X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię wigilię w domu, bo najem się zawsze jak prosiak haha! :D Paluszki rybne, barszcz z uszkami/pierogami, kluski z makiem (coś takiego jak kopytka, nie wiem czy tak samo się to u Was nazywa). No i kapusta z grochem - mnie tyle wystarcza :D nie mówiąc o sałatkach czy ciastach, ale to zazwyczaj jem później, nie przy stole. Jak już idę do teściów to jem tak grzecznościowo, aby tylko spróbować i żeby mnie za jakiegoś właśnie PROSIAKA nie wzięli, choć ich jeden syn... Chłopak 25 lat, waży chyba ze 150kg.. Nic ze sobą nie robi, nic a nic. Jeszcze na weselu siedział powiedzmy, że nieopodal mnie i co? Czekałam na kluski do rolady i sosu i sobie pomyślałam A WEZMĘ OD MICHAŁA, BO ON MA MISKĘ Z TYMI KLUCHAMI!... I CO? Michałek przechylił miskę z kluskami na swój talerz i wziął wszystkie ;) Brak słów... Nie żebym komuś żałowała, ale sama bym się wstydziła...

Sylwia a ja właśnie słyszałam, że Kwas chlebowy ma alkohol mimo, ze jest klasyfikowany jako bezalkoholowy.

Cath z kolei ja byłam mordercą karpia :( Pływał sobie w wannie, a ja wkładałam mu palce do oka :o - ble, nie wiem jak mogłam coś takiego zrobić, przecież to obrzydliwe :o No i mama z babcią wyganiały mnie z łazienki :( BUU...
    To znalazłam sobie inną zabawę! :D Znalazłam strzykawkę, nalewałam do niej wody i jak ciotka i babcia stały przy garach to im tą wodę wpsikiwałam przez dół spódnicy... HAHAHA... Pisząc to śmieję się jak głupia! Co to musiało być za uczucie mokrych i zimnych majtek :D...

Sue, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Gosiak widziałam ten artykuł. Dla mnie to poroniony pomysł, bo będą na siłę wymuszać SN nawet jeżeli to będzie wiązało sie z ewentualnymi komplikacjami.
    No właśnie :( Straszne to jest jak dla mnie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mój M na chlebek ciemny ze słonecznikiem bądź innymi ziarnami mówi że to jest chleb z przeszkodami :D ja też lubie ciemny chlebek uwielbiam orkiszowy ;) a mój M tylko biały chyba że z sezamem ale też biały :D

A mój na chleb razowy mówi chleb z gliny :D I zawsze się dziwi że takie małe kromki, a takie syte to jest ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mój M na chlebek ciemny ze słonecznikiem bądź innymi ziarnami mówi że to jest chleb z przeszkodami :D ja też lubie ciemny chlebek uwielbiam orkiszowy ;) a mój M tylko biały chyba że z sezamem ale też biały :D
    Mój M. też zawsze tylko biały, ale znalazłam super chleb dla niego. Nazywa się Harnaś - jest 70% żytni, 30% pszenny, na naturalnym zakwasie, bez ulepszaczy i ten mu smakuje, więc kupuję regularnie w piekarni, bo wiem, że jest dużo zdrowszy.

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kotami to może faktycznie kwestia po prostu posiadania kota :-). Mnie na razie zamęcza piesek i mam dość. Jak do tego dojdzie maluch to sie pochlasam :-) chyb aże piesek sie opamieta i da mi troche spokoju. Jak siedze caly czas w doku to szaleje i co chwilemnie zaczaepia. A ja nie bardzo moge się teraz z nia bawic :-(

kilka razy juz zdarzyło mi sie mieć sny erotyczne (szczególnie jak lekarz zabronił współzyc) i skończyło się orgazmem :-) zbudziłam sie w szoku, że tak mozna

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedługo to do porodu będzie trzeba targac własne łózka, kroplówki i leki....... juz naprawdę nie maja na czym oszcędzać. Obcięli by pensje tym nierobom politykom i nie trzeba by było wpadac na takie chore pomysły

• ash Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z szybkich zakupów. Kupiłam chlebek, ale tak mi smaka narobiłyście, że chyba jutro upiekę sama.

Dziś dzień lenia, cały dzień na kanapie planuję spędzić.
    Kupiłam sobie budyń, więc podwieczorek już mam zaplanowany :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa jak będe rozwiązywać sprawę wyjścia z moim Mufinem, a opiekę nad dzieckiem :) Bo przecież nie będę targać Ady ze sobą o 7:30 na dwór...

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki?
    chodzicie do szkoły rodzenia, z partnerami i cwiczycie ??

kurde my chodzimy, dziś mamy zajęcia właśnie gimanstyczne ale tak nam sie cholernie nie chce iśc ze za pierd....bedzie tam cos ciekawego ??

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ja też widziałam ten artykuł. Zabawne, że zawsze najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy nie mają o tym zielonego pojęcia - księża, faceci albo kobiety nie posiadające dzieci (podobnie było z invitro).
    Kto zawsze krzyczy, że ciąża to nie choroba? Ano ci, którzy nie mają dzieci albo nigdy nie byli w ciąży.
    Już i tak przecież mało dzieci umiera w trakcie porodu, bo lekarz za późno podjął decyzję, niech jeszcze więcej będzie komplikacji i chorych dzieci. Przecież na leczenie i rehabilitację to ich stać!! I wtedy na pewno można liczyć na opiekę państwa.
    Debile!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 13:09

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek właśnie mi przypomniałaś, że miałam iśc do przychodni na grupowe spotkanie z położną, coś ala szkoła rodzenia.. EH.. JAK MI PRZYKRO - ZAPOMNIAŁAM, a tak serio nawet nie miałam zamiaru iść - czyli moje słowa się sprawdziły. Znowu pewnie będzie mi truła tyłek jak pójde na wizyte czemu nie przyszłam.. Cholera :)

Sue tak mówią ci, którzy też często wyżej srają niż dupe mają i nie przytrafiło im się nic złego w rodzinie, życiu, przeszli bezproblemowo 9 miesięcy. Widocznie takie tragedie nie spotkały rodzin polityków i dlatego kasa na to nie idzie, a to przykre..

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki?
    chodzicie do szkoły rodzenia, z partnerami i cwiczycie ??

kurde my chodzimy, dziś mamy zajęcia właśnie gimanstyczne ale tak nam sie cholernie nie chce iśc ze za pierd....bedzie tam cos ciekawego ??
    Ja nie chodzę w ogóle, zniechęciłam się na pierwszych zajęciach - totalnie nie dla mnie formuła. Zawsze byłam bardzo samodzielna i w pracy i w życiu i jakoś nie czuję potrzeby.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu to moje dziecko chyba się urodzi z metrowymi włosami!! taką mam zgage!!!!!!

Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath ja miałam taką w nocy. Masakra!!!! Musiałam wstać i wziąć tabletkę do ssania, bo myślałam że oszaleję.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja tez chodze do poloznej, ale na indywidualne, fajna mam babeczke :) nie umialam sie od niej uwolnić tak sie dowaliła do mnie, wiec chodze, ale to samo mam w szkole rodzenia :)
    na SZR chodzimy ale własnie na teorie, na cwiczenia nie idziemy...R postanowił ze zobaczymy to w necie :) buahahaha

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy też tak macie że wasze bobaski upodobały sobie jeden bok brzucha? :D mi młoda wchodzi prawie codziennie w prawy bok pod same żebra a ze tam miałam dwa zebra złamane to nie ukrywam ze nie jest to przyjemne! ;)

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj bardziej po lewej ale moj to wogole ma taka pozycje ze nogi ma gdzies głeboko i mnie kopie po tyłku...:)
    Ostatnio u lekarza mowie ze mnie mlody po tylku kopie a ten sie smieje...zrobił mi usg u mowi ze faktycznie tak smiesznie lezy ulozony ze nóg nie widać, ma gdzies wepchane i mnie ładuje po tyłku :)

cath, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a moj bardziej po lewej ale moj to wogole ma taka pozycje ze nogi ma gdzies głeboko i mnie kopie po tyłku...:)
    Ostatnio u lekarza mowie ze mnie mlody po tylku kopie a ten sie smieje...zrobił mi usg u mowi ze faktycznie tak smiesznie lezy ulozony ze nóg nie widać, ma gdzies wepchane i mnie ładuje po tyłku :)
    No ładnie :D Powiedz mu że kobiety w ciąży nie klepie się po tyłku :D

Tzn ja nie narzekam bo ciesze się ze jej wygodnie tylko tutaj apel do mojej córki "Dziecko moje drogie zmień bok bo ten prawy to nie jest dobry wybór" :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pytanie:
    serów plesniowych w ciazy nie wolno,a coz tymi typu brie np. turek jakis? albo cheddar?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    dziewczyny pytanie:
    serów plesniowych w ciazy nie wolno,a coz tymi typu brie np. turek jakis? albo cheddar?
    Musisz przeczytać czy jest z mleka pasteryzowanego - jeśli tak, to jak najbardziej można.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ