WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Witam się i ja z rana. Wstałam o 6:30.
    Nie wytrzymam z moim kotem. Znów ma ruje ;/ I na dodatek posikuje na narożnik ;/ Stosuje odstraszacze, pochłaniacze zapachu, piore, ale ileż można :( W grudniu idzie na sterylizację. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji kiedy będzie malutkie dziecko.

Aaa i idąc starym terminem, dziś zaczełam 30 tydzien juuupiiiiiiiii :D

a kupilam tabletki na rujke?one kosztuja ok 1zl za tabletke

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, polecam szczotke furminator - my mamy rozmiar L , bedzie kot troszke mniej kudlaty, ale zdecydowanie mniej siersci w do u, mozna ja max raz na tydzien uzywac :) do tego sa takie kropke dobre efa olie :) my sie ratyjemy w okresie wiosna lato tymi rzeczami, no ale roomba to niezawodny pomocnik, codziennie jezdzi wiec generalnie jest ok :) ale i tak nie oddalabym jej za nic w swiecie :) modle sie tylko by dzidzia sie nie uczulila :(
    Co do buteleczki to wlasnie wiem ze 1 wystarczy na poczatek ale czy tak czy owak nie trzeba kupic potem do odciaganego mleczka? Moj maz plywa a poza tym na zakupy go wyslac to czesto kupi nie to co trzeba :p wiec z takimi rzeczami ufam sobie :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis a nie chcesz wykastrowac? Moja miala masakre - akurat wtedy gdy uczylam sie do magisterki, 8 dni rujki i z 5 spokoju, 7 rujki, 5 spokoju, i tak 3 razy miala bo ledwo konczyla i zaczynala nowa.. Oszalec mozna :p a moj maz oczywisci sie zbijal z niej bo jak podchodzil to zaraz dupsko wystawiala to ja tak noga jeszcze dreczyl , koci sadysta :)

Sue lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! dzisiaj wg belly zostało mi 90dni do porodu..... ehhh
    już tez chcę święta. Ale postanowiłam że wszytsko co świąteczne kupuje dopiero od grudnia ;] jeszcze 2 tyg ;]
    my od kiedy mieszkamy razem to nie mielismy udekorowanej choinki. Zawsze na całe świeta wyjeżdżalismy do rodziny i nas nie było. Raz kupiliśmy jodłe koreańską - taka 1,2m ale stała na balkonie. W tym roku, jestesmy po remoncie mieszkania więc choinka będzie na pewno. Chcemy kupić żywą, jodłe koreańską - ale tez taka małą.

Asia -to dziecko tej dziewczyny co mówiła o dziecku w czasie przeszłym? Koszmar. Tez myslałam, że takie dzieci juz ratują bez problemu..... ehhh straszne

Ja tez chętnie bym dokładnie wysprzatała mieszkanie, ale trochę boję się, że się przeciążę. Czuje sie cały czas dobrez,praktycznie nic mnie nie boli i nie wiem kiedy odpuśić. Nie potrafie wyczuc kiedy np. juz odpoxywać. W związku ztym mało sprzatam, batrdziej pobieżnie - cały czas boję się o tą szyjkę. teraz w weekend przyjeżdżają rodzice i mam pomoże mi wszytsko dokładnie ogarnąć

• MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Witam w gronie nie śpiących ;)
    Dziś może poprasuje ciuszki, i zrobie pranie kocykow i rozka...
    a właśnie ten rożek na ile stopni wstawić? Prała już któraś z Was?
    Ja piorę wszystko co dziecięce w 40 stopniach, a potem prasuję. Rożki też tak uprałam i nic się z nimi nie stało :)

Januszkowa, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieje ze przed swietami lub po bede mogla pojechac na starowke i obejrzec oswietlenie:) zawsze to pieknie wyglada.

mam nadzieje ze z brzuszkiem pojde.

ale jak patrze to 3 cm to niby normalna jeszcze szyjka. ja mam 2,92

dzis w nocy bez wymiotow i bolu krzyza- nie wiem moze maly mnie wtedy kopal po tamtej stronie.

aby do stycznia maly posiedzial chociaz:(

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem jak lekarz moze nie badac LAurka.
    u mnie wczoraj 2 razy cisnienie ( bo za pierwszym razem gadalam i mowil ze to nie jest moje cisnienie;) i jeszcze raz) i siedzialam juz cicho:D

potem badanie z wziernikiem, potem reka, potem sonda dopochwowa i cos tam mierzyl malego- obwod glowki i jakies kosci

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja sunia po pierwszej cieczce miała ciaze urojoną. Kradła wszytsko co nadawało sie do zjedzenia.Skończyło sie tym, żemiała mleko we wszytskich sutkach. Na początku siara, a potem bialutkie mleko. I to takieilości że praktycznie samo wyciekało, a jak sie ścisneło sutek to tryskała fontanna ehhh...... teraz podaje kropelki juz 3 tydzień. A kropelki oczywiście kosztowały majatek bo za 50ml ponad 100zł
    spodziewam sie kolejnej ciazy urojonej jak będzie dzidziuś :) może pomoże w karmieniu ;-)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mowil ze jestem nieduza i jak bedzie tak rosl to dobrze jakbym urodzila z 3 tyg wczesniej bo inaczej zrobi mi cc. ale jeszcze czas i zeby nie myslec.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to zabieraj jej zabawki i wiecej ja zajmuj ale nie zabawkami. i jak ma obrzmiale sutki to mozna jej zrobic oklady z sody.

pewnie masz Galastop - dosc drogi jest, mozna tez ludzki lek ale lekarze niezbyt daja wola wcisnac drozszy:)

ja to jestem taka ze lubie dawac co taniej , moze sie to zmieni jak bede na swoim, ale nie lubie naciagac.

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wam troszke pomarudze :D wszystko m ie już boli od tego leżenia naprawde!!! już nie chce :( Kurde z jednej strony chce się dobrze dla tego maluszka ale z drugiej chciałabym pójść nawet na spacer :(

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie miała zabawek, dostawała mniej jedzenia i wody alelaktacja i taksie rozkręciła. Gelastop pomaga.Juz nie ma nabrzmialych sutków i mleka tez juz prawie nie ma. Także pewnie jezsczez jakis tydzień 2 i będzie dobrze

ja na każdej wizycie u gina mam badanie z wziernikiem,palcem i słuchanie tetną. Raz w miesiącu usg. Teraz z uwagi na szyjkę to na każdej wizycie badanie szyjki przez usg

chodze tez do gina na nfz - głównie po skierowania na badania. Lekarz bada tylko palcami - wziernika nie używa. Sprawdza tętno detektorem. Ale przy takim badaniu mozna nie zauważyc skracającej sie szyjki. Jak miała 4cm tobyłaok. potem 3 cm więc tez sie mieści w normie, ale tendencja skracająca. I tego sie nie zauważy badając palcem. A jak sie w porę nie zauważy tez magicznej granicy tomozna sie zdziwić ladując w szpitalu z zagożeniem. Dla mnie taki system jest bez sensu chociaż z druiej strony bezstresowy

• Katiś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna- nie kupiła :( planowała iść do weta i zapomniała :( No i ma teraz za swoje, ale koniec z tym. W grudniu robimy sterylkę!
    Oo mała w brzuchu szaleje <3

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki kupujecie aspirator do noska? Co myslicie o elektrycznym?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    nie miała zabawek, dostawała mniej jedzenia i wody alelaktacja i taksie rozkręciła. Gelastop pomaga.Juz nie ma nabrzmialych sutków i mleka tez juz prawie nie ma. Także pewnie jezsczez jakis tydzień 2 i będzie dobrze

ja na każdej wizycie u gina mam badanie z wziernikiem,palcem i słuchanie tetną. Raz w miesiącu usg. Teraz z uwagi na szyjkę to na każdej wizycie badanie szyjki przez usg

chodze tez do gina na nfz - głównie po skierowania na badania. Lekarz bada tylko palcami - wziernika nie używa. Sprawdza tętno detektorem. Ale przy takim badaniu mozna nie zauważyc skracającej sie szyjki. Jak miała 4cm tobyłaok. potem 3 cm więc tez sie mieści w normie, ale tendencja skracająca. I tego sie nie zauważy badając palcem. A jak sie w porę nie zauważy tez magicznej granicy tomozna sie zdziwić ladując w szpitalu z zagożeniem. Dla mnie taki system jest bez sensu chociaż z druiej strony bezstresowy
    Zgadzam się. Ja wolę wiedzieć o tej szyjce niż nie wiedzieć i wcześniej urodzić. :) Tak jak mówisz to jest bezstresowe bo lekarz mówi wszystko ok ale ja jednak wolę usłyszeć że się skaraca i mam leżeć i niż olać to :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath a musisz bezwzględnie leżec czy po prostu więcej odpoczywać? Może spróbuj pozycje półleżącą z poduchami pod plecami. Jak nie musiasz leżec non stop to krótki powolny spacer nie zaszkodzi, to samo siedzenie czy szwedanie siepo domu. Tylko pamietaj żeby jednak więcej polegiwać. Nap. po 20min spacerku lez sobie przez godzinkę

• cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Słoneczna- nie kupiła :( planowała iść do weta i zapomniała :( No i ma teraz za swoje, ale koniec z tym. W grudniu robimy sterylkę!
    Oo mała w brzuchu szaleje <3
    Moja kotka jest wysterylizowana a kocur wykastrowany :) i jestem zadowolona. Puma po sterylizacji wszędzie za mną łazi :) taka przylepa się zrobiła jak robie obiad to mój mąż się śmieje że mam pomocnika bo siedzi obok i patrzy. Rano przychodzi się połasić aby ją pod kołdrę wpuścić i wchodzi tak że jestem z nią przytulona i tylko jej główka wystaje a dupke grzeje pod kołderką :)

Ale jak zawiozłam ją do sterylizacji to ona tak bardzo płakała ż eja musiałam wyjść i siedziałam na schodach u weta i ryczałam razem z nią :( i tak siedziałąm cały zabieg i płakałam potem czekanie aż się wybudzi. Potem włącza się szwendacz. Ale ślicznie czarna kotka wyglądała w czerwonym ubranku. Tylko Bond kocur wygryzał sznurki jej w tym :/ nie wiem o co mu chodziło

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    cath a musisz bezwzględnie leżec czy po prostu więcej odpoczywać? Może spróbuj pozycje półleżącą z poduchami pod plecami. Jak nie musiasz leżec non stop to krótki powolny spacer nie zaszkodzi, to samo siedzenie czy szwedanie siepo domu. Tylko pamietaj żeby jednak więcej polegiwać. Nap. po 20min spacerku lez sobie przez godzinkę
    Wiesz co powiedział mi że 90% z dnia mam leżeć, Chciałam dziś z mężem wybrać się po wózek tylko i chyba tak zrobię a potem będę dalej leżeć :) niby nie ma tej granicy 25mm przekroczone ale jednak się boję :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath i ja to samo.

pytalam go czy jest tragicznie?;) a on ze gdyby bylo to by mnie juz do szpitala wyslal. dobrze ze zamknieta.

szczerze to tak jak BIetka pisala ze miala 21 mm i uchylona to juz bym chyba zeszla na zawal.

no ale dobrze sie skonczylo

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki rozmiar tetrowych pieluch zamawiacie?

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ