X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    ja dzis mam troche stresa bo chrzesniak mojego meza okazalo sie jest chory na rumien :(
    niby z nim jakos za bardzo nie przebywalam ale inni domownicy wiecej, boje sie zebym czegos nie zlapala ....

kochana na początku ciąży okazało się że u nas też dziecko w rodzinie to ma, a miała z nim kontakt teściowa, która miała ze mną codziennie... no ale jakoś starałyśmy się nie dotykać, nie bywać zbyt blisko no i w domu sterylnie w miarę się obchodzić no i jakoś dałam radę, bo jest o szkodliwe dla płodu ale jak na tym etapie to nie powiem ... jak nie miałaś jakiegoś bezpośredniego kontaktu to spokojnie ;)

a ja nie mogłam spać przez tą promocję proszku i płynu Loveli i poszliśmy kupić i już jestem spokojna :P

megg, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maju ja jestem dobrej mysli, sluz taki jak byl, zadnych dolegliwosci.. jak nie przejdzie do jutra czyli do pełnego wypoczynku to dopiero bede interweniowac. W ogole to co u Ciebie? Dawno nie pisalas

To chyba twardnienia, nie skurcze choć reki nie dam sobie uciac.. Mloda jest aktywna jak zawsze.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła do mnie dziś chusta :D i pieluszki kolorowe tetrowe, ale one są śliczne <3

Laurka, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny pomoCie bo jestem w rozpaczy, dzisiaj dermatolog przepisal mi antybiotyk doustny augmentin na tego kaszaka w stanie zapalnym bo jest nadkazenie bakteryjne i twierdzi ze sama masc moze nie pomoc... Nie wiem co robic czy dalej probowac z mascia czy brac antybiotyk :( plakac mi sie chce :(
    Hej Wam,

Bella, może to głupio zabrzmi ale nie mogę sobie wyobrazić tego twojego kaszaka, zastanawiam się czy to nie to samo co miała moja mama kiedyś.
    Moja mama na plecach ma taki jakby por skóry i kiedyś wdał się stan zapalny w to czyli tak jakby zebrała jej się ropa ale od środka, na początku nie dało się tego wycisnąć urosła kula na plecach, dostałą maść ichtiolową i miała smarować, jakby się nie zmniejszyło to miała mieć chirurgicznie usuwane. Ale po kilku dniach smarowania moja ciocia wzięła zdezynfekowaną igłę i jej to nakuła, i wycisnęła. Cała ropa wyszła na wierzch i dopiero wtedy zaczęło się goić jak ta ropa wyszła. Oczywiście dalej smarowała, ale również rywanolem (nie wiem czy można w ciąży;pytanie do gina.)
    No nie wiem jak to u Ciebie wygląda, ale może da się coś takiego zrobić oczywiście profesjonalnie bez wycinania?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Oby :( ale i tak dzieki dziewczyny bo juz jestem spokojniejsza o ten augmentin ze w razie jak juz bedzie mus to nie zaszkodzi mlodej :) moj ginekolog to musi mnie miec dosc... Ciekawe zy bedzie chcial mi ew kolejna ciaze prowadzic... Od ostatniej wizyty wyslalam mu juz 4 smsy...2 apropos masci ktore dostalam, 1 apropos antybiotyku, i 1 apropos osoby podczas radioterapii- tak sie silada ze moja chrzestna ma teraz bo miala wycinanego guza piersi zlosliwego i byla to zagadka czy moge ja odwiedzac, i niby moge, ale co ciekawe ona mimo opini mojego lekarza nie chce bo taierdzi ze to moze mojej ciazy zaszkodzic... No nic, dobrze ze narazie u niej dobrZe rokuje :)

Co do radioterapii, nie dziwię się Twojej cioci, znajomej tata obecnie niestety jest chory a ona w ciąży, i jemu w szpitalu powiedzieli po radioterapii, że co najmniej 2 tyg. ma się trzymać z dala od niemowląt i kobiet w ciąży. Córka go nie widziała miesiąc bo bał się, że jej zaszkodzi.

relge6yd3cl8y0me.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a podaj jak możesz przepis na te żeberka ze śliwkami bo brzmi pysznie :)

Dziewczyny skoro w biedronce taka kiepska jakość tej pościeli i kocyków to możecie polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na allegro od pościeli i prześcieradełek właśnie?

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niki640 wrote:
    Gosiak a podaj jak możesz przepis na te żeberka ze śliwkami bo brzmi pysznie :)

Dziewczyny skoro w biedronce taka kiepska jakość tej pościeli i kocyków to możecie polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na allegro od pościeli i prześcieradełek właśnie?

http://allegro.pl/2-el-posciel-nadia-100x135-cm-nowe-wzory-i4762167389.html

Osobiscie nie mam od niego pościeli, ale na ovu dziewczyny mialy zamawiać :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po krótkiej przerwie ! :)

Dzisiaj wróciliśmy od rodziców z zapasem :) mam nawet kapustę kiszona prawdziwą ;p mama powiedziała, że sama w domu zrobi i na święta znowu wezmę :)
    W tygodniu będę gotować kapuśniak :)

Czytałam Was na bieżąco, ale ciężko jest mi się odnieść do wielu wpisów

Angelcia zainspirowałaś mnie tymi kulami i postanowiłam, że też zrobię :)

na ozdoby mam jeszcze taką inspirację :

9b3954fcdb8e2c5amed.jpg

Taki makaron podobno jest w lidlu

Słoneczna mnie młody kopie zazwyczaj powyżej pępka a najbardziej pod żebrami właśnie

Mi ostatnio jest niewygodnie jak siedzę i ciężko jest mi dobrać odpowiednią pozycję

AAAA no i dostałam kolejną dostawę ubranek, niektóre nawet nie były w ogóle używane bo dziecko szybko rosło ;)
    Moje dziecię będzie mogło brudzić się na potęgę tyle rzeczy dla niego mam ;p
    Kombinezonem też juz nie muszę się martwić bo dostałam :)
    Mam też sweterek, który teściowa zrobiła kiedyś na drutach dla swoich malutkich wnuczków - wygląda jak nowy :D

asia888 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Maju ja jestem dobrej mysli, sluz taki jak byl, zadnych dolegliwosci.. jak nie przejdzie do jutra czyli do pełnego wypoczynku to dopiero bede interweniowac. W ogole to co u Ciebie? Dawno nie pisalas

To chyba twardnienia, nie skurcze choć reki nie dam sobie uciac.. Mloda jest aktywna jak zawsze.

Kochana tyle skrobiecie,że nie nadążam za wami.Jak mnie łapie skurcz,to jest dośc bolesny i brzuch mi zaraz twardnieje.Trzyma mnie tak z 0,5-1 minute i puszcza.Wogóle to boli mnie jeszcze miednica i mam nieraz bóle jak na okres,które promieniuja do nóg.Ja to mówie,że to ze starości,bo jak rodziłam wczesniej 17 i 15 lat temu,to nic mi nie dolegało a teraz wiek robi swoje.
    Byłam ostatnio u ginekologa i powiedział mi,ze nie jest pewien na 100% ale chyba bedzie córka.No i bądz tu mądry,jeden powiedzial,że będzie syn a drugi,że córka.Narazie kupuje uniwersalne rzeczy ale wózek mam czerwony :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też dziś dzień straszny, musiałam sobie popłakać bo mi też chyba brzuch się napinać zaczął od wczoraj. Masakra, jak leżę ok, jak zaczynam chodzić to mi się tak napina i jakby mi dziecko pęcherz w tym momencie ściskało i z trzy razy myślałam, że się posikam.
    Wzięłam dziś no-spę po czym się upłakałam, że muszę brać to gówno i nie mogę jak inni śmigać. Oczywiście, wyłąm jak gupol bo ja nie chcę urodzić wcześniaka i bardzo się boję :-(
    W czwartek wizyta, leżę cały dzień i odpoczywam, zobaczymy co mi powie.
    Jak nie chcę brać jakiś leków rozkurczowych boję się, że mały będzie miał potem problemy :-(:-(:-(
    Jak mi cholera smutno to szok :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 18:59

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam tą pościel minky :) http://allegro.pl/posciel-4cz-dwustronny-ochraniacz-minky-kulki-sowy-i4715776012.html kupiłam i przyszła błyskawicznie :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A ja też dziś dzień straszny, musiałam sobie popłakać bo mi też chyba brzuch się napinać zaczął od wczoraj. Masakra, jak leżę ok, jak zaczynam chodzić to mi się tak napina i jakby mi dziecko pęcherz w tym momencie ściskało i z trzy razy myślałam, że się posikam.
    Wzięłam dziś no-spę po czym się upłakałam, że muszę brać to gówno i nie mogę jak inni śmigać. Oczywiście, wyłąm jak gupol bo ja nie chcę urodzić wcześniaka i bardzo się boję :-(
    W czwartek wizyta, leżę cały dzień i odpoczywam, zobaczymy co mi powie.
    Jak nie chcę brać jakiś leków rozkurczowych boję się, że mały będzie miał potem problemy :-(:-(:-(
    Jak mi cholera smutno to szok :-(
    Kochana nie stresuj sie i nie myśl na zapas. Pamiętaj 90% rzeczy o których myślimy i się boimy nigdy sie nie wydarzy :*

Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na ostatniej wizycie u ginekologa kazano mi już udać się do środowiskowej z mojej przychodni zdrowia. Tak więc mam do Was pytanie? Czy któraś już była? jakim celu w ogóle tam idę? Tylko się "zapisać" ? Czy jak to wygląda wie któraś ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Przyszła do mnie dziś chusta :D i pieluszki kolorowe tetrowe, ale one są śliczne <3
    Pokaż zakupy! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka moje właśnie obciekają z tego krochmalowego kisielu, fuj :P Oby cos z tego wyszlo.

Maja to u mnie bezobjawowo wszystko przychodzi i odchodzi. Mnie z kolei boli chyba spojenie łonowe (zaraziłam się tym chyba od jednej z Was :P ) Nie przesadzaj z tym wiekiem, starsze od Ciebie rodzą i nic im nie jest.. Ta ciąża po prostu Cię nie oszczędza :) Kiedy masz następne badanie? Może w końcu się dowiesz!

Lara nie stresuj się! Ja w 1 trymestrze z głupoty wzięłam ibuprom i do dziś pluje sobie w brode, nospa jest niekiedy wręcz zalecana.. Bedzie dobrze :)

Bietka lubi tę wiadomość

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mojego męża dowiedziała się dopiero w 5 miesiącu, że jest w ciąży.
    Nie wiem jak to możliwe ale ok
    I piła codziennie piwo, tabletki brała, bo po prostu nie wiedziała że jest w ciąży
    Męża mam całego i zdrowego nic mu nie jest
    Przepraszam Was dziewczyny ale nie przesadzajcie..
    Przejmowanie się jedną tabletkę płakanie z tego powodu jest dla mnie całkowicie bez sensu. Wręcz uważam, ze ten stres związany z tym, że coś zrobiłyście nie tak jest o wiele bardziej gorszy niż samo to zrobienie czegoś nie tak

angelcia, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie wszystko dobrze. Natalia waży 1270 g :)
    Wszystko jest prawidłowo. Bardzo się cieszę.
    Będę Was nadrabiać za jakieś dwie godzinki, teraz czeka mnie seans serialowy :)

megg, kafabi, przedszkolanka:), Lara 82, słoneczna 85, justta, juska19, Gosiak, Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra, Bietka lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje, ze papieros czy tabletka tak nie zaważy na losie dziecka. Kiedyś się paliło, przyjmowało leki. Może to wina tego, że chcemy być coraz bardziej eko i lekarze czuja sie zobowiazani do tego, zeby to propagowac?

Moze i fajnie byc eko, ale... Przeciez zazwyczaj i tak kazdy z Nas korzysta z samochodu, ktory emituje spaliny - malo kto bedac EKO przerzuca sie na całoroczne przeprawy z rowerem, albo nagle kupuje samochody na prąd... Eko człowiek przecież też używa srodkow czystosci i ciezko mi uwierzyc, ze ich nie kupuje, bo woli uzyc wody z octem? No okej moze raz na czas, bo babciny sposob to super sposob, ale nie bedzie myl co drugi dzien w ten sposob lazienki czy czego kolwiek.

Eko zycie kosztuje duzo, chociazby Gosiak o tym mowila, bo przeciez taka zywnosc nie jest tania, tak samo pieluchy eko czy też inne.

Wiadomo wystarczy robic male rzeczy, a juz idziemy ku dobremu, ale przeciez baterie w pilocie chyba tez nie sa super eko? A z pilota korzysta każdy z Nas :)

Nie ukrywajac ja nie zwracam uwagi na to czy kupuje cos ekologicznego czy nie. Nie jest dla mnie dramatem kupic jednorazowke w biedronce, ani nie jest dla mnie trauma wyrzucic butelki do okreslonego smietnika, bo i tak ide przeciez na smietnik.

Januszkowa dobrze, ze u Ciebie i Nati wszystko okej :)

PatrycjaP, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, zaraz się ogarnę to pokażę. Chusta już wypróbowana. Dzieckiem był Pan wilk z Ikei ;) z tym, że brzuch przeszkadza w dobrym zawiązaniu. Tzn dziecko-pan wilk było nad brzuchem, więc trochę odbiegało od rzeczywistości, ale wiązać umiem. Teraz tylko będę doskonaliła ten warsztat :)
    Januszkowa super, że z Natalią wszystko dobrze :)Rośnijcie :)
    Angelcia masz rację, że bycie EKO kosztuje, mnie na przykład nie stać na bycie EKO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 20:05

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy:
    3a45a35694bd5ddamed.jpg

991af33ba95e5086med.jpg

i chusta (granatowa)
    1f4fca63333ea2b5med.jpg

megg, słoneczna 85, Gosiak, Penelope, Januszkowa, Bietka, derii84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ