WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja spokojnie, widocznie ma taki śpiący dzień :) taka pogoda to nie ma co się dziwić :)
    mnie za to brzuch boli małpowo i taki twardy się zrobił i czy to jest to twardnienie czy coś innego...kto to wie..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja moja też niekiedy nie reaguje, może Oliver jest odwrócony pleckami i przeciąga się "w środku" - stąd brak odzewu.

Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie Wam tak juz bym chciała luty ze szok. Ten stres mnie zabije chyba.

megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia może i tak. Dzięki za uspokojenie :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna przykro mi, odpoczywaj! musi byc ok!

a przypomnij mi Ty mialas jakies bóle brzucha?

kurcze ja wizyta dopiero za 2 tyg, a ostatnio mi dł szyjki nie spr :(

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna podpisuje sie rekami nogami i brzuchem pod tym co dziewczyny pisza... Powinnas teraz sie iszczedzac, mimonze szyjka w normie to jednak skrocenie to wskazanie do oszczednego trybu zycia a wiec... Na l4 marsz!! :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    a co do skracających się szyjek w III trymestrze to prawda że się skracają często i gęsto ale trzeba bardzo uważać aby nie doszło do porodu przedwczesnego dlatego leżeć, odpoczywać, nie stresować się, leżeć i jeszcze raz leżeć :D

He he he powiedz to tutejszym lekarzom, pracodwacom i rzadowi :] Ja sie chetnie poloze.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ja dokładnie wczoraj miałam taki dzień, zero ruchów, no nic , dwie godziny leżenia na boku od 13 -16 i NIC. Popłakałam się, tym bardziej że położna mnie już uczuliła teraz że gdyby ruchów nie było przez dwie godziny to na izbę przyjęć. Nie mogłam Zdziebąda pobudzić, poszłam na spacer - NIC, tańczyłam (samej przed sobą mi było głupio) - NIC, czekolada - NIC, mąż nawet po worek kostek lodu do sklepu pojechał żebym wypiła coś bardzo bardzo zimnego iiiiiii NIC. Wieczorem, około 22 coś tam się Zdziebąd ruszył, trochę mnie uspokoił. Ale mówiłam sobie że jak dziś tak będzie jadę do szpitala niech zaglądają. A dziś, Zdziebąd od rana się rusza, nie tak bardzo mocno jak wcześniej (bo już pewnie ma mniej miejsca) ale cały dzień daje znać. Ale wczoraj, ja już tu od zmysłów odchodziłam. Widocznie takie dni tez bywają :)
    Oczywiście, oby nam się nie zdarzały !
    Patrycja20 wrote:
    Angelcia no właśnie jakoś specjalnie nie reaguje na te moje zaczepki...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Słoneczna, przykro mi, że takie wieści. Tak jak dziewczyny piszą - postaraj się już wziąć L4 i odpoczywać. No i się nie stresuj, 29mm to prawie 3cm, więc nie jest tak najgorzej :*
    No i z tą wątrobą też niewesoło, dostałaś skierowanie na jakieś badania?

Laurka, a my tutaj tak cały czas w Pl narzekamy na wszystko, a jeśli chodzi o opiekę ciężarnych i ogólne przywileje, to nie mamy tak najgorzej!

Ja dopiero wróciłam od dentysty. Nie jest najgorzej. Resztę zrobię 8.12, jedna wizyta wystarczy. Do tego zdejmie mi kamień i osad, więc będę rodzić ze śnieżnobiałym uśmiechem na ustach:)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leze juz z laptopem:)

megg nie mialam bolu podbrzusza ani razu-
    mialam 3 razy wymioty i bol krzyza wczoraj

przy wymitoch to takie silne torsje wiec myslle ze to tez moglo miec wplyw.
    nie dzwigam bardzo ani nie wspolzyje

Sue- mam zrobic krew na watrobe do 2 grudnia.
    Maciek jest duzy.

rozpycha sie strasznie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 22:19

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nasze urwisy to już tak nie kopią, tylko się rozpychaja, bynajmniej ją mam takie uczucie, i non stop jeść mi się chcę

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z wieczora.

Słoneczna koniecznie odpoczywaj i smigaj na l4,poza tym rób te enzymy watrobowe.

Co do ruchów,mam też dni,ze panikuje,ale ns szczęście wszystko wraca do normy.

Idziemy spać,bo niestety nieciekawy dzień dziś był,także spokojnych,przepełnionych spokojnym snem nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 22:33

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sypiemy się dziewczyny, ale to w końcu trzeci trymestr, więc niedługo nasze dzieciaczki będą bezpieczne i będziemy się prosić o poród ;)

Właśnie kupiłam laktator lovi prolactis, drogi ale myślę że nie będę żałować, w końcu to o mój komfort chodzi, a też mi się coś od życia należy :P Na allegro jeden sprzedawca ma za 319 zł z kurierem gratis, wykorzystałam bon na 20 zł, więc zapłaciłam 299 zł :) A myślałam że kupię później na Gemini za 315 zł, ale im bliżej świąt tym będzie więcej wydatków i pewnie bym pozalowala pieniędzy i nie kupiła.

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba bede musiala sprobowac przelozyc moja piatkowa wizyte na inny dzien, bo mojemu mezowi sie zapomnialo u umowil weterynarza na ten sam poranek. Bedziemy sie zegnac z naszym labkiem :(((
    Nie chce jechac na wizyte sama podczas, gdy nasz pies bedzie usypiany. I nie chce przekladac weterynarza, bo wtedy w ogole nie bede mogla przy tym byc, bo od poniedzialku zmieniam godziny pracy. Eeh. Dlaczego listopad jest zawsze taki dobijajacy? :/

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, a co się stało psiakowi? Jej, strasznie mi przykro... Naprawdę :(

Ostatnio widziałam gdzieś taki napis "Listopad to zbiór poniedziałków z całego roku". Coś w tym jest, nienawidzę tego durnego miesiąca!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sylwia- a Ty jaka masz szyjke? bo mowisz ze sie tez skraca.

Gosiak- juz dzwonilam do szefowej i ma szukac zastepstwa.

ostatnio była około 30mm, skróciła się z 40mm

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja wczoraj miałam wizytę u lekarza i pytałam co robić gdyby dziecko długo się nie ruszało, pani dr. powiedziała, że na tym etapie jeszcze nie panikować. Później po 30 tyg. gdyby były np. 3/4 godz. takie ciche to próbować pobudzić dziecko, np. wypić kakao, zjeść coś słodkiego, położyć się na boku i czekać. Jeśli to nie pomoże to można złapać brzuch po bokach i trochę nim wstrząsnąć.
    Będzie dobrze :)

Fedra coś przestała się odzywać, jesteś?? Wszystko ok??

Słoneczna bardzo współczuję, ale bądź dobrej myśli i odpoczywaj!!!

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów kręce się z boku na bok i nie mogę spać!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłabym coś słodkiego, bo... dziś w sumie nic takiego nie zjadłam.

PatrycjaP lubi tę wiadomość

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie:)

Przykre te wieści o skracających się szyjkach. Dbajcie o siebie dziewczyny, leżcie, niech teraz inni nadskakują wokół Was. Jak nie teraz, to kiedy?

U mnie syndrom wicia gniazda się zaostrza, w tamtym tyg posprzątałam we wszystkich szafkach w kuchni, wczoraj poprałam firanki, dziś kilka godzin zajęło mi sprzątanie szafek w łazience, a przyznaję się bez bicia perfekcyjną panią domu to nigdy nie byłam. Jak tak dalej pójdzie to przed porodem będzie można robić u mnie test białej rękawiczki, bo mam zamiar posprzątać generalnie całe mieszkanie :P oczywiście nie chce przedobrzyć, więc robię to pomalutku i malutkimi kroczkami- co drugi dzień coś innego. Przynajmniej tyle na ten moment robię, bo $ nie mam, żeby wyprawkę kompletować, a jakoś czas trzeba sobie wypełnić...
    Dodatkowo Franek się rozchorował i z rana poleciałam do lekarza, potem do dentysty z moimi zębami (byłam też w tamtym tyg i idę znów w pt, zęby lecą mi na potęgę :( ), potem sprzątanie, a wieczorem pojechałam na basen. Dzień wypełniony po brzegi, teraz LB (leżę bykiem) i odpoczywam ;)

PatrycjaP, Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ