X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dziewczyny, mialam slynne twardnienie brzucha :( dzidzka od rana byla mega ruchliwa a potem myslalam ze to ona sie wypiela ale poczulam to tak zupelnie inaczej...brzuszek caly od dolu byl twardy i chwilke trzymalo i juz puscilo... Ale rozumiem ze tak sie moze zdarzyc byle nie za czesto... Ile to razy moze tak byc na dzien?
    mi powiedział ginek ze w moim przypadku powyżej 5 takich skurczów plus do tego ból jak na miesiączkę to od razu do szpitala :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też lubie Bavarię 0%. Ta brzoskwiniowa mi smakuje najbardziej. Chyba dziś kupię :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a to twardnienie to po czym poznać? Mnie się czasami to zdarza, ale odczuwam to jak jakies ciągnięcie i wydaje mi się, że to mały się tak ułożył.

Ja to jestem ciemna masa, pewnie jak zacznę rodzic, to też nie zauważę :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, a to twardnienie to po czym poznać? Mnie się czasami to zdarza, ale odczuwam to jak jakies ciągnięcie i wydaje mi się, że to mały się tak ułożył.

Ja to jestem ciemna masa, pewnie jak zacznę rodzic, to też nie zauważę :)
    Sue, ja też nie wiem, ale stwierdzam, że skoro nie wiem co to jest twardnienie, to znaczy, że go nie mam.

Sue, Bietka, Januszkowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, przekonałaś mnie:)

Mam dziś dzień lenia, jeszcze nie wstalam z łóżka. Mały kopie, jeść chyba chce:)
    Nie mogę być matka wyrodna, czas nakarmić pierworodnego :)

Gosiak, ash lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ktoś mnie tu zaraził i słucham swiatecznych piosenek :)
    i najlepiej to juiz dzis bym jechała po choinke :)

cath, Penelope, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze twardnienie brzucha to po prostu czuć jak brzuch robi się twardy jak weźmiesz palcem lekko dotkniesz brzuvcha to czujesz ze jest twardy jak skała i taki naciągnięty. ale nie każde twardnienie brzucha jest niebezpieczne :) u mnie akurat to są skurcze bo dodatkowo czuję lekki ból, bardziej dyskomfort miesiączkowy. i te skurcze skracają szyjkę :)
    Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam ale pisałam tak jak ja to czuję ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    To ja to ja <3

Rudasek lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    To ja to ja <3

hihihi :):)
    jutro chyba sie przejde po kordonek i spróbuje zrobić te banko-kulki na choinke:) bo zamierzam miec w tym roku taka 2 metrową, a nie mam ozdób bo zawsze mialam max 50cm :)
    wiec trzeba cos poprodukować :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja wlasnie to poznalam po tym ze dostalam bolu jak na miesiaczke :( mam nadzieje ze to nie bedzie za czesto sie zdarzac, wizyte u gina mam za tydzien dopiero ...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sue, ja też nie wiem, ale stwierdzam, że skoro nie wiem co to jest twardnienie, to znaczy, że go nie mam.

Myślałam tak do pierwszego ktg, na którym się okazało,że mam twardnienie :)
    Nie odbierz tego źle- to nie znaczy, że Ty na pewno masz, po prostu niektóre kobiety nie czują :)

Nie denerwujcie się za bardzo tymi szyjkami. W szyjkach owszem, ważna jest długość, ale dużo ważniejsza jest tendencja - dlatego tak ważne jest częstsze kontrolowanie i odpoczynek w przypadku jeśli szyjka skróciła się po raz drugi.. Jednorazowe skrócenie się szyjki może być po prostu efektem pompowanego balonika, któremu skraca się wentylek :) No i moim zdaniem, a tak naprawdę zdaniem mojego lekarza ważne jest przebadanie, co może być powodem tego skracania - czy jest jakaś infekcja, czy skraca się od twardnień czy skurczy macicy.

Zdaniem mojej gin każde twardnienie jest skurczem macicy. Tyle tylko,że większość z nich jest zupełnie normalna i potrzebna - macica to mięsień, który rośnie dzięki temu, że się skurcza i rozkurcza. Jednak przy skracającej się szyjce trzeba na twardnienia uważać.

A jeśli chodzi o kota, to tak - ja mam nevę :) Futro lata po całym mieszkaniu, jak się kot przebiegnie. Mam nadzieję,że pierwszym posiłkiem mojego dziecka nie będzie koci kłak :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Cath ja tez czulam ten dyskomfort jak przy zblizajace sie miesiaczce:/ to teraz jestem troche zestresowana przyznam... Pojawilo sie to pierwszy raz... :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek, ja mam jedną płytę z koledami od lat, innych nie chcę, z tą mam najwięcej wspomnień, ostatnio miałam fazę ka kolędy w sierpniu, a w listopadzie to już tak normalnie dla mnie że słucham. :)
    Rudasek wrote:

Rudasek, Lara 82 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Rudasek, ja mam jedną płytę z koledami od lat, innych nie chcę, z tą mam najwięcej wspomnień, ostatnio miałam fazę ka kolędy w sierpniu, a w listopadzie to już tak normalnie dla mnie że słucham. :)

hihihi :)

ja słucham Buble, to co Cath podrzuciła :) bardzo fajne....nawet odkurzanie mi lepiej szło :) buahahaha :)

a kolędy tez uwielbiam, wogole bardzo lubie te swieta :)

Penelope, cath lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze dużo tu kociar :) U mnie stoi już łóżeczko, ale jakoś koty po pierwszej ciekawości przy składaniu go olaly temat i nie próbują do niego wchodzić, co mnie trochę dziwi ;) Ciekawe czy będą się interesować malym czy raczej też oleja. M. sie śmieje ze nie będziemy musieli sprawdzać małemu pieluchy, bo jak zrobi kupę to nasza kotka będzie próbowała go czymś zakopać :P Ona zakopuje nawet talerz jak się zostawi na stole po jedzeniu, ale uwielbia kukurydzę w kolbie i piwo :D

Gosiak, justta lubią tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówisz o płycie Michael Buble - Christmas? Lubię przy niej też sprzątać, gotować, tak mnie zawsze optymistycznie i do działania nastawia :)
    Rudasek wrote:
    hihihi :)

ja słucham Buble, to co Cath podrzuciła :) bardzo fajne....nawet odkurzanie mi lepiej szło :) buahahaha :)

a kolędy tez uwielbiam, wogole bardzo lubie te swieta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 12:18

cath lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie o tej :)

Penelope lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Widzę ze dużo tu kociar :) U mnie stoi już łóżeczko, ale jakoś koty po pierwszej ciekawości przy składaniu go olaly temat i nie próbują do niego wchodzić, co mnie trochę dziwi ;) Ciekawe czy będą się interesować malym czy raczej też oleja. M. sie śmieje ze nie będziemy musieli sprawdzać małemu pieluchy, bo jak zrobi kupę to nasza kotka będzie próbowała go czymś zakopać :P Ona zakopuje nawet talerz jak się zostawi na stole po jedzeniu, ale uwielbia kukurydzę w kolbie i piwo :D
    Nasze wylegują się regularnie w koszu Janeczki :)
    I też mamy zakopywaczkę, ale o zakopywaniu małej nie pomyślałam :D Muszę to dzisiaj powiedzieć mojemu M. ;)

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    kurcze twardnienie brzucha to po prostu czuć jak brzuch robi się twardy jak weźmiesz palcem lekko dotkniesz brzuvcha to czujesz ze jest twardy jak skała i taki naciągnięty. ale nie każde twardnienie brzucha jest niebezpieczne :) u mnie akurat to są skurcze bo dodatkowo czuję lekki ból, bardziej dyskomfort miesiączkowy. i te skurcze skracają szyjkę :)
    Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam ale pisałam tak jak ja to czuję ;)

to ja miałam wczoraj tak, identycznie jak napisałaś... twardy brzuch i ból miesiączkowy..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Kurcze Cath ja tez czulam ten dyskomfort jak przy zblizajace sie miesiaczce:/ to teraz jestem troche zestresowana przyznam... Pojawilo sie to pierwszy raz... :(
    tylko u ciebie może to nie by groźne. nie wszystkie skurcze powodują skracanie a jak jest to raz czy dwa dziennie nic sie nie dzieje jak bedzie powyżej 5 wtedy można panikować ;)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ