X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fancuzka, mnie tak boli po lewej stronie od 3 dni. Już sama nie wiem czy to pachwina czy wyżej. Choć nogę mogę jeszcze podnosić do góry.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę teraz na lapku i puściłam sobie na you toubie Mozarta dla dzieci. Wiecie jak mi się młody rozruszał :-) Chyba naprawdę jest coś w tej muzyce :-):-):-)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no forumowy Marcelek miał operację oczek i wszystko przebiegło OK i za tydzień będzie wiadomo i ja nawet nie dopuszczam innej myśli on musi widzieć.
    A widziałyście pamiętnik Kaarooli jaki on już facet jest :-)
    Takie pozytywne wiadomości my w ciąży możemy słuchać i czytać :-)!!!!!!!

Gosiak, Sue, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Siedzę teraz na lapku i puściłam sobie na you toubie Mozarta dla dzieci. Wiecie jak mi się młody rozruszał :-) Chyba naprawdę jest coś w tej muzyce :-):-):-)
    Moja śpi przy takiej muzyce :D widać że gust muzyczny odziedziczyła po rodzicach :D PRzy Comie się rozkręca a najbardziej przy tej piosence :D

http://www.youtube.com/watch?v=aRTrBPdWLFY

Lara 82 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u nas wkońcu noc przespana:)
    Wczoraj mialam wizytę szyjka ładnie zamknięta ,zrobił mi cytologie i usg.
    Mała dalej jest dziewcYnka:) waży już ponad 1kg <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 10:36

megg, cath, przedszkolanka:), Sue, Atakasobiejedna, Bietka lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Hej :) u nas wkońcu noc przespana:)
    Wczoraj mialam wizytę szyjka ładnie zamknięta ,zrobił mi cytologie i usg.
    Mała dalej jest dziewcYnka:) waży już ponad 1kg <3

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze faktycznie ponizej 30mm juz nie mozna sie kochać. Ja ochote mam - ale troche podświadomie sie boję i odpuszczam. A jak dotrwam do 37tc to zaczniemy intensywnie ;]

no Marcelek daje radę. Smutne jest tylko to że ciągle musi walczyć.

• ash Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mi się coś poprzestawialo i rano śpię do oporu. Dopiero sie obudziłam :)
    Nie wiem czy organizm sam sie przestawił na tryb wypoczywania czy to ta zgniła pogoda!
    Mnie często bolą pachwiny jak za dużo chodzę lub zbyt intensywny dzień mam.
    Lekarz mi powiedział, ze to macica daje o sobie znać i ze to oznacza "czas przystopowac i odpocząć "
    Nadal prowadzę w każda sobotę treningi, wiec cała godzinę aktywnie chodzę po hali itp.
    Mam uważać i odpoczywać kiedy sie da jak tylko pachwiny bolą.

Wczoraj przyszła do mnie paczka z gadżetami dla Młodego :)

megg, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ja się obudziłam o 5, myślałam że zasne, ale o 6 stwierdziłam że nic z tego... piję herbatę i nie chce mi się zrobić sobie śniadania, mały tez juz wstał ;)

Mój kot właśnie lize firankę, ten to ma fetysz :P Muszę go pilnować, bo potrafi dziurę zrobić tym szorstkim językiem. Jeszcze lubi lizać gorące albo ciepłe rzeczy, np kubek z herbatą od zewnątrz, aż się wzdryga bo parzy, albo kaloryfer, a nawet wylot powietrza z laptopa. Słoneczna, czy on jest normalny? ;)

ejjjjjjjj...moja Kotka robi to samo tylko nie firanke a zasłone???
    o co chodzi bo nie kumam, czy jej czegoś brakuje.....jak nie przypilnuje to potrafi mi tak wyciumkać zasłone ze jest mokra :)

a tak wogole to witamy sie :)

u mnie tez Mały jakoś malo aktywny, zjadłam własnie dwa wafle czekoladowe i czekam...:(

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś głowa zaczyna boleć, może to z braku snu, chyba zaraz pójdę się położyć jeszcze.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ejjjjjjjj...moja Kotka robi to samo tylko nie firanke a zasłone???
    o co chodzi bo nie kumam, czy jej czegoś brakuje.....jak nie przypilnuje to potrafi mi tak wyciumkać zasłone ze jest mokra :)

a tak wogole to witamy sie :)

u mnie tez Mały jakoś malo aktywny, zjadłam własnie dwa wafle czekoladowe i czekam...:(
    Mój starszy kot Bond mi ostatnio zaczął ciumkać palce dosłownie :D a młoda Puma zawsze jeden koc ciumkała :D ale fakt one trafiły do nad jak miały 4/6 tygodni. Ja karmiłam je (o zgrozo) kozim śmierdzącym mlekiem :D może to ten skutek uboczny odstawienia za szybko od matki tylko ani Puma ani Bond matki nie mieli tzn Bonda mtke samochód przejechał a Puma była po prostu sama . :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny jaki kupujecie aspirator do noska? Co myslicie o elektrycznym?
    ja kupuję fridę :) korzystałam z niej przy paru podopiecznych, prosta i łatwa w obsłudze. Glutki nie docierały do mnie, więc mnie nie obrzydzało.

jestem po glukozie, 3x kłuta, czuję się jak narkomanka hahahaha

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa też kupuję zwykłą fridę. Wraz z mężem stwierdziliśmy że katarek do odkurzacza jest okropny i obrzydliwy :D a mój mąż sie dziwił że to mózgu przez nos nie wyśśie (przypominam że magister) hahaha :D

LadyMK, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my mamy taką małą gruszkę z miękką końcówką :) jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego wciągania smarków :P

dzień dobry kociary jak tu widzę większość :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzieci.pl/kat,1033565,title,Strach-rodzic-po-polsku,wid,17038267,wiadomosc.html?_ticrsn=3&smgputicaid=613d4c

Słyszałyście o tym? Mają płacić szpitalom mniej pieniędzy za cesarki...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam zwykłą gruszkę tak w razie czego. Jak mała bedzie miała katar to potem kupię.

cath, Sue, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mialam slynne twardnienie brzucha :( dzidzka od rana byla mega ruchliwa a potem myslalam ze to ona sie wypiela ale poczulam to tak zupelnie inaczej...brzuszek caly od dolu byl twardy i chwilke trzymalo i juz puscilo... Ale rozumiem ze tak sie moze zdarzyc byle nie za czesto... Ile to razy moze tak byc na dzien?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

Lara, wyjęłaś mi to z ust, a właściwie spod palców. Ja też jestem za tym, żeby nie pisać na forum naszym o takich rzeczach. Mamy wystarczająco dużo swoich problemów :) a mnie to stresuje, a po co :)

Mnie sie tryb dzienno-nocny przestawił kompletnie! Chodzę spać o 1 i śpię do 10. Wołami mnie z łóżka nikt nie ściągnie. Moje dziecko to ewidentnie syn swojego ojca - P. zawsze kładł sie późno i potrafił spac do 12!!

Tomasz szaleje już, oczywiście skopał mi kręgosłup tak, że aż boli, ale synu - wybaczam :)

I wiecie co? Tak mi się chce piwa!! Zimnego takiego, prosto z butelki! Śniło mi się dziś piwo i fajka. Nie wrócę do palenia, ale miło było się zaciągnąć we śnie :)

Co do seksu - moj P. też sie stresuje. Mówi, że boi się, że coś małemu zrobi. Na co ja odpowiadam, że skądś się przecież biorą dołeczki w policzkach :)))

Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj wizytę...
    Wszystko dobrze z szyjką, ale jeżeli chodzi o twardnienie brzucha mam wiecej odpoczywać...
    Mała dalej jest dziewczynką.Ma główkę juz na dole ale twarz jest wcisnięta w mój kręgosłup. Udało się zrobić tylko jedno zdjęcie...ale za to wiemy ze ma piękny tył głowy ładne uszka i rączki.... he
    taki ułożenie moze spowodować słabsze odczywanie ruchów. chociaż miałam jeden taki dzień ze czułam ja słabiej to wczoraj dała popis umiejętności....

2 grudnia mam III prenatalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 11:29

megg lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, Bavaria 0% całkiem dobrze oddaje smak zwykłego piwa, szczególnie jeśli się zwykłego dawno nie pilo ;) Dobra jest też pszeniczna, na początku ciąży piłam w upały, teraz już mnie nie ciągnie :)

ash, Lara 82 lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ