X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dołączam do Was :) termin przypada na 17 lutego.. staraliśmy się ponad rok ale niestety od początku już problemy mam. Niestety krwiak mam w macicy i zagrożenie ale wierzę, że wchłonie się i doczekam się maluszka. Na dzień dzisiejszy od jakiś 2 tyg mam mdłości na wiele rzeczy wogóle ochoty nie mam zwłaszcza te które wcześniej uwielbiałam. najchętniej bym tylko kanapki jadła..ale trzeba pełnowartościowo jesć by maluszek się rozwijał... Powodzenia dziewczyny i zdrówka

Penelope, Januszkowa, dora8201, Fedra lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lula, witamy w lutówkach. Bądź dobrej myśli a ja trzymam kciuki :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • dora8201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a ja nie pisalam caly dzien i wczoraj wieczor- wczoraj caly czas wymioptowalam

dzis w poludnie tez mnie meczylo- potem mdlosci i okropne bole glowy

zjadlam zupe i jeszcze jej nie zwrocilam- ale mam ogromny problem z jedzieniem- nic nie moge

:((

ja sie martwie - czy wszytsko wporzadku-

Słoneczna podejdź do gina albo do lekarza 1 kontaktu - może dadzą Ci coś na te mdłości albo zaopatrz się w to co dziewczyny pisały albo ten lokomotiv?? jeśli się martwisz , że za mało jesz i nie dostarczasz fasolce wszystkiego co potrzeba to może jakieś suplementy diety dostaniesz?? są np w aptece takie nutridrinki - tam jest wszystko co ważne, polecane dla osób podczas chemioterapii które wymiotują i jeść nie mogą - tylko musiałabyć dopytać czy w ciąży to można

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • lula88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Dziewuszki melduje za ja po wizycie Groszeka ma dokładnie 1 centymetr długości i bijące serduszko... Kamien z serca ...

Widzę, że co do dnia równo idziemy :) 7t i3dzień :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Lula - powodzenia i trzymam kciuki, żeby się szybko dziad wchłonął!

zpbnio4p92q84lda.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Lula ja tez mam krwiaka. Co robisz?- Leżysz? jakie leki bierzesz?
    po szpitalu leżałam jak kłoda 1.5 tyg ale teraz nie dam rady bo bym zwariowała chodzę ale nie dużo wiekszość leżę, odpoczywam. A jaki masz wymiar tego krwiaka? lekarstw już nie zażywam jak bede plamić mam dupka zacząć zażywać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 19:41

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Troche Wam zazdroszcze apetytu, mnie wprawdzie mdlosci rzadko mecza, ale nawet jak wydaje mi sie ze mam na cos ochote, to jak zaczne jesc to po chwili mi sie odechciewa. Chociaz dla mojej figury to moze lepiej ;) Zobaczymy jak bedzie pozniej, jeszcze wszystko moze sie zmienic.

Ja mam mdłości od rana do wieczora z małymi przerwami, ale w międzyczasie mam też zachcianki wszelakie. I to na całkowicie inne rzeczy niż normalnie lubię. Do tej pory odżywiałam się bardzo zdrowo - zero cukru, chleb żytni na zakwasie, zero nabiału krowiego, ryby, itp.... a teraz najlepszym przysmakiem jest biała bułka z serem i pomidorem a wczoraj jadłam pierogi z truskawkami, śmietaną i cukrem. Dzisiaj z kolei naleśniki z serkiem danio i jagodami.
    Fakt, na raz mogę zjeść niewiele, ale mdłości przeplatają się z zachciankami ;)

Borgnesse lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja mam mdłości od rana do wieczora z małymi przerwami, ale w międzyczasie mam też zachcianki wszelakie. I to na całkowicie inne rzeczy niż normalnie lubię. Do tej pory odżywiałam się bardzo zdrowo - zero cukru, chleb żytni na zakwasie, zero nabiału krowiego, ryby, itp.... a teraz najlepszym przysmakiem jest biała bułka z serem i pomidorem a wczoraj jadłam pierogi z truskawkami, śmietaną i cukrem. Dzisiaj z kolei naleśniki z serkiem danio i jagodami.
    Fakt, na raz mogę zjeść niewiele, ale mdłości przeplatają się z zachciankami ;)

dokładnie to samo mam mogłabym żyć tylko pieczywem+masełko+ serek+ pomidor i też raczej na mączne rzeczy mam ochotę za to na mięso mam wstręt jeszcze zmuszę się do gotowanego ale przyjemności z tego nie mam. A jak z tymi rybami jest bo podobno wędzonych i śledzi nie można a jedyna wersja jaka mi podchodzi

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myślicie o poduszkach dla ciężarnych w kształcie litery C?
    Jeszcze nam co prawda brzuchy nie urosły, ale za jakiś czas? Zamierzacie kupować?

P.S. Przebrnęłam dziś przez całe 130 stron wątku i jestem już na bieżąco :)

dora8201, sara_nar, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    dokładnie to samo mam mogłabym żyć tylko pieczywem+masełko+ serek+ pomidor i też raczej na mączne rzeczy mam ochotę za to na mięso mam wstręt jeszcze zmuszę się do gotowanego ale przyjemności z tego nie mam. A jak z tymi rybami jest bo podobno wędzonych i śledzi nie można a jedyna wersja jaka mi podchodzi

Do wędzonych mnie nie ciągnie - słyszałam, że teraz większość jest wędzona na zimno albo jakoś chemicznie. A co do śledzi - nie wiem czemu, ja przyznam, że zdarza mi się zjeść śledzika w śmietanie Lisnera...

Znalazłam coś takiego, więc chyba można: http://parenting.pl/portal/sledzie-w-ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 20:29

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Mam pytanie , może któraś z Was ma podobnie.
    Od około ponad dwóch tygodni całkowicie przestały mnie boleć piersi, wcześniej trochę pobolewały (ale nie jakoś strasznie) i były bardziej nabrzmiałe. Dziś stanęłam przed lustrem i odnoszę wrażenie jakby całe to nabrzmienie "opadło", są trochę większe niż były 3 miesiące temu ale też przytyłam więc może to być powodem lekkiego powiększenia. Czy któraś z Was też nie ma objawów specjalnie powiększonych czy wrażliwych piersi? Ostatnie USG miałam dokładnie 2 tygodnie temu, wszystko było dobrze, serce biło, dziś znów się martwię...

Penelope jakbyś opisała moje cycuchy :D Mam to samo. Czasami z rana jak wstanę od razu to czuję ,że są a tak to cisza. Może już się przyzwyczaiłyśmy do tego nabrzmienia hehe

Penelope lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Lula byłam tak zdenerwowana w lekarza, że nie zapytałam jak jest duży. Wiem tylko, że mniejszy od dzidzi, nie dotyka kosmówki i jest blisko ujścia szyjki macicy. Nie miałam ani nie mam żadnych plamień. Biorę luteine podjęzykowo 3 razy dziennie po 2 tabletki (duża dawka). Staram się leżeć, to trwa już 2 tyg. Od dwóch dni zaczęłam trochę więcej chodzić, bo już wariuje.
    Ja niestety z krwawieniem wylądowałam w szpitalu, myślałam że to koniec.. gdy usłyszałam że to krwiak to nie uwierzycie ale sie ucieszyłam.. bo jest szansa. Ja mam z dala od dzidzia ale jest duży 17/13 mm i po 1.5 tyg się nie zmniejszył. Bóle brzucha ustały ale boje się ciagle mam czarne myśli że może już nie żyje.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Jeszcze nam co prawda brzuchy nie urosły, ale za jakiś czas? Zamierzacie kupować?

P.S. Przebrnęłam dziś przez całe 130 stron wątku i jestem już na bieżąco :)
    WOW! szacun za nadrabianie!
    poduszka jest super na czasy z brzuszkiem, potem przy karmieniu piersią można wykorzystać... ja jestem za:)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula, trzymam kciuki z całych sił, musi być dobrze!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wiesz jak człowiekowi każda godz się dłuży a ja raczej pesymistka jestem... zawsze pod górkę . U Ciebie jest nie grożny wchłonie się.. 25 % kobiet ma w ciąży i tylko w niektórych przpadk źle się kończy. A lekarz Ci kazał leżeć bo mi powiedział, że nie tylko tak jakbym była na wakacjach. Ze na siłę leżeć nie można bo on nie popiera takich rozwiązań by na siłę trzymać ciążę a potem może chore dziecko się narodziło.

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Sewerynka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak szacun :D prawie jakbyś dobrą biografię przeczytała :D

Witam nowe Mamuśki<3

My z Fasolką dziś korzystałyśmy z kąpieli słonecznych i morskich, przy takiej pogodzie grzech siedzieć w domu :)

Idę coś zjeść hehhehehe :D::D

Gosiak lubi tę wiadomość

f2w3rjjgh6j72quh.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popieram dlatego leżę jak najwięcej i nawet jeśli miałabym całą ciąże przeleżeć a urodzić to bym i tak leżała mimo że doktorek jest innego zdania. Buziaki dla was i a kyszzzzz dla krwiaka

Januszkowa lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

Ja mam po pierwszej ciazy, przydala sie bo jak brzuch robil sie wiekszy moglam spac tylko na boku z poduszka miedzy nogami, innej opcji nie bylo. Cebuszka ulatwiala zycie takze po porodzie przy karmieniu.

Gosiak lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    zadna  prywatnie?
    Ja na szczescie mam pakiet medyczny z pracy (Medicover) to nie place, ale wiem, ze moj lekarz za wizyte bierze 100 zl i za USG osobno kolejne 100 zl.

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze i zdycham z przejedzenia. Malz zabral mnie na romantyczna kolacje, bo dzis 5 rocznica slubu, ale przesadzilam. Jutro znow grilla robimy dla rodzinki i znajomych, bo juz sie zapowiedzieli. Jak tu oprzec sie pokusom?

sara_nar, Fedra lubią tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ