Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy sie i my....
u nas tez koszmarna noc
nie dość ze wczoraj cały dzisn mnie muliło, jakas taka niewyraźna byłam to jeszcze noc...z boku na bok, nie mogłam sie ulozyć, jak tylko znalazłam niby odpowiednią pozycje to kilka minut i cały bok scierpniety....biedny R, nie wyspła sie jak cholera, bo co ja sie ruszałam to i On:(udało mi sie zasnąc nad ranem to przyśnił mi sie jakiś masakryczny sen...cos na statku, ze niby kot mi sie utopił, sama nie wiem. W kazdym razie obudziałm sie i szukałam kota...
do tego 3 razy siku...Mały szalał cała noc, tak straszliwie mocno mnie kopał...a teraz pieronek odsypia...ehhh moze uda mi sie zdrzemnąć w ciagu dnia
Dzis u nas słonecznie ale mrożno...mialam jechac popatrzec na jakies prezenty dla familii ale chyba poczekam na R i pojedziemy razem autkiem, nie chce mi sie autobusem w taką mroźną pogode....
a tak w ogóle to ide coś zjeść bo mam głodaAsiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Asiaa1201 przypomniałaś mi ze ja też dzisiaj zaczynam nowy tydzień
30 tydzień, a licząc po Waszemu to 31, ale ja liczę tak jak lekarz, że dzisiaj jest skończony 30 tc
megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim po weekendzie.
Musiałam wczoraj polezec bo kręgosłup daje o sobie coraz bardziej znać
Dzis jest lepiej, ale myśle ze muszę jak najszybciej wziąć sie za pranie i prasowanie bo pózniej nie dam rady.
Mąż juz mnie gania na kanapę, martwi sie tymi bólami krzyża.
Od jakiś 3 lat miałam problem z plecami, dysk mi wypadł 2 razy juz w moim życiu.
Muszę chyba bardziej sie oszczędzać
Co do wanienki to ja bardzo chciałam wiaderko do kąpieli, ale podobno nie wolno moczyć pępka do póki kikut nie odpadnie. No a w wiaderku wiadomo, dziecko do wody aż po szyjke. Może pózniej kupimy.
Wanienkę dostaniemy od mojej bratowej, wiec wydatek z głowy.
Miłego dnia ciężarówkilecę do mamy polezec u niej
-
Atakasobiejedna wrote:Właśnie się zapisalam do polecanej okulistki, bo już od kilku lat mam podejrzenie jaskry, więc muszę to kontrolować. Tez wyczytałam że trzeba ocenić czy siatkówka nie jest za cienka żeby nie było ryzyka ze się odklei w trakcie porodu.
-
Gosiak wystarczy miec ze soba taka kartke ze" nie wyrazam zgody na szczepienie dziecka pod grozba kary " i mam do tego jakis paragraf zapisany. Nigdzie cie nie zgłosza. Jest pewna zasada. Nie możesz podpisac im zadnego pisma w tym temacie jesli ci takowe podłożą. Ane oni nie moga zaszczepic/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 11:20
-
AsiaSzw wrote:Gosiak wystarczy miec ze soba taka kartke ze" nie wyrazam zgody na szczepienie dziecka pod grozba kary " i mam do tego jakis paragraf zapisany. Nigdzie cie nie zgłosza. Jest pewna zasada. Nie możesz podpisac im zadnego pisma w tym temacie jesli ci takowe podłożą. Ane oni nie moga zaszczepic/
-
hejo
co do wzroku w ciąży... ja mam małą wadę, ale odczuwam jakieś osłabienie wzroku ;/ często nie mogę dostrzec tego co wcześniej bym w miarę dobrze widziała. Jutro idę do gina to spytam o badanie wzroku czy robić.
Dziewczyny, oceńcie proszę moją listę ubrankową, bo nie wiem ku jakim zakupom się teraz skłaniać, a chciałabym zrobić zakupów trochę na dłużej:
Rozmiar 0-3mc (56cm+)
8pajacy
2 śpiochy
3 kaftaniki
4 półśpiochy
4 body z długim
8 body z krótkim
62cm
1 pajac
1 kaftanik
4 półśpiochy
3 body z długim
4 bluzki z długimFedra lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Gosiak dam znać co mi okulista powie, wizyta w przyszłym tyg, oczywiście prywatnie...
U mnie polozna na SR mówiła ze po prostu nie wyraża się zgody na szczepienie, one to odnotowują w karcie, bez naszego podpisu nikt nie może dziecka zaszczepić. SR jest w szpitalu, polozna w nim pracuje, więc mam nadzieję że wie co mówi i nie będzie problemu.Gosiak lubi tę wiadomość
-
u mnie to samo, nie wyrazam i tyle
a do tego jak sie rodzi rodzinnie to tatus jest przy wszystkich zabiegach typu pierwsze mycie, wazenie itd...i dodatkowo moze dopilnować i uczulić ze szczepionki sobie nie zyczy
-
Tak ale jak jedziesz z bolami i nie ma czasu to pytanie czy przeczytasz ta sterte papierow ktora ci podkladaja ?! My nie chcace szczepic musimy. Ale jeszcze dodatkowa kartka nie zaszkodzi.
Gosiu prosz:
" NIE WYRWŻAM ZGODY NA ZASZCZEPIENIE MOJEGO DZIECKA POD GROŹBĄ KARY
Z ART 192 & 1KK "
przepraszam nie moge znalesc znaku paragrafu
Jade do faschion house na ciszki. Musze kupic cos Ignasiowi na tę okazje III trymestruGosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
Z tego co wiem to zgodę na szczepienie podpisuje matka lub ojciec dziecka dopiero po porodzie. Trzeba uczulic chłopa żeby jako ten mniej cierpiący pilnowal co się podpisuje
-
nick nieaktualnyLadyMK dla mnie te rozmiary 0-3 msc, czy +56 są dziwne. Dla mnie to jest po prostu rozmiar 56 i to taka "startówka" i wolę tego mieć mniej osobiście. W sumie patrzac n Twoja liste to wolalabym kupic na odwrót. ilość z 62 przełożyć na 56.
W ogóle Adrianna urządza mi tortury!Po kim to dziecię ma charakter?! :o Leżę pozwijana w węża, kształt dosłownie "S".. DLACZEGO? Ada coś mi wbija w prawą stronę brzucha! Nie ma bata żeby się ruszyć, bo to działa pod groźbą chyba przebicia się czegoś przez moją skórę :o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 11:44
-
Witajcie kochane
My dzisiaj też mamy wizytę, Gosiak będę o tobie pamiętać, ja mam o 16:15już się nie mogę doczekać, może w końcu płeć się potwierdzi ,trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok
Gosiak, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Angelcia, przegląd robiłam tego co uzbierałam
i w sumie nie wiedziałam, że tyle mam ubranek 56. Niektóre są 56 a na niektórych jest napisane 0-3. więc w sumie nie wiedziałam jak to rozumieć...
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
justta wrote:Witajcie kochane
My dzisiaj też mamy wizytę, Gosiak będę o tobie pamiętać, ja mam o 16:15już się nie mogę doczekać, może w końcu płeć się potwierdzi ,trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok