X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ciekawe jak te nasze kociaki zareagują na dzieciaczki ;-) u mojego kocurka też jest ostre zakopywanie, ciekawe hihi, ja jeszcze łóżeczka nie mam rozłożonego ale już niedługo rozłożę niech się przyzwyczajają kociaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:27

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla ciekawostki w Białymstoku pada śnieg - dzwonił do mnie Tata :).
    U mnie z kolei pada deszcz, nawet ćwiartki bezpańskiego psa na ulicy nie ma..

Tak sobie dzisiaj usiadłam i zaczęłam myśleć co będę pichcić na święta (to przez Was.. wplątałyście mnie w taki klimat! :P) no i już mam taki wstępny zarys :) O kosztach nawet nie myślę, bo się przewrócę.

Chyba łyknę magnez, bo Adulec dalej jest niegrzeczny (tzn brzuch twardnieje, sporadycznie, ale jednak..) No zobaczymy jak to będzie po tej tabletce, przecież to tylko magnez :P

• cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Mówisz o płycie Michael Buble - Christmas? Lubię przy niej też sprzątać, gotować, tak mnie zawsze optymistycznie i do działania nastawia :)
    Moja ulubiona świąteczna płyta <3 my nawet pierwszy taniec na naszym weselu tańczylismy do Buble <3 a na koncert z mamą wybieramy się już hohohoh :D i coś wybrać się nie możemy jak już jest w Polsce :D

Penelope lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my chyba do rodziców na swita, jak co robku..choc zamierzałam zrobic w tym roku u siebie, tyle ze nie wiem czy mama sie zgodzi bo babcia nie przyjedzie (94 lata) wiec nie dla niej wycieczki...a nie zostawia jej samej w domu....no nic zobaczymy....jak pojedziemy do nich to ja jak zawsze ryba no i w tym roku musze tacie kutie zrobić, bo obiecuje mu juz od kilku lat :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek ja odkąd pamiętam nie chciałam jeść kutii, ale to przez rodzynki i inne pochodne :D. Ja pewnie pójdę jeszcze do teściów, bo w domu to wiadomo z rodzicami..

Najgorsze jest to, że ja już się zastanawiam jak wybrnąć z łamania się opłatkiem.. nienawidzę tego :(

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja tez nie lubie kutii, bo tez nie trawie rodzynek, rozgotowanych skórek itd...bleeeeeeeeee ale moj tata sie dopomina co roku a mama sie za to nie zabiera :) wiec mu zrobie w tym roku :)

tez nie lubie opłatka...ehhhhhhhhhh :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wigilia u nas była w tamtym roku. W tym roku się nie podejmuję tego bo wiadomo posprzątać, przygotować, ugotować a tak tylko coś zrobię i pojedziemy najpierw do moich rodziców a potem do teściów. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin mówi że takie twardnienia brzucha do 10 razy dziennie ale bez bólu,natomiast z bólem jakby było więcej niż 4 razy na godzinę to dzwonic albo jechac na ip bo to moga byc skórcze.
    Ja brzuch sprawdzam leząc na wznak. Jak dotykam i jest jak galareta to jest dobrze. Generalnie taki miękki jak przed ciaza nie będzie bo macica jest wypchana i czuc macice pod palcami.
    Natomiast jak jest twardy to się nie rozlewa na boki tylko ewidentnie czuję twarda kulę z kazdej strony no i czasami robi sie czubaty przy pępku.
    Bóle małopwe też mam kilkaw ciagu dnia lub w nocy, ale chyba 10nie przekracza.
    Biorę sobie 2x dziennie no spe albo 4x dziennie zależy i 2x dziennie magnez.

Czasami mam tak że maluch jakoś mi sie dziwacznie wypchnie, że brzuch mam krzywy i w tym miejscu jest twardo a pozostała cześć brzucha jest miękka - tak myslę, że to maluch :-)

Ja przyznam szczerze że nie przedapam za kotami. I nie chciałabym miec kota. Dla mnie sa niewdzięczne i mało towarzyskie,i ni elubięjak sie ocierają. Zdecydowanie wole psy. Ale to oczywiście moje zdanie i nie chce nikogo uraic.

Własnie skończyłam drzemkę :-)

• cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my się opłatkiem nie łamiemy ogólne życzenia sobie składamy i tyle :) ja nie wierząca moi rodzice też więc nasze swięta bardziej z przyzwyczajenia i aby babci zrobić przyjemność ze jesteśmy :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rosolek pyka, pachnie oblednie :) Roomba mi posprzatala, czyli jestem prawie perfekcyjną panią domu haha :P Tylko szkoda że w szafkach bajzel, ale to powoli się zrobi, w końcu mam się oszczędzać ;) Chcę wrócić do pieczenia chleba na zakwasie, już mi ślinka cieknie na swój ciepły chleb z masłem :) Zakwas już fermentuje, jutro wieczorem będę mogła upiec pierwszy chleb, polecam. Żaden razowy kupny chleb mi nie smakuje jak mój własny z samej mąki zytniej razowej z dodatkiem slonecznika :D Niestety M. preferuje białe pieczywo, albo z niewielkim dodatkiem mąki razowej, więc takiego prawdziwego razowca muszę kroić na kromki i mrozic, ale i tak jest pyszny :)

Gosiak, cath lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wigilia jest zawsze u moich rodziców i u bratwoewj męza. Oni maja domu więc pomieszcza luzie. My nawet gdybysmy chcieli to nie pomieścimy tylu osób w mieszkaniu 2-pokojowym :-)
    kutii tez nie lubię.
    Mam straaaszna ochotę na wielkanocne jajka faszerowanie - ale to nie na te świeta ;-)

• cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja biorę teraz 4xmagnez 2xluteina po 100. a nospe doraźnie mam ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez przyznam szczerze wole białe pieczywo - szczególnie super świeże i super chrupkie.

Co do piwa, jak lubicie to mozna pic kwas chlebowy. Nie ma gram alkoholu, posmak coli.Ja uwielbiam. Szczególnie mocno schłodzony.

W ogóle zakochalam sie w cydrze (staropolski napój, najlepszy lubelski) - ale niestety 4% alko. Także jeszcze nie teraz. Alena lato rewelacyjny

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zdecydowanie wole BN niz wielkanoc....nawet pod kątem jedzenia...zupa grzybowa mniammmmmmmmm :) gołabki, barszczyk itd :) i ten klimat jakis taki lepszy...."cieplo" od choinki itd :)
    u nas zawsze wigilia w domu rodzinnym , dlatego ciezko ta tradycje zmienić, bo rodzicom najlepiej w domu i juz.....:) no nic, przejedziemy sie my i juz :)
    no chyba ze sie coś odmieni :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    U mnie rosolek pyka, pachnie oblednie :) Roomba mi posprzatala, czyli jestem prawie perfekcyjną panią domu haha :P Tylko szkoda że w szafkach bajzel, ale to powoli się zrobi, w końcu mam się oszczędzać ;) Chcę wrócić do pieczenia chleba na zakwasie, już mi ślinka cieknie na swój ciepły chleb z masłem :) Zakwas już fermentuje, jutro wieczorem będę mogła upiec pierwszy chleb, polecam. Żaden razowy kupny chleb mi nie smakuje jak mój własny z samej mąki zytniej razowej z dodatkiem slonecznika :D Niestety M. preferuje białe pieczywo, albo z niewielkim dodatkiem mąki razowej, więc takiego prawdziwego razowca muszę kroić na kromki i mrozic, ale i tak jest pyszny :)
    Mój M na chlebek ciemny ze słonecznikiem bądź innymi ziarnami mówi że to jest chleb z przeszkodami :D ja też lubie ciemny chlebek uwielbiam orkiszowy ;) a mój M tylko biały chyba że z sezamem ale też biały :D

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja no spe to juz na stałe mam brac - min 2x dziennie

chyba sobie zrobie zaraz jakies kanapki

• cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ja zdecydowanie wole BN niz wielkanoc....nawet pod kątem jedzenia...zupa grzybowa mniammmmmmmmm :) gołabki, barszczyk itd :) i ten klimat jakis taki lepszy...."cieplo" od choinki itd :)
    u nas zawsze wigilia w domu rodzinnym , dlatego ciezko ta tradycje zmienić, bo rodzicom najlepiej w domu i juz.....:) no nic, przejedziemy sie my i juz :)
    no chyba ze sie coś odmieni :)
    mmmm barszczyk z uszkami i pierogi mojej mamy <3 sałatka jarzynowa i to całe moje jedzenie świateczne :D Zawsze byłam niejadkiem i tylko to jadłam w święta :D Do karpia mam obrzydzenie bo kiedyś rodzice jak byłam mała kupili żywego i wpuścili go do wanny a następnego dnia go nie było i nie powiedzieli mi co sie z nim stało a teraz już wiem że go zabili!!!! chlip chlip :(

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehhe :)
    u mnie karpia ja robie bo u nas w domu nikt nie zabije, nawet tata wiec mama kupuje płaty ale dla mnie musi byc karp..wiec zawsze ja kupuje, ale juz zabitego...i robie i zawoze :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, też nigdy nie przepadalam za kotami, twierdziłam że są fałszywe i nieprzewidywalne, całe życie miałam w domu psy. Jak poszłam na swoje to smutno mi było wracać do pustego domu, więc kupiłam kota syjamskiego, bo podobno mają charakter przypominający psi, a poza tym co tu dużo mówić, wizualnie mi się bardzo podobały :) Po kilku godz od przywiezieniu go do domu myślałam że go przez okno wyrzuce, tak mnie wkurzył, wszędzie wlazil i wszystko zwalal ;) Okazało się że trzeba postawić na minimalizm na meblach hehe, teraz już jej przeszło i życia sobie nie wyobrażam bez tej księżniczki ;) Później wzięliśmy drugiego kota ze schroniska, kilka razy dziennie urządzają po mieszkaniu takie gonitwy i zapasy że można boki zrywać, koty uzależniają :)

Gosiak, Sue, justta lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was produkujące miliony stron mamusie! ;)

Właściwie od rana próbuję Was doczytać ;)

Dziewczyny ja swoją szyjką krótką i miękką się nie zamartwiam, może dlatego, że mam pessar, który ją trzyma :) normalnie funkcjonuję, gotuję, czasami nawet posprzątam. Już nie dźwigam nic, staram się odpoczywać często i jest dobrze:) Brzuch mi twardnieje bezobjawowo tzn nie czuję żadnego bólu tylko napięcie solidne.

Co do seksu to u mnie brak od czasu skrócenia szyjki, cierpię bardzo z tego powodu. Mam nawet czasami sny erotyczne ale na tym się kończy :)
    Ja mojemu K. zapowiedziałam już, że jak zdejmą mi pessar to sobie odbijemy, ale on jest sceptyczny, bo uważa, że wtedy młody będzie tak duży, że będzie się bał od niego. Jeżeli taki scenariusz się potwierdzi to po okresie rekonwalescencji po porodzie będziemy mieli gorący okres ;)

Słoneczna nie martw się za bardzo, bo to nie pomaga. Po prostu odpoczywaj więcej i wsłuchaj się w swój organizm :) Masz jeszcze lekki zapas szyjki :)i jedziemy na tym samym wózku, ja tez na SR tylko na teorię mogę :)

Gosiak widziałam ten artykuł. Dla mnie to poroniony pomysł, bo będą na siłę wymuszać SN nawet jeżeli to będzie wiązało sie z ewentualnymi komplikacjami.

My na Święta jedziemy do rodziców, więc ja właściwie nie będę nic robić. Upiekę jakieś 2 ciasta i to bezie tyle. Moi rodzice to nawet pytali czy w ogóle przyjedziemy, bo to już będzie ostatnia prosta przed porodem.

Choinki w mieszkaniu nigdy nie mieliśmy bo zawsze wyjeżdżaliśmy, w tym roku będzie tak samo. Chciałabym ją mieć, bo daję specyficzny klimat, ale odpuścimy sobie trochę z wygody bo ja juz bedę na takim etapie, ze lepiej podchodzić minimalistycznie do pewnych kwestii, a trochę z oszczędności, bo właściwie żadnych ozdób nie mamy, więc trzeba by było wszystko zakupić.
    W następnym roku jak młody będzie miał prawie roczek to nie ma bata i choinka będzie najpiękniejsza na świecie ! :D

Ból pachwin ja mam od jakiegoś czasu, raz mocniejszy, raz słabszy, do tego dochodzą plecy, ale jakoś daję radę :) Zauważyłam też, że jak się nie ruszam dłużej to ból jest większy, tak jakbym zastygła i trzeba było wszystko rozgrzać ;p

Ja do noska też będę kupowała fridę chyba :)

c7hyim7.png
‹‹ 1254 1255 1256 1257 1258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ