X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i poprosiłam o coś na kaszel, nie dostałam nic, ale poszłam do apteki i Pani dała mi specjalne tabletki do ssania dla kobiet w ciąży PRENALEN

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    mam takie małe pytanko jakie teraz badania zlca lekarz oprócz morfologii i moczu i które mozna na NFZ , pytam bo jutro idę do naszego lekarza domowego i morze ona mi coś wypisze na skierowanie , po co mam płacić kupę kasy i chciałabym porobić to wszystko przed 10 żeby iść z wynikami

Hm.. jest tego sporo. Ja miałam oprócz tych 2 co wymieniłaś to glukozę, VDRL,HbsAg,grupa krwi,odczyn Coombsa,TSH,HIV,HCV i 2 Toxo.

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja będe miała 56 jak moje maleństwo które urodze skończy 18 ale starsza córka kończy za rok 18 to będe miała 37 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 22:48

Dorka1979, dora8201 lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    hmm ja będe miała 56 jak moje maleństwo które urodze skończy 18 ale starsza córka kończy za rok 18 to będe miała 37 :-)
    Nie no przy pierwszym dziecku to będę miała 39 więc mnie pobiłaś

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uciekam do pracy! Pocieszam się, że jeszcze 2 dni i wolneeeee!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej! witam czwartkowo! jak humory? kto dziś wizytuje?? za kogo trzymamy dziś kciuki??

powiedzcie mi dawno TRUSKAWKA się nie odzywała i ANGELCIA - po tym jak trafiła do szpitala z wymiotami! i GROSZEK! VEL! FRANCUSKA! no i MISTRZYNIWKOCHAMCIEMISIU (ten nick zawsze mnie rozwala:P) ma ktoś z nimi jakiś kontakt??

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A ja uciekam do pracy! Pocieszam się, że jeszcze 2 dni i wolneeeee!

Asia długo masz zamiar pracować??

zpbnio4p92q84lda.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem, leze oczywiscie i mdli mnie;( juz nie moge....i do tego glowa zaczyna bolec

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja jestem, leze oczywiscie i mdli mnie;( juz nie moge....i do tego glowa zaczyna bolec
    współczuję Ci bardzo - ja w 1 ciąży miała mdłości, wymioty plus mega migreny... i tak do końca 4 miesiąca a potem z dnia na dzień jakby ręką odjął - oby u Ciebie szybciej przeszło!

zpbnio4p92q84lda.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cały czas jestem :)
    Też mnie mdli i dalej brak apetytu ale nie wymiotuje.
    Już nie plamie może ostatnio leciutko miałam brązowe upławy ale to może jeszcze resztki.
    Właściwie to jeszcze odpoczywam próbuje jak najwięcej leżeć. I w dodatku w szpitalu coś chyba złapałam.
    Bo już w szpitalu po tych wszystkich badaniach i usg i po tych tabletkach luteiny zaczęło mnie tak strasznie szczypać. Nie do zniesienia, że nawet spać się nie da :/ w szpitalu przepisali mi nystatyne, ale jak na razie mało mi to pomaga.
    Coś mam cały czas pod górkę w tej ciąży.Jak nie to to zawsze coś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:42

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nic nie moge jesc , jest to ogromny problem-

dobrze ze kanapki z serkiem jakos ida i zupa

juz nawet nei biore kapsulek z witaminami tylko sam kwas foliowy zeby troche odciazyc zoladek.

nie mam juz sil

zwolnienie mam jeszcze w nastepnym tyg, mam nadzieje ze bedzie troche lepiej

ale z drugiej strony w moim przypadku trzeba sie cieszyc ze sa objawy.

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to jedz sobie po trochu i od razu się połóż:) a rano zawsze jem na leżąco pół bułki z masłem. Mnie najbardziej mdli jak długo nie jadłam, a z drugiej strony tak strasznie mnie od wszystkiego odpycha.;/
    Jak zawsze jadłam za dwóch tak w ciąży jem odwrotnie. Jem poprostu na siłe, a zawsze myślałam że jak będę w ciąży to dopiero będę połykać chyba wszystko co się będzie znajdowało w lodówce a tu takie zaskoczenie...

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo,!

kebaby, pizze.. uwielbialam a teraz nie zjem! truskawka widze ze jedziemyna tym sammym wozku, najpierw plamienia, mdlosci, brazowe plamienia..

no i ja mam pimafucin do smarowania..:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz jak mialaam czerwone i pieklo i swedzialo to poradzila mi dr zeby zaparzyc szalwie i tym sie myc,. jest ulga od razu

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby tylko było dobrze z naszymi fasoleczkami, a wszystko da się znieść :)
    Powiedz mi powiedzieli Ci może z czego te krwawienia/ plamienia mogłaś mieć ? Bo mi powiedzieli ze nie wiedzą... na usg trafiłam w pierwszy dzień to dr powiedziała ze widzi jakieś krwiaczki ;/
    Pytałam czy możne to być coś wspólnego z tym że okres powinnam mieć za 2 dni ale powiedziała że to z tym wspólnego nic nie ma ;/

Jak pójdę do swojego ginekologa to zapytam czy może mi na to coś jeszcze przepisać bo ja oszalaje :/ tak piecze ze spać mi to nie daje ;/
    Ale podobno w ciąży mało co można stosować .
    Może wypróbuję szałwie na razie mam tantum rosa.
    Boje się żeby nic nie zaszkodziło fasolce ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:05

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalwie mozna i w ciazy mozna pimafucin- jeszcze mozna macmiror - clotrimazolu nie mozna chyba w 1 trymetrze

pimafucin na pewno mozna- dostalam jak bylam w w ciazy

nie powiedzieli- mowia ze sie zdarza- czytallam ze 1/4 kobiet plami i krwawi na poczatku ciazy i nei zawsze sie to konczy zle

ze mna byla na sali dziewczyna w 18 tyg i tez podkrwawiala- ona mialaa krwiaka
    to podobno normalne

mi powiedzieli ze jak nie bedzie to zywoczerwona krew to zeby nie wpadac w panike

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala trafiłam z żywoczerwoną krwią ale to było jedno razowe juz później tylko były brązowe plamienia a później całkowicie ustało:)

Ale tak spanikowałam pierwsze co to zadzwoniłam do mojego lekarza i mówię mu zamiast w 7 tygodniu to w 7 miesiącu oczywiście się poprawiłam, ale ten szok tak się wystraszyłam ;) hehe

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ja mialam tak samo- mysle ze moglo sie tak zdafrzyc bo dwa dni wczesniej lezalam w laziencei wymitoowalam wszystko- bylam wyczerpana i odwodniona

mysle ze to moglo miec wplyw i na to serduszko
    ale w pt bilo juz ladnie i mysle ze moze bedzie dobrze

ja mialam napisane w usg szpitalnym ze sa cechy niedoklejenia trofoblastu, moze dlatego podkrwaiwalo
    no i mam lezec 2 tyg

ale ordynator mowil, ze jak sa mdlosci to trzeba sie cieszyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:19

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jak wychodzilam w pon to badal mnie reka to mowil ze macica taka juz 8 tygodniowa- wiec chyba dobrze

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będzie wszystko dobrze :) zawsze trzeba być dobrej myśli ;) będę trzymać za was kciuki :)
    Ja w wypisie szpitalnym mam napisane : rozpoznanie: poronienie zagrażające.
    A usg: W Jamie macicy pęcherzyk ciążowy z echem zarodka. CRL 18 mm odpowiada 8t.c
    FHR (+) Trofoblas bez cech oklejania.

Mi mówili cały czas macica miękka ;) wiec tez chyba dobrze ;)czy Ci lekarze nie mogą po ludzku mówić :)

Tak też mówili mi że mdłości w takim przypadku to dobry znak;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:28

qb3c3e5eerxx6827.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ