Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
cath wrote:a co do skracających się szyjek w III trymestrze to prawda że się skracają często i gęsto ale trzeba bardzo uważać aby nie doszło do porodu przedwczesnego dlatego leżeć, odpoczywać, nie stresować się, leżeć i jeszcze raz leżeć
He he he powiedz to tutejszym lekarzom, pracodwacom i rzadowi :] Ja sie chetnie poloze.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Patrycja, ja dokładnie wczoraj miałam taki dzień, zero ruchów, no nic , dwie godziny leżenia na boku od 13 -16 i NIC. Popłakałam się, tym bardziej że położna mnie już uczuliła teraz że gdyby ruchów nie było przez dwie godziny to na izbę przyjęć. Nie mogłam Zdziebąda pobudzić, poszłam na spacer - NIC, tańczyłam (samej przed sobą mi było głupio) - NIC, czekolada - NIC, mąż nawet po worek kostek lodu do sklepu pojechał żebym wypiła coś bardzo bardzo zimnego iiiiiii NIC. Wieczorem, około 22 coś tam się Zdziebąd ruszył, trochę mnie uspokoił. Ale mówiłam sobie że jak dziś tak będzie jadę do szpitala niech zaglądają. A dziś, Zdziebąd od rana się rusza, nie tak bardzo mocno jak wcześniej (bo już pewnie ma mniej miejsca) ale cały dzień daje znać. Ale wczoraj, ja już tu od zmysłów odchodziłam. Widocznie takie dni tez bywają
Oczywiście, oby nam się nie zdarzały !Patrycja20 wrote:Angelcia no właśnie jakoś specjalnie nie reaguje na te moje zaczepki... -
Kurcze, Słoneczna, przykro mi, że takie wieści. Tak jak dziewczyny piszą - postaraj się już wziąć L4 i odpoczywać. No i się nie stresuj, 29mm to prawie 3cm, więc nie jest tak najgorzej :*
No i z tą wątrobą też niewesoło, dostałaś skierowanie na jakieś badania?
Laurka, a my tutaj tak cały czas w Pl narzekamy na wszystko, a jeśli chodzi o opiekę ciężarnych i ogólne przywileje, to nie mamy tak najgorzej!
Ja dopiero wróciłam od dentysty. Nie jest najgorzej. Resztę zrobię 8.12, jedna wizyta wystarczy. Do tego zdejmie mi kamień i osad, więc będę rodzić ze śnieżnobiałym uśmiechem na ustach:)
-
leze juz z laptopem:)
megg nie mialam bolu podbrzusza ani razu-
mialam 3 razy wymioty i bol krzyza wczoraj
przy wymitoch to takie silne torsje wiec myslle ze to tez moglo miec wplyw.
nie dzwigam bardzo ani nie wspolzyje
Sue- mam zrobic krew na watrobe do 2 grudnia.
Maciek jest duzy.
rozpycha sie strasznie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 22:19
-
Witamy się z wieczora.
Słoneczna koniecznie odpoczywaj i smigaj na l4,poza tym rób te enzymy watrobowe.
Co do ruchów,mam też dni,ze panikuje,ale ns szczęście wszystko wraca do normy.
Idziemy spać,bo niestety nieciekawy dzień dziś był,także spokojnych,przepełnionych spokojnym snem nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 22:33
-
Oj sypiemy się dziewczyny, ale to w końcu trzeci trymestr, więc niedługo nasze dzieciaczki będą bezpieczne i będziemy się prosić o poród
Właśnie kupiłam laktator lovi prolactis, drogi ale myślę że nie będę żałować, w końcu to o mój komfort chodzi, a też mi się coś od życia należyNa allegro jeden sprzedawca ma za 319 zł z kurierem gratis, wykorzystałam bon na 20 zł, więc zapłaciłam 299 zł
A myślałam że kupię później na Gemini za 315 zł, ale im bliżej świąt tym będzie więcej wydatków i pewnie bym pozalowala pieniędzy i nie kupiła.
Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość
-
Ja chyba bede musiala sprobowac przelozyc moja piatkowa wizyte na inny dzien, bo mojemu mezowi sie zapomnialo u umowil weterynarza na ten sam poranek. Bedziemy sie zegnac z naszym labkiem
((
Nie chce jechac na wizyte sama podczas, gdy nasz pies bedzie usypiany. I nie chce przekladac weterynarza, bo wtedy w ogole nie bede mogla przy tym byc, bo od poniedzialku zmieniam godziny pracy. Eeh. Dlaczego listopad jest zawsze taki dobijajacy?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
Patrycja wczoraj miałam wizytę u lekarza i pytałam co robić gdyby dziecko długo się nie ruszało, pani dr. powiedziała, że na tym etapie jeszcze nie panikować. Później po 30 tyg. gdyby były np. 3/4 godz. takie ciche to próbować pobudzić dziecko, np. wypić kakao, zjeść coś słodkiego, położyć się na boku i czekać. Jeśli to nie pomoże to można złapać brzuch po bokach i trochę nim wstrząsnąć.
Będzie dobrze
Fedra coś przestała się odzywać, jesteś?? Wszystko ok??
Słoneczna bardzo współczuję, ale bądź dobrej myśli i odpoczywaj!!! -
nick nieaktualny
-
Cześć mamusie:)
Przykre te wieści o skracających się szyjkach. Dbajcie o siebie dziewczyny, leżcie, niech teraz inni nadskakują wokół Was. Jak nie teraz, to kiedy?
U mnie syndrom wicia gniazda się zaostrza, w tamtym tyg posprzątałam we wszystkich szafkach w kuchni, wczoraj poprałam firanki, dziś kilka godzin zajęło mi sprzątanie szafek w łazience, a przyznaję się bez bicia perfekcyjną panią domu to nigdy nie byłam. Jak tak dalej pójdzie to przed porodem będzie można robić u mnie test białej rękawiczki, bo mam zamiar posprzątać generalnie całe mieszkanieoczywiście nie chce przedobrzyć, więc robię to pomalutku i malutkimi kroczkami- co drugi dzień coś innego. Przynajmniej tyle na ten moment robię, bo $ nie mam, żeby wyprawkę kompletować, a jakoś czas trzeba sobie wypełnić...
Dodatkowo Franek się rozchorował i z rana poleciałam do lekarza, potem do dentysty z moimi zębami (byłam też w tamtym tyg i idę znów w pt, zęby lecą mi na potęgę), potem sprzątanie, a wieczorem pojechałam na basen. Dzień wypełniony po brzegi, teraz LB (leżę bykiem) i odpoczywam
PatrycjaP, Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość