X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i poprosiłam o coś na kaszel, nie dostałam nic, ale poszłam do apteki i Pani dała mi specjalne tabletki do ssania dla kobiet w ciąży PRENALEN

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    mam takie małe pytanko jakie teraz badania zlca lekarz oprócz morfologii i moczu i które mozna na NFZ , pytam bo jutro idę do naszego lekarza domowego i morze ona mi coś wypisze na skierowanie , po co mam płacić kupę kasy i chciałabym porobić to wszystko przed 10 żeby iść z wynikami

Hm.. jest tego sporo. Ja miałam oprócz tych 2 co wymieniłaś to glukozę, VDRL,HbsAg,grupa krwi,odczyn Coombsa,TSH,HIV,HCV i 2 Toxo.

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm ja będe miała 56 jak moje maleństwo które urodze skończy 18 ale starsza córka kończy za rok 18 to będe miała 37 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 22:48

Dorka1979, dora8201 lubią tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja35 wrote:
    hmm ja będe miała 56 jak moje maleństwo które urodze skończy 18 ale starsza córka kończy za rok 18 to będe miała 37 :-)
    Nie no przy pierwszym dziecku to będę miała 39 więc mnie pobiłaś

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uciekam do pracy! Pocieszam się, że jeszcze 2 dni i wolneeeee!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej! witam czwartkowo! jak humory? kto dziś wizytuje?? za kogo trzymamy dziś kciuki??

powiedzcie mi dawno TRUSKAWKA się nie odzywała i ANGELCIA - po tym jak trafiła do szpitala z wymiotami! i GROSZEK! VEL! FRANCUSKA! no i MISTRZYNIWKOCHAMCIEMISIU (ten nick zawsze mnie rozwala:P) ma ktoś z nimi jakiś kontakt??

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A ja uciekam do pracy! Pocieszam się, że jeszcze 2 dni i wolneeeee!

Asia długo masz zamiar pracować??

zpbnio4p92q84lda.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem, leze oczywiscie i mdli mnie;( juz nie moge....i do tego glowa zaczyna bolec

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    ja jestem, leze oczywiscie i mdli mnie;( juz nie moge....i do tego glowa zaczyna bolec
    współczuję Ci bardzo - ja w 1 ciąży miała mdłości, wymioty plus mega migreny... i tak do końca 4 miesiąca a potem z dnia na dzień jakby ręką odjął - oby u Ciebie szybciej przeszło!

zpbnio4p92q84lda.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez cały czas jestem :)
    Też mnie mdli i dalej brak apetytu ale nie wymiotuje.
    Już nie plamie może ostatnio leciutko miałam brązowe upławy ale to może jeszcze resztki.
    Właściwie to jeszcze odpoczywam próbuje jak najwięcej leżeć. I w dodatku w szpitalu coś chyba złapałam.
    Bo już w szpitalu po tych wszystkich badaniach i usg i po tych tabletkach luteiny zaczęło mnie tak strasznie szczypać. Nie do zniesienia, że nawet spać się nie da :/ w szpitalu przepisali mi nystatyne, ale jak na razie mało mi to pomaga.
    Coś mam cały czas pod górkę w tej ciąży.Jak nie to to zawsze coś innego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 11:42

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nic nie moge jesc , jest to ogromny problem-

dobrze ze kanapki z serkiem jakos ida i zupa

juz nawet nei biore kapsulek z witaminami tylko sam kwas foliowy zeby troche odciazyc zoladek.

nie mam juz sil

zwolnienie mam jeszcze w nastepnym tyg, mam nadzieje ze bedzie troche lepiej

ale z drugiej strony w moim przypadku trzeba sie cieszyc ze sa objawy.

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna to jedz sobie po trochu i od razu się połóż:) a rano zawsze jem na leżąco pół bułki z masłem. Mnie najbardziej mdli jak długo nie jadłam, a z drugiej strony tak strasznie mnie od wszystkiego odpycha.;/
    Jak zawsze jadłam za dwóch tak w ciąży jem odwrotnie. Jem poprostu na siłe, a zawsze myślałam że jak będę w ciąży to dopiero będę połykać chyba wszystko co się będzie znajdowało w lodówce a tu takie zaskoczenie...

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo,!

kebaby, pizze.. uwielbialam a teraz nie zjem! truskawka widze ze jedziemyna tym sammym wozku, najpierw plamienia, mdlosci, brazowe plamienia..

no i ja mam pimafucin do smarowania..:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz jak mialaam czerwone i pieklo i swedzialo to poradzila mi dr zeby zaparzyc szalwie i tym sie myc,. jest ulga od razu

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby tylko było dobrze z naszymi fasoleczkami, a wszystko da się znieść :)
    Powiedz mi powiedzieli Ci może z czego te krwawienia/ plamienia mogłaś mieć ? Bo mi powiedzieli ze nie wiedzą... na usg trafiłam w pierwszy dzień to dr powiedziała ze widzi jakieś krwiaczki ;/
    Pytałam czy możne to być coś wspólnego z tym że okres powinnam mieć za 2 dni ale powiedziała że to z tym wspólnego nic nie ma ;/

Jak pójdę do swojego ginekologa to zapytam czy może mi na to coś jeszcze przepisać bo ja oszalaje :/ tak piecze ze spać mi to nie daje ;/
    Ale podobno w ciąży mało co można stosować .
    Może wypróbuję szałwie na razie mam tantum rosa.
    Boje się żeby nic nie zaszkodziło fasolce ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:05

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalwie mozna i w ciazy mozna pimafucin- jeszcze mozna macmiror - clotrimazolu nie mozna chyba w 1 trymetrze

pimafucin na pewno mozna- dostalam jak bylam w w ciazy

nie powiedzieli- mowia ze sie zdarza- czytallam ze 1/4 kobiet plami i krwawi na poczatku ciazy i nei zawsze sie to konczy zle

ze mna byla na sali dziewczyna w 18 tyg i tez podkrwawiala- ona mialaa krwiaka
    to podobno normalne

mi powiedzieli ze jak nie bedzie to zywoczerwona krew to zeby nie wpadac w panike

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala trafiłam z żywoczerwoną krwią ale to było jedno razowe juz później tylko były brązowe plamienia a później całkowicie ustało:)

Ale tak spanikowałam pierwsze co to zadzwoniłam do mojego lekarza i mówię mu zamiast w 7 tygodniu to w 7 miesiącu oczywiście się poprawiłam, ale ten szok tak się wystraszyłam ;) hehe

qb3c3e5eerxx6827.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ja mialam tak samo- mysle ze moglo sie tak zdafrzyc bo dwa dni wczesniej lezalam w laziencei wymitoowalam wszystko- bylam wyczerpana i odwodniona

mysle ze to moglo miec wplyw i na to serduszko
    ale w pt bilo juz ladnie i mysle ze moze bedzie dobrze

ja mialam napisane w usg szpitalnym ze sa cechy niedoklejenia trofoblastu, moze dlatego podkrwaiwalo
    no i mam lezec 2 tyg

ale ordynator mowil, ze jak sa mdlosci to trzeba sie cieszyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:19

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jak wychodzilam w pon to badal mnie reka to mowil ze macica taka juz 8 tygodniowa- wiec chyba dobrze

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będzie wszystko dobrze :) zawsze trzeba być dobrej myśli ;) będę trzymać za was kciuki :)
    Ja w wypisie szpitalnym mam napisane : rozpoznanie: poronienie zagrażające.
    A usg: W Jamie macicy pęcherzyk ciążowy z echem zarodka. CRL 18 mm odpowiada 8t.c
    FHR (+) Trofoblas bez cech oklejania.

Mi mówili cały czas macica miękka ;) wiec tez chyba dobrze ;)czy Ci lekarze nie mogą po ludzku mówić :)

Tak też mówili mi że mdłości w takim przypadku to dobry znak;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:28

qb3c3e5eerxx6827.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ