Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj 34 tc zacznie się w tyg w którym są święta, więc siłą rzeczy pewnie chociaż jakieś ze 2 ciasta upieke bardziej skomplikowane, o ile mamuśki mi dadzą szanse, bo mimo że dobrze piekę, żeby nie było
to zawsze jest, no jak chcesz to możesz coś upiec, ale ja upieke to, to i tamto, bo to zawsze robię, to w sumie już chyba wystarczy. No to się nie narzucam, bo gotować też nic nie dadzą, w Wigilię do kolacji z M. się nudzimy, a matki nie wiedzą w co ręce włożyć, ale nie dadzą nikomu się wyręczyć
-
1500kg, Wow! A nie dawno miały te nasze szkraby po kilka centymetrów
Ja idę dziś na wizytę do dentysty. Zapłacę pewnie milion złotych, ale mam to w nosie, ważne, zeby mi naprawiła to, co tamta chyba spartoliła. Bo wyleciała mi plomba, którą ona robiła rok temu. Cholera, coś w tym jest, że dziecko zjada zęby, bo widzę już, że mam kolejne dwa do leczenia. I to dwa, które były leczone!
Damn!
-
kasia_1988 wrote:Dziewczyny włąsnie odebrałam wyniki i w morfologi mam min. podwyższony stan neutrofilów/i ? wiece za co to odpowiada i czy w ciązy jest grożne?
Ja mam przez całą ciążę bałagan z neutrofilami i innymi leukocytami i lekarz mówi, żebym tym się nie prezjmowała bo to bardzo się zmienia w ciąży i normy laboratoryjne nie są dostosowane. -
No właśnie w stanach też nie było to dużo kasy, więc to kupili. To w USA taka norma, zresztą jak wiele innych rzeczy. Sam kosz powyżej stówki to nie tragedia, ale u nas te wkłady (woreczki), które się później dokupuje są drogie bardzo, po jeden wkład jakoś z 30-40 zł. (ok 100 woreczków, to tak na niecały tydzień), dlatego też zdecydowanie ja ze względu na koszty wolę opakowanie najmniejszych worków na śmieci za 3zł i każdą oddzielnie zapakować.
Ale jakby to taniej u nas wychodziło to bardzo fajna rzecz -
A za tydzień w środę mam wizytę u gina i prenatalne, to będzie 30 tc 2 dni, myślicie że już każe mi przychodzić co 2 tyg? Do tej pory miałam co 3 tyg, co jest trochę długo szczególnie jak coś niepokoi, ale nie na tyle żeby jechać na IP
Mój gin pewnie mi zrobi tylko usg dowcipne żeby sprawdzić szyjkę i czy lozysko się podniosło, bo wieczorem tego samego dnia mam prenatalne. Obawiam się że łożysko się nie podniosło, bo dalej czuję nacisk na krocze jak trochę pochodzę, ciekawe czy jest jeszcze szansa czy to będzie wskazanie do cesarki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:30
-
A ja zaczęłam rozpakowywać kolejne 2 kartony, bo opróżniłam komodę kolejną i jestem w szoku, jeszcze ładniejsze ciuszki - myślałam, że tam już będą ciuszki dla starszego dziecka, ale nie - jest sporo 0-3 mies. sukieneczki, rajstopki, spodenki... no śliczne to wszystko, bardzo dużo jest firmy, której nie znałam wcześniej Petit Patapon, ale mamy też spodnie DKNY, burberry są ciuszki - Janeczka będzie ubrana jak modelka
Atakasobiejedna, kasia_1988, Sue, megg, sebza lubią tę wiadomość
-
agaaa28 wrote:Ja mam przez całą ciążę bałagan z neutrofilami i innymi leukocytami i lekarz mówi, żebym tym się nie prezjmowała bo to bardzo się zmienia w ciąży i normy laboratoryjne nie są dostosowane.
ooo dzięki bo juz się zmartwiłam... jak przeczytałam o jakims stanie rzucawkowym czy innych rzeczach... dzisiaj pewnie na wizycie mi wyjasni... -
Ja się tylko zastanawiam gdzie w takich rurkach ma się zmieścić pielucha
http://wrzucaj.net/images/2014/11/18/spodnie.jpg
Na spodniach jest napisane 6-9 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:40
Penelope, Bietka, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
A takiemu dziecięciu to w ogóle wygodnie będzie w takich spodniach? Bo mnie czasem jeansy wkurzają, bo cisną i gniotą, a Maluch ma jeszcze pieluchę
Gosiak - będziesz testować i wrzucać nam tu fotki w sierpniu, bo wtedy nasze pociechy będą miały po pół roczku
-
Sue wrote:A takiemu dziecięciu to w ogóle wygodnie będzie w takich spodniach? Bo mnie czasem jeansy wkurzają, bo cisną i gniotą, a Maluch ma jeszcze pieluchę
Gosiak - będziesz testować i wrzucać nam tu fotki w sierpniu, bo wtedy nasze pociechy będą miały po pół roczku
-
Gosiak , zobacz jeszcze te:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218/
Gosiak wrote:Co do przewijaka - ja niedawno wpadłam na pomysł, że łóżeczko będziemy przygotowywać w wakacje dopiero, do tego czasu w koszu mojżesza Janka będzie stacjonować, więc myślałam o czymś takim: http://allegro.pl/3044-regal-polka-kosz-na-zabawki-komoda-przewijak-i4781145704.html
albo: http://allegro.pl/polko-przewijak-na-kolkach-komoda-klups-3-kolory-i4793047211.html
Albo czymś podobnym jeszcze nie jestem zdecydowana. -
co do przewijaka to ja mam ten na łóżko, na to mata, pojemniki zawieszę z boku łóżeczka ( nie wszystkie pewnie) ale od razu kupiłam jak na wystawię tak stało z tymi pojemnikami. Zastanawiałam się długo nad tym z ikei białym stojącym przewijakiem, ale pokój nie jest największy, potem wolę jednak kupić takie dziecięce szuflady kolorowe np. na zabawki, książki więc byłoby za ciasno. i w rezultacie kupiłam to:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:06
Gosiak, agaaa28, Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość