X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie lekko. najgorzej jak mam wymioty...

zamow sobie te tabletki

chyba ze imbir kup

na mdlosci wit b6 wiec te tabletki sa dobre

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dzień dobry ;)

Kochane jakie sposoby macie na mdłości i głód-ale mimo głodu jedzenie nie wchodzi :/ ja już mam dość,wykończę się a dopiero 7 tydzień...

Mi też jedzenie nie idzie... jem oczami. właśnie wcisnęłam w siebie bułkę z pomidorem i pół kiełbaski żeby z głodu nie mdleć. Najlepiej mi idą bułki, reszty jedzenia mogłoby nie być.
    Na szczęście jeszcze nie wymiotuje.

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    500 zł? To na pewno juz w cenie masz usg 3d, test Pappa i bete. U mnie usg kosztuje 200 zł, a testy z krwi 150 zł. Nagranie plytki DVD zwyklej 50 zł, a w HD Live 100 zł. Plytke raczej sobie daruje, tym bardziej ze małż bedzie ze mną. Na kazdej wizycie dostaje od gina zdjecie z usg bez proszenia sie, wiec na pamiatke wystarczy :)

Co do poloznej... Ja w ogole jeszcze nie mysle o porodzie :P Ciekawe co moj gin doradzi gdzie rodzic, bo on nie pracuje w szpitalu w moim miescie, ale na Śląsku z jednego miasta do drugiego to max 30 min autem, wiec jak bedzie mnie naklanial do porodu w jego szpitalu to pewnie sie zdecyduje, bo ma bardzo dobre opinie ten szpital :)
    też się zastanawiałam gdzie rodzić , bo mój gin nie pracuje w tym szpitalu co do tej pory rodziłam i do jego szpitala w Zielonej Górze mam 50 km. i nie wiem co tu robic ale porozmawiam z nim jak pójdę na wizytę

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na śniadanko wcinam musli z jagodą goi z niskim IG uwielbiam je i jak na razie nie odrzuca mnie ale pogadamy przedszkolanka za tydzień co będzie się ze mną działo bo dokładnie za tydzień będę w tym tygodniu ciąży co Ty teraz

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem po wizycie....i wiecie co? kocham mojego gina! naprawdę - za podejście, za stosunek do pacjenta, za umiejętność przekazywania wiadomości nawet tych nienajlepszych - no za wszystko! jest tak zupełnie inny od tych co spotkałam ich ostatnio...

ale do rzeczy - najpierw wytłumaczył mi czemu mnie odesłał do szpitala z tym podejrzeniem o pozamaciczną - wszystko wiedziałam i rozumiałam ale mimo to bardzo rzeczowo i logicznie mi wytłumaczył, potem przejrzał wszystkie dokumenty i uznał, że nie będziemy robić bety :) jupiii!!!!! i robimy usg a tam?? jest zarodek!!! i jest pikający punkcik który oboje widzieliśmy ale dr powiedział, że nie powie mi na 100% że to serduszko bo może jakiś przepływ a on tu w gabinecie ma słaby sprzęt ale że u siebie w gabinecie ma dobry sprzęt - ale ustaliśmy razem, że następne usg zrobimy dopiero w przyszły czwartek - 10go. i wtedy będzie wszystko jasne... trochę za duże mam ciałko zółte ale gdyby nie znał mojej historii i wyników i widział usg to powiedziałby że to najzwyczajniejsza ciąża, tydzień młodsza ale jak najzupełniej normalna... oczywiście porozmawialiśmy na temat zagrożeń i że wszystko może się zdarzyć i nie wiadomo jak się potoczy ale pozwolił mi na umiarkowany optymizm - w końcu ktoś!
    i teraz tak się boję cieszyć.... ale rozbudził we mnie cień nadziei i to pierwszy lekarz - wiadomo nie chodzi o obiecywanie cudów ale nie rypanie mi prosto w twarz haseł "z tego nic nie będzie"

Dorka1979, przedszkolanka:), Bietka, Fedra, motylek@, Lollis, Sue, Topola, sebza, Januszkowa, Sewerynka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora cieszę się , że znalazł się taki lekarz i , że widziałaś swoją kropeczkę

dora8201 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - ja tez w czw ide na usg- to bedziemy razem sie wspierac:)

ja jeszcze troche plamie ale powiedzieli ze tak moge miec pare dni.
    staram sie byc opanowana

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Dora cieszę się , że znalazł się taki lekarz i , że widziałaś swoją kropeczkę
    to jest mój gin :) już jakiś czas temu go znalazłam :) tylko na czas tej zawieruchy przeszłam pod opiekę szpitala i niestety ale bardzo tego żałuję... cieszę się, że do niego wróciłam :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Dora - ja tez w czw ide na usg- to bedziemy razem sie wspierac:)

ja jeszcze troche plamie ale powiedzieli ze tak moge miec pare dni.
    staram sie byc opanowana

w ten czwartek czy za tydzień?? bo ja mam za tydzień - ale dam radę, wytrzymam :) muszę się odwołać z tego usg poniedziałkowego - już nie będę tak co kilka dni robić...

zpbnio4p92q84lda.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    dziewczyny jestem po wizycie....i wiecie co? kocham mojego gina! naprawdę - za podejście, za stosunek do pacjenta, za umiejętność przekazywania wiadomości nawet tych nienajlepszych - no za wszystko! jest tak zupełnie inny od tych co spotkałam ich ostatnio...

ale do rzeczy - najpierw wytłumaczył mi czemu mnie odesłał do szpitala z tym podejrzeniem o pozamaciczną - wszystko wiedziałam i rozumiałam ale mimo to bardzo rzeczowo i logicznie mi wytłumaczył, potem przejrzał wszystkie dokumenty i uznał, że nie będziemy robić bety :) jupiii!!!!! i robimy usg a tam?? jest zarodek!!! i jest pikający punkcik który oboje widzieliśmy ale dr powiedział, że nie powie mi na 100% że to serduszko bo może jakiś przepływ a on tu w gabinecie ma słaby sprzęt ale że u siebie w gabinecie ma dobry sprzęt - ale ustaliśmy razem, że następne usg zrobimy dopiero w przyszły czwartek - 10go. i wtedy będzie wszystko jasne... trochę za duże mam ciałko zółte ale gdyby nie znał mojej historii i wyników i widział usg to powiedziałby że to najzwyczajniejsza ciąża, tydzień młodsza ale jak najzupełniej normalna... oczywiście porozmawialiśmy na temat zagrożeń i że wszystko może się zdarzyć i nie wiadomo jak się potoczy ale pozwolił mi na umiarkowany optymizm - w końcu ktoś!
    i teraz tak się boję cieszyć.... ale rozbudził we mnie cień nadziei i to pierwszy lekarz - wiadomo nie chodzi o obiecywanie cudów ale nie rypanie mi prosto w twarz haseł "z tego nic nie będzie"

Dora az łezki z powodu Twojego szcześcia mi poleciały... super wiesci...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w nastepny- bo w pt mialam w szpitalu a to trzeba minimum 10 dni przerwy robic , nawet 14 dni podobno

atdcqtkf2affvuei.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    w nastepny- bo w pt mialam w szpitalu a to trzeba minimum 10 dni przerwy robic , nawet 14 dni podobno

no to razem odliczamy do czwartku :) oby był dla nas szczęśliwy...

zpbnio4p92q84lda.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby! martwie sie bardzo ale wierze, ze bedzie dobrze!

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ktrej masz wizyte?:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora super wieści :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    o ktrej masz wizyte?:)

jeszcze nie wiem, mam dzwonić dzień wcześniej o godzinę

zpbnio4p92q84lda.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, ja wierze że wszystko będzie dobrze, po prostu ciąża jest tydzień młodsza. I na bank będzie piękny dzidziuś :)

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu powiało tu optymizmem :D

Dora nadal trzymam kciuki ale jak widać idzie wszystko w dobra strone będzie dobrze :D

miłego dnia Dziewczyny :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora i Sloneczna bede trzymac kciuki za Wasze wizyty. Na pewno wszystko bedzie dobrze.

A na nudnosci rzeczywiscie najlepszym sposobem jest lezenie na lewym boku. Takze po zjedzeniu czekokolwiek wskakuje do lozka i leze. Mam nadzieje ze to nie bedzie tak trwalo do konca ciazy, bo juz wylezalam i wyspalam sie za cala ciaze :)
    Dzisiaj pierwszy raz zazylam witamine B kompleks ktora ma pomagac na problemy z nudnosciami i wymiotami. Nie zazywam zadnych innych witamin. Dam Wam znac jak cos zaobserwuje.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    no to razem odliczamy do czwartku :) oby był dla nas szczęśliwy...
    Laseczki ja też na następny czwartek planuję iść bo w środy nie przyjmuje

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ