WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Cath a karmienie piersią ?
    będę karmić piersią nie dłużej niż 2/3 miesiące. a w szkole rodzenia nasza położna mówiła że jak chcemy wypić jednego drinka to możemy zebrać pokarm wcześniej a ten dwie godziny po wypiciu odciągnąć i wylać nic nie nie stanie. mowa tu o jednym drinku a nie o całej butelce wódki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:05

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko 20 razy zawijalam je, muszę spróbować na 40 wtedy będą takie ładne gęste

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Patrycja nie śmiej się ze mnie ;P

he ;)

Nie śmieje :)
    Mi się podobają bardzo
    Chodziło o to, że na allegro też takie sprzedają, za kosmiczne ceny. A samemu jak ładnie można zrobić czego jesteś przykładem :)

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Mieszkam na szóstce a Ty? Gdzie chodzisz do lekarza? Rodzisz w Jastrzębiu??

Na Arki bożka
    Ale z 6 raczej nikogo nie kojarzę
    Ja chodzę do Anny Mura, a Ty?
    Pierw chodziłam do Woźniakowej ale szybko zmieniłam !! :)
    Jeżeli chodzi o poród w Jastrzębiu to mam obawy.. jeszcze nie wiem gdzie chcę .. A Ty ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • MoniaP Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaa1201 super masz te pompony. Ja też chciałam sobie zrobić, ale mój K. nie jest przekonany czy dla chłopca pompony to dobry pomysł....

angelcia na jaki klej robiłaś te kule? Musze sie wybrać do sklepu bo chce w tym roku choinke ustroić takimi bombkami :) Na Internecie jedni pisza, że klej do drewna, inni że zwykły Magic też sie nadaje... I to masz z muliny czy sznurka??

3jgxskjor2w2ltji.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później spróbuję taki gęsty zrobić, bo te to takie rzadkie są, no ale dziękuję za miłe słowa ;);)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    No i właśnie ten fotelik dla mnie w porównaniu do maxi cosi wyglądał tandetnie, Owszem zgadzam się co do zadaszenia bo sama miałam wątpliwości ale jednak wykonanie maxi cosi o wiele lepsze niż tego fotelika bebetto. i dla nas ważne są te testy wszystkie innego mój mąż by nie kupił :)
    Zadaszenie nasz ma takie miękkie i chowane w tył fotelika ale jest to bardzo porządny materiał :) Byliśmy na spotakniu zorganizowanym ze szkoły rodzenia na temat bezpieczeństwa w fotelikach i pani na nim mówiła aby nie brać innego fotelika który nie ma tych testów bo nie ma gwarancji co się stanie w momencie wypadku.

nie wiem jaki model maxi cosi widziałam w sklepie ale róznicy w wyglądzie nie zauwazyłam ;] wg mnie ten bebetto nie wyglądał najgorzej ;]
    tez jak była na warsztatach to mówili o tych testach adac - ale to mówił gości z maxi cosi więc wiadomo. Sama nie wiem - nie jest to w końcu produkt marketowy, musiał zostac dopuszczony do uzytku na jakiś zasadach więc pewnie przepisy spełnia. A co do wypadków to faktycznie nie powinno się brac uzywanych, które mogły mieć stłuczkę bo wtedy nie wiadomo czy cos się wewnątrz nie uszkodziło

Słoneczna - spokojnie. Najważniejsze że szyjka się nie otwiera

Tak sie zastanawiam czy moze to nie jest tak że te szyjki troche sie jednak skracają w ostatnich miesiacach ciązy. Bo jak nie to to wygląda na jakąs plagę. Co wizyta u gina to krótsza szyjka :-/
    najwzniejesze to nie przekroczyc magicznej granicy

• Penelope Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, no widzisz, dało się i ładnie wyszły pompony ! :) a jaka radocha pewnie, a tak to byś zapłaciła po dychu za sztukę i mniejsza radość. Ładne :)

SŁONECZNA, no przykro że takie wieści ale jak widać da się z nimi normalnie dotrwać do końca. Oszczędzaj się kochana i będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:10

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    będę karmić piersią nie dłużej niż 2/3 miesiące. a w szkole rodzenia nasza położna mówiła że jak chcemy wypić jednego drinka to możemy zebrać pokarm wcześniej a ten dwie godziny po wypiciu odciągnąć i wylać nic nie nie stanie. mowa tu o jednym drinku a nie o całej butelce wódki ;)

Ale mi teraz humor poprawiłaś :) a czemu 2/3 miesiące skąd taki okres? Pytam z ciekawości bo sama jeszcze się nie zastanawiałam nad tym wszystkim

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja połozna mówiła że w trakciem karmienia piersią nawet wskazane jest słabe piwko - bo pobudza laktację. A alkoholem sie nie przejmowac bo zanim dotrze do mleka to juz isę strawi -oczywiście nie mówię o piwach 11% ;]

ja po tym jakskróciła mi sie szyjka będęmiała wizyty co 2 tygodnie, i tez nie moge ćwiczyc tylko teoria i ćwiczenia oddechowe

• cath Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    nie wiem jaki model maxi cosi widziałam w sklepie ale róznicy w wyglądzie nie zauwazyłam ;] wg mnie ten bebetto nie wyglądał najgorzej ;]
    tez jak była na warsztatach to mówili o tych testach adac - ale to mówił gości z maxi cosi więc wiadomo. Sama nie wiem - nie jest to w końcu produkt marketowy, musiał zostac dopuszczony do uzytku na jakiś zasadach więc pewnie przepisy spełnia. A co do wypadków to faktycznie nie powinno się brac uzywanych, które mogły mieć stłuczkę bo wtedy nie wiadomo czy cos się wewnątrz nie uszkodziło

Słoneczna - spokojnie. Najważniejsze że szyjka się nie otwiera

Tak sie zastanawiam czy moze to nie jest tak że te szyjki troche sie jednak skracają w ostatnich miesiacach ciązy. Bo jak nie to to wygląda na jakąs plagę. Co wizyta u gina to krótsza szyjka :-/
    najwzniejesze to nie przekroczyc magicznej granicy
    oczywiście to tylko moje zdanie :) u nas była babeczka na tym spotkaniu taka nie zrzeszona z żadną firmą nic nie reklamowała :D my mamy maxi cosi pebble :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Marka Ciepieli do Medicusa... Kiedyś dawno dawno chodziłam też do Woźniakowej ale wkurzała mnie jej punktualność :) Rodzić chyba bede u nas w Jastrzębiu bo po a) Ciepiela tam pracuje, po b) mam 300 metrów do szpitala a po c) położna moja też tam pracuje... Zreszta chyba nigdzie w bliższej okolicy nie ma szpitala w którym daja ZZO i który słynie z dużo lepszej opinii...

3jgxskjor2w2ltji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;] no pewnie

• ash Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ile rolek tiulu powinnam zamówić, żeby wyszło mi z 5/6 pomponów?

może jednak i ja się skuszę na robotę samodzielną ;)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• cath Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Ale mi teraz humor poprawiłaś :) a czemu 2/3 miesiące skąd taki okres? Pytam z ciekawości bo sama jeszcze się nie zastanawiałam nad tym wszystkim
    piwko jest nawet wskazane na okres karmienia :) tak jak pisze sylwia :D bo tu chodziło chyba o słód któy jestw piwie i dobrze wpływa na okres laktacji :)

a u mnie taki okres ponieważ na studia będe jeździć i chcę odciagac pokarm i przyzwyczaić Konstancje do tego jak njaszybciej :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Penelope ;)
    No frajda jest, przez moment nawet o sobie pomyślałam jak o artyście hahaha ;)

Sloneczna będzie dobrze, nie przejmuj się ;*

Do mam chcących karmić piersią:
    taki gadżet ;)
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4740882575&sh_dwh_token=d0b6dd74a8394345128e20d296cb1c5e

Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do skracających się szyjek w III trymestrze to prawda że się skracają często i gęsto ale trzeba bardzo uważać aby nie doszło do porodu przedwczesnego dlatego leżeć, odpoczywać, nie stresować się, leżeć i jeszcze raz leżeć :D

sebza lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    piwko jest nawet wskazane na okres karmienia :) tak jak pisze sylwia :D bo tu chodziło chyba o słód któy jestw piwie i dobrze wpływa na okres laktacji :)
    No ja słyszałam o Karmi, nigdy o zwykłym piwie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No ja słyszałam o Karmi, nigdy o zwykłym piwie.
    Nam mówiła o piwie które nie ma dużo procent ;) Nie podawała dokładnej marki ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tylko o Karmii :)

diamonds lubi tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ