Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:A co do szczepień, to można w szpitalu nie wyrazić zgody? Nie robią z tym problemów? Bo kiedyś słyszałam, że robią trudności/nieprzyjemności, zgłaszają takich rodziców gdzieś, itp...
Gosiaku jak przyjeżdzasz do szpitala to zaznaczasz ze nie wyrażasz zgody na szczepienia i z tego powodu nie bedzie zadnych trudności( położne będą pytały jeszcze raz pewnie po porodzie co ze szczepieniami)....
Ty (czasami to niemożliwe) albo Twój partner/ maż ma prawo domagać się bycia przy dziecku od pierwszej minuty a także byc przy każdej czynności wykonywanej na dziecku. Trzeba pamiętać, że dziecko "należy" do nas i nikt nie może zmusić nas do wykonania czegokolwiek na dziecku... Oni zwyczajnie musza miec wszystko na papierze co beda wykonywali...
Twój maluszek = Twoja decyzja co robią czego nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 11:56
Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kupiłam też jedne body z długim rękawem z pepco hehehehehe i faktycznie... bardziej pasują mi na rozmiar 50 niż na 56
ja mam głównie z lumpka ubranka w cenie od 60gr do 2-4złfirmy różne. Właśnie wieszałam pranie Witusiowe i większość rozmiarów z metek jest zgodna w porównaniu do pozostałych ubranek.
dalej chciałabym go obkupować, ale nie wiem za jaki rodzaj i rozmiar się wziąć..
co do szczepień, mój mężu przebąkiwał, że wolałby nie szczepić małego...więc musi poczytać, bo z tego co piszecie to można wyboru dokonać samemu.Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
nick nieaktualnyLady ja bym chciała kupować dalej, ale mam już wszystkiego aż za dość.. Jedynie mogę kupować na 68-74, a nie będe tak wybiegać na przód.
Ja obrałam taką strategię, że na 56 i 62 kupuję to co praktyczne - pajace, półśpiochy etc. Na 68 już sobie powole na coś bardziej wymyslnego - sukienki, spódniczki itp
Aha, dostałam paczkę od Bebiko - saszetkę mleka dwójki, śliniak i jakąś książkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:31
Penelope lubi tę wiadomość
-
LadyMK, jeśli masz rzeczy z lumpka to pewnie angielskie i 0-3 to jest rozmiar 62 do 6.5 kg i ten rozmiar może być lekko duży na noworodka ale z pewnością do min 3 miesiąca będzie użyteczny.
I rzeczywiście, po przyłożenie ich do np. Body z pepco to pepco 62 jest mniejsze.
Gosiak, czekam na wieści z wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:36
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Penelope, tak dokładnie, są to angielskie ciuszki.
Jeszcze czekam na worek ciuszków od znajomej, więc okaże się w weekend co tam dostanęPenelope lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Dzień dobry
Ja nie, mogłam zasnąć do 2:30Coraz później. Mały mnie stresował cały dzień, bo słabo się ruszał, za to w nocy dał popis.
Cath, trzymam kciuki, zeby specjalista powiedział, że wszystko jest ok
Co do szczepień - my chcemy te pierwsze sprowadzić z Niemiec, żeby miały jak najmniejszą zawartość rtęci. Na te 6w1 czy 5w1 się chyba nie zdecyduję
Ale cały czas drążę temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 13:24
-
nick nieaktualny
-
a ja WAm pokaże moj bębenek:) to my w 29 tyg
http://wrzucaj.net/images/2014/11/24/29tydz.jpgPenelope, Asiaa1201, Januszkowa, Angélique89, Patrycja20, Lara 82, megg, juska19, Sue, gusiaa, dorocia2324, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymi połozna mówiła, że teraz te szczepionki niezleżnie od tego czy szpitalne czy kupione osobiście nie maja rtęci. Sa nowszej generacji wiec generalnie nie ma miedzy nimi roznicy - to jest jeszcze do zweryfikowania, ale słyszałam to od kilku niezaleznych osób i z trójmiasta i z bydgoszczy ze szpitala.
Ja generalnie będę szczepić. Sama byłam szczepiona prawiena wszytsko i ze zdrowiem nigdy nie miałam problemu. A co do chorób które rzekomo w polsce nie wystepują to sie jeszcze okaże. Ebola tez przez wiele dziesięcioleci nie wystepowała w ogóle na świecie a teraz prosze bardzo. I wystarczył głupi przypadek że ktos chory wsiadł do samolotu i przyleciał do europy - tak może byc z każda choroba, która nie wystepuje w danej szer geogr. Może nie ma co wymyslać z bardzo tropikalnymi wirusami ale na te powszechne to ja chyba będę szczepić. Podpytam jeszcze ginekologa na wizycie i jakiegośpedioatry co o tym sądzą.Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mam zamiar rodzić w wojewódzkim w gdansku. Po pierwsze tam jest mój lekarz a po drugie nie tna wszytskich z automatu tylko czekaja czy będzie taka potrzeba.
Dziewczyny - bawicie sie ze swoimi dzieciaczkami? Moje małe jak kopie to staram sie odpukiwać albo uciskac to miejsce gdzie sa wybrzuszenia - i dostaje taka jakby odpowiedź tj kopniaka, albo czuję wypychanie.
Nie wiem kurczy tylko jak mocno moge przyciskać - wczoraj wydawało mi się, żemoże troche za mocno, ale dziecko jakoś szczególnie nie uciekało.
Uczucie w każdym razie smieszne. I rozpoznaję piętkę - małe czubate coś.... no chyba że to piąstkaAngélique89, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sylwia ja robie dokładnie to samo
i Maly czasem odpływa a czasem sie ze mna bawi
dzis jak lezałam na bolu to tez cos wyczułam, małego twardego..tez pietka, łokieć albo cos..ale nie wiem co to bylo:)
-
To ja tak ostatnio miałam
Po lewej stronie na boczku mały wkladal sobie rączkę lub nóżke, tak mnie zabolało że złapałam za to miejsce i czułam jak by tak szybko zabrał tę nóżke lub rączkę, czułam to wyraźnie! Aż się przestraszylam że mu złamałam czy zabolało eh ;( płakać mi się chciało, bo tak bardzo kooocham moje maleństwo
-
Rudasek wrote:a ja WAm pokaże moj bębenek:) to my w 29 tyg
http://wrzucaj.net/images/2014/11/24/29tydz.jpg
jak mój przedciażąobecnie mam...5x większy niż Twój, no..albo nawet 7x
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
PatrycjaP wrote:Dziewczyny mam pytanie
Na jakich mieszkacie piętrach ? Z windą czy bez ? Rozchodzi mi się o wózki, co będziecie z nimi robić ?