WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Cath, a próbowałyście z siostrą mydełek aleppo?
    Sama natura, może by akurat Wam odpowiadało?
    Też mam mydełko Alleppo i uważam, że jest świetnie jeżeli chodzi o właściwości ale niestety nie jestem w stanie go używać ze względu na... zapach.
    Nie mogę go znieść, dla mnie to zapach oślej kupy, no kojarzy mi się tak. Wcześniej miałam mydełko, które nie było oryginalne i nie rozumiałam o co chodzi ludziom z jego zapachem bo miało zapach zwykłego mydła no i nie działało. Potem kupiłam to właściwe. Gdy mój G. używał go do twarzy, nie mogłam z nim spać ;-) Nie dało rady, teraz jak zaschło to czuć je jeszcze mocniej. No nie daję rady ;-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Ale bella to co widać na zdjęciu to spokojnie by starczyło:D
    Szczerze Wam powiem, że nie wyobrażam sobie tego mojego pierwszego normalnego piwa hii chyba po 1 szklance padnę :D

Ja nie dość że mam słabą głowę do picia to tyle czasu abstynencji to padne po łyczku ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Też mam mydełko Alleppo i uważam, że jest świetnie jeżeli chodzi o właściwości ale niestety nie jestem w stanie go używać ze względu na... zapach.
    Nie mogę go znieść, dla mnie to zapach oślej kupy, no kojarzy mi się tak. Wcześniej miałam mydełko, które nie było oryginalne i nie rozumiałam o co chodzi ludziom z jego zapachem bo miało zapach zwykłego mydła no i nie działało. Potem kupiłam to właściwe. Gdy mój G. używał go do twarzy, nie mogłam z nim spać ;-) Nie dało rady, teraz jak zaschło to czuć je jeszcze mocniej. No nie daję rady ;-)
    hahahah dobre :D ja nie mogę z zapachu koziego mleka ale takiego od kozy. moja siositra na takim była wychowywana bo moja mama nie miała pokarmu a krowiego ne mogła. do tej pory czuje ten smród!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co może zrobimy zlot czarownic lutowych w wakacje i sobie po drineczku walniemy :D MAtki polki:D

Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Angélique89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Są też specjalne woreczki na zużyte pieluchy, ale chyba faktycznie kosz na balkonie to będzie najlepszy wybór :P Szczególnie w zimie, bo w kuchni mam ciepło to smrodek by pięknie się rozchodzil ;) Już wystarczy że koty dają czadu w 2 kuwetach heh :P
    Ja mam takie woreczki na zużyte pampersy, nie wiem czy różnią się od zwykłych woreczków. Podobno neutralizują zapach ale nie wiem czy nie chodzi po prostu o fakt, że zamknięty jest w woreczku a nie dlatego, że woreczek ma jakieś "magiczne" właściwości;-) Zobaczymy...

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia- a Ty jaka masz szyjke? bo mowisz ze sie tez skraca.

Gosiak- juz dzwonilam do szefowej i ma szukac zastepstwa.

Gosiak, sebza lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chyba calkiem mocna glowe, ale po takim czase abstynencji to sie maz smieje ze po 2 drinach i bedzie mnie zbieral z ziemi :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    To co może zrobimy zlot czarownic lutowych w wakacje i sobie po drineczku walniemy :D MAtki polki:D

Z miłą chęcią ;);) jestem zza ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem 100% abstynentka :P sam zapach mi przeszkadza :P

Słoneczna kochana, ja wiem że Ty teraz będziesz się mega stresować, ale wiesz że to Ci nie pomoże? Musisz spokojnie dla Maciusia odpocząć, zero stresów, jak najbardziej się oszczędzać a wszystko będzie dobrze :) a szyjka skrócona ale jeszcze bliżej 3cm niż 2,5 :*

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP ja to robiłam z kordonka. 100g wystarczyło mi na 24 kule o średnicy około 8cm. Moczyłam je mocno w krochmalu (woda+mąka ziemniaczana) i odstawiłam na 24h.

Bella niezłą macie piramidkę <3 Ja nazbierałam jeszcze duuużo alkoholu na weselu, bo zrobilismy barek z róznymi procentami. Ludzie mysleli na poczatku, ze to tylko dekoracja haha, piałam jak głupia z tego :D

Cath dużą masz działkę wokół domu to wpadniemy wszystkie z... 82 bobasami :D CO TY NA TO? :D

MoniaP, bella84, Sue, Penelope, Gosiak lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    hahahah dobre :D ja nie mogę z zapachu koziego mleka ale takiego od kozy. moja siositra na takim była wychowywana bo moja mama nie miała pokarmu a krowiego ne mogła. do tej pory czuje ten smród!
    Mam to samo z kozim mlekiem :-D, nawet sera koziego nie zjem, choćbym się starała, chyba by wrócił.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchyvtez maja takie ciche dni ? Kurde moj dzisiaj jakis malo ruchliwy zaczynam sie martwic :(

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna przykro mi, że takie wieści. Ale najważniejsze, że Maciuś zdrowy. Musisz teraz dużo leżeć i być spokojna, wiem, że łatwo mówić sama bym pewnie zwariowała, no i chyba zwariuję do czwartku do ojej wizyty :-(

Ale może nie chodź już do pracy, tylko sobie leżakuj w domu, a szkoła rodzenia to też znowu nie najważniejsza bo w necie wszystkiego się dowiesz.

Trzymaj się :-) cieplutko :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja miewają, oj miewają. Dzieci to tak jak my.. w jednym dniu przenosiłybyśmy góry, a w innym... spałybyśmy cały dzień. W końcu te "płody" w nas to ludzie, już ludzie :) :*

Sue, Penelope, Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ale strasznie to stresujace...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Wasze maluchyvtez maja takie ciche dni ? Kurde moj dzisiaj jakis malo ruchliwy zaczynam sie martwic :(
    Moja wiercipięta tez ma dzisiaj cichy dzień, czasem mu się zdarza.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To troszkę się uspokoilam.. Mam nadzieje ze jutro będzie aktywniejszy :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to rozruszaj malucha, pozaczepiaj na pewno po jakimś czasie się zezłości i odpowie :)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, grudzień juz niedługo, więc jeszcze chwila i będziesz mogła iść na l4, a do pracy już chyba nie powinnaś chodzić. Leki lekami, ale jak mówi mój gin odpoczynek to najlepsze lekarstwo...

Chciałam coś jeszcze napisać ale zapomniałam ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia no właśnie jakoś specjalnie nie reaguje na te moje zaczepki...

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ