na zakupach :) kupiłam sobie śliczną białą sukienkę, na ciążę jak znalazł ;p
    W Ikea też byliśmy, pooglądałam sobie dzieciaczkowe akcesoria i już chce urządzać pokój ;p ale to wszystko jeszcze długo przed nami.

c7hyim7.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie próbowałam, ale jak tu czytam, pomagają ponoć. podjadę kupić :) Dzięki
    słoneczna 85 wrote:
    Penelope, probowalas migdalow?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jestem przerażona moim apetytem. Od dwóch dni ciągle myślę tylko o jedzeniu - właśnie przytargałam zakupy i na myśl o świeżym pieczywie z serkiem topionym i pomidorem świecą mi się oczy.. Kupiłam też nutelle, bo dwa dni za mną chodzi... Nie wiem co się stało, że taka zmiana, do tej pory raczej nie miałam apetytu i byłam wybredna jeśli chodzi o jedzenie, czasem mi się wydawało, że czegoś bardzo mi się chce, po czym brałam gryza i odkładałam.. Mam nadzieję, że ten apetyt się nie rozkręci, bo to będzie trudne do opanowania.
    Od początku ciąży straciłam 2 kg, ale coś czuję, że szybko to odrobię z takim popędem do jedzenia.
    Mdłości nadal ją, rano zazwyczaj mam strzał wymiotów, ale jak zjem banana to mija na większość dnia, w ciągu dnia mdłości już raczej nie mam, wracają wieczorem.
    Rano nie mogę napić się wody tuż po wstaniu, bo to się zawsze kończy zwróceniem jej, a tak ogólnie to pomarańcze, które kocham powodują u mnie kiepskie samopoczucie. Dzisiaj testowałam to znów i niestety, odstawiam.

Nieobliczalne są te ciąże :)

Fedra, kciuki za wizytę dzisiejszą!

Januszkowa, Chanela, Fedra lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Martwię się tylko tym, że badania będę mogła zrobić dopiero w następny piątek( nigdzie mi nie chcą dać skierowania, a moja Pani Ginekolog dopiero wtedy wraca z urlopu...)
    Co do zachcianek to ostatnio upodobałam sobie krówki a na kurczaka patrzeć nie mogę.

wiesz co ja myślę, że to chodzi żeby zrobić w 1 trymestrze żeby jakby co wyłapać jakieś choroby itd... także myślę, że będzie ok - ja jeśli mi wyjdzie na usg wszystko ok to dopiero za 2 tyg w środę dostanę skierowania na te wszystkie badania i jak się pytałam mojego gina czy nie za późno będzie to powiedział, ze nie :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    A mylas sie rano przed pobraniem moczu? bo jesli nie to dlatego tak wyszlo

No tak, napisalam przeciez ze prawidlowo pobralam mocz :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    okropnie mnie mdli, nic nie pomaga, nie wymiotuję (ani razu) ale tych mdłości mam po kokardy. Cały dzień! Na szczęście inne objawy (pobolewanie)minęło , lekkie ciągnięcia jak długo chodzę czy stoję są, ale nie są bardzo bolesne. Kolejna rzecz którą zauważyłam, tracę apetyt, jak kilka ostatnich tygodni miałam dość dobry, tak teraz się zmuszam.
    Pozdrawiam dziewczyny i dobrych wizyt życzę :)

Ja to samo, i widzę że nasze fasolki zbliżone wiekiem ;) tylko mnie mdli rano, zwymiotuje i jest dobrze ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy zachcianki ;)

Januszkowa, Penelope, Dorka1979 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie zjadłam wielką miskę makaronu z pesto.... wieki nie jadłam :) to to chyba była zachcianka !

Sewerynka lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa uwierz mi - Twoje menu to 50% tego co ja potrafię pochłonąć ostatnimi czasy :D straszne...boję się siebie.

Sebza też mam smaki na serek topiony z keczupem i Nutelle wyjadam łyżeczkami.

Przy każdej przerwie baton. Średnio jem co godzinę i nie ma w tym nic zdrowego:-( Przed chwilą pobiegłam do sklepu po Fantę w puszce i mini kinder bueno choć paczka z rana poszła :-) I najgorsze jest to ,że nie mogę opanować swojej ochoty na chipsy, wstręciucha ze mnie .

Cath, niedługo moja Torba będzie pikusiem przy mnie :D

motylek@, Januszkowa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope , Tobie zazdroszczę, że mieszkasz w Anglii pod względem słodkości jakie masz dostępne <3 Maltesersy... słodyczki z Cadbury... Mniam :D Ja zrobiłam zamówionko u Szwagra specjalnie żeby trochę nazwoził dla Fasoli:-)

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mogę do was dołączyć lutowe Mamuśki ;)
    witam się ze wszystkimi, wszystkie pozdrawiam i będę nieśmiało zaglądać na forum ;)

Penelope, Carola55, promoszka, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sewerynka
    to prawda, wszystkiego pełno, i jak czytałam Twój wpis to właśnie jadłam czekoladę Cadbury. Z jednej strony fajnie że ma się taki wybór, z drugiej duże niebezpieczeństwo. Kiner buebo mogę nawet 10 zjeść w jeden dzień plus inne. Ja się naprawdę pilnować muszę :) Maltesersow akurat nie lubię, ale mam pełno innych zamienników. Staram się nie chodzić często na drobne zakupy w obawie o kupowanie właśnie tego wszystkiego hahha, jeszcze jakoś ogarniam temat, ale czuję że zachcianki u mnie dopiero się zaczną !
    Sewerynka wrote:
    Penelope , Tobie zazdroszczę, że mieszkasz w Anglii pod względem słodkości jakie masz dostępne <3 Maltesersy... słodyczki z Cadbury... Mniam :D Ja zrobiłam zamówionko u Szwagra specjalnie żeby trochę nazwoził dla Fasoli:-)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ