Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
PatrycjaP wrote:Cath a karmienie piersią ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:05
-
Asiaa1201 wrote:Patrycja nie śmiej się ze mnie ;P
he
Nie śmieje
Mi się podobają bardzo
Chodziło o to, że na allegro też takie sprzedają, za kosmiczne ceny. A samemu jak ładnie można zrobić czego jesteś przykładem -
MoniaP wrote:Mieszkam na szóstce a Ty? Gdzie chodzisz do lekarza? Rodzisz w Jastrzębiu??
Na Arki bożka
Ale z 6 raczej nikogo nie kojarzę
Ja chodzę do Anny Mura, a Ty?
Pierw chodziłam do Woźniakowej ale szybko zmieniłam !!
Jeżeli chodzi o poród w Jastrzębiu to mam obawy.. jeszcze nie wiem gdzie chcę .. A Ty ? -
asiaa1201 super masz te pompony. Ja też chciałam sobie zrobić, ale mój K. nie jest przekonany czy dla chłopca pompony to dobry pomysł....
angelcia na jaki klej robiłaś te kule? Musze sie wybrać do sklepu bo chce w tym roku choinke ustroić takimi bombkamiNa Internecie jedni pisza, że klej do drewna, inni że zwykły Magic też sie nadaje... I to masz z muliny czy sznurka??
-
nick nieaktualnycath wrote:No i właśnie ten fotelik dla mnie w porównaniu do maxi cosi wyglądał tandetnie, Owszem zgadzam się co do zadaszenia bo sama miałam wątpliwości ale jednak wykonanie maxi cosi o wiele lepsze niż tego fotelika bebetto. i dla nas ważne są te testy wszystkie innego mój mąż by nie kupił
Zadaszenie nasz ma takie miękkie i chowane w tył fotelika ale jest to bardzo porządny materiałByliśmy na spotakniu zorganizowanym ze szkoły rodzenia na temat bezpieczeństwa w fotelikach i pani na nim mówiła aby nie brać innego fotelika który nie ma tych testów bo nie ma gwarancji co się stanie w momencie wypadku.
nie wiem jaki model maxi cosi widziałam w sklepie ale róznicy w wyglądzie nie zauwazyłam ;] wg mnie ten bebetto nie wyglądał najgorzej ;]
tez jak była na warsztatach to mówili o tych testach adac - ale to mówił gości z maxi cosi więc wiadomo. Sama nie wiem - nie jest to w końcu produkt marketowy, musiał zostac dopuszczony do uzytku na jakiś zasadach więc pewnie przepisy spełnia. A co do wypadków to faktycznie nie powinno się brac uzywanych, które mogły mieć stłuczkę bo wtedy nie wiadomo czy cos się wewnątrz nie uszkodziło
Słoneczna - spokojnie. Najważniejsze że szyjka się nie otwiera
Tak sie zastanawiam czy moze to nie jest tak że te szyjki troche sie jednak skracają w ostatnich miesiacach ciązy. Bo jak nie to to wygląda na jakąs plagę. Co wizyta u gina to krótsza szyjka
najwzniejesze to nie przekroczyc magicznej granicy -
Asia, no widzisz, dało się i ładnie wyszły pompony !
a jaka radocha pewnie, a tak to byś zapłaciła po dychu za sztukę i mniejsza radość. Ładne
SŁONECZNA, no przykro że takie wieści ale jak widać da się z nimi normalnie dotrwać do końca. Oszczędzaj się kochana i będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 20:10
-
cath wrote:będę karmić piersią nie dłużej niż 2/3 miesiące. a w szkole rodzenia nasza położna mówiła że jak chcemy wypić jednego drinka to możemy zebrać pokarm wcześniej a ten dwie godziny po wypiciu odciągnąć i wylać nic nie nie stanie. mowa tu o jednym drinku a nie o całej butelce wódki
Ale mi teraz humor poprawiłaśa czemu 2/3 miesiące skąd taki okres? Pytam z ciekawości bo sama jeszcze się nie zastanawiałam nad tym wszystkim
-
nick nieaktualnymoja połozna mówiła że w trakciem karmienia piersią nawet wskazane jest słabe piwko - bo pobudza laktację. A alkoholem sie nie przejmowac bo zanim dotrze do mleka to juz isę strawi -oczywiście nie mówię o piwach 11% ;]
ja po tym jakskróciła mi sie szyjka będęmiała wizyty co 2 tygodnie, i tez nie moge ćwiczyc tylko teoria i ćwiczenia oddechowe -
*Sylwia wrote:nie wiem jaki model maxi cosi widziałam w sklepie ale róznicy w wyglądzie nie zauwazyłam ;] wg mnie ten bebetto nie wyglądał najgorzej ;]
tez jak była na warsztatach to mówili o tych testach adac - ale to mówił gości z maxi cosi więc wiadomo. Sama nie wiem - nie jest to w końcu produkt marketowy, musiał zostac dopuszczony do uzytku na jakiś zasadach więc pewnie przepisy spełnia. A co do wypadków to faktycznie nie powinno się brac uzywanych, które mogły mieć stłuczkę bo wtedy nie wiadomo czy cos się wewnątrz nie uszkodziło
Słoneczna - spokojnie. Najważniejsze że szyjka się nie otwiera
Tak sie zastanawiam czy moze to nie jest tak że te szyjki troche sie jednak skracają w ostatnich miesiacach ciązy. Bo jak nie to to wygląda na jakąs plagę. Co wizyta u gina to krótsza szyjka
najwzniejesze to nie przekroczyc magicznej granicyu nas była babeczka na tym spotkaniu taka nie zrzeszona z żadną firmą nic nie reklamowała
my mamy maxi cosi pebble
-
Ja do Marka Ciepieli do Medicusa... Kiedyś dawno dawno chodziłam też do Woźniakowej ale wkurzała mnie jej punktualność
Rodzić chyba bede u nas w Jastrzębiu bo po a) Ciepiela tam pracuje, po b) mam 300 metrów do szpitala a po c) położna moja też tam pracuje... Zreszta chyba nigdzie w bliższej okolicy nie ma szpitala w którym daja ZZO i który słynie z dużo lepszej opinii...
-
nick nieaktualny
-
PatrycjaP wrote:Ale mi teraz humor poprawiłaś
a czemu 2/3 miesiące skąd taki okres? Pytam z ciekawości bo sama jeszcze się nie zastanawiałam nad tym wszystkim
tak jak pisze sylwia
bo tu chodziło chyba o słód któy jestw piwie i dobrze wpływa na okres laktacji
a u mnie taki okres ponieważ na studia będe jeździć i chcę odciagac pokarm i przyzwyczaić Konstancje do tego jak njaszybciej -
Dzięki Penelope
No frajda jest, przez moment nawet o sobie pomyślałam jak o artyście hahaha
Sloneczna będzie dobrze, nie przejmuj się ;*
Do mam chcących karmić piersią:
taki gadżet
http://allegro.pl/show_item.php?item=4740882575&sh_dwh_token=d0b6dd74a8394345128e20d296cb1c5ePenelope, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
a co do skracających się szyjek w III trymestrze to prawda że się skracają często i gęsto ale trzeba bardzo uważać aby nie doszło do porodu przedwczesnego dlatego leżeć, odpoczywać, nie stresować się, leżeć i jeszcze raz leżeć
sebza lubi tę wiadomość