X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Dzieki dziewczyny za marki tych foteliko-nosidelek. Coś tam sobie wybiore:) a co myślicie o tych fotelika 0-20kilka albo 30kilka kilo? Warto na nie zwracać uwagę czy lepiej kupować na każdy przedział wagowy oddzielny? Zielona jestem w tym temacie, a do 8 grudnia musze mieć już to w domu...

Słoneczna, tak jak dziewczyny piszą, odpoczywaj a będzie dobrze. Juz mniej niż wiecej nam zostało ;)

Ja też ostatnio mam coś z tym spaniem, że już o 6 jem śniadanie, a w dzień tez nie śpię.
    Wiesz co my kupimy fotelik później od 9 kg do 36 kg :) dokładnie ten http://www.recaro-polska.pl/foteliki-dzieciece/9-36kg.html :)

LadyDi lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ja się obudziłam o 5, myślałam że zasne, ale o 6 stwierdziłam że nic z tego... piję herbatę i nie chce mi się zrobić sobie śniadania, mały tez juz wstał ;)

Mój kot właśnie lize firankę, ten to ma fetysz :P Muszę go pilnować, bo potrafi dziurę zrobić tym szorstkim językiem. Jeszcze lubi lizać gorące albo ciepłe rzeczy, np kubek z herbatą od zewnątrz, aż się wzdryga bo parzy, albo kaloryfer, a nawet wylot powietrza z laptopa. Słoneczna, czy on jest normalny? ;)
    Moja za to uwielbia lizać wszystkie reklamówki i je podgryzać. Podejrzewamy, że mama ją nauczyła na śmietniku rozrywać worki, żeby znaleźć jakieś jedzenia. Jedzenia ma u nas pod dostatkiem a nawyk został.
    Zdrzemnęłam się jeszcze od 6 do 7:30 :)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Cath :)

Jeju, uwielbiam koty. Są takie śmieszne, szczególnie z tymi swoimi różnymi zachowaniami. No po prostu kocham, kocham i jeszcze raz kocham!

Bella a co to za rasa kota? Mój W. powiedział ze musi go mieć :D wcześniej chciał zwislouchego, a teraz tego co Ty masz. ;) piękny jest skurczybyk!

bella84 lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna a Ty się tam trzymaj i nie możesz myśleć negatywnie!!! Wszystko będzie dobrze :) Tak jak dziewczyny pisały, jest juz bliżej niż dalej. Kochana nie martw się :)

Bella to Ragdol? albo ten podobny do ragdola. My mamy ragdolkę. Wszystko fajnie, ale sierść to fruwa wszędzie:D JA czasami mam wrażenie, że już sobie z nią nie radzę. Ledwo odkurze to jakiś kłak leci :P W moim domu musiałabym odkurzać z 2-3 razy dziennie, a w międzyczasie roombe włączyć :D Może coś by to dało hahaha.

Dziś jadę do szpitala, w którym może będę rodzić.

Laski co mi się dziś śniło! Gonił mnei jakiś bandyta, ja z tym brzuchem uciekałam. Okazało się, że to dawny policjant, który dostał "do głowy" i nic nie mogli mu zrobić. Zaczął mnie bić, ukradł mi portfel. Ja mu mówię, że jestem w ciąży, a on niewzruszony zaczął mnie po twarzy okładać! No mówię Wam jakaś poracha!

bella84 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w radiu leciała pierwsza piosenka świąteczna i mój mąż już wie co to znaczy :D
    W domu i w samochodzie będę puszczała świąteczne piosenki a w szczególności świąteczną płytę Michaela Buble! <3
    http://www.youtube.com/watch?v=SnA52s7qceM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 07:57

Asiaa1201, megg, słoneczna 85, PatrycjaP, Sue lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś to miałaś sen ;)
    Mi się ostatnio nic nie śni

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że to bella pisała że jej kot to Neva Masquerade <3 moja wymarzona rasa kota. :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to masz dzis poranek ide tyczny jak ja, spalam na lewym boku i mala zaczela biegac to na prawy i dalej to na plecy a ona dalej :p nie dala matce pospac od 550 :)i jeszcze moja kotka tez mnie molestuje od rana :) wiec siedze sobie i lookam butelki :D
    Dziewczyny pytanko czy jak sie karmi piersia to i tak potrzeba butelek? Bo stosuje sie te laktatory do odciagania mleka i potem sie wlasnie wlewa to mleko do butelki? A w jakiej pojemnosci kupujecie buteleczki, zakladajac ze zamierzacie karmic? Pytam bo musze zlozyc zamowienie na krem na rozstepy bo juz otworzylam ostatnia butle wiec pomyslalam o zamowieniu dla malej juz tez :)

LadyDi, moja kicia to Ragdoll :) polecam strasznie ta rase, nigdy nie chcialam kota bo zawsze mialam psiaka, a ta moja jest bardziej milusinska niz wszystkie psy ktore mialam :) ciagle za mna wszedzie lazi tuli sie spi ze mna, cud malina :) ta rasa ma ponoc to do siebie ze jest taka przytulasna, przyjaciolka jak zobaczyla ja u mnie to potem tez kupila takie 2 samca i samice :) i inna kolezanka z pracy teraz tez nabyla :) szzerze polecam, jedyna wada - siersci kupa :) ale jak sie szczotkuje ( glownie wiosna lato, zima jesien jest luz) i jeszze ma sie np roombe lub samemu odkurza to nie jest najgorzej :)

cath, LadyDi lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, te rasy sa calkiem podobne :) ale jednak inne :p ale fakt ktos tu mial neve :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath jak ja wchodzę do Tesco i widzę te dekoracje, słodkości świąteczne to coś mi się takiego w sercu robi. Pisałam już, że nie wiem dlaczego (chyba przez ciążę) BARDZO BARDZO BARDZO chcę Święta już. Nie umiem tego opisać, ale tak w sercu mi się coś robi miłego !
    a jak usłysze świąteczną piosenkę to chyba oszaleję :D

cath, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja też mam ragdolkę :D
    My mamy jedną butelkę 150 ml tak na wszelki wypadek, bo chcę karmić piersią, ale nigdy nic nie wiadomo. Myślę, że na początek wystarczy, szczególnie, że butelki są teraz wszędzie dostępne i w razie W mój Tomek poleci kupić :)

bella84, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Dziękuję Cath :)

Jeju, uwielbiam koty. Są takie śmieszne, szczególnie z tymi swoimi różnymi zachowaniami. No po prostu kocham, kocham i jeszcze raz kocham!

Bella a co to za rasa kota? Mój W. powiedział ze musi go mieć :D wcześniej chciał zwislouchego, a teraz tego co Ty masz. ;) piękny jest skurczybyk!
    Koty są moim całym światem :D my nawet chcieliśmy schronisko otworzyć typowo kocie :D Za rok planuje tatuaż z kotem na karku ;) i mąż się śmieje że wszystkie koszulki nowe jakie kupuje mają motyw kota :D
    Pisałam wam że ostatnio zastanawiałam się nad trzecim kotem i nawet już z babeczką pisałam i chciałam rezerwować ale jak dobrze że mam rozsądnego meża i wybił mi to z głowy :D
    A mój mąż mi takie obrazki za to wysyła :D
    bylam-normalna-jeszcze-3-koty-temu.jpg
    1385635270_fhpmns_600.jpg

słoneczna 85, PatrycjaP, Sue, LadyDi lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Cath, te rasy sa calkiem podobne :) ale jednak inne :p ale fakt ktos tu mial neve :)
    Oj to przepraszam :D te rasy są na pierwszy rzut oka identyczne :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski dzieki za wczorajsze pocieszenie. Misiu dzisiaj rusza sie chociaz nie tak bardzo jak zwykle... Chyba pojde na badanie tetna.

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    cath jak ja wchodzę do Tesco i widzę te dekoracje, słodkości świąteczne to coś mi się takiego w sercu robi. Pisałam już, że nie wiem dlaczego (chyba przez ciążę) BARDZO BARDZO BARDZO chcę Święta już. Nie umiem tego opisać, ale tak w sercu mi się coś robi miłego !
    a jak usłysze świąteczną piosenkę to chyba oszaleję :D
    powiem ci że jak w kauflandzie we wrześniu wystawili już swiąteczne rzeczy to nie zrobiło to na mnie wrażenia bo za wcześnie kurde to dopiero wrzesień. Ale już wszystkie sklepy mają świąteczne dekoracje i rzeczy na święta, słychac pojedyncze świąteczne piosenki to już wiem że się zbliżają te dni :D no i zapewne po mikołajkach już ubierzemy choinkę :D u nas zawsze wcześnie chociaż u moich rodziców zawsze dzień przed wigilią była stawiana i dekorowana. :D

Od tamtego roku mamy sztuczną 2,4m bo jak mi mąż dwa lata temu przyniósł z kolegą choinkę prawdziwą to myślałam że się za głowę złapię bo my mamy salon wyoki na 3,60m a ta choinka miała właśie tyle wysokości. :D myślałam że go zabiję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 08:20

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja! W kauflandzie już od dawien dawna wszystko świąteczne!
    ale ja lubię ten czas świąt to takie magiczne <3
    lubię kupować prezenty, i szykować potrawy ;) co do choinki to też od tamtego roku mam sztuczną 2m

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath masz rację, że teraz to już takie wrażenie świąteczne robi :D

Noo musiała pięknie wyglądać jak na amerykańskich filmach :)
    My mamy zawsze świeżą-żywą, fakt trochę się sypie, ale i tak odkurzam 2 razy dziennie, więc nie robi mi to różnicy, a zapach z takiej choinki bezcenny <3
    My ubieramy jakiś tak 3 lub 2 dni przed wigilią.

cath lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Cath masz rację, że teraz to już takie wrażenie świąteczne robi :D

Noo musiała pięknie wyglądać jak na amerykańskich filmach :)
    My mamy zawsze świeżą-żywą, fakt trochę się sypie, ale i tak odkurzam 2 razy dziennie, więc nie robi mi to różnicy, a zapach z takiej choinki bezcenny <3
    My ubieramy jakiś tak 3 lub 2 dni przed wigilią.
    Zapach zgadzam się cudny ale weź przystrój taką choinkę prawie cztero metrową a potem jak ją wynieść jak wszystko się sypie :D jeszcze pamiętam u góry była taka łysa troche i krzywa hahaha :D Ale u nas zawsze w wigilię po 20 spotykamy się ze znajomymi na świateczne chlanie i wtedy już wszystkim po dwóch godzinach wydawała się prosta :D hahaha

Katiś, Sue, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    A ja zjem pomarańcza ;)

Aaa pamiętacie jak pisałam o tym dzieciatku urodzonym w 26 tc?
    Nie żyje :(

o Boze..

przykro mi:(
    teraz to mam mega stresa.

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki

Widzę,ze niektóre walczą z bezsennoscia :-)

Za jakieś 3 tyg jedziemy na ląd po zakupy świąteczne oraz choinkę z ozdobAmi trzeba zakupić,dopiero wtedy pewnie poczuje magię tych Świąt.

Mam pytanko,czy któraś z Was miała już wykonywane cc? Chodzi mi o to czy także macie ból piekacyw miejscu,,gdzie jest blizna??

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ