X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie lekko. najgorzej jak mam wymioty...

zamow sobie te tabletki

chyba ze imbir kup

na mdlosci wit b6 wiec te tabletki sa dobre

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dzień dobry ;)

Kochane jakie sposoby macie na mdłości i głód-ale mimo głodu jedzenie nie wchodzi :/ ja już mam dość,wykończę się a dopiero 7 tydzień...

Mi też jedzenie nie idzie... jem oczami. właśnie wcisnęłam w siebie bułkę z pomidorem i pół kiełbaski żeby z głodu nie mdleć. Najlepiej mi idą bułki, reszty jedzenia mogłoby nie być.
    Na szczęście jeszcze nie wymiotuje.

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    500 zł? To na pewno juz w cenie masz usg 3d, test Pappa i bete. U mnie usg kosztuje 200 zł, a testy z krwi 150 zł. Nagranie plytki DVD zwyklej 50 zł, a w HD Live 100 zł. Plytke raczej sobie daruje, tym bardziej ze małż bedzie ze mną. Na kazdej wizycie dostaje od gina zdjecie z usg bez proszenia sie, wiec na pamiatke wystarczy :)

Co do poloznej... Ja w ogole jeszcze nie mysle o porodzie :P Ciekawe co moj gin doradzi gdzie rodzic, bo on nie pracuje w szpitalu w moim miescie, ale na Śląsku z jednego miasta do drugiego to max 30 min autem, wiec jak bedzie mnie naklanial do porodu w jego szpitalu to pewnie sie zdecyduje, bo ma bardzo dobre opinie ten szpital :)
    też się zastanawiałam gdzie rodzić , bo mój gin nie pracuje w tym szpitalu co do tej pory rodziłam i do jego szpitala w Zielonej Górze mam 50 km. i nie wiem co tu robic ale porozmawiam z nim jak pójdę na wizytę

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na śniadanko wcinam musli z jagodą goi z niskim IG uwielbiam je i jak na razie nie odrzuca mnie ale pogadamy przedszkolanka za tydzień co będzie się ze mną działo bo dokładnie za tydzień będę w tym tygodniu ciąży co Ty teraz

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem po wizycie....i wiecie co? kocham mojego gina! naprawdę - za podejście, za stosunek do pacjenta, za umiejętność przekazywania wiadomości nawet tych nienajlepszych - no za wszystko! jest tak zupełnie inny od tych co spotkałam ich ostatnio...

ale do rzeczy - najpierw wytłumaczył mi czemu mnie odesłał do szpitala z tym podejrzeniem o pozamaciczną - wszystko wiedziałam i rozumiałam ale mimo to bardzo rzeczowo i logicznie mi wytłumaczył, potem przejrzał wszystkie dokumenty i uznał, że nie będziemy robić bety :) jupiii!!!!! i robimy usg a tam?? jest zarodek!!! i jest pikający punkcik który oboje widzieliśmy ale dr powiedział, że nie powie mi na 100% że to serduszko bo może jakiś przepływ a on tu w gabinecie ma słaby sprzęt ale że u siebie w gabinecie ma dobry sprzęt - ale ustaliśmy razem, że następne usg zrobimy dopiero w przyszły czwartek - 10go. i wtedy będzie wszystko jasne... trochę za duże mam ciałko zółte ale gdyby nie znał mojej historii i wyników i widział usg to powiedziałby że to najzwyczajniejsza ciąża, tydzień młodsza ale jak najzupełniej normalna... oczywiście porozmawialiśmy na temat zagrożeń i że wszystko może się zdarzyć i nie wiadomo jak się potoczy ale pozwolił mi na umiarkowany optymizm - w końcu ktoś!
    i teraz tak się boję cieszyć.... ale rozbudził we mnie cień nadziei i to pierwszy lekarz - wiadomo nie chodzi o obiecywanie cudów ale nie rypanie mi prosto w twarz haseł "z tego nic nie będzie"

Dorka1979, przedszkolanka:), Bietka, Fedra, motylek@, Lollis, Sue, Topola, sebza, Januszkowa, Sewerynka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora cieszę się , że znalazł się taki lekarz i , że widziałaś swoją kropeczkę

dora8201 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - ja tez w czw ide na usg- to bedziemy razem sie wspierac:)

ja jeszcze troche plamie ale powiedzieli ze tak moge miec pare dni.
    staram sie byc opanowana

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Dora cieszę się , że znalazł się taki lekarz i , że widziałaś swoją kropeczkę
    to jest mój gin :) już jakiś czas temu go znalazłam :) tylko na czas tej zawieruchy przeszłam pod opiekę szpitala i niestety ale bardzo tego żałuję... cieszę się, że do niego wróciłam :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dora - ja tez w czw ide na usg- to bedziemy razem sie wspierac:)

ja jeszcze troche plamie ale powiedzieli ze tak moge miec pare dni.
    staram sie byc opanowana

w ten czwartek czy za tydzień?? bo ja mam za tydzień - ale dam radę, wytrzymam :) muszę się odwołać z tego usg poniedziałkowego - już nie będę tak co kilka dni robić...

zpbnio4p92q84lda.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    dziewczyny jestem po wizycie....i wiecie co? kocham mojego gina! naprawdę - za podejście, za stosunek do pacjenta, za umiejętność przekazywania wiadomości nawet tych nienajlepszych - no za wszystko! jest tak zupełnie inny od tych co spotkałam ich ostatnio...

ale do rzeczy - najpierw wytłumaczył mi czemu mnie odesłał do szpitala z tym podejrzeniem o pozamaciczną - wszystko wiedziałam i rozumiałam ale mimo to bardzo rzeczowo i logicznie mi wytłumaczył, potem przejrzał wszystkie dokumenty i uznał, że nie będziemy robić bety :) jupiii!!!!! i robimy usg a tam?? jest zarodek!!! i jest pikający punkcik który oboje widzieliśmy ale dr powiedział, że nie powie mi na 100% że to serduszko bo może jakiś przepływ a on tu w gabinecie ma słaby sprzęt ale że u siebie w gabinecie ma dobry sprzęt - ale ustaliśmy razem, że następne usg zrobimy dopiero w przyszły czwartek - 10go. i wtedy będzie wszystko jasne... trochę za duże mam ciałko zółte ale gdyby nie znał mojej historii i wyników i widział usg to powiedziałby że to najzwyczajniejsza ciąża, tydzień młodsza ale jak najzupełniej normalna... oczywiście porozmawialiśmy na temat zagrożeń i że wszystko może się zdarzyć i nie wiadomo jak się potoczy ale pozwolił mi na umiarkowany optymizm - w końcu ktoś!
    i teraz tak się boję cieszyć.... ale rozbudził we mnie cień nadziei i to pierwszy lekarz - wiadomo nie chodzi o obiecywanie cudów ale nie rypanie mi prosto w twarz haseł "z tego nic nie będzie"

Dora az łezki z powodu Twojego szcześcia mi poleciały... super wiesci...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nastepny- bo w pt mialam w szpitalu a to trzeba minimum 10 dni przerwy robic , nawet 14 dni podobno

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    w nastepny- bo w pt mialam w szpitalu a to trzeba minimum 10 dni przerwy robic , nawet 14 dni podobno

no to razem odliczamy do czwartku :) oby był dla nas szczęśliwy...

zpbnio4p92q84lda.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby! martwie sie bardzo ale wierze, ze bedzie dobrze!

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ktrej masz wizyte?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora super wieści :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    o ktrej masz wizyte?:)

jeszcze nie wiem, mam dzwonić dzień wcześniej o godzinę

zpbnio4p92q84lda.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, ja wierze że wszystko będzie dobrze, po prostu ciąża jest tydzień młodsza. I na bank będzie piękny dzidziuś :)

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu powiało tu optymizmem :D

Dora nadal trzymam kciuki ale jak widać idzie wszystko w dobra strone będzie dobrze :D

miłego dnia Dziewczyny :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora i Sloneczna bede trzymac kciuki za Wasze wizyty. Na pewno wszystko bedzie dobrze.

A na nudnosci rzeczywiscie najlepszym sposobem jest lezenie na lewym boku. Takze po zjedzeniu czekokolwiek wskakuje do lozka i leze. Mam nadzieje ze to nie bedzie tak trwalo do konca ciazy, bo juz wylezalam i wyspalam sie za cala ciaze :)
    Dzisiaj pierwszy raz zazylam witamine B kompleks ktora ma pomagac na problemy z nudnosciami i wymiotami. Nie zazywam zadnych innych witamin. Dam Wam znac jak cos zaobserwuje.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    no to razem odliczamy do czwartku :) oby był dla nas szczęśliwy...
    Laseczki ja też na następny czwartek planuję iść bo w środy nie przyjmuje

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ