X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A co do szczepień, to można w szpitalu nie wyrazić zgody? Nie robią z tym problemów? Bo kiedyś słyszałam, że robią trudności/nieprzyjemności, zgłaszają takich rodziców gdzieś, itp...

Gosiaku jak przyjeżdzasz do szpitala to zaznaczasz ze nie wyrażasz zgody na szczepienia i z tego powodu nie bedzie zadnych trudności( położne będą pytały jeszcze raz pewnie po porodzie co ze szczepieniami)....
    Ty (czasami to niemożliwe) albo Twój partner/ maż ma prawo domagać się bycia przy dziecku od pierwszej minuty a także byc przy każdej czynności wykonywanej na dziecku. Trzeba pamiętać, że dziecko "należy" do nas i nikt nie może zmusić nas do wykonania czegokolwiek na dziecku... Oni zwyczajnie musza miec wszystko na papierze co beda wykonywali...
    Twój maluszek = Twoja decyzja co robią czego nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 11:56

Gosiak lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK ja kupiłam sobie na początku kilka body z pepco w rozmiarze 56 i co? To jest chyba jakieś liche 42 :o. Najlepiej przymierzyć jedno do drugiego i porównać, bo co firma to inny wymiar niestety :/

Pierwszy raz w życiu chyba mam zgagę.

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam też jedne body z długim rękawem z pepco hehehehehe i faktycznie... bardziej pasują mi na rozmiar 50 niż na 56 :P

ja mam głównie z lumpka ubranka w cenie od 60gr do 2-4zł :) firmy różne. Właśnie wieszałam pranie Witusiowe i większość rozmiarów z metek jest zgodna w porównaniu do pozostałych ubranek.

dalej chciałabym go obkupować, ale nie wiem za jaki rodzaj i rozmiar się wziąć..

co do szczepień, mój mężu przebąkiwał, że wolałby nie szczepić małego...więc musi poczytać, bo z tego co piszecie to można wyboru dokonać samemu.

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja bym chciała kupować dalej, ale mam już wszystkiego aż za dość.. Jedynie mogę kupować na 68-74, a nie będe tak wybiegać na przód.

Ja obrałam taką strategię, że na 56 i 62 kupuję to co praktyczne - pajace, półśpiochy etc. Na 68 już sobie powole na coś bardziej wymyslnego - sukienki, spódniczki itp :)

Aha, dostałam paczkę od Bebiko - saszetkę mleka dwójki, śliniak i jakąś książkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:31

Penelope lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK, jeśli masz rzeczy z lumpka to pewnie angielskie i 0-3 to jest rozmiar 62 do 6.5 kg i ten rozmiar może być lekko duży na noworodka ale z pewnością do min 3 miesiąca będzie użyteczny.

I rzeczywiście, po przyłożenie ich do np. Body z pepco to pepco 62 jest mniejsze.

Gosiak, czekam na wieści z wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 12:36

Gosiak lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, tak dokładnie, są to angielskie ciuszki.
    Jeszcze czekam na worek ciuszków od znajomej, więc okaże się w weekend co tam dostanę :)

Penelope lubi tę wiadomość

3523x2t.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po zakupach :')
    http://www.iv.pl/images/22313739934426304787_thumb.jpg
    http://www.iv.pl/images/66592252156502222536_thumb.jpg

angelcia, Gosiak, Sue, justta, Lara 82, megg, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja nie, mogłam zasnąć do 2:30 :( Coraz później. Mały mnie stresował cały dzień, bo słabo się ruszał, za to w nocy dał popis.

Cath, trzymam kciuki, zeby specjalista powiedział, że wszystko jest ok :)

Co do szczepień - my chcemy te pierwsze sprowadzić z Niemiec, żeby miały jak najmniejszą zawartość rtęci. Na te 6w1 czy 5w1 się chyba nie zdecyduję :/
    Ale cały czas drążę temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, trzymam kciuki za wszystkie wizytujące! :) :*

Gosiak, justta lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja WAm pokaże moj bębenek:) to my w 29 tyg :)

http://wrzucaj.net/images/2014/11/24/29tydz.jpg

Penelope, Asiaa1201, Januszkowa, Angélique89, Patrycja20, Lara 82, megg, juska19, Sue, gusiaa, dorocia2324, MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi połozna mówiła, że teraz te szczepionki niezleżnie od tego czy szpitalne czy kupione osobiście nie maja rtęci. Sa nowszej generacji wiec generalnie nie ma miedzy nimi roznicy - to jest jeszcze do zweryfikowania, ale słyszałam to od kilku niezaleznych osób i z trójmiasta i z bydgoszczy ze szpitala.
    Ja generalnie będę szczepić. Sama byłam szczepiona prawiena wszytsko i ze zdrowiem nigdy nie miałam problemu. A co do chorób które rzekomo w polsce nie wystepują to sie jeszcze okaże. Ebola tez przez wiele dziesięcioleci nie wystepowała w ogóle na świecie a teraz prosze bardzo. I wystarczył głupi przypadek że ktos chory wsiadł do samolotu i przyleciał do europy - tak może byc z każda choroba, która nie wystepuje w danej szer geogr. Może nie ma co wymyslać z bardzo tropikalnymi wirusami ale na te powszechne to ja chyba będę szczepić. Podpytam jeszcze ginekologa na wizycie i jakiegośpedioatry co o tym sądzą.

Fedra lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ale masz słodki mały brzuszek :) pieknie wygladasz :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jasne ze nie maja rtęci, niektóre maja inny rownie groźny konserwant ktory jest grozny dla życia.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zamiar rodzić w wojewódzkim w gdansku. Po pierwsze tam jest mój lekarz a po drugie nie tna wszytskich z automatu tylko czekaja czy będzie taka potrzeba.

Dziewczyny - bawicie sie ze swoimi dzieciaczkami? Moje małe jak kopie to staram sie odpukiwać albo uciskac to miejsce gdzie sa wybrzuszenia - i dostaje taka jakby odpowiedź tj kopniaka, albo czuję wypychanie.
    Nie wiem kurczy tylko jak mocno moge przyciskać - wczoraj wydawało mi się, żemoże troche za mocno, ale dziecko jakoś szczególnie nie uciekało.
    Uczucie w każdym razie smieszne. I rozpoznaję piętkę - małe czubate coś.... no chyba że to piąstka :-)

Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja robie dokładnie to samo :) i Maly czasem odpływa a czasem sie ze mna bawi :) dzis jak lezałam na bolu to tez cos wyczułam, małego twardego..tez pietka, łokieć albo cos..ale nie wiem co to bylo:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie
    Na jakich mieszkacie piętrach ? Z windą czy bez ? Rozchodzi mi się o wózki, co będziecie z nimi robić ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak ostatnio miałam ;)
    Po lewej stronie na boczku mały wkladal sobie rączkę lub nóżke, tak mnie zabolało że złapałam za to miejsce i czułam jak by tak szybko zabrał tę nóżke lub rączkę, czułam to wyraźnie! Aż się przestraszylam że mu złamałam czy zabolało eh ;( płakać mi się chciało, bo tak bardzo kooocham moje maleństwo <3

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Dziewczyny mam pytanie
    Na jakich mieszkacie piętrach ? Z windą czy bez ? Rozchodzi mi się o wózki, co będziecie z nimi robić ?

Ja mieszkam w domku jednorodzinnym

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    a ja WAm pokaże moj bębenek:) to my w 29 tyg :)

http://wrzucaj.net/images/2014/11/24/29tydz.jpg
    matko jaki malutki !
    jak mój przedciażą :) obecnie mam...5x większy niż Twój, no..albo nawet 7x :D

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Dziewczyny mam pytanie
    Ja mieszkam na pierwszym. Na kameralnym osiedlu, z małą ilością mieszkań na klatce, 2-piętrowy blok. Sąsiadka z parteru już mnie zaczepiła i powiedziała, że nie ma nic przeciwko jak drugi wózek będzie stał na dole. Bo jedna rodzina z 2-iego piętra zostawia swój na dole. Pewnie będę robić tak samo.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ