WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Dzieki dziewczyny za marki tych foteliko-nosidelek. Coś tam sobie wybiore:) a co myślicie o tych fotelika 0-20kilka albo 30kilka kilo? Warto na nie zwracać uwagę czy lepiej kupować na każdy przedział wagowy oddzielny? Zielona jestem w tym temacie, a do 8 grudnia musze mieć już to w domu...

Słoneczna, tak jak dziewczyny piszą, odpoczywaj a będzie dobrze. Juz mniej niż wiecej nam zostało ;)

Ja też ostatnio mam coś z tym spaniem, że już o 6 jem śniadanie, a w dzień tez nie śpię.
    Wiesz co my kupimy fotelik później od 9 kg do 36 kg :) dokładnie ten http://www.recaro-polska.pl/foteliki-dzieciece/9-36kg.html :)

LadyDi lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ja się obudziłam o 5, myślałam że zasne, ale o 6 stwierdziłam że nic z tego... piję herbatę i nie chce mi się zrobić sobie śniadania, mały tez juz wstał ;)

Mój kot właśnie lize firankę, ten to ma fetysz :P Muszę go pilnować, bo potrafi dziurę zrobić tym szorstkim językiem. Jeszcze lubi lizać gorące albo ciepłe rzeczy, np kubek z herbatą od zewnątrz, aż się wzdryga bo parzy, albo kaloryfer, a nawet wylot powietrza z laptopa. Słoneczna, czy on jest normalny? ;)
    Moja za to uwielbia lizać wszystkie reklamówki i je podgryzać. Podejrzewamy, że mama ją nauczyła na śmietniku rozrywać worki, żeby znaleźć jakieś jedzenia. Jedzenia ma u nas pod dostatkiem a nawyk został.
    Zdrzemnęłam się jeszcze od 6 do 7:30 :)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Cath :)

Jeju, uwielbiam koty. Są takie śmieszne, szczególnie z tymi swoimi różnymi zachowaniami. No po prostu kocham, kocham i jeszcze raz kocham!

Bella a co to za rasa kota? Mój W. powiedział ze musi go mieć :D wcześniej chciał zwislouchego, a teraz tego co Ty masz. ;) piękny jest skurczybyk!

bella84 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna a Ty się tam trzymaj i nie możesz myśleć negatywnie!!! Wszystko będzie dobrze :) Tak jak dziewczyny pisały, jest juz bliżej niż dalej. Kochana nie martw się :)

Bella to Ragdol? albo ten podobny do ragdola. My mamy ragdolkę. Wszystko fajnie, ale sierść to fruwa wszędzie:D JA czasami mam wrażenie, że już sobie z nią nie radzę. Ledwo odkurze to jakiś kłak leci :P W moim domu musiałabym odkurzać z 2-3 razy dziennie, a w międzyczasie roombe włączyć :D Może coś by to dało hahaha.

Dziś jadę do szpitala, w którym może będę rodzić.

Laski co mi się dziś śniło! Gonił mnei jakiś bandyta, ja z tym brzuchem uciekałam. Okazało się, że to dawny policjant, który dostał "do głowy" i nic nie mogli mu zrobić. Zaczął mnie bić, ukradł mi portfel. Ja mu mówię, że jestem w ciąży, a on niewzruszony zaczął mnie po twarzy okładać! No mówię Wam jakaś poracha!

bella84 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w radiu leciała pierwsza piosenka świąteczna i mój mąż już wie co to znaczy :D
    W domu i w samochodzie będę puszczała świąteczne piosenki a w szczególności świąteczną płytę Michaela Buble! <3
    http://www.youtube.com/watch?v=SnA52s7qceM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 07:57

Asiaa1201, megg, słoneczna 85, PatrycjaP, Sue lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś to miałaś sen ;)
    Mi się ostatnio nic nie śni

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że to bella pisała że jej kot to Neva Masquerade <3 moja wymarzona rasa kota. :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to masz dzis poranek ide tyczny jak ja, spalam na lewym boku i mala zaczela biegac to na prawy i dalej to na plecy a ona dalej :p nie dala matce pospac od 550 :)i jeszcze moja kotka tez mnie molestuje od rana :) wiec siedze sobie i lookam butelki :D
    Dziewczyny pytanko czy jak sie karmi piersia to i tak potrzeba butelek? Bo stosuje sie te laktatory do odciagania mleka i potem sie wlasnie wlewa to mleko do butelki? A w jakiej pojemnosci kupujecie buteleczki, zakladajac ze zamierzacie karmic? Pytam bo musze zlozyc zamowienie na krem na rozstepy bo juz otworzylam ostatnia butle wiec pomyslalam o zamowieniu dla malej juz tez :)

LadyDi, moja kicia to Ragdoll :) polecam strasznie ta rase, nigdy nie chcialam kota bo zawsze mialam psiaka, a ta moja jest bardziej milusinska niz wszystkie psy ktore mialam :) ciagle za mna wszedzie lazi tuli sie spi ze mna, cud malina :) ta rasa ma ponoc to do siebie ze jest taka przytulasna, przyjaciolka jak zobaczyla ja u mnie to potem tez kupila takie 2 samca i samice :) i inna kolezanka z pracy teraz tez nabyla :) szzerze polecam, jedyna wada - siersci kupa :) ale jak sie szczotkuje ( glownie wiosna lato, zima jesien jest luz) i jeszze ma sie np roombe lub samemu odkurza to nie jest najgorzej :)

cath, LadyDi lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, te rasy sa calkiem podobne :) ale jednak inne :p ale fakt ktos tu mial neve :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath jak ja wchodzę do Tesco i widzę te dekoracje, słodkości świąteczne to coś mi się takiego w sercu robi. Pisałam już, że nie wiem dlaczego (chyba przez ciążę) BARDZO BARDZO BARDZO chcę Święta już. Nie umiem tego opisać, ale tak w sercu mi się coś robi miłego !
    a jak usłysze świąteczną piosenkę to chyba oszaleję :D

cath, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja też mam ragdolkę :D
    My mamy jedną butelkę 150 ml tak na wszelki wypadek, bo chcę karmić piersią, ale nigdy nic nie wiadomo. Myślę, że na początek wystarczy, szczególnie, że butelki są teraz wszędzie dostępne i w razie W mój Tomek poleci kupić :)

bella84, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Dziękuję Cath :)

Jeju, uwielbiam koty. Są takie śmieszne, szczególnie z tymi swoimi różnymi zachowaniami. No po prostu kocham, kocham i jeszcze raz kocham!

Bella a co to za rasa kota? Mój W. powiedział ze musi go mieć :D wcześniej chciał zwislouchego, a teraz tego co Ty masz. ;) piękny jest skurczybyk!
    Koty są moim całym światem :D my nawet chcieliśmy schronisko otworzyć typowo kocie :D Za rok planuje tatuaż z kotem na karku ;) i mąż się śmieje że wszystkie koszulki nowe jakie kupuje mają motyw kota :D
    Pisałam wam że ostatnio zastanawiałam się nad trzecim kotem i nawet już z babeczką pisałam i chciałam rezerwować ale jak dobrze że mam rozsądnego meża i wybił mi to z głowy :D
    A mój mąż mi takie obrazki za to wysyła :D
    bylam-normalna-jeszcze-3-koty-temu.jpg
    1385635270_fhpmns_600.jpg

słoneczna 85, PatrycjaP, Sue, LadyDi lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Cath, te rasy sa calkiem podobne :) ale jednak inne :p ale fakt ktos tu mial neve :)
    Oj to przepraszam :D te rasy są na pierwszy rzut oka identyczne :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski dzieki za wczorajsze pocieszenie. Misiu dzisiaj rusza sie chociaz nie tak bardzo jak zwykle... Chyba pojde na badanie tetna.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    cath jak ja wchodzę do Tesco i widzę te dekoracje, słodkości świąteczne to coś mi się takiego w sercu robi. Pisałam już, że nie wiem dlaczego (chyba przez ciążę) BARDZO BARDZO BARDZO chcę Święta już. Nie umiem tego opisać, ale tak w sercu mi się coś robi miłego !
    a jak usłysze świąteczną piosenkę to chyba oszaleję :D
    powiem ci że jak w kauflandzie we wrześniu wystawili już swiąteczne rzeczy to nie zrobiło to na mnie wrażenia bo za wcześnie kurde to dopiero wrzesień. Ale już wszystkie sklepy mają świąteczne dekoracje i rzeczy na święta, słychac pojedyncze świąteczne piosenki to już wiem że się zbliżają te dni :D no i zapewne po mikołajkach już ubierzemy choinkę :D u nas zawsze wcześnie chociaż u moich rodziców zawsze dzień przed wigilią była stawiana i dekorowana. :D

Od tamtego roku mamy sztuczną 2,4m bo jak mi mąż dwa lata temu przyniósł z kolegą choinkę prawdziwą to myślałam że się za głowę złapię bo my mamy salon wyoki na 3,60m a ta choinka miała właśie tyle wysokości. :D myślałam że go zabiję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 08:20

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja! W kauflandzie już od dawien dawna wszystko świąteczne!
    ale ja lubię ten czas świąt to takie magiczne <3
    lubię kupować prezenty, i szykować potrawy ;) co do choinki to też od tamtego roku mam sztuczną 2m

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath masz rację, że teraz to już takie wrażenie świąteczne robi :D

Noo musiała pięknie wyglądać jak na amerykańskich filmach :)
    My mamy zawsze świeżą-żywą, fakt trochę się sypie, ale i tak odkurzam 2 razy dziennie, więc nie robi mi to różnicy, a zapach z takiej choinki bezcenny <3
    My ubieramy jakiś tak 3 lub 2 dni przed wigilią.

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Cath masz rację, że teraz to już takie wrażenie świąteczne robi :D

Noo musiała pięknie wyglądać jak na amerykańskich filmach :)
    My mamy zawsze świeżą-żywą, fakt trochę się sypie, ale i tak odkurzam 2 razy dziennie, więc nie robi mi to różnicy, a zapach z takiej choinki bezcenny <3
    My ubieramy jakiś tak 3 lub 2 dni przed wigilią.
    Zapach zgadzam się cudny ale weź przystrój taką choinkę prawie cztero metrową a potem jak ją wynieść jak wszystko się sypie :D jeszcze pamiętam u góry była taka łysa troche i krzywa hahaha :D Ale u nas zawsze w wigilię po 20 spotykamy się ze znajomymi na świateczne chlanie i wtedy już wszystkim po dwóch godzinach wydawała się prosta :D hahaha

Katiś, Sue, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A ja zjem pomarańcza ;)

Aaa pamiętacie jak pisałam o tym dzieciatku urodzonym w 26 tc?
    Nie żyje :(

o Boze..

przykro mi:(
    teraz to mam mega stresa.

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki

Widzę,ze niektóre walczą z bezsennoscia :-)

Za jakieś 3 tyg jedziemy na ląd po zakupy świąteczne oraz choinkę z ozdobAmi trzeba zakupić,dopiero wtedy pewnie poczuje magię tych Świąt.

Mam pytanko,czy któraś z Was miała już wykonywane cc? Chodzi mi o to czy także macie ból piekacyw miejscu,,gdzie jest blizna??

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ