X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Gosiak - 37 lat - tp 05.02.2015 - pierwsza ciąża

tutaj się dopisz :) https://docs.google.com/spreadsheets/d/1r1CHQZYjgvZb1K36e9oSkbdL13mlKKl5g7ijRDJy18w/edit#

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki dwugodzinny ból tydzień temu wieczorem, bolało bardzo, po tamtym się nie powtórzyło. Tabletki nie wzięłam wtedy, ale popłakałam się. Plamienia żadnego też nie było. Też nie mam częstomoczu ani zachcianek. teraz jedynie mdłości. Nie byłam u lekarza po tym, bo czekam na wizytę ale mam przeczucie że wszystko jest w porządku :)
    Vel wrote:
    Gosiak ja też Gdańsk :)))) napisz coś wiecej o sobie

jak tam Wasze objawy? u mnie dalej nie ma mdłości, nie było jeszcze wymiotowania, nie mam zachcianek ani nie chodzę czesto sikać, chyba mnie to ominie...

miewacie czasem bóle brzucha? mnie zdazylo sie jak narazie dwa razy, wczoraj przez okolo godzinę, może dwie bolał przeraźliwie brzuch i podbrzusze ale wzielam nospe (lekarz pozwolil) i w koncu chyba zadzialala... ale nie mam zadnych plamien ani nic niepokojacego wiec tlumacze sobie że to dobrze i wszystko tam się powieksza:)

pozatym czuje się wyjątkowo nie ciążowo :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Gosiak ja też Gdańsk :)))) napisz coś wiecej o sobie

Mam 37 lat i to moja pierwsza ciąża, staraliśmy się 4 miesiące i na razie wszystko jest w porządku. Mdli mnie od 3 czy 4 tygodni praktycznie non - stop. Pomagają jogurty, ale nie na długo. Poza tym chwilami nie wierzę, że jestem w ciąży. Trochę to dla mnie nierealne jeszcze...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gagatka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja również Gdańsk
    Hej,
    witam sąsiadkę :)
    to jesteśmy teraz we trzy w lutówkach :P

Gosiak lubi tę wiadomość

Aniołek 15.07.2014 [*] 10/8 tc

158cd6493ea9e9f08104cb7f152e0471.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadna  prywatnie?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • gagatka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    zadna  prywatnie?
    Ja chodzę prywatnie, wizyta mnie kosztuje 150 zł, a sama konsultacja 50 zł (czyli wizyta bez usg i badania)

Aniołek 15.07.2014 [*] 10/8 tc

158cd6493ea9e9f08104cb7f152e0471.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    W takim razie zakupię na dozie ten Elevit. Ooooo a ja brałam wit D3 ale odstawiłam jak dowiedziałam się że jestem w ciąży.

Mi moja pani ginekolog powiedziała, że w pierwszym trymestrze jak najmniej chemii, tylko kwas foliowy, na suplementy dla kobiet w ciąży przyjdzie jeszcze czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 10:02

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja mam prawie 36 lat i też moja pierwsza ciąża! Prawie pół roku nie było mnie w domu, wróciłam, pierwsze i jedyne podejście 12 maja, i zaskoczyło. Nie mam pojęcia jak to się stało, do dziś też nie dowierzam. :) ale cieszmy się :)
    Gosiak wrote:
    Mam 37 lat i to moja pierwsza ciąża, staraliśmy się 4 miesiące i na razie wszystko jest w porządku. Mdli mnie od 3 czy 4 tygodni praktycznie non - stop. Pomagają jogurty, ale nie na długo. Poza tym chwilami nie wierzę, że jestem w ciąży. Trochę to dla mnie nierealne jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 15:09

Fedra lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    zadna  prywatnie?

Ja mam abonament w luxmedzie i tam chodzę i do gina i na wszystkie badania.

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! To mój pierwszy wpis, ale też chciałam się pochwalić swoimi pierwszymi obserwacjami... Mdłości mam już od tygodnia a dopiero 6 tygodniowa ciąża ;) Zaliczyłam już różowe plamienie i dopiero przedwczoraj wyszłam ze szpitala po 3 dniach. Niby ciąża to nie choroba, a przy pochyleniu głowy zdarza się, że zawraca się w głowie, rano nie jestem pewna, czy już łykać tabletki (kwas foliowy i dopegyt na ciśnienie), czy lepiej odłożyć to na później, bo może będę musiała się zwrócić? Jak na razie tylko dwa razy musiałam iść z tego powodu do toalety, ale już wiem, że bąbel nie toleruje mięsa w żadnej postaci - nawet jako parówki. Koleżanki z pokoju sprzedały mi już patenty na odruchy wymiotne: imbir do napojów, migdały, banan lub sok bananowy - i jak narazie mdłości są rzeczywiście łagodniejsze. Cycki poza wzrostem, który cieszy dostarczają swędzących wrażeń i wtedy naprawdę brakuje męża do masażu, ale przynajmniej ten objaw mnie jakoś uspokaja, bo przynajmniej wiem, że hormony działają i dzidzia się rozwija.

Fedra lubi tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP ja jestem ze Szczecina chodze do gina prywatnie i płace 120 z usg... a od 10 tygodnia 200 zł prawdopodobnie... masakra...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie , może któraś z Was ma podobnie.
    Od około ponad dwóch tygodni całkowicie przestały mnie boleć piersi, wcześniej trochę pobolewały (ale nie jakoś strasznie) i były bardziej nabrzmiałe. Dziś stanęłam przed lustrem i odnoszę wrażenie jakby całe to nabrzmienie "opadło", są trochę większe niż były 3 miesiące temu ale też przytyłam więc może to być powodem lekkiego powiększenia. Czy któraś z Was też nie ma objawów specjalnie powiększonych czy wrażliwych piersi? Ostatnie USG miałam dokładnie 2 tygodnie temu, wszystko było dobrze, serce biło, dziś znów się martwię...

sara_nar lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Madlene Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z górnego śląska/ okolice Katowic. Na pierwszej wizycie byłam u dr Niny Radziwinowicz, prowadziła wszystkie szczęśliwe ciąże moich przyjaciółek i za wizytę płaciłam 50 zł z USG i zdjęciem. Na wizytę czeka się na korytarzu od godziny do dwóch. Natomiast też przekonałam się, że jest dobra w tym co robi i cierpliwie odpowiada na pytania. Teraz ponieważ mój mąż trochę świruje będziemy prowadzić ciąże u dr Rafała Stojko z Katowic, ponieważ pracuje też w dobrym szpitalu, a poza tym dużo kobiet z rodziny też go polecało i opnie w necie ma super. Chociaż ceny za wizytę podobno są od 100 do 200 zł to akurat na dobrym prowadzeniu ciąży nie zamierzamy oszczędzać.

Fedra lubi tę wiadomość

relgj44jl1yjpwpb.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza wizyta z usg 100 zł, następne 70 zl z usg i dostaje wydrukowane zdjęcie z usg :)

Fedra lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Alicja ślicznie - moja imienniczka hehehe :)

powiem Wam, że zarówno ja, jak i partner od zawsze, od kiedy sie znamy i chyba od najmłodszych lat jak się jeszcze nie znaliśmy to myslac w ogole o dziecku w przyszlosci marzyliśmy o synku, i żadne z nas potwornie nie chce mieć córki, to mnie troche przeraża bo znając życie bedzie córa :) i nasze wielkie pragnienie na synka od lat też mnie przeraża bo to niedobrze się tak nastawiać

My też marzymy o chłopaku, a potem drugim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 11:08

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze prywatnie i place 120 zl :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagatka wrote:
    Hej,
    witam sąsiadkę :)
    to jesteśmy teraz we trzy w lutówkach :P

Bardzo się cieszę :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, miałam dwa dni bez bólu piersi i wtedy przeczytałam, że na tym etapie ból i wrażliwość piersi może ustępować. U mnie ból po tych dwóch dniach wrócił co prawda, ale już nie taki silny jak był. Myślę, że nie masz się czym przejmować, te objawy są naprawdę subiektywne i nie wszystkie musimy je mieć. Chyba trzeba się kierować zasadą, że jak nie ma krwawienia, to nie ma powodu do niepokoju. Zresztą, krwawienie też nie musi oznaczać wyroku.

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę prywatnie. 70 zł z usg i zdjęciem :) jedyny minus to bardzo duże kolejki ostatnio 3 godziny czekałam ;)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Sebza, staram się nie martwić (a ostatnio już byłam taka spokojna), teraz coś tam przeczytałam o ciąży obumarłej przy zaniku objawów i mam za swoje ! a tu jeszcze ze 2-3 tygodnie do USG. Postaram się nie martwić, i NIE CZYTAĆ !
    sebza wrote:
    Penelope, miałam dwa dni bez bólu piersi i wtedy przeczytałam, że na tym etapie ból i wrażliwość piersi może ustępować. U mnie ból po tych dwóch dniach wrócił co prawda, ale już nie taki silny jak był. Myślę, że nie masz się czym przejmować, te objawy są naprawdę subiektywne i nie wszystkie musimy je mieć. Chyba trzeba się kierować zasadą, że jak nie ma krwawienia, to nie ma powodu do niepokoju. Zresztą, krwawienie też nie musi oznaczać wyroku.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ